Razumemo, da naj bi bil naslov Drkajva skupaj duhovit ... pa ni. Foto: Kolosej
Razumemo, da naj bi bil naslov Drkajva skupaj duhovit ... pa ni. Foto: Kolosej

Eden vidnejših komikov v zadnjem času Will Ferrell je po Kraljih hitrosti (kjer je tekmoval v avtomobilističnem tekmovanju Nascar) v letu dni posnel še eno športno komedijo, tokrat o umetnostnem drsanju. Ta šport se že s svojim glamurjem in kostumi podzavestno povezuje s stereotipi o gejevstvu.

Tokrat ima na voljo sijajno izhodišče, saj se po spletu naključij v paru znajdeta dva moška, sicer huda nasprotnika v posamični konkurenci, iz katere sta bila izključena. Zanimivo je, da smo več šal o gejevstvu videli v resnem filmu o umetnostnem drsanju (The Cutting Edge), kot pa v filmu, ki želi biti parodija.

Film ima nekaj zabavnih momentov, vseeno pa obstaja občutek, da ima premalo vsebine in je na silo raztegnjen na 90 minut. Tako pogrešamo tudi kak prizor več z ledene ploskve.

Pa še besedica o slovenskem prevodu filma. Blades of Glory sicer resda ni potrebno prevajati dobesedno (Rezila slave), ampak Drkajva skupaj se skuša opreti na starinski pomen besede drkati (drsati), kar pa je povsem nepotrebno.

Ocena: 3; piše: Slavko Jerič