Goriško
slice
Zaradi neizpolnjevanja zakonskih pogojev zavrgli vlogo novogoriške pro bono ambulante
Odločitev komisije pri ministrstvih za zdravje in za delo, 24. marec 2017 ob 15:33 Komisija pri ministrstvih za zdravje in za delo je zavrgla vlogo pro bono ambulante v Novi Gorici, ki deluje v okviru Čezvesoljske Zombi Cerkve blaženega zvonjenja oz. Hiše dobrot.
13
Barvna stran teme: Kobalove podobe potovanja, ki se nikoli ne konča
1
24. marec 2017 ob 16:54 Aleksij Kobal se tudi v novem slikarskem ciklu s svojo prepoznavno metaforično govorico odziva na trenutno stanje duha.
Na ajdovski obvoznici v prometni nesreči umrl 29-letnik
19. marec 2017 ob 10:34 Na ajdovski obvoznici se je nekaj pred 4.30 zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, dva človeka pa sta se poškodovala. Avtomobil je čelno trčil v steber javne razsvetljave.
Podelili priznanja najboljšim gospodarstvenikom Primorske
1
13. marec 2017 ob 22:00 V Novi Gorici so podelili priznanja petim najuspešnejšim primorskim gospodarstvenikom, predsednik Borut Pahor pa je poudaril pomen EU-ja za Slovenijo. Priznanje so prejeli Ivo Boscarol , ...
Sedem desetletij Nove Gorice - mesta, ki je zraslo iz nič
13
11. marec 2017 ob 14:19 Mestna občina Nova Gorica leto 2017 posveča 70-letnici Nove Gorice, mesta, ki je nastalo po drugi svetovni vojni.
Vlada na obisku Goriške obljublja nove milijone za infrastrukturo Vlada se je v okviru delovnega obiska podala na Goriško, ki je v prvi vrsti namenjen odgovoru na vprašanje, kako lahko vlada prispeva k še večjemu razvojnemu potencialu regije.
19
Plaz zasul slovenskega smučarja, odnesel jo je z zlomljeno nogo Na italijanski strani povezanega smučišča Kanin-Sella Nevea se je sprožil plaz, ki je zasul slovenskega smučarja, ki pa so ga rešili. Reševalci so moškega, ki naj bi si zlomil nogo, hitro potegnili ...
8
Številni mladi z Goriškega se zaradi nižjih cen stanovanj selijo čez mejo Pred petimi leti se je izselilo skoraj 1.500 mladih, njihovo število pa iz leta v leto narašča.
62
Cerkljanski lavfarji: Pust mora pred sodnika! Čeprav imamo vse bolj mile zime, pa pusta in lavfarijo iz leta v leto bolj potrebujemo, pravijo v Cerknem, saj "vsaj takrat povemo, kaj je narobe".
14
V iskanju nove vsebine za nekdanjo judovsko mrliško vežico Največje ohranjeno judovsko pokopališče v Sloveniji je v Rožni Dolini pri Novi Gorici, h kateremu pa sodi tudi manjša stavba, ki je bila nekoč mrliška vežica.
13
Elitno zemljišče v Bovcu dobilo novega lastnika Zemljišče v Žarščah je za dobrih 130.000 evrov kupila družba Adria Produkt. Konec marca bo na vrsti javna dražba za stavbno pravico.
16
Vogršček v slabem stanju in onesnažen s fekalijami. Sanirali naj bi ga še letos. Projekt sanacije Vogrščka se vleče že deset let. Zadrževalnik je medtem v vse slabšem stanju, kmetje pa - tudi zaradi onesnaženosti - vse manj namakajo.
49
Francoski princ Burbonski želi, da njegovi predniki ostanejo pokopani na Kostanjevici Francoski princ Ludvik Alfonz Burbonski je obiskal grobnico Burbonov v frančiškanskem samostanu na Kostanjevici, kjer je pokopan zadnji francoski kralj Karel X. I zrazil je željo, da njegovi ...
48
Središče Ajdovščine prava arheološka zakladnica Pred začetkom prenove osrednjega Lavričevega trga sredi Ajdovščine so izkopali skoraj polovico od predvidenih 47 testnih arheoloških polj, kar je prvi pogoj za nadaljnja dela.
1
70 let, odkar je Gorica pripadla Italiji in se je začela gradnja Nove Gorice 10. februarja je minilo 70 let od podpisa Pariške mirovne pogodbe med Italijo in Jugoslavijo, po kateri je severnoprimorsko središče, Gorica z zaledjem, pripadlo Italiji.
83

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Družabništvo starejše osebe
Prijetna starejša gospa, ki zaradi zdravstvenih razlogov zelo težko zapusti dom, si želi druženja s prostovoljko. Iščemo prostovoljko, ki bi bila pripravljena dvakrat na teden v ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

23:55 Infocanale
06:00 Infocanale

TV Maribor

23:45 Infokanal - TV Maribor
07:00 Infokanal - TV Maribor

Radio Koper

00:00 Nočni program RAS
05:00 Jutro na Radiu Koper

Radio Maribor

22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
05:40 Dobro jutro z Radia Maribor
Kazalo