Igralski par Javier Bardem in Penelope Cruz bo spet skupaj stal pred kamero - tokrat za ljubezensko zgodbo o Pablu Escobarju in njegovi ljubici. Foto: EPA
Igralski par Javier Bardem in Penelope Cruz bo spet skupaj stal pred kamero - tokrat za ljubezensko zgodbo o Pablu Escobarju in njegovi ljubici. Foto: EPA
Naslovnica angleške različice knjige kolumbijske televizijske novinarke Virginie Vallejo, Escobarjeve ljubice v osemdesetih letih preteklega stoletja. Foto: Random House Mondadori

Snemanje naj bi potekalo od zadnjih dni oktobra do konca tega leta, glavni vlogi pa sta pripadli 47-letnemu Javierju Bardemu in 42-letni Penelope Cruz. Na režijski stolček bo sedel Fernando León de Aranoa, najbolj znan po filmih Popoln dan in Do zadnjega atoma.

Dva nasprotujoča si obraza istega človeka
De Aranoa se je podpisal tudi pod scenarij, ki je nastal po knjižni predlogi Amando a Pablo, odiando a Escobar (Ljubiti Pabla, sovražiti Escobarja). Gre za knjigo, ki jo je leta 2007 napisala kolumbijska televizijska novinarka Virginia Vallejo, ki je imela z razvpitim sonarodnjakom v osemdesetih letih preteklega stoletja ljubezensko razmerje.

Pablo Escobar (1949-1993) velja za enega najbolj razvpitih preprodajalcev mamil vseh časov. Leta 1989, ko je bil na vrhuncu svoje moči, ga je revija Forbes uvrstila na sedmo mesto na lestvici najbogatejših ljudi na svetu. Escobarjev kartel naj bi nadzoroval kar 80 odstotkov svetovnega kokainskega trga.

Do velikanske moči in bogastva je prišel s pretkanim sistemom tihotapljenja mamil, podkupovanjem politikov in uradnikov ter z okrutnimi umori nasprotnikov. Slovel je kot odličen govornik, revni prebivalci Medellina so v njem našli dobrotnika, ki je vlagal v revne soseske, zgradil je tudi številne športne objekte.

V resnici žena, pred kamero ljubica
"Videti Bardema, maskiranega v Escobarja, je spektakularno," je producent Menéndez de Zubillaga povedal za nemško tiskovno agencijo dpa. Cruzova, od leta 2010 Bardemova žena, bo v filmu nastopila v vlogi Escobarjeve ljubice Virginie Vallejo.

Igralski par, oba oskarjevca, sta skupaj nastopila v že več filmih, in sicer v Pršut, pršut (1992), Vicky Cristina Barcelona (2008) in nazadnje še v Svetovalcu (2013). Prihajajoči film bo nosil preprost naslov Escobar, v kinodvorane pa naj bi prišel oktobra naslednje leto.