Gorenjska
slice
Po požaru v največjem hotelu Bohinj ne ve, kako naprej. Župan prosi vlado za pomoč.
Župan Bohinja za stagnacijo bohinjskega turizma krivi državo, 10. januar 2017 ob 14:54 Župan občine Bohinj Franc Kramar je po požaru v Hotelu Jezero na obisk povabil premierja Mira Cerarja in dva ministra, s čimer želi opozoriti, da je tudi država odgovorna za iskanje rešitev glede ...
38
 • Požar izbruhnil pri klimatski napravi
 • Škofjo Loko razburja spominski dan, povezan z 2. svetovno vojno
  53
  9. januar 2017 ob 19:34 Škofjo Loko in njen občinski svet čaka burna razprava o novem občinskem prazniku, povezanem s spominom na vojne grozote.
  Foto: V hotelu Jezero po požaru že snujejo sanacijo
  48
  6. januar 2017 ob 18:10 Požar, ki je v četrtek izbruhnil v bohinjskem Hotelu Jezero, je po prvih ocenah povzročil milijonsko škodo, pomeni pa tudi velik udarec za bohinjski turizem.
  Pri Jesenicah zagorele pnevmatike, zaukazana evakuacija
  16
  29. december 2016 ob 18:01 Na Slovenskem Javorniku pri Jesenicah je zagorelo v poslovnem objektu, iz katerega se še vedno vali gost dim. Prišlo naj bi do gorenja pnevmatik. Okoliške stavbe evakuirajo.
  Filmski festival BOFF: športne dejavnosti iz narave na filmsko platno
  2
  27. december 2016 ob 10:19 Bovški festival filmov o športu na prostem in v naravi BOFF (Bovec Outdoor Film Festival) bo v svoji deseti izvedbi na dveh prizoriščih v štirih dneh ponudil 38 filmov v treh tekmovalnih in dveh ...
  Nadškofiji zavrnili vračilo dela brega Bohinjskega jezera UE Radovljica je v dolgoletnem denacionalizacijskem postopku prejšnji teden ljubljanski nadškofiji znova zavrnila vračilo dela priobrežnega pasu Bohinjskega jezera in priznala odškodnino v obliki ...
  73
  Iz 40 let starega bazena so nastale najzahodnejše slovenske terme V Cerknem so odprli prenovljen termalni bazenski kompleks. Bazen, ki je bil star 40 let, so v celoti prenovili in obogatili z dodatno ponudbo centra dobrega počutja.
  28
  Smuka na Kaninu še pred prazniki Še pred božičem se bodo lahko po Kaninu lahko spuščali ljubitelji smuke - takšna je napoved upraviteljev smučišča.
  13
  Nov razgledni stolp v Zelencih, ki bo stal dvakrat dlje kot stari Obiskovalce v Zelencih od jeseni pričakuje nov razgledni stolp, ki je nadomestil dotrajan 20 star objekt.
  19
  Meteorna voda zalivala kleti in stavbe na Obali. Pri Kranju plaz izoliral osem hiš. Obilne padavine so na Obali povzročile več poplav meteornih vod, ki so zalivale kleti in objekte v Izoli, Kopru in Ankaranu ter tudi Strunjanu.
  13
  Ob koncu druge svetovne vojne ameriška smučarska tekma na Mangartu " Ob smučarski tekmi slovenskih partizanov v Cerknem 20. in 21. januarja 1945 se šteje ameriška tekma na Mangartu 3. junija 1945 za enega od draguljev v častitljivi zgodovini smučarskega športa v ...
  10
  Konec smučanja na Španovem vrhu Ker jeseniška občina nima potrebnega milijona evrov za obnovo in vzdrževanje naprave, gre pred letošnjo zimsko sezono na Gorenjskem na smetišče zgodovine še eno izmed manjših smučišč.
  23
  V prostorih nekdanje diskoteke Lipa znova glasbeni dogodki V prostorih nekdanje diskoteke Lipa v Spodnjih Pirničah, kjer so pred 11 leti umrla tri mlada dekleta, spet strežejo pijačo in prirejajo glasbene dogodke.
  27
  Trentarji: "Ne sovražimo motoristov, a na težave moramo odreagirati!" Prebivalci Trente opozarjajo, da nekateri motoristi s svojo neprilagojeno in celo nevarno vožnjo povzročajo za domačine, kolesarje in pohodnike neprijeten hrup ter ogrožajo varnost v prometu.
  31
  Za črnogorsko nošo in gusle je Čedo Đukanović najel posojilo Črnogorsko kulturno-izobraževalno in športno društvo Morača je prvo črnogorsko društvo, ki je bilo ustanovljeno v Sloveniji pred nekaj več kot 15 leti. Njegova gonilna sila je Čedo Đukanović.
  13

  Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
  Učenje francoskega jezika
  Išče se prostovoljec, ki bi učil francosko 28-letnega begunca, ki živi v azilnem domu na Kotnikovi ulici. Tekoče govori angleško, farsi, arabsko in kurdsko.  Zelo ima rad jezike ...
  Več novic ...
  RTV v živo

  TV Koper

  00:45 Infocanale
  06:00 Infocanale

  TV Maribor

  23:45 Infokanal - TV Maribor
  07:00 Infokanal - TV Maribor

  Radio Koper

  00:00 Nočni program RS
  05:00 Jutro na Radiu Koper

  Radio Maribor

  22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
  07:00 Druga jutranja kronika
  Kazalo