Goriško
slice
Reorganizacija centrov Severni Primorski prinaša le en center za socialno delo
Gre za organizacijske in ne vsebinske spremembe, zagotavljajo odgovorni, 25. september 2018 ob 20:12 Reorganizacija centrov za socialno delo, ki bo v praksi zaživela oktobra, prinaša nekaj organizacijskih sprememb, tako bo na območju severnoprimorske regije namesto dozdajšnjih štirih zaživel en ...
5
Novogoriški srednješolci odkrito o zasvojenosti s sintetičnimi drogami: stanje je katastrofalno
57
20. september 2018 ob 11:31 V Brdih občani pogosto opozarjajo, da se na določenih območjih zbirajo uživalci in preprodajalci prepovedanih mamil.
Delavci kobariške družbe TIK za petek napovedujejo opozorilno stavko
6
19. september 2018 ob 14:55 V kobariški družbi TIK, ki izdeluje različne igle in druge medicinske pripomočke za enkratno uporabo ter zaposluje več kot 150 ljudi, napovedujejo stavko zaradi prenizkih plač.
Razstava Begunske zgodbe od Bovca do Devina za začetek niza dogodkov Spomini/Memorie 1918–2018
18. september 2018 ob 16:24 Začenja se niz dogodkov z naslovom Spomini/Memorie 1918–2018 , s katerim se na Goriškem, Tržaškem in Videmskem poklanjajo letošnji obletnici konca 1. svetovne vojne.
Po požaru ustavljena proizvodnja v Hidrijini livarni je znova stekla
4
18. september 2018 ob 16:34 V livarni Hidrijine družbe Rotomatika v Spodnji Idriji je v ponedeljek zvečer izbruhnil požar. Požar je pogasilo približno 50 gasilcev. Poškodovanih ni bilo, proizvodnja pa normalno poteka.
Dars zapira hitro cesto med Nanosom in Vipavo Dars bo zaradi gradbenih del predvidoma vzpostavil zaporo hitre ceste med cestninsko postajo Nanos in izvozom Vipava v smeri Ljubljane, med 7. in 21. oktobrom pa v drugi smeri.
13
Večno samosvojemu gledališčniku in filmarju Jožetu Babiču se v Novi Gorici poklanjajo s kipom V Novi Gorici se bodo z odkritjem kipa poklonili Jožetu Babiču, pobudniku profesionalizacije tamkajšnjega gledališča ter prvemu direktorju in umetniškemu vodji Primorskega dramskega gledališča, ...
Čez Goriška brda se bo znova razlegala kreativna in improvizirana glasba Do sobote bo v Šmartnem v Goriških brdih svoje zavetje znova našel festival kreativne in improvizirane glasbe, ki se od drugih razlikuje tudi po tem, da mladim perspektivnim glasbenikom ponuja ...
Hitra cesta Nanos-Vipava bo nekaj časa zaprta v eno, nato pa še v drugo smer Dars bo zaradi popravil in odstranjevanja cestninske postaje hitro cesto Nanos–Vipava proti Ljubljani zaprl predvidoma v sredo, nato bo cesta med cestninsko postajo Nanos in izvozom Vipava na ...
22
Tuji vinski strokovnjaki v Sloveniji navdušeno odkrivali rebulo V zadnjih dveh tednih sta na bila zahodu Slovenije kar dva večja, mednarodna simpozija o rebuli. Oba sta pritegnila velika imena iz sveta mednarodnih vinskih poznavalcev in novinarjev.
17
Ker so pozabili dokumente, 14.000 evrov kazni za mlade kubanske plesalce 28 kubanskim plesalcem, ki so v petek zvečer nastopili na bovškem trgu, bo Slovenija ostala v slabem spominu. Zaradi pozabljenih dokumentov so jim policisti naložili skupno 14.000 evrov kazni.
298
Pomnik na Cerju odpira vrata konferenčnemu turizmu Kamniti stolp na kraškem robu ostaja pomnik miru z enkratnim razgledom in postaja vstopna informacijska točka točka turistične destinacije Miren Kras.
11
"Ko pride rdeč tovornjak, vemo, da žeje pri nas ne bo več" Kar nekaj vasi in zaselkov na Trnovsko-Banjški planoti je še vedno brez vodovoda. Edina rešitev so torej gasilske cisterne – tako za domačine kot za pašno živino.
19
Tristo kajakašev in raftarjev zahteva umik načrtov za HE Učja Kljub osvežujoče hladni Soči je bilo popoldne v njenem zgornjem toku izjemno vroče ...
56
Z avgustom je spet odprto Gomiščkovo zatočišče na Krnu Konec lanske sezone je v Gomiščkovem zavetišču na Krnu odpovedala sončna elektrarna, maja letos pa so planinci ugotovili še, da je strela močno poškodovala vodohran ob postojanki.
11

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri iskanju stanovanj
Ker veliko migrantov potrebuje dom, iščemo prostovolj-ca/ko za pomoč pri iskanju.  Gre za posameznike, pare in družine iz različnih držav, ki iščejo stanovanje v ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

15:25 Petrarca, ponovitev
16:00 La nostra storia - 45 anni di Tv Capodistria

TV Maribor

15:15 Dober večer: dr. Karmen Teržan Kopecky, pogovorna oddaja TV Maribor, ponovitev
16:05 Po Evropi, koprodukcijska magazinska oddaja, ponovitev

Radio Koper

15:30 Dogodki in odmevi
16:15 Prireditve danes

Radio Maribor

14:30 Do popoldneva, obvestila
17:00 Aktualno regionalno
Kazalo