Goriško
slice
Novogoriški kandidati za župana o razvojnem preboju, univerzi in stanovanjski problematiki
Soočenje kandidatov za župana, 9. november 2018 ob 18:21 Kandidatka in pet kandidatov za župana oziroma županjo Nove Gorice so na drugem programu Televizije Slovenija predstavili svoje vizije o razvoju največjega mesta severne Primorske.
20
Pivka v Kromberku odprla največji specializiran obrat za mesne izdelke v Sloveniji
19
25. oktober 2018 ob 17:58 Perutninarstvo Pivka je v Kromberku v Novi Gorici odprlo specializiran obraz za mesne izdelke, ki bo ob polni zasedenosti proizvodnih zmogljivosti veljal za največji obrat za barjene in poltrajne ...
V znamenju poklonov Jožetu Tisnikarju ob 20. obletnici smrti tega slikarja minljivosti
1
24. oktober 2018 ob 15:00 V tem mesecu minevata natanko dve desetletji od smrti Jožeta Tisnikarja, ki je bil kljub umanjkanju formalne umetniške izobrazbe mednarodno uveljavljen slikar, čigar ustvarjanje je močno zaznamovalo ...
Matej Arčon se bo potegoval za tretji županski mandat v Novi Gorici
2
16. oktober 2018 ob 22:24 Kandidaturo za župana ter listo kandidatov za mestni svet je vložil zdajšnji novogoriški župan Matej Arčon.
Festival Poklon viziji se poklanja kanadsko-švicarskemu filmarju Petru Mettlerju
17. oktober 2018 ob 09:05 Petru Mettlerju, ki se že tri desetletja " izmika kakršni koli žanrski kategorizaciji tako znotraj dokumentarnega kot tudi igranega filma ", se poklanjajo na letošnjem filmskem festivalu Poklon ...
Matej Arčon: Gorico in Novo Gorico želimo čim bolj povezati Nova Gorica išče inovativne načine čezmejnega sodelovanja s "staro damo" Gorico.
77
UOU: Zgodba o uspehu vina iz zapuščenih vinogradov Vinska klet UOU sicer ni novinec na slovenski vinski sceni, a v zadnjem času njihovo vino, pridelano iz grozdja opuščenih vinogradov Vipavske in Goriške, žanje vse več pozornosti. Zasluženo.
12
Smučišču Kanin se obeta posodobitev, najprej je na vrsti nova dostavna žičnica Občina Bovec želi v naslednjih letih posodobiti smučišče Kanin. Prvi korak bo nova dostavna žičnica, za katero francoska družba STEM International že pripravlja idejno zasnovo.
11
Vojne in mir danes: z izkušnjo vojne osvetliti čas, v katerem živimo " Vojne, majhne in velike, se zakuhajo ali preprečijo v miru. Ob stoletnici konca prve svetovne morije je kultura miru poudarjena na vsakem vogalu soške doline. Dobronamerne napovedi in želje ...
Reorganizacija centrov Severni Primorski prinaša le en center za socialno delo Reorganizacija centrov za socialno delo, ki bo v praksi zaživela oktobra, prinaša nekaj organizacijskih sprememb, tako bo na območju severnoprimorske regije namesto dozdajšnjih štirih zaživel en ...
5
Novogoriški srednješolci odkrito o zasvojenosti s sintetičnimi drogami: stanje je katastrofalno V Brdih občani pogosto opozarjajo, da se na določenih območjih zbirajo uživalci in preprodajalci prepovedanih mamil.
57
Delavci kobariške družbe TIK za petek napovedujejo opozorilno stavko V kobariški družbi TIK, ki izdeluje različne igle in druge medicinske pripomočke za enkratno uporabo ter zaposluje več kot 150 ljudi, napovedujejo stavko zaradi prenizkih plač.
6
Razstava Begunske zgodbe od Bovca do Devina za začetek niza dogodkov Spomini/Memorie 1918–2018 Začenja se niz dogodkov z naslovom Spomini/Memorie 1918–2018 , s katerim se na Goriškem, Tržaškem in Videmskem poklanjajo letošnji obletnici konca 1. svetovne vojne.
Po požaru ustavljena proizvodnja v Hidrijini livarni je znova stekla V livarni Hidrijine družbe Rotomatika v Spodnji Idriji je v ponedeljek zvečer izbruhnil požar. Požar je pogasilo približno 50 gasilcev. Poškodovanih ni bilo, proizvodnja pa normalno poteka.
4
Dars zapira hitro cesto med Nanosom in Vipavo Dars bo zaradi gradbenih del predvidoma vzpostavil zaporo hitre ceste med cestninsko postajo Nanos in izvozom Vipava v smeri Ljubljane, med 7. in 21. oktobrom pa v drugi smeri.
13

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri iskanju stanovanj
Ker veliko migrantov potrebuje dom, iščemo prostovolj-ca/ko za pomoč pri iskanju.  Gre za posameznike, pare in družine iz različnih držav, ki iščejo stanovanje v ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

20:00 Mediterraneo
20:30 Artevisione Magazine

TV Maribor

20:00 Lokalne volitve 2018 - Slovenj Gradec, oddaja TV Maribor
20:40 Izzivi – obrt in podjetništvo, informativno–svetovalna oddaja TV Maribor

Radio Koper

20:00 Sotočja
21:00 Gremo plesat

Radio Maribor

20:00 Sotočja
21:00 S slovenskih odrov
Kazalo