Butlerja je bilo mogoče videti v Fantomu iz opere. Foto: Kolosej
Butlerja je bilo mogoče videti v Fantomu iz opere. Foto: Kolosej
Frank Miller: 300
Snyder se je naslonil na strip Franka Millerja.

Ob snemanju filma 300 se je Snyder naslonil na strip Franka Millerja, ki je svoje junake postavil v dogajanje prve bitke v drugi grško-perzijski vojni, v kateri so leta 480 pred našim štetjem Perzijci vdrli na grško ozemlje in ogrozili Atene. Pri Termopilah pa jih je pričakala špartanska vojska, ki jo je vodil kralj Leonidas. Zaradi izdaje je po junaškem odporu v soteski padlo vseh 300 špartanskih vojakov z Leonidom na čelu.

Z Gerardom Butlerjem na čelu vojske
Film je nastal pod okriljem studijske hiše Warners Bros. Pictures, med producenti pa se predstavlja tudi Mark Canton, ki je med drugim zaslužen za film Zadnja velika avantura z Arnoldom Schwarzeneggerjem v glavni vlogi. V filmu 300 nastopa v vlogi kralja Leonida Gerard Butler, ki ga je bilo med drugim mogoče videti v muzikalu Fantom iz opere, film pa bo na redni program ameriških kinematografov prišel 9. marca. Zgodbo na velikem platnu poustvarjajo še Lena Headey, David Wenham, Dominic West in Vincent Regan.

Film naj bi pomenil tudi veliko vrnitev za Cantona, ki stoji še za filmi, kot so Taking Lives, Jack Frost, Angel Eyes, Red Planet in Land of the Dead Georgea Romera. Projekt mu je prvič predstavil italijanski producent Gianni Nunnari, Canton, ki se je ob tem spomnil na film The 300 Spartans iz leta 1962, pa se je nad projektom takoj navdušil in mu predlagal, da se mu pridruži kot partner. Canton je prav tako dober poznavalec avtorja stripa 300 Millerja, saj spremlja njegovo delo vse od njegovega stripa o Batmanu The Dark Knight Returns.