Ples v dežju velja za najboljši slovenski film vseh časov. Foto: Slovenski filmski center
Ples v dežju velja za najboljši slovenski film vseh časov. Foto: Slovenski filmski center

Trije člani iz prejšnjega mandata pa bodo nadaljevali svoje delo, in sicer Suzana Zirkelbach, Bojan Labovič in Janez Pirc.

Svet Slovenskega filmskega centra (SFC) javne agencije Republike Slovenije ima osem članov, ki jih imenuje in razrešuje vlada. Vlada tako imenuje v svet štiri člane na predlog ministrstva za kulturo, od katerih predlaga po enega člana Rektorska konferenca RS, enega RTV Slovenija, enega javni zavod Filmski studio Viba film Ljubljana, enega pa ministrstvo izbere med strokovnjaki s področja pravnih oziroma finančnih znanosti.

Obenem vlada imenuje v svet dva člana na predlog strokovnih združenj avtorjev s področja filmskih in avdiovizualnih dejavnosti ter dva člana na predlog neodvisnih producentskih združenj.

Člani sveta so imenovani za petletni mandat z možnostjo ponovnega imenovanja. Prvi svet se je konstituiral na seji februarja leta 2011. Vlada je takrat za člane poleg omenjenih imenovala še Vilmo Štritof, Igorja Šmida, Igorja Šterka, Martina Srebotnjaka in Mateja Zavrla. Zadnjega je razrešila lanskega maja in namesto njega imenovala Ivana Ovna.

Slovenski filmski center, javna agencija Republike Slovenije, je začel delovati 19. januarja 2011 kot naslednik Filmskega sklada Republike Slovenije, javnega sklada.