Gorenjska
slice
Zaradi snega prestavljen začetek obnove kilometrskega odseka na Vršiču
Na cesti bo več mesecev polovična zapora, 18. april 2017 ob 13:34 Načrtovan začetek obnove ceste čez Vršič, v okviru katere bodo obnovili dober kilometer ceste in podpornega zidu na odseku Erika-Vršič, se je zamaknil zaradi slabega vremena.
10
 • Zaradi drugačnega prometnega režima se bodo dela najverjetneje zavlekla v prihodnje leto
 • Lokalna skupnost poziva k ohranitvi kranjske porodnišnice
  9
  12. april 2017 ob 14:14 V mestni občini Kranj ministrstvo za zdravje pozivajo, naj si premisli in ohrani porodništvo in ginekologijo v mestu, saj bodo tako ženske še imele na voljo odlične storitve, občina pa zdravstveno ...
  Delna zapora Vršiča po veliki noči, popolna zapora spomladi le pet dni
  20
  11. april 2017 ob 09:29 Protest turističnih delavcev in bovške občine proti napovedani večmesečni popolni zapori ceste čez Vršič je očitno zalegel.
  Kranjski župan Trilar na kolo ali avtobus - ostal je namreč brez vozniškega dovoljenja
  29
  27. marec 2017 ob 18:12 Župan Kranja Boštjan Trilar je dobro leto po nesreči, ki jo je povzročil pod vplivom alkohola, prejel kaznovalni nalog. Poleg slabih šest tisočakov kazni so mu izrekli še 18-mesečno prepoved vožnje.
  Policisti so lahko v miru gledali planiške polete, večjih kršitev ni bilo
  15
  26. marec 2017 ob 15:02 Na štiridnevnem planiškem skakalnem prazniku, ki si ga je skupaj ogledalo več kot 70 tisoč obiskovalcev, ki so dnevno prispeli z več kot tisoč avtomobili, 1.200 avtobusi in okoli 200 avtodomi, so ...
  V zadnjih treh letih se je število turistov v Tržiču potrojilo V občini Tržič so v preteklih letih naredili precejšen korak za razvoj turizma, to pa kaže tudi število prenočitev – te so se s 3.000 v letu 2013 v lanskem letu povzpele na skoraj 10.000.
  10
  CSD: Odvzem novorojenca Alibabićevi nujen Jeseniški center za socialno delo zagotavlja, da je bil odvzem novorojenega otroka Sandi Alibabić skrbno pretehtan in nujen.
  Bohinjci nepotrpežljivo: "Resno že razmišljamo o tem, da bomo tožili državo" Kot gre razbrati iz besed župana Franca Kramarja, je potrpljenje Bohinjcev pri koncu. Zaradi neodzivnosti države, ki ji očitajo, da sistemsko uničuje njihov turizem, razmišljajo o tožbi zoper njo.
  67
  400 ljudi naenkrat na Blejskem gradu? To ne bo šlo, gneča je odločno prevelika. Upravljavci Blejskega gradu razmišljajo, kako v času konic omejiti obisk, da ta ne bi presegel 300 obiskovalcev naenkrat. Prevelika gneča namreč otežuje oglede in zmanjšuje zadovoljstvo obiskovalcev.
  19
  Še letos prenovljeni vsi slabi odseki ceste od Jesenic do Kranjske Gore Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič je zagotovil, da bodo letos preplastili vse slabe dele ceste od Jesenic proti Kranjski Gori.
  16
  Za znameniti bohinjski hotel Bellevue na dražbi največ ponudilo podjetje Pokljuka Na dražbi za propadajoči bohinjski hotel Bellevue je podjetje Pokljuka uspelo s ponudbo 720.000 evrov, na dražbi sta sicer sodelovala še Adriatic Slovenica in podjetje Batagel & Co.
  2
  Stoletna časovna kapsula, skrita v zidovih kranjske gimnazije Ob prenovi 120 let stare stavbe Gimnazije Kranj so pred dnevi po naključju odkrili sklepni kamen in nišo, v katero so najbrž ob odprtju nove stavbe gimnazije vložili bakreno skrinjico z dokumenti.
  11
  Na Brniku bo stal največji Novartisov logistični center v Evropi Ob brniškem letališču bodo na 35.000 kvadratnih metrih zemljišča zgradili največje logistično središče Novartisa v Evropi.
  85
  Nedavno pogorel bohinjski Hotel Jezero znova odpira svoja vrata Le mesec in pol po uničujočem požaru bohinjski Hotel Jezero znova sprejema goste, prvi bodo prišli že to nedeljo.
  18
  Čas za romantiko 19. stoletja: Prešernov smenj, v katerega bo povedel teden kulture " Glavno vodilo prireditve je prav to, da ljudje začutijo čas Prešerna, " poudarja Srečko Štagar iz Zavoda za turizem in kulturo Kranj pred začetkom tradicionalnega Prešernovega smenja , ki ga letos ...
  1

  Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
  Spremljevalec gibalno ovirane osebe na morju
  Iščemo prostovoljca za spremstvo gibalno ovirane osebe, ki bo od druge polovice maja do prve polovice junija 2017 letovala v Črni Gori v mestu Igalo (Herceg Novi). Oseba bo na ...
  Več novic ...
  RTV v živo

  TV Koper

  17:25 Le parole piu' belle: Romina Floris
  18:00 Ljudje in zemlja, izobraževalno-svetovalna oddaja

  TV Maribor

  17:25 Dober večer: Slovenski dnevi knjige, ponovitev
  19:00 Davi, izobraževalno-informativna oddaja, ponovitev

  Radio Koper

  17:40 SMS, zmagovalka
  18:55 Pesem tedna

  Radio Maribor

  17:00 Poročila,osmrtnice,obvestila
  20:00 Nedeljski koncert
  Kazalo