Noel Neill je Lois Lane upodobila že konec štiridesetih let, v desetletju pozneje pa še v seriji Supermanove dogodivščine. Foto: AP
Noel Neill je Lois Lane upodobila že konec štiridesetih let, v desetletju pozneje pa še v seriji Supermanove dogodivščine. Foto: AP

V vlogi novinarke pri dnevniku Daily Planet se je Noel Neill predstavila v seriji filmov, ki so jih predvajali med letoma 1948 in 1950. Naslovno vlogo je v teh igral Kirk Alyn. Pozneje je ponovila vlogo v televizijski seriji Supermanove dogodivščine, v kateri je med letoma 1953 in 1958 nastopil George Reeves. Leta 1978 se je pojavila tudi ob Christopherju Reevu v filmu Superman kot Loisina mati Ella, pa tudi v Supermanovi vrnitvi leta 2006, v kateri je superjunaka zaigral Brandon Routh. Leta 1992 so jo gledalci lahko videli še v epizodi tv-serije Superboy, ki je temeljila na Supermanovih otroških letih.

Rodila se je leta 1920 v Minnesoti in že v tridesetih letih kot deklica nastopala na sejmih. Pri osemnajstih letih se je odpravila v Hollywood, kjer jo je kmalu opazil Bing Crosby. Leta 1941 je podpisala pogodbo s studiem Paramount Pictures. Ustvarila je skoraj sto vlog in sodelovala z režiserji, kot sta Vincent Minnell in Cecil B. DeMille ter igralci Bobom Hopom, Crosbyjem in Genom Kellyjem. V štiridesetih in petdesetih letih je nastopila v vrsti vesternov.

"Noel je bila prava Lois Lane … Veliko njenih oboževalcev sploh ni poznalo njenega pravega imena, ampak so jo vselej poklicali le 'Lois', na kar se je brez izjeme odzvala sijočim nasmehom in prijazno besedo. Zanjo je bila več kot vloga. 'Lois' je bila nekdo, v kar je verjela, in lik, ki ga je rade volje in toplo sprejela," je po poročanju BBC-ja o umrli igralki dejal njen biograf in menedžer Larry Ward.

"Pravijo, da nam prva vedno ostane najljubša," pa se jena Twitterju igralki poklonil Mark Hamill. "Oboževal sem Noel Neill v vlogi Lois. Bila je prijazna, topla in čudovita tudi kot oseba."