Razstava Razkrita telesa, ki jo je po vsem svetu videlo več kot 40 milijonov  ljudi, je bila predlani na ogled tudi v Ljubljani. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Razstava Razkrita telesa, ki jo je po vsem svetu videlo več kot 40 milijonov ljudi, je bila predlani na ogled tudi v Ljubljani. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Razstava se bo razprostirala na 1.200 kvadratnih metrih v paviljonih ob vznožju televizijskega stolpa. "S tem se mi bodo uresničile dolgoletne sanje," je dejal von Hagens. Razstava, zasnovana posebej za nemško prestolnico, bo od jeseni na ogled na Aleksandrovem trgu (Alexanderplatz).

Njegove razstave človeških teles in posameznih organov si je do zdaj ogledalo 40 milijonov ljudi po vsem svetu. Kritiki mu sicer očitajo, da s tem skruni človeško dostojanstvo.

Vpogled v anatomijo človeka je požel veliko zanimanja tudi v Ljubljani, kjer je bila razstava z naslovom Razkrita telesa na ogled leta 2012. Takrat si jo je ogledalo več kot 60.000 obiskovalcev, gostovanje pa so zaradi velikega zanimanja podaljšali.