Agentka CIE Carrie se ne more čisto odločiti, ali je Nicholas Brody državni sovražnik št. 1 ali ljubezen njenega življenja. Foto:
Agentka CIE Carrie se ne more čisto odločiti, ali je Nicholas Brody državni sovražnik št. 1 ali ljubezen njenega življenja. Foto:
Po precej kilavi drugi sezoni je eksplozivni (!) finale na novo premešal karte in serijo najverjetneje rešil pred zatonom v pozabo. Zato verjetno ni čudno, da ljudje nestrpno pričakujejo njeno nadaljevanje.

Epizoda - v bistvu gre za nedokončano, "delovno" različico - se je na spletnih straneh za izmenjavo datotek pojavila prejšnji konec tedna. V piratski različici sicer ni začetne špice, v nekaj prizorih pa očitno še manjkajo posebni učinki, ki jih dodajo v poprodukciji - kar pa ljudi očitno ni odvrnilo, saj je bila epizoda s spleta sneta že več kot stotisočkrat.

Čeprav spletno piratstvo ni ravno redek primer, pa le redko po spletu zaokrožijo grobe, še nedokončane različice, zato je zelo verjetno, da je bil "izdajalec" nekdo, ki ima dejansko vlogo v produkciji nadaljevanke. (Zadnji podoben primer sega v leto 2009, ko se je nedokončana kopija Wolverina s Hughom Jackmanom v glavni vlogi na spletu pojavila več kot mesec dni pred premiero; krivec je moral za zapahe za leto dni.)

Variety pa s prstom kaže drugam: "Kopija, ki kroži, je podobna 'screenerju', ki so ga novinarjem delili julija, na prireditvi Zveze televizijskih kritikov v Los Angelesu".

Še celo odgovorni ponosni na pirate
Podobno kot HBO-jeva Igra prestolov je tudi Homeland ena izmed najbolj priljubljenih serij med ljudmi, ki s spleta vsebine pretakajo nezakonito; obe sta čisto na vrhu najbolj "piratiziranih" nadaljevank v letu 2012. (Jeff Bewkes, direktor konglomerata Time Warner, je na temo kraje Igre prestolov prejšnji mesec tvitnil: "Boljše kot emmy.")

Nekonvencionalna obravnava teme lova na teroriste
Serija, v kateri je Claire Danes agentka CIE (z bipolarno motnjo) Carrie Mathison, ki izmenično sodeluje z nekdanjim vojnim ujetnikom v Afganistanu, ki je med svojim osemletnim ujetništvom prestopil v islam (in terorizem), narednikom Brodyjem (Damian Lewis), in ga hkrati zasleduje, je bila od samega začetka v letu 2011 silna uspešnica. (Kritiki, ki so bili nad prvo sezono navdušeni, so o drugi pisali veliko manj naklonjeno). Letos je nominirana za kar 11 nagrad emmy, med drugim tudi za najboljšo dramsko serijo ter za najboljšega igralca in igralko v glavni vlogi.