Minca Lorenci in Pia Zemljič. Foto: SLG Celje/Uroš Hočevar
Minca Lorenci in Pia Zemljič. Foto: SLG Celje/Uroš Hočevar
Pozor, šefica! Foto: SLG Celje/Uroš Hočevar

Kot meni upravnica gledališča Tina Kosi, gre za izjemno aktualno dramo, ki govori o odnosih na delovnem mestu oziroma o podrejanju posameznika korporaciji, kar se bo po njenem mnenju dotaknilo marsikaterega gledalca.

Drama je sestavljena iz 14 kratkih prizorov, ki so izpisani v skopem, jasnem in hitrem dialogu. Razkrivajo odnos med nadrejeno in zaposleno v podjetju in težavo vedno večjega vmešavanja delodajalcev in podjetij v zasebna življenja zaposlenih. Za navdih pri tem je denimo služila tudi ameriška raziskava iz leta 2006, ki je razkrila, da kar 31 od 80 podjetij od svojih zaposlenih zahteva, da upravi prijavijo ljubezenske zveze na delovnem mestu.

Črni humor in spretne besedne igre
Večkrat nagrajeni sodobni britanski dramatik Mike Bartlett je eden najbolj svežih, pronicljivih in ostrih mladih avtorjev, ki se v svojem pisanju odziva na težave sodobne družbe. V britanskem tedniku The Stage so ga označili za eno najbolj zanimivih novih imen zadnjega časa. Je mojster hitrega, ostrega dialoga, odlikuje ga absurden črni humor ter številne spretne besedne igre, ki v razčlovečeno podobo odnosov na delovnem mestu vnašajo trpek in jedek humor.

Predstavo, v kateri igrata Pia Zemljič in Minca Lorenci, so ustvarili prevajalec drame in režiser Jure Novak, sodelavka pri prevodu in dramaturginja Urška Brodar, scenografinja Urša Vidic, kostumografinja Mateja Benedetti, avtorja glasbe Tibor Mihelič Syed in Polona Janežič ter lektor Jože Volk.