Odnosi med nekdanjima prijateljema so se menda skisali že v devetdesetih, ko sta - skupaj z Arnoldom Schwarzeneggerjem - odprla verigo restavracij Planet Hollywood. Foto: Reuters
Odnosi med nekdanjima prijateljema so se menda skisali že v devetdesetih, ko sta - skupaj z Arnoldom Schwarzeneggerjem - odprla verigo restavracij Planet Hollywood. Foto: Reuters
Producenti so igralca s previsokimi denarnimi željami očitno sklenili zamenjati, Stallone pa se je nato takoj potrudil pokazati, kako zelo dobrodošla sprememba za franšizo je to. Foto: EPA
Da sta tvita čisto legitimna in pomenita to, kar mislimo, da pomenita, je potrdil celo "Slyev" predstavnik za medije. Foto: Twitter

Bruce Willis se je po daljših pogajanjih s studiem odločil, da v tretjem delu franšize Plačanci (The Expendables) vendarle ne bi ponovil svoje vloge Cijinega agenta, gospoda Churcha. Njegov prav tako starajoči se igralski kolega Sylvester Stallone, ki je obenem eden od scenaristov prvih dveh filmov (in je prvega tudi režiral), zavrnitve ni sprejel ravno uglajeno. Na Twitterju je evforično (s samimi velikimi začetnicami) objavil: "Willis odhaja... Harrison Ford prihaja!!!! Krasna novica !!!!! Na to sem čakal cela leta !!!!"

Popolnoma zamenljiv?
In pri tem se 67-letni Stallone, gonilna sila zvezdniške franšize, ki se (ironično?) vrača k formatu in junakom klasičnih akcijskih filmov osemdesetih, ko so omenjeni igralci še kraljevali na lestvicah najbolj iskanih, še niti ni ustavil. S svojimi sledilci je delil še, da je njegov nekdanji soigralec dejansko pogrešljiv (ang. expendable): "Pohlepen in len ... Naboljši recept za propadlo kariero."

Da ne bo nobenega dvoma, o kom teče beseda, je Stallonejev predstavnik za stike z javnostjo potrdil, da je njegov varovanec res govoril o Willisu, podrobneje pa ni želel komentirati. Willis se na kolegove komentarje še ni odzval.

Hotel je miljon dolarjev na dan
Obstaja seveda tudi druga plat medalje: "neimenovani vir, ki je blizu akterjem", je za Hollywood Reporter izdal, da naj bi Willisu za vlogo, ki bi mu vzela točno štiri delovne dneve, ponudili tri milijone dolarjev. Igralec je ponudbo menda zavrnil in zahteval še miljon več. Producenti se niso pustili izsiljevati in so enega zvezdnika z drugim zamenjali v pičlih 72 urah. "Mislim, da je Willis precej presenečen, da so ga zamenjali s Harrisonom Fordom, ki je boljši igralec, veliko prijaznejša oseba in zanimivejši izbor za ta film," še komentira priročno anonimni vir.

Udarec za ego
Čisto mogoče je, da Willis Stalloneju še ni odpustil podatka, ki je šele nedavno pricurljal v javnost - namreč tega, da je bil šele tretja izbira v vrsti za vlogo Churcha, tajnega agenta, ki za nevarne operacije najame skupino mišičastih plačancev z Barneyem Rossom (Stallone) na čelu. Willis je tako odkorakal od franšize, ki je v svetovnem merilu doslej prislužila že 574 milijonov dolarjev.

Vlogo Churcha je Stallone najprej ponudil Schwarzeneggerju, a ga je nato "povišal" v vodjo plačancev Trencha. Nato je isto vlogo zavrnil še Kurt Russell - in šele potem se je Stallone, ki je pač iskal kako veliko ime iz osemdesetih - spomnil na svojega "starega prijatelja". Willis je sprejel šele, ko mu je bilo obljubljeno, da bo kdaj tudi v istem kadru s Schwarzeneggerjem in Stallonejem.

Ni še znano, ali bo Harrison Ford Willisa zamenjal v vlogi gospoda Churcha ali pa si bodo zanj izmislili nov lik. (71-letni Ford se prav tako ne brani pogrevanja franšiz, s katerimi je zalovel: napovedano je že, da bo nastopil tako v sedmem delu Vojne zvezd kot tudi v petem Indiani Jonesu.)

Privabiti jim je uspelo čisto vse
Produkcijska etapa projekta naj bi se začela še ta mesec, premiera pa je načrtovana za leto 2014. Če gre verjeti napovedim, bodo poleg omenjenih v filmu nastopili še Jackie Chan, Wesley Snipes, Nicholas Cage in morda Mel Gibson; v prejšnjih dveh delih sta se pojavila še dva "artefakta" osemdesetih, Mickey Rourke in Dolph Lundgren.