Eno izmed prizorišč koncertov bo seveda ob Prešernovem spomeniku na Tromostovju v Ljubljani. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Eno izmed prizorišč koncertov bo seveda ob Prešernovem spomeniku na Tromostovju v Ljubljani. Foto: MMC/Miloš Ojdanić

Koncerte bodo izvedli na lokacijah, kjer je France Prešeren bival, kamor je zahajal in se tako ali drugače zadrževal. Nekaj zborov bo nastopilo tudi v domovih starejših občanov ter v dvoranah in kulturnih domovih.

Dogodke že 29. leto zapored organizira Zveza kulturnih društev Ljubljana, med nastopajočimi pa bodo tudi nekateri vidnejši pevski sestavi, kot so mladinski zbor Veter, APZ Tone Tomšič in komorni zbor Krog.

Zborovska pesem po vsem mestu ...
Med prizorišči koncertov med drugim najdemo seveda Prešernov spomenik na Tromostovju in Gosposko 3, kjer je bilo shajališče in zabavišče ljubljanske ugledne družbe, saj se je tam Prešeren srečeval z mnogo tedanjimi vplivnimi osebnostmi.

Koncerti bodo še na Akademiji za glasbo, kjer je bilo od leta 1830 sodišče, kamor je Prešeren redno zahajal kot advokat, v Trnovski cerkvi, kjer je pesnik leta 1833 ugledal Julijo Primic.

Dve prizorišči sta še Ciril Metodov trg 3, kjer je bil v odvetniški pisarni Leopolda Baumgartna zaposlen, in Mestni trg 19, kjer je nekaj časa stanoval. Obisk vseh nastopov bo brezplačen.