Gorenjska
slice
Končujejo obnovo Blejskega gradu, ki v obiskanosti znova podira rekorde
Grad je za obiskovalce odprt tudi med prenovo, 13. maj 2018 ob 10:52 Pred začetkom glavne turistične sezone se končuje prenova Blejskega gradu, ki se je zaradi dolge zime in vremenskih razmer nekoliko zavlekla, a naj bi jo končali do konca maja.
2
Srečanje stvaritev človeka in narave, dokler jih slednja ne odnese
1
11. maj 2018 ob 14:51 V Dovžanovi soteski, ki je zaradi edinstvenih paleozojskih kamnin zavarovana kot naravni spomenik, so te dni – oziroma dokler jih naravne sile ne odnesejo – na ogled kiparska dela in lokacijsko ...
Začelo se je rušenje cestninske postaje Torovo na gorenjski avtocesti
40
7. maj 2018 ob 16:48 Na gorenjski avtocesti so stekla prva dela za rušitev cestninske postaje Torovo. Pripravljalna dela bodo predvidoma trajala teden dni, nato pa bodo začeli rušiti. Naslednja je cestninska postaja Log.
Gorenjci si obetajo dobro turistično sezono
36
28. april 2018 ob 11:55 Po lanski rekordni turistični sezoni na Bledu in v Bohinju se letos napovedujejo novi izjemno dobri rezultati z nadaljnjo rastjo števila gostov in prenočitev.
Nova knjižnica v Radovljici povezala občane - prostovoljci preložili kar 54 ton gradiva
6
26. april 2018 ob 20:29 Po več kot mesec dni trajajoči selitvi obsežnega knjižničnega gradiva so danes v Radovljici slovesno odprli novo knjižnico na Vurnikovem trgu, na katero so občani čakali vrsto let.
Stroka predlaga rešitve za plazove nad Koroško Belo Strokovnjaki Geološkega zavoda Slovenije so nad Koroško Belo identificirali več kot 20 aktivnih zemeljskih plazov in potrdili njihovo potencialno nevarnost.
6
Bohinj nad prometni kaos z dražjimi parkirninami in brezplačnimi prevozi V Bohinju bodo promet v poletni sezoni umirili z zvišanjem cen parkiranja ob jezeru in določitvijo cenejših ter brezplačnih parkirišč na oddaljenih lokacijah, od koder bo zagotovljen brezplačni ...
85
Prebivalci Železnikov bodo le dočakali nujno potrebne protipoplavne ukrepe Železniki, ki jih je vodna ujma septembra 2007 hudo prizadela, bodo po več kot desetletju le dočakali ukrepe, ki jim bodo zagotovili poplavno varnost.
2
V Kranju svetovna novost - obeležje, posvečeno tehnologijam blockchain Na presečišču Ceste Staneta Žagarja in Gregorčičeve ulice (oziroma pred sodiščem) v Kranju bodo v torek odprli prvi spomenik, ki je namenjen tehnologijam blockchain.
88
Na dnevih Škofjeloškega pasijona tudi rokovski pasijon Začenjajo se tradicionalni Dnevi Škofjeloškega pasijona, s katerimi v zgodovinskem mestu Škofja Loka odštevajo leta do naslednje uprizoritve besedila patra Romualda, ki bo čez tri leta, leta 2021.
8
Krvavec z legendama Koširjem in Križajem proslavil 60 let Smučarsko središče Krvavec, ki je lani prejelo nagrado za najboljše slovensko smučišče, praznuje svojo 60-letnico, ob praznovanju pa so pripravili tudi posebno tekmo legend in glasbeno zabavo.
31
Peta dražba le uspela: blagovna znamka Peko v rokah Alpine Novi lastnik blagovne znamke Peko je družba Alpina. Žirovsko podjetje, ki se ukvarja z izdelavo športne obutve, je blagovno znamko kupilo na dražbi v Celju.
18
Občina Kranjska Gora želi urediti promet v Vratih, morda tudi z elektromagnetno železnico Dolina Vrata je v zadnjih letih vse bolj obiskana in zato prometno obremenjena, zato si v Kranjski Gori prizadevajo, da bi v Vratih trajnostno uredili promet in zmanjšali negativne učinke povečanega ...
44
Bohinjski župan: "Hotel Jezero je svetla točka bohinjskega turizma" Obnovljeni Hotel Jezero ob Bohinjskem jezeru, ki ga je 5. januarja lani močno poškodoval požar, je po mnenju bohinjskega župana Franca Kramarja primer dobre prakse v širšem slovenskem prostoru, kako ...
14
Prometni nered na Bledu bodo reševali (tudi) s pajkom Blejski občinski svet je podprl predlog za občasno uvedbo pajka predvsem v poletnih mesecih, bohinjski svetniki pa so medtem umaknili predlog dviga kazni za napačno parkiranje.
23

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
RTV v živo

TV Koper

19:00 Tuttoggi I
19:25 Zona sport

TV Maribor

19:00 Glasbeni videospoti
20:00 Ljudje in zemlja

Radio Koper

19:00 Radijski dnevnik
20:00 Sotočja

Radio Maribor

18:00 Radijska delavnica znancev
20:00 Sotočja
Kazalo