Zadnji 'batmanovski' podvig naveze Bale-Nolan na velika platna prihaja poleti, napovednik pa je že na spletu. Foto: EPA
Zadnji 'batmanovski' podvig naveze Bale-Nolan na velika platna prihaja poleti, napovednik pa je že na spletu. Foto: EPA
Peter Jackson je razveselil oboževalce J. R. R. Tolkiena, ki si jih je na svojo stran pridobil z že kar neštetokrat nagrajeno ekranizacijo Gospodarja prstanov. Foto: EPA
Michael Fassbender se prebija med hollywoodske 'težkokategornike'. Foto: EPA

V odlomku nastopa Martin Freeman v vlogi mladega Bilba Bagginsa. Jacksonov The Hobbit: An Unexpected Journey, prvi del predzgodbe z več oskarji nagrajene trilogije Gospodar prstanov, v kino prihaja (šele) 13. decembra naslednje leto. V filmu bo vlogo čarodeja Gandalfa ponovil Ian McKellen, Bilba v zrelih letih pa bo spet upodobil Ian Holm. Cate Blanchett bo, tako kot v "Gospodarju", nastopila v vlogi mistične vilinske kraljice Galadriel.

Zadnji Batman naveze Nolan–Bale
V ponedeljek se je na spletu pojavil tudi napovednik za težko pričakovani novi (in bojda zadnji) film Christopherja Nolana o Batmanu, The Dark Knight Rises, ki je še povišal že tako visoka pričakovanja oboževalcev.

V napovedniku za zadnji film o Batmanu s Christianom Balom v glavni vlogi so si oboževalci lahko ogledali nekaj z akcijo nabitih prizorov, pokaže se tudi Anne Hathaway v vlogi Catwoman. Obiskovalci kinematografov Imax so si pred predvajanjem Misije nemogoče: Protokol duh že lahko ogledali prvih šest minut filma, ki bo v kinih (šele) 20. julija 2012.

Razkazovanje studijskih mišic
Za obema filmoma, ki jima je tako rekoč usojen uspeh, stoji studio Warner Bros, po razmišljanju Dana Jolina, novinarja revije Empire, naj bi s tako zgodnjim prikazovanjem napovednikov studio razkazoval mišice, češ, "poglejte, kako zavidanja vredne filme smo posneli za 2012". Pričakovali naj bi seveda prevlado nad blagajnami.

Hkrati naj bi bil to odziv na hitro širjenje napovednikov po spletu in družabnih medijih, studii želijo svoj izdelek "vžgati" v možgane ljudi in stopnjevati pričakovanje, tako da gremo film takrat, ko pride v kino, dejansko gledat, saj bomo sicer družbeno in kulturno izključeni. Jolin napoveduje, da bo v naslednjem letu boj med studii resnično neizprosen.

Scottov Prometej o izvoru človeštva
Na ogled je tudi že prednapovednik Prometeja v režiji Ridleyja Scotta, ZF-trilerja, v katerem nastopa vse bolj zaželeni Michael Fassbender, osrednji ženski vlogi pa imata Noomi Rapace (zaslovela je z vlogo hekerke Lisbeth Salander v švedski filmski različici trilogije Milenium) in Charlize Theron.

Gre za zgodbo o ekipi raziskovalcev, ki odkrijejo namig o izvoru človeštva na Zemlji, zaradi česar se podajo v najtemnejše kotičke vesolja ... Tam se morajo boriti za prihodnost človeške rase, še piše v kratkem opisu zapleta filma, ki bo v kinodvoranah gostoval (šele) od 11. avgusta 2012 naprej, celoten napovednik pa bo na spletu že ta četrtek.

Omenjene (pred)napovednike si oglejte v priloženih videih.