Goriško
slice
Zadnji vlak za popotresno obnovo v Posočju
Za popotresno obnovo se je doslej odločila polovica lastnikov, 24. november 2017 ob 22:12 Več kot 13 let po zadnjem močnejšem potresu v Posočju se popotresna obnova, za katero je država doslej namenila skoraj 65 milijonov evrov, končuje.
13
Za potrebe domačega trga pri nas pridelana le petina oljčnega olja
22
23. november 2017 ob 19:12 Slovenci iz leta v leto porabimo več oljčnega olja.
Vlada obljublja: sanacija Vogrščka do konca leta 2018
4
23. november 2017 ob 16:28 Sanacijo pregrade zadrževalnika Vogršček bi lahko po recenziji projekta, ki bo predvidoma končana letos, izvedli do konca prihodnjega leta, so sporočili z vlade.
Gradnikovi večeri v znamenju 50-letnice smrti tega briškega poeta
23. november 2017 ob 12:07 Večere, posvečene Alojzu Gradniku, so prvič organizirali na gradu Dobrovo leta 1992, kar pomeni, da bodo letos že 25. Gradnikovi večeri, ki jih v tem letu zaznamuje 50. obletnica njegove smrti.
Denar za tri večje goriške projekte bosta prispevala EU in država
7
21. november 2017 ob 14:39 Vlada in razvojni svet severnoprimorske regije načrtujeta projekte v skupni vrednosti 36,5 milijona evrov za razvoj te pokrajine.
Glasovanja o participativnem proračunu se je udeležilo več kot 3.000 Novogoričanov Najbolj zagreti so bili v krajevni skupnosti Ravnica, kjer je celo zmanjkalo glasovnic, glasovanja pa se je udeležilo skoraj 60 odstotkov vaščanov.
3
Ona in on v iskanju svoje druge polovice Plesno-dramska uprizoritev z mednarodno zasedbo plesalcev je nastala po zamisli dveh domačih uveljavljenih koreografov in plesalcev Nastje Bremec Rynia in Michala Rynie, pridružili pa so se jim še ...
2
V Braniku se spominjajo leta, ko so dobili prvo čitalnico Ko se je v šestdesetih letih 19. stoletja na Slovenskem razmahnilo čitalniško gibanje, je svojo čitalnico dobil tudi Branik.
3
Reportaža z 2293 m: "Bolje slab dan na Kaninu kot dober v službi" "S sodelavci smo vzeli dopust in rekli, da gremo na Kanin, ne glede na vse," nam Ljubljančan Matjaž med odmorom med vijuganjem po strmini poudari pomen zgodovinskega trenutka zgodnje jesenske smuke.
28
Krajani Mosta na Soči z veliko večino zavrnili predlog novega mostu Na zboru krajanov na Mostu na Soči so sinoči z veliko večino zavrnili načrte za nov most. Moti jih namreč podoba načrtovanega mostu, ki po njihovem mnenju siromaši veduto in je brez duše.
67
Marjan Simčič - vinar, ki pobira odličja v tujini in ga pijejo v michelinkah Nikdar ni smiselno vinarje razvrščati po kakovosti, a dejstvo je, da vinska stroka kot najbolj izpopolnjenega slovenskega vinarja najpogosteje navaja ime Marjana Simčiča.
45
S krožiščem lažje do Svete gore Na prelazu Preval na Goriškem so po letih prizadevanj vendarle začeli graditi krožišče.
17
Kobilarna Lipica bo spomenik državnega pomena Vlada je potrdila predlog zakona o Kobilarni Lipica, ki "v središče ponovno postavlja lipicanskega konja in vse aktivnosti, potrebne za vsestranski razvoj kobilarne".
12
Tolminski svetniki podprli stanovanjsko pozidavo na Šentviški Gori Občinski svetniki v Tolminu so potrdili občinski podrobni prostorski načrt, po katerem bo mogoča stanovanjska pozidava na Šentviški Gori.
12
Več kot milijon evrov evropskih sredstev za kolesarjenje po dolini Soče Gotovo ste že slišali za kolesarsko mobilnost med Italijo in Slovenijo. Morda ste celo že kolesarili po tej privlačni kolesarski poti, ki povezuje obe državi.
29

Videonovice
Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Cona Fužine - prostovoljci za učenje kemije in druženje
V dnevnem centru Cona Fužine iščemo nove prostovoljce za druženje z otroki in mladostniki ter za pomoč pri učenju kemije za osnovnošolce.
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

06:00 Infocanale
14:00 TV Transfrontaliera - TG regionale FVG

TV Maribor

11:45 Opus: Slovenski poustvarjalci v Dunajski državni operi
12:15 Kino Fokus, ponovitev

Radio Koper

11:00 V središču
12:30 Opoldnevnik

Radio Maribor

12:00 Poročila
12:30 Brezplačni mali oglasi
Kazalo