Lado Jakša nastope pogosto kombinira s svojimi fotografijami. Foto: Festival Ljubljana
Lado Jakša nastope pogosto kombinira s svojimi fotografijami. Foto: Festival Ljubljana
Lado Jakša - srečanje slike in zvoka

Jakša je svojo koncertno dejavnost tudi tokrat zasnoval kot edini nastopajoči na odru v kombinaciji s sintetičnimi zvoki in svojimi fotografijami.

Njegov nastop tvori sočasno koncertno izvajanje avtorske džezovske in ambientalne glasbe ob projicirani likovni partituri, sodobno oblikovani fotomultiviziji. Kot so zapisali prireditelji, se tako doseže dvojno estetsko doživetje inventivne zvočne avanture in umetniške fotografije.

Slika kot fluid, ki ga izžareva glasbenik
"Ob zavezujoči dramaturgiji sporočila, ki teče 'skozi' fotografsko likovno pripoved o umetniško navdihujočih ambientih Križank, Ljubljane in Slovenije, zveni avtorska glasba Lada Jakše, izvajana na akustičnih in elektronskih instrumentih. Fotografija se odstira na magičnem robu ostrine in neostrine, zamika in zdrsa, nenavadnih pogledov in perspektiv, 'fotogeničnih in nefotogeničnih' vsebin, od črno-bele prek monokromne do barvne slike," so še zapisali.

Z naslovom Oslikana glasba oziroma s fotografsko sliko skuša izraziti tudi fluid, ki ga glasbenik izžareva med muziciranjem in ki seva v prostor okoli njega.

Lado Jakša je sicer avtor glasbe v številnih filmih, gledaliških predstavah in radijskih igrah.

Lado Jakša - srečanje slike in zvoka