David Collins in Shane Dundas osvajata gledališke odre in festivale vse od leta 1990. Foto: Siti Teater
David Collins in Shane Dundas osvajata gledališke odre in festivale vse od leta 1990. Foto: Siti Teater

Mojstra pantonime, glasov, zvokov in situacijske komike bosta danes in v nedeljo ob 20.00 nastopila na odru SiTi Teatra. Dvajset let je od tega, ko sta si David Collins in Shane Dundas nadela ime The Umbilical Brothers in odtlej nastopala na številnih odrih in v številnih televizijskih oddajah, Tonight Show with Jay Leno in Late Night with David Letterman sta morda le najbolj priljubljeni med njimi.
Domišljija ne pozna meja
Kariero sta začela z nastopi na festivalih komedije in po kopici nagrad kmalu postala avstralski komični ikoni. The Umbilical Brothers navdušujeta s kombinacijami fizičnih in zvočnih sposobnosti, ki odnesejo v stanje neprestanega krohota.
Njuna domišljija ne pozna meja in gledalce vabita, da se tudi sami prepustijo temu, kar sta sama imenovala "strukturirana otročjost". Komika, ki sta osvojila občinstvo od Stokholma do Tokia, sta ob včerajšnjem prihodu v Ljubljano izrazila veselje, da sta tudi v Sloveniji tako poznana, v svoji šaljivi maniri sta manj navdušenja nakazala nad nizkimi temperaturami.