Razstave
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.9 od 9 glasov Ocenite to novico!
Mimikrija
Serija fotografij Mimikrija/Mimicry raziskuje odnos človeka z nepoznanim, hladnim okoljem. Foto: Matjaž Tančič

Dodaj v

Krasni novi svet 3D-fotografije je pred vrati

Matjaž Tančič se z razstavo vrača v domovino
1. oktober 2010 ob 15:36
Ljubljana - MMC RTV SLO

Fotografska razstava Matjaža Tančiča, ki prihodnji teden odpira vrata v Kinu Šiška, na neki način orje ledino: ne bo le prva razstava modne 3D-fotografije pri nas, ampak celo največja na svetu doslej.

Postavitev Mimikrija/Mimicry, ki si jo lahko od ponedeljka naprej brezplačno ogledate v preddverju dvorane Katedrala, raziskuje kontrast med naravo in urbanim okoljem – in tu v igro stopijo modeli, ki se s svojimi držami, oblačili in stylingom zlivajo z okoljem. "V naravi sproščeni. V mestnem betonu agresivni. V obeh pa je čutiti ranljivost, ki jo s slutnjo nevarnega obrambnega mehanizma poskuša zakriti – mimikrija," svojo razstavo napoveduje Matjaž Tančič, mladi fotograf, ki živi in ustvarja na relaciji med Ljubljano in Londonom.

Tiha agresivnost betonskega okolja
Fotografije za Mimikrijo so nastale na sedmih prizoriščih v Londonu in Sloveniji. Modeli in koncept fotografij na neki način pomenijo osebno izpoved samega fotografa v vseh razsežnostih, od sozvočja z naravo do prikrite agresivnosti betonskega okolja. Svojo zgodbo Tančič pripoveduje na 14 fotografijah, ki so bile razstavljene (in dober sprejem doživele) že v treh londonskih galerijah. Mimikrija/Mimicry je bila obenem njegovo diplomsko delo na londonski šoli College of Fashion.

Če je Tančič svojo pot začel kot fotoreporter Mladine, se je pozneje prelevil v modnega fotografa, kar je za seboj potegnilo različna sodelovanja z mediji doma in po svetu. V njegovi modni fotografiji reportažni slog ostaja močno opažen, vsaj v nenehnem iskanju zanimivih lokacij in tistega "nečesa več", ki ga prinaša nepredvidljivost reportažne fotografije. Tančič je bil lani tudi eden izmed šestih finalistov Googlovega fotografskega natečaja, na katerem se je za zmago potegovalo več kot 3.500 fotografov z vsega sveta.

A. J.
Matjaž Tančič
Matjaž Tančič
Matjaž Tančič
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo