Gorenjska
slice
V Radovljici ima aktualni župan Globočnik štiri izzivalce
Lokalne volitve 2018, 12. november 2018 ob 10:09 Radovljiški župan Ciril Globočnik, ki se poteguje za tretji županski mandat, ima na letošnjih volitvah štiri izzivalce. Ti so prepričani, da preostala dobijo precej manj pozornosti kot mesto.
Župan Sajovic: Cesta v Jelendol je odprta za interventne prevoze
18
10. november 2018 ob 18:08 Cesta v Jelendol je na željo domačinov odprta za interventne prevoze, je za MMC povedal župan Tržiča Borut Sajovic. Predtem je bilo odprtje ceste predvideno šele v ponedeljek zvečer.
Neurje, ki je pustošilo po kar 44 občinah, je povzročilo ogromno škode
14
7. november 2018 ob 08:40 Samo na vodni infrastrukturi je neurje preteklega tedna povzročilo za več kot 20 milijonov evrov škode, škoda je sicer popisana v 44 občinah, cesta do Jelendola pa še vedno ostaja neprevozna.
Občina Kamnik ostaja brez stika z avstrijsko mejo
130
4. november 2018 ob 21:39 Občani Jezerskega so na naknadnem referendumu o spremembi meje med naseljema Kamniška Bistrica in Zgornje Jezersko prepričljivo zavrnili uveljavitev odloka o spremembi meje, ki so ga junija ...
Kranjska volilna komisija zavrnila Listo Alenke Bratušek in Boštjana Trilarja
27
20. oktober 2018 ob 17:02 Kranjska občinska volilna komisija je Listi Alenke Bratušek in Boštjana Trilarja zaradi kršitev zakonodaje odrekla pravico do sodelovanja na lokalnih volitvah.
V Kranju se za mesto župana potegujeta tudi Zoran Stevanović in Bogomir Šubelj V Kranju ima svojega kandidata za župana tudi SNS, in sicer samostojnega podjetnika Bogomirja Šublja.
34
Za kranjskega župana tudi SMC-jev Primož Terplan Kandidaturo za župana Kranja je vložil tudi predsednik mestnega odbora SMC-ja Primož Terplan. H kandidaturi ga žene čut za družbeno odgovornost, je dejal.
1
LMŠ podprl Roberta Nograška za župana Kranja Robert Nograšek je v Kranju s podporo LMŠ-ja vložil kandidaturo za župana Mestne občine Kranj. Na letošnjih državnozborskih volitvah se je z LMŠ-jem potegoval tudi za mesto poslanca.
2
Boštjan Trilar: Mladi bi na elektronskih volitvah premešali politične sile Za klasično strankarsko levo-desno kregarijo in metanje polen pod noge na lokalni ravni ne bi smelo biti prav nobenega prostora, saj se brez tega veliko več naredi, ljudje pa so bolj srečni, je ...
101
Ivo Bajec kandidira za župana Kranja s podporo SDS-a, NSi-ja in SLS-a Za funkcijo župana Mestne občine Kranj se bo kot neodvisni kandidat potegoval tudi Ivo Bajec, ki ga pri kandidaturi podpirajo SDS, NSi in SLS.
4
Poslovil se je Cveto Sever, prvi poklicni lutkar solist pri nas Umrl je kranjski lutkar Cveto Sever, čigar način ustvarjanja je v slovensko lutkovno zgodovino vpeljal posebno prakso razumevanja in videnja lutkovnega gledališča.
5
Predsednik Hokejske zveze Slovenije želi postati župan Kranja Kandidat za kranjskega župana Matjaž Rakovec je v Kranju predstavil svoj program.
11
Ob prenovi Aljaževega stolpa odkrili "košček zgodovine" – odtis prvotnega napisa Končuje se prenova Aljaževega stolpa, ki se bo na vrh Triglava, kjer je neprekinjeno stal 123 let, vrnil prihodnji teden s helikopterjem.
40
Kranj prvikrat v znamenju Pianopolisa, festivala za mesto in klavir Trije večeri prvega festivala za mesto in klavir Pianopolis bodo v kranjskem stolpu Škrlovec povezali sodobne, klasične, džezovske, elektronske in avtorske zvoke klavirja z nastopi domačih in ...
1
"Po Jesenicah so krožile nore zgodbe, da bom, če bom župan, prepovedal prodajo svinjine." Bosna mi je dala starše, ti so mi dali vzgojo, Slovenija pa dobro življenje - tako odraščanje na Jesenicah v zbirki kolumn Še vedno verjamem - Popotovanja od Jesenic do Singapurja, opisuje ...
56

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri iskanju stanovanj
Ker veliko migrantov potrebuje dom, iščemo prostovolj-ca/ko za pomoč pri iskanju.  Gre za posameznike, pare in družine iz različnih držav, ki iščejo stanovanje v ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

16:20 Mediterraneo, ponovitev
16:50 Slovenia Magazine

TV Maribor

16:15 Sledi: 100 let razvoja s Falo in Tovarno dušika, dokumentarna oddaja TV Maribor, ponovitev
16:45 Turbulenca: Zasebnost danes, izobraževalno-svetovalna oddaja

Radio Koper

16:30 Poročila
17:00 Zanimivo!

Radio Maribor

14:30 Do popoldneva, obvestila
17:00 Soočenje - Maribor
Kazalo