Gorenjska
slice
Čakajoč upravljavca arheološkega najdišča, kjer so umirale zadnje iskre antike
Predstavljeno arheološko najdišče na Ajdni nad Potoki, 17. september 2017 ob 14:52 Poznoantična naselbina na Ajdni je bila nasilno končana, požgana in izropana okoli leta 600. Arheolog Milan Sagadin, ki je dolgo sodeloval pri tamkajšnjih izkopavanjih, ob svojem odhodu v pokoj upa, ...
8
Po dolgih sedmih letih Radovljica vendarle blizu novi knjižnici
2
10. september 2017 ob 12:50 Gradbena dela na novi knjižnici v Radovljici, ki naj bi bila predvidoma končana letošnjega septembra, so se zaradi napak na strehi nekoliko zavlekla.
Na deponiji odpadkov Publicusa pri Komendi izbruhnil požar
22
3. september 2017 ob 16:31 Na deponiji odpadkov družbe Publicus v Suhadolah pri Komendi je okoli 13. ure izbruhnil požar, ki so ga gasilci že lokalizirali in pogasili.
Poziv k razglasitvi napada podlubnikov za naravno katastrofo
11
27. avgust 2017 ob 13:52 Občina Bohinj poziva vlado, naj napad podlubnikov razglasi za naravno katastrofo in naj se učinkoviteje odzove z akcijskim načrtom reševanja nastale problematike.
Župan Žirovnice: Če vam ni do gneče in plačevanja parkirnine, v Lescah zavijte desno
51
12. avgust 2017 ob 12:49 Župan Žirovnice Leopold Pogačar je ob gneči, s katero se srečujeta Bled in Bohinj, turiste, ki ne želijo "plačevati parkirnine" , povabil na ogled naravnih in kulturnih znamenitosti žirovniške občine.
V Kranjsko Goro se za deset dni seli filmska umetnost S 54 filmi iz 19 držav – od tega s 15 filmi v tekmovalnem programu – se v Kranjski Gori začenja druga izvedba mednarodnega filmskega festivala Kranjska Gora - KGIFF.
Nagradna igra: z MMC-jem na Festival Okarina, blejsko glasbeno poslastico Glasbe sveta v vseh odtenkih in s prav vseh koncev sveta, odete v sodobne ritme, ponovno vabijo glasbene zanesenjake na Bled, kjer se v četrtek začenja Festival Okarina , ki bo trajal do 6. avgusta.
Foto: Bohinjski gorski reševalci s helikopterjem na pomoč kravi Bohinjski gorski reševalci so imeli v ponedeljek popoldne nenavadno nalogo – rešiti mlajšo kravo, ki je zdrsnila v grapo.
27
7.000 podpisov proti pripojitvi kranjske bolnišnice k jeseniški Župani 11 gorenjskih občin in okoli 7.000 občanov je podpisalo peticijo proti načrtovani pripojitvi kranjske bolnišnice k jeseniški.
20
Po iztirjenju vagonov železnica med Škofjo Loko in Kranjem spet odprta Na Slovenskih železnicah so v nedeljo sanirali posledice iztirjenja vagonov in za ves promet znova odprli progo med Škofjo Loko in Kranjem.
8
Pred vzponom v gore je treba preveriti vreme, pot in opremo Ob preteklih nekaj koncih tedna se je v gorah zgodilo kar nekaj nesreč, zato policisti pozivajo planince k premišljenim odločitvam in previdnosti.
11
Po torkovem iztirjenju težave z odstranjevanjem vagonov V torek se je iztirilo šest vagonov tovornega vlaka, ki je peljal od Kranja proti Škofji Loki, vendar so pri odstranjevanju posledic naleteli na težave, so pojasnili na Slovenskih železnicah. Proga ...
Zasedenost parkirišč v Bohinju lahko zdaj spremljate prek spleta Občina Bohinj je prenovila parkirni sistem z novimi parkomati in signalnimi napravami, ki sporočajo zasedenost parkirišč, to pa je mogoče po novem preveriti tudi prek spleta. Občina je projekt ...
21
Za nove lastnike kranjskogorskih žičnic gondola na vrh Vitranca prioriteta Družba Skiways, ta je solastnik smučišč na Kronplatzu in v Podkloštru, je novi večinski lastnik RTC-ja Žičnice Kranjska Gora.
37
V Domu upokojencev Kranj v navzkrižnem ognju medsebojnih tožb ZSSS se je odločil tožiti Dom upokojencev Kranj, ker direktorica Zvonka Hočevar delavcem ne želi poravnati potnih stroškov. Direktorica pa toži tiste, ki so jim plačali preveč potnih stroškov.
7

Videonovice
Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Zumba - vodenje v skupini starejših (Lj. - Vič)
V Dnevni center aktivnosti za starejše Tržaška vabimo prostovolj-ca/-ko za vodenje zumbe v skupini aktivnih starejših. Zumba bo potekala v popoldanskem času, in sicer enkrat ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

06:00 Infocanale
14:00 TV Transfrontaliera - TG regionale FVG

TV Maribor

12:05 Slovenci po svetu: 1.9.2008, oddaja TV Maribor, ponovitev
12:35 Turbulenca: Selfie kultura, izobraževalno-svetovalna oddaja, ponovitev

Radio Koper

12:30 Opoldnevnik
13:00 Popoldne na Radiu Koper

Radio Maribor

12:30 Mali oglasi
12:45 Ropotarnica
Kazalo