Will Smith: Sprejel je vlogo ženitnega posrednika v romantični komediji Hitch in sodeloval še v tretjem delu Mož v črnem, Quentina Tarantina pa je sklenil zavrniti. Foto: EPA
Will Smith: Sprejel je vlogo ženitnega posrednika v romantični komediji Hitch in sodeloval še v tretjem delu Mož v črnem, Quentina Tarantina pa je sklenil zavrniti. Foto: EPA

Še v času predprodukcije Tarantinovega lanskega špagetivesterna se je pisalo, da bomo v njem lahko videli nekdanjega Princa z Bel Aira, zadnja leta pa predvsem zvezdnika visokoproračunskih spektaklov, Willa Smitha. Na koncu je, kot seveda vemo, vlogo osvobojenega sužnja Djanga na maščevalnem pohodu dobil Jamie Foxx; menda zato, je obveljalo, ker se je Smith počutil "nelagodno" zaradi vseh rasnih žaljivk in potokov krvi, ki so po premieri filma dejansko dvigovali nemalo prahu.

V resnici je bil vzrok drugje: Smith je prebral scenarij in bil mnenja, da je resnični protagonist filma zobozdravnik/lovec na glave/germanofil dr. King Schultz, ki je ne nazadnje tisti, ki na koncu obračuna z glavnim zlobcem, lastnikom suženjske plantaže Calvinom Candiejem (Leonardo DiCaprio).

"Django ni bil glavni, in zdelo se mi je, da pa le moram biti glavni," je Smith precej prostodušno priznal za Entertainment Weekly v okviru promocije svojega novega filma, After Earth. "Quentin, prosim, sem mu govoril, jaz moram biti tisti, ki ubije negativca!"

Kljub temu mu je bila končna različica filma zelo všeč, priznava. (Waltz je, ironično, za svojo vlogo dobil oskarja za najboljšo stransko vlogo.) "Zdel se mi je briljanten," je bil velikodušen Smith. "Samo ne zame."

Lani je v intervjuju za Empire sicer izjavil, da je bil vlogo prisiljen zavrniti, ker je bil ravno sredi snemanja Mož v črnem 3 in ni hotel zadrževati celotne produkcije.