Gorenjska
slice
Spoznavanje življenja inženirja Maksa Klodiča med vožnjo skozi Bohinjski predor
Klodič je Bohinj zaznamoval z načrti za cesto in žično ter zobato železnico na Triglav, 19. maj 2017 ob 22:32 Gorenjski muzej je v sodelovanju z Inženirsko zbornico Slovenije prenovil vagon, v katerem je razstava, posvečena Maksu Klodiču, enemu najpomembnejših slovenskih inženirjev, s katero bodo potniki ...
19
 • Klodič je zgodovino Bohinja zaznamoval tudi kot snovalec načrtov za cesto in žično ter zobato železnico na Triglav.
 • Država po rušenju hiške ob Bohinjskem jezeru od Darka Kuzmiča terja 17 tisoč evrov
  98
  17. maj 2017 ob 19:54 V teh dneh mineva leto dni, odkar je Darko Kuzmič dobil nalog za plačilo skoraj 18 tisoč evrov stroškov, ki so nastali ob rušenju hiške ob Bohinjskem jezeru, v kateri je živel skoraj 30 let.
  Video: Ljubitelji okamnele preteklosti zbrani v Tržiču
  6
  14. maj 2017 ob 18:29 Tržič je znova postalo zbirališče za ljubitelje okamnin, mineralov in okolja. Tam poteka že 45. Minfos, mednarodna razstava, letos posvečena geološki zakladnici južne Slovenije.
  Pisatelji se na Bledu sprašujejo, ali je sovražni govor tudi že vojna napoved
  15
  11. maj 2017 ob 08:19 Na Bledu poteka mednarodno srečanje pisateljev, ki ga uvaja okrogla miza ženskega odbora Slovenskega centra Pen Mira, naslovljena Je sovražni govor vojna napoved?.
  Kamnik: Propadanja rešeno gostišče na Starem gradu spet odprlo vrata
  18
  1. maj 2017 ob 18:15 V Kamniku so sinoči znova odprli gostišče na Starem gradu, priljubljeni razgledni točki nad mestom. Gostišče je dolgo žalostno propadalo, zdaj pa prenovljeno znova vabi obiskovalce.
  Fragmenti baročnih fresk Franca Jelovška iz požganega dvorca Poleti se obeta razstava fragmentov fresk iz nekdanjega dvorca Zalog pri Moravčah, ki veljajo za najzgodnejše znane ohranjene freske baročnega slikarja Franca Jelovška, saj nosijo letnico 1725.
  5
  Veselo praznovanje 107-letne Marte, ki skrbi sama zase in obožuje čokolado V domu starejših v Preddvoru je bil prav poseben dan - njihova stanovalka Marta Polak je namreč praznovala 107. rojstni dan.
  9
  Zaradi snega prestavljen začetek obnove kilometrskega odseka na Vršiču Načrtovan začetek obnove ceste čez Vršič, v okviru katere bodo obnovili dober kilometer ceste in podpornega zidu na odseku Erika-Vršič, se je zamaknil zaradi slabega vremena.
  10
  Lokalna skupnost poziva k ohranitvi kranjske porodnišnice V mestni občini Kranj ministrstvo za zdravje pozivajo, naj si premisli in ohrani porodništvo in ginekologijo v mestu, saj bodo tako ženske še imele na voljo odlične storitve, občina pa zdravstveno ...
  9
  Delna zapora Vršiča po veliki noči, popolna zapora spomladi le pet dni Protest turističnih delavcev in bovške občine proti napovedani večmesečni popolni zapori ceste čez Vršič je očitno zalegel.
  20
  Kranjski župan Trilar na kolo ali avtobus - ostal je namreč brez vozniškega dovoljenja Župan Kranja Boštjan Trilar je dobro leto po nesreči, ki jo je povzročil pod vplivom alkohola, prejel kaznovalni nalog. Poleg slabih šest tisočakov kazni so mu izrekli še 18-mesečno prepoved vožnje.
  29
  Policisti so lahko v miru gledali planiške polete, večjih kršitev ni bilo Na štiridnevnem planiškem skakalnem prazniku, ki si ga je skupaj ogledalo več kot 70 tisoč obiskovalcev, ki so dnevno prispeli z več kot tisoč avtomobili, 1.200 avtobusi in okoli 200 avtodomi, so ...
  15
  V zadnjih treh letih se je število turistov v Tržiču potrojilo V občini Tržič so v preteklih letih naredili precejšen korak za razvoj turizma, to pa kaže tudi število prenočitev – te so se s 3.000 v letu 2013 v lanskem letu povzpele na skoraj 10.000.
  10
  CSD: Odvzem novorojenca Alibabićevi nujen Jeseniški center za socialno delo zagotavlja, da je bil odvzem novorojenega otroka Sandi Alibabić skrbno pretehtan in nujen.
  Bohinjci nepotrpežljivo: "Resno že razmišljamo o tem, da bomo tožili državo" Kot gre razbrati iz besed župana Franca Kramarja, je potrpljenje Bohinjcev pri koncu. Zaradi neodzivnosti države, ki ji očitajo, da sistemsko uničuje njihov turizem, razmišljajo o tožbi zoper njo.
  69

  Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
  Izvajanje preventivnega projekta "Mladinske delavnice" po OŠ
  Na Društvu za preventivno delo iščemo nove prostovoljce/ke za izvajanje preventivnega projeta "Mladinske delavnice" za šolsko leto 2017/2018. "Mladinske delavnice" se bodo ...
  Več novic ...
  RTV v živo

  TV Koper

  18:00 Ljudje in zemlja
  19:00 Tuttoggi I

  TV Maribor

  17:30 Osrednja slovesnost ob dnevu Slovenske vojske, prenos iz Slovenj Gradca, ponovitev
  19:00 Davi, izobraževalno-informativna oddaja, ponovitev

  Radio Koper

  17:40 SMS, zmagovalka
  18:55 Pesem tedna

  Radio Maribor

  17:00 Poročila,osmrtnice,obvestila
  20:00 Nedeljski koncert
  Kazalo