Foto:
Foto:
Laibach vedno ponujajo svojo interpretacijo ...
Pripravili so tudi remiks skladbe Rammsteinov Ohne Dich.

DVD so naslovili A Film From Slovenia. Istoimenski del DVD-ja je nastal leta 1993 v sodelovanju s Televizijo Slovenija, režirala sta ga Daniel Landin in Peter Vezjak, scenarij zanj pa je napisal Chris Bohn (sedaj urednik revije Wire).

Film je ena od interpretacij skupine Laibach in delno tudi interpretacija takratne zgodovinske situacije (konec blokovske razdelitve, porušenje berlinskega zidu, razpad Sovjetske Zveze, razpad in vojna v Jugoslaviji ...).

Tudi posnetki s turneje
Sledijo posnetki iz turneje Occupied Europe NATO Tour 1994-1995, ki jih je zrežiral Igor Zupet, in podobe iz razglasitve NSK države v Sarajevu.


Vabljeni k branju dnevnika, ki je nastal ob razstavi Laibach - fokus!

Lahko se veselimo še šestih DVD-jev
Gre za drugi DVD iz načrtovane serije osmih, ki naj bi jih pri založbi izdali predvidoma v treh letih. Prvi DVD - The Videos, videospoti, ki so jih Laibachi posneli od leta 1986 - je izšel oktobra, njegov izid pa je sovpadal s sklenitvijo evropskega dela turneje.

V letu 2005 ne bodo počivali
Za prihajajoče leto zasedba že pripravlja nove plošče in DVD-je, omenmo pa naj še, da so Laibachi na povabilo skupine Rammstein pripravili remiks njihovega najnovejšega singla Ohne Dich. Ta je izšel kot Mina Harker's version, na njem pa je zasedba kot žensko vokalistko predstavila Mino Špiler, sicer članico skupine Melodrom.