Goriško
slice
Kaj lahko kandidatura za EPK 2025 prinese Goriški?
Ponovna vzpostavitev enotnega kulturnega prostora, 14. maj 2018 ob 13:41 " Vzpostavili bi enoten kulturni prostor, znotraj katerega imamo še vedno veliko vprašanj drug o drugem, " med drugim pravi vodja kandidature EPK GO! 2025 Neda Rusjan Bric.
2
Ohranitev skoraj izumrle primorske podusti in nova ribogojnica v Kobaridu
8
8. maj 2018 ob 12:52 Več kot 80 let staro in dotrajano ribogojnico na obrobju Kobarida, ki že dolgo ni bila več ponos kraju in ribogojstvu, bo Zavod za ribištvo Slovenije letos celovito obnovil.
Stara Gora: Novo upanje za male bolnike
7
7. maj 2018 ob 19:35 V Stari Gori pri Novi Gorici so položili temeljni kamen za dolgo pričakovan in načrtovan bolnišnični oddelek za invalidno mladino.
50 milijonov evrov vredna čistilna naprava v Vrtojbi dokončana
23
29. april 2018 ob 19:33 Z evropskim denarjem je končana največja okoljska naložba na zahodu države - kar 50 milijonov evrov vredna osrednja čistilna naprava v Vrtojbi, kjer čistijo odplake treh obmejnih občin na Goriškem.
V Medani odpirajo prenovljeno zbirko pesnika Alojza Gradnika
25. april 2018 ob 15:01 V Gradnikovi in Zorzutovi rojstni hiši v Medani danes odpirajo prenovljeno muzejsko zbirko pesnika Alojza Gradnika in stalno razstavo Ludvika Zorzuta, briškega pesnika in kulturnega delavca ter ...
Celonočno bedenje in razpadle družine - trdo življenje svetilničarjev nekoč Pred 200 leti so prvič zasvetile luči na svetilniku v Savudriji, ki so do danes so varno do cilja pripeljale na tisoče mornarjev.
5
Bovčani se bodo prihodnjo kurilno sezono ogrevali z lesno biomaso V Bovcu se bodo v prihodnje ogrevali na lesno biomaso, direktor bovškega javnega podjetja za proizvodnjo in dobavo toplotne energije Silvo Hrovat in predsednik uprave velenjske družbe Esotech Marko ...
17
Krajani sami izbrali, kakšen bo nov most čez Sočo Krajani Mosta na Soči so izbrali idejno rešitev načrta novega mostu čez reko Sočo.
40
Vila Rafut: ministrstvo je za hiter prenos lastništva na novogoriško občino " Če bo Mestna občina Nova Gorica nemudoma pripravila in predložila naložbeni program, iz katerega bo razviden namen, torej vsebina, finančna konstrukcija in terminski načrt, je lahko prenos izveden ...
2
Novogoriško splošno bolnišnico bo vodil Stanislav Rijavec Novogoriško splošno bolnišnico Franca Derganca bo prihodnja štiri leta vodil nov poslovni direktor.
16
Vila Rafut ne bo šla na javno dražbo, protestni shod prepričal župana in svetnike Novogoriški župan Matej Arčon je dopoldne napovedal, da bo danes mestnemu svetu predstavil novo rešitev za Laščakovo vilo na Rafutu, ki bi jo prodali na javni dražbi, če ne bi bilo ljudskega upora.
19
V Štanjelu bo domoval prvi muzej slovenskega jezika in knjige V gradu Štanjel končujejo obnovo spodnje grajske dvorane, v katerem naj bi prostor našel tudi prvi muzej slovenskega jezika in knjige.
7
Prebivalci Goriške proti prodaji Laščakove vile: "So stvari, ki niso na prodaj" "Ne znak multikulturnosti Nove Gorice, pač pa je to že več let kulturna sramota našega prostora," je pred začetkom protestnega shoda proti prodaji Laščakove vile, poznane tudi kot vile Rafut, ...
54
Neoislamska vila Rafut: ministrstvo jo želi prodati, nekateri temu nasprotujejo Usoda Laščakove vile v neoislamskem slogu na Pristavi pri Novi Gorici, znane kot vila Rafut, je že zadnjih nekaj let negotova - ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, v katerega lasti je, ...
33
Prvačina: vas z največ zdravniki Vas Prvačina v spodnji Vipavski dolini šteje 1.200 duš - iz nje pa prihaja kar devet zdravnic in zdravnikov.
22

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Prostovoljec/ka v projektu ESIRAS - podpora prosilcem za azil in azilantom
V projektu ESIRAS ste doborodošli prostovoljci in prostovoljke, ki želite opravljati prostovoljsko delo na področju učne pomoči, inštrukcije za osnovonošolce azilante, begunce in ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

14:25 Meridiani
15:25 K2 - La montagna e le sue genti

TV Maribor

12:50 Dobro jutro
15:25 Omizje: Kaj javnost pričakuje od politike?, oddaja TV Maribor, ponovitev

Radio Koper

14:30 Poročila
15:00 Pesem tedna

Radio Maribor

14:30 Do popoldneva, obvestila
17:00 Aktualno regionalno
Kazalo