Glasba
()
Patrice
Trenutno eden najinovativnejših reggaepevcev Patrice se prvič predstavlja slovenskemu občinstvu. Foto: Izzven

Dodaj v

Izzven spet povezuje sodobno glasbeno ponudbo z vsega sveta

Poklon Jimiju Hendrixu ob 70. obletnici njegovega rojstva
16. november 2012 ob 19:06
Maribor - MMC RTV SLO, STA

Maribor bo konec tedna v znamenju koncertov kreativne tradicije džeza, etno- in reggaeglasbe, pomešane s sodobnimi vplivi. Sodobno glasbeno ponudbo z vsega sveta prinaša festival Izzven.

Odprtje festivala so zaupali reggaeglasbeniku Patriceu, ki je tudi največje ime letošnje izdaje. Z edinstveno kombinacijo reggaeglasbe, soula in angažiranega kantavtorstva bo nastopil v veliki dvorani Narodnega doma. Velja za izjemnega performerja, kar med drugim potrjujejo njegovi nastopi z Youssou N'Dourjem in Manu Chaom ter razprodane turneje. Otvoritveni večer bo v Kibli sklenil eden najostrejših družbenokritičnih glasbenikov pri nas, N'Toko.

Festival bo na različnih lokacijah postregel s petimi koncerti in kar štirje izmed teh so brezplačni. V soboto bosta na malem odru Narodnega doma koncertirala Najoua Samu z edinstveno kombinacijo kalimb in Reut Regev, izraelska pozavnistka, ena najvidnejših ustvarjalk na newyorški sceni.

V nedeljo se bodo poklonili legendarnemu Jimiju Hendrixu – letos mineva 70 let od njegovega rojstva - s triom Voodoo Chile, v katerem nastopajo kitarist Ronnie Drayton, basist TM Stevens in bobnar Keith LeBlanc, ki je sodeloval pri albumih Jamesa Browna, Seala, skupin R.E.M.in The Cure ter Petra Gabriela.

M. K.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo