Foto:
Foto:

Imena drugih podeljevalcev še niso znana, 25. januarja pa bodo razglasili najpomembnejšo zadevo pred podelitvijo - kandidate za nagrade. Lansko leto je največ, kar enajst oskarjev, dobil film Gospodar prstanov. Kljub podelitvi zlatih globusov, ki so po navadi dobri pokazatelji razpleta tudi za oskarje, pa tudi dobri poznavalci letos ne upajo napovedati glavnega zmagovalca podelitve.

So tudi letošnji globusi napoved za oskarje?
Sicer so napovedali, da bodo globuse domov odnesli ustvarjalci filmov Aviator, Sideways in Ray, vseeno pa so drugi nagrajenci presenetili. Tako kritiki niso stavili niti na Cliva Owena niti na Natalie Portman, ki sta nato prejela zlata globusa za najboljši stranski vlogi. Nobeden od njiju tudi ni bil nominiran za nagrade, ki si jih podeljujejo igralci.

Leto Scorseseja?
Kritiki tudi še vedno menijo, da letošnje leto pripada Martinu Scorseseju, in sicer kljub temu da je globus prejel Clint Eastwood za film Million Dollar Baby. Ena najbolj zanesljivih napovedi za režiserskega oskarja so nagrade režiserskega ceha - v zadnjih 56 letih so namreč kar 50-krat izbrali nagrajenca, kot je kasneje slavil tudi na oskarjih. Nominirana sta oba glavna kandidata za oskarja. Nasmeh na ustnicah verjetno ne bo zapustil niti Hilary Swank, ki je leta 2000 dobila zlati globus, kasneje pa se je verjetno še bolj veselila najprestižnejšega zlatega kipca v filmski industriji.