Goriško
slice
Opozorilna vrednost ozona presežena v Novi Gorici, podobno bo v petek
Ozon draži sluznico in dihala, 19. julij 2018 ob 20:22 Na merilnih mestih Otlica v Trnovskem gozdu in v Novi Gorici je raven ozona presegla opozorilno vrednost 180 mikrogramov na kubični meter, meritev velja tudi za okolico.
8
Fructal odkupuje breskve, letina boljša od lanske
20
16. julij 2018 ob 15:04 Fructal je začel odkup breskev iz Vipavske doline. Pogodbe za odkup je podpisal s približno 60 pridelovalci.
Plaketa za Alda Šuligoja, ki je kri daroval že stotič
6. julij 2018 ob 17:40 Prvič je kri daroval v srednji šoli, zdaj pa to počne že 44 let. Na Goriškem je sicer takšnih - sto in večkratnih darovalcev še kar nekaj.
Poletni kino na Krasu ob zgodbah italijanskih cineastov in nadobudnih filmskih maratoncih
1
1. julij 2018 ob 12:58 S filmom V Ciambri , zgodbo o fantu, ki odrašča v neizprosnem okolju italijanskega juga, se v Sežani nocoj začenja Poletni kino na Krasu.
Festival Sanje v Medani: Poezija postaja begunka
29. junij 2018 ob 12:06 Z večernim dogajanjem v vili Vipolže se bo v Goriških brdih začel festival Sanje v Medani, ki bo v letos v središče postavljal begunstvo.
Pri čiščenju parcele našli 612 kilogramov starih bomb V kraju Čolnica nad Kanalom so odkrili 88 bomb iz prve svetovne vojne v skupni teži 612 kg. Neeksplodirana ubojna sredstva so našli naključno pri čiščenju parcele.
9
Ana Roš: Slovenci smo premalo ambiciozni in predani delu Hiša Franko, dan po tem, ko se je ekipa z Ano Roš in Valterjem Kramarjem na čelu vrnila iz Bilbaa, kjer se je kobariška kulinarična institucija prvič uvrstila med 50 najboljših restavracij sveta.
365
Prizorišče novogoriške poletne scene bo poleti dobilo novo ime: Ploščad Silvana Furlana Začenja se Poletna scena, ki bo vse do 2. septembra p oletne mesece v Novi Gorici razgibavala in razživljala z glasbo, gledališčem, plesom in potopisnimi predavanji.
Je po briški zdaj napočil čas tudi za vipavsko rebulo? Čeprav so si Brici rebulo vzeli za svojo in njej v čast lani v Vipolžah priredili nadvse uspešni masterclass , jim zdaj Vipavci vračajo udarec in prirejajo svoj simpozij na temo - vipavske rebule.
21
Energično za trajno energijo Središče Nove Gorice so preplavili primorski osnovnošolci, ki jim za prihodnost našega modrega planeta ni vseeno.
1
Knjižnica pod krošnjami v Novi Gorici: "Poletje kot čas odmika in umiritve s knjigo v roki" V Novi Gorici so že deveto leto zaporedoma odprli knjižnico, ki bo v Borovem gozdičku bralce vseh starosti vabila vse do 21. junija.
Kmalu nova dostavna žičnica na Kanin, s kabinami za 10 ljudi Na Kaninu iščejo rešitve za zanesljivejšo žičnico, obrambo pred plazovi in tudi zasneževanje.
9
Z urejanjem označenih tekaških poti v Posočju upajo na razvoj tekaškega turizma Če se ga je prvo leto – leta 2013 – udeležilo 100 tekačev, imajo zdaj že več kot 1.300 prijav.
7
Bovško: Za snemanje oglasov po novem taksa med 350 in 400 evri dnevno Na Bovškem bo, tako kot na Bledu in v Ljubljani, za snemanje komercialnih oglasov po novem treba plačevati občinsko takso, snemanje pa ob praznikih in koncih tedna med visoko sezono skorajda ne bo ...
25
Ajdovska glasbena šola se jeseni še ne bo selila v nove prostore Razlog za prekinitev pogodbe so velike zamude, zaradi katerih glasbena šola jeseni ne bo mogla začeti pouka v novih prostorih.
3

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri organizaciji in koordinaciji plesnega Festivala SPIDER 2018!
K sodelovanju vabimo prostovoljke in prostovoljce za pomoč pri pripravi in organizaciji mednarodnega plesnega festivala Spider.Vabimo vse, ki želite sodelovati v kreativni ekipi ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

22:20 Tech princess TV - a cura di Fjona Cakalli, ponovitev
22:25 Spezzoni d' archivio

TV Maribor

22:10 Glasbeni videospoti, ponovitev
23:15 Infokanal - TV Maribor

Radio Koper

22:00 Zrcalo dneva, Napovednik
22:30 Glasbeni izbor

Radio Maribor

22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
05:40 Dobro jutro z Radia Maribor
Kazalo