Goriško
slice
Video: Pipistrel se po petih letih vendarle širi v Italijo
Čakanje na dovoljenja, vandalski napadi ..., 26. maj 2017 ob 11:09 Pipistrel se širi tudi v Italijo - s 1. junijem bodo v Gorici začeli izdelovati letala za ZDA, saj izvoz letal iz Slovenije na ameriški trg ni mogoč.
39
Une druge tri sestre "očistile karies države" in odnesle nagrado vizionar za predstavo v celoti
22. maj 2017 ob 12:24 Predstava Une druge tri sestre je bila na zaključku festivala mladinske ustvarjalnosti Vizije ovenčana z nagrado vizionar za najboljšo gledališko predstavo v celoti, s čimer se je zaključil tudi ...
Po osmih letih prodaja Mipa prek nizozemske družbe
9
16. maj 2017 ob 16:30 Marko Zaman , novi stečajni upravitelj Mipa, je z družbo Troostwijk Auctions podpisal pogodbo o prodaji stečajnega premoženja Mipa.
Pod trto bivam zdaj: na Gregorčičevih dnevih o navezanosti pesnika na zemljo
16. maj 2017 ob 14:56 Pod trto bivam zdaj ... je verz iz pesmi Simona Gregorčiča Nazaj v planinski raj , s katerim so organizatorji naslovili letošnje Gregorčičeve dneve, ki bodo potekali naslednje tri petkove večere.
Tajani: Okrepiti moramo nadzor nad zunanjimi, ne notranjimi mejami EU-ja
25
13. maj 2017 ob 18:32 S sporočilom "Evropa je mir" se je predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani mudil na obisku v čezmejnem prostoru Goriške. Sožitje je dober zgled v zavračanju populističnih teženj, je dejal.
Lastnina vipavskega Agroinda gre na dražbo Lastnina vipavske družbe Agroind bo šla na dražbo, na kateri bo, po navedbah stečajnega upravitelja Andreja Predana, najverjetneje veliko zanimanja, zato pričakuje, da bo premoženje v celoti prodano ...
10
Foto: Obnova hotela Kanin na polovici, stala bo šest milijonov Bovški hotel Kanin, ki so ga pred skoraj dvema letoma kupili solastniki ljubljanskega hotela Cubo, počasi dobiva končno zunanjo podobo.
19
Tolminska obvoznica še vedno deli Tolmince Izdelava projekta za pridobitev gradbenega dovoljenja za tolminsko obvoznico gre proti koncu. Gradnja naj bi se začela čez dve leti. Kljub temu nekateri pomisleki še vedno ostajajo.
8
Za direktorja Goriškega muzeja imenovan Vladimir Peruničič Novogoriški mestni svetniki so na izredni seji za novega direktorja Goriškega muzeja imenovali Vladimirja Peruničiča, ki je kot v. d. muzej vodil že lani.
2
Briška vina osvajajo Kitajsko in ZDA Klet Brda letos povečuje izvoz svojih vin.
26
Umrla je igralka Mira Lampe Vujičić, nekdanji steber dveh gledaliških ansamblov Poslovila se je upokojena gledališka igralka Mira Lampe Vujičić, ki je 40 let ustvarjala na novogoriškem odru kot eden od stebrov ansambla v Primorskem dramskem gledališču oziroma Slovenskega ...
2
Po stečaju Lipice Turizma osem nekdanjih zaposlenih toži za zaposlitev Delavci, ki so po stečaju Lipice Turizma ostali na cesti, bi morali delo nadaljevati v Kobilarni Lipica, menijo sindikati.
14
Nova Gorica v naslednjih 70 letih združena z Gorico? Prihodnost Nove Gorice je še večja, tesnejša povezava z Gorico, pravzaprav združitev obeh Goric ter sosednjega Šempetra v eno čezmejno mesto.
19
Italijanske radijske postaje nadaljujejo motenje in tožbe Italijanske radijske postaje nadaljujejo tako motenje radijskih frekvenc slovenskih postaj kot vlaganje tožb proti našim postajam, češ da te prek oddajnikov na Primorskem motijo njihove frekvence.
49
Letališče pri Gorici znova odprto Predsednik konzorcija Duca D'Aosta Ariano Medeot je v sredo zvečer prejel dopis, s katerim so mu z ustanove za civilno letalstvo Enac poslali še zadnji dokument, ki je bil potreben za ponovno ...
5

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Izvajanje preventivnega projekta "Mladinske delavnice" po OŠ
Na Društvu za preventivno delo iščemo nove prostovoljce/ke za izvajanje preventivnega projeta "Mladinske delavnice" za šolsko leto 2017/2018. "Mladinske delavnice" se bodo ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

06:00 Infocanale
14:00 TV Transfrontaliera - TG regionale FVG

TV Maribor

07:00 Infokanal - TV Maribor
11:10 Utrip

Radio Koper

07:30 Kotiček za jeziček
08:00 Pregled tiska

Radio Maribor

05:40 Dobro jutro z Radia Maribor
07:45 Na današnji dan, Spominčice
Kazalo