Rita Wilson in Tom Hanks sta skupaj že več kot 30 let in sta tako gotovo med hollywoodskimi zakonci rekorderji. Foto: Reuters
Rita Wilson in Tom Hanks sta skupaj že več kot 30 let in sta tako gotovo med hollywoodskimi zakonci rekorderji. Foto: Reuters

Prišla je tudi Tomova hči iz prvega zakona, 36-letna Elizabeth Hanks, manjkal pa je njegov 41-letni sin Colin.

Tom, ki ima svojo zvezdo že od "davnega" leta 1992, je glasno ploskal, ko so Rito povabili na oder, nato pa se ji je pridružil in v govoru pohvalil svojo ženo, ki ji je pot do zvezd(e) uspela prek vlog v TV-nanizankah, kakršna so bili Bradyjevi, pozneje pa v filmskih uspešnicah, denimo Moja obilna grška poroka in Mamma Mia!, pri omenjenih dveh je sodelovala tudi kot producentka.

"Iz tega je mogoče povzeti, da Rita Wilson dobro ve, kaj dela. Ima odličen občutek za te reči," je povedal ponosni mož, ki se je nato dotaknil še ženine glasbene kariere: Rita, ki deluje v žanru countryja, je namreč ravno izdala svoj četrti album, Halfway to Home. Hanks je zato sklenil, da je njena zvezda na Pločniku slavnih resnično zaslužena, in ji čestital z objemom.

Družina Wilson-Hanks na odkritju Ritine zvezde. Foto: Reuters
Družina Wilson-Hanks na odkritju Ritine zvezde. Foto: Reuters

Gostja odkritja Ritine zvezde je bila tudi ameriška filmska ljubljenka Julia Roberts, ki je skupaj z zakoncema igrala v filmu Larry Crowne, z Rito pa tudi v Pobegli nevesti. V govoru se je poklonila kolegičinemu talentu in jo označila za "supersilo v eni osebi". "Imam srečo, da jo poznam dovolj dolgo, da vem, kaj vse imava skupnega. Predani sva svojima mamama, neskončno uživava s svojima družinama in imava noro seksi moža. Da, noro seksi, Tom. To sem rekla in zdaj vsi vedo," se je pošalila Robertsova.

Rita in Julia, stanovski kolegici in prijateljici. Foto: Reuters
Rita in Julia, stanovski kolegici in prijateljici. Foto: Reuters

Rita Wilson se je kot Margarita Ibrahimoff rodila leta 1956 v Los Angelesu, ima grško-bolgarske korenine, vzgojena pa je bila v grški pravoslavni veri. Kariero je začela, kot je v govoru omenil njen mož, v nanizanki Bradyjevi leta 1972, pozneje se je pojavila v M*A*S*H-u in drugih komičnih serijah, denimo v Frasierju. Preizkusila se je tudi na broadwajskih deskah, bila je gonilna sila komične uspešnice Moja obilna grška poroka, najdonosnejšega neodvisnega filma vseh časov.

S Tomom Hanksom, enim največjih ameriških filmskih zvezdnikov našega časa, sta poročena od leta 1988. Leta 2015 je Rita Wilson javno povedala, da je zbolela za rakom na prsih, zato so ji morali obe dojki kirurško odstraniti. Že po krajši bolniški odsotnosti se je vrnila na delo, nastopila je na Broadwayu v komični predstavi Larryja Davida Fish in the Dark.

Fotografijo z odkritja zvezde je Rita objavila tudi na svojem profilu na Instagramu, kjer je zapisala: "Rodila sem se in odraščala v Hollywoodu. Ta ulica je bila moje dvorišče. Kakšna čast me je doletela s tem poklonom, ki gre tudi mojim staršem, saj sta bila leta 1951 dovolj pametna, da sta se preselila sem."