Cobainova vdova Courtney Love trdi, da bi Kurt preziral omenjeno računalniško igro. A naj bi hkrati podpisala potrebne papirje, ki dovoljujejo uporabo njegove podobe v Guitar Heru. Foto:
Cobainova vdova Courtney Love trdi, da bi Kurt preziral omenjeno računalniško igro. A naj bi hkrati podpisala potrebne papirje, ki dovoljujejo uporabo njegove podobe v Guitar Heru. Foto:

Krist Novoselic in Dave Grohl sta v skupni izjavi zapisala, da sta "osupla in razočarana", da v novem Guitar Heru igralci za igranje pesmi drugih izvajalcev lahko izberejo avatarja pokojnega vodje Nirvane, od čigar smrti je aprila minilo 15 let. "Sicer nama je bilo znano, da se Kurtov avatar lahko uporablja pri dveh pesmih Nirvane, a nisva vedela, da bodo igralci lahko uporabljali njegov lik za igranje katere koli pesmi. Pozivava Activision, da stori pravo stvar in Kurtov lik 'zaklene nazaj', tako da se to ne bo nadaljevalo."

C. Love napoveduje tožbo
Cobainova vdova Courtney Love pa je ta teden kar na Twitterju "nergala" zaradi vključitve njenega pokojnega moža v igro in jo označila za "podlo". Napovedala je tožbo proti Activisionu, ki igro promovira. C. Love trdi, da se nikoli ni strinjala s Cobainovo digitalno podobo in meni, da bi pokojni 'grunger' preziral tako igro, kaj šele avatar.

Pri Activisionu se branijo z izjavo, da so si zagotovili potrebne pravice od upravnikov Cobainovega premoženja - to je pravzaprav ravno njegova vdova - s pisno pogodbo, v kateri naj bi Courtney podpisala, da lahko pevčevo podobo uporabljajo kot lik v igri Guitar Hero 5, ki poleg 85 drugih pesmi vključuje tudi Nirvanini pesmi Smells Like Teen Spirit in Lithium, poroča AP.

Številne legende že "kitarski heroji"
Pri igri, izdelani za Xbox 360, PlayStation 2, PlayStation 3 in Wii, pri kateri lahko igralec posnema igranje kitare s pripomočkom v obliki kitare ali s pomočjo računalniške tipkovnice (na primeru Smells Like Teen Spirit si lahko način igranja ogledate v priloženem videoposnetku), nastopata tudi Carlos Santana in Johnny Cash, v prejšnjih izdajah Guitar Hera pa so se pojavili že Jimi Hendrix, Billy Corgan, Ted Nugent, Sting, Ozzy Osbourne, Travis Barker in člani zasedbe Aerosmith.