Goriško
slice
Nova Gorica v naslednjih 70 letih združena z Gorico?
Okrogla miza Primorskih novic, 23. april 2017 ob 18:41 Prihodnost Nove Gorice je še večja, tesnejša povezava z Gorico, pravzaprav združitev obeh Goric ter sosednjega Šempetra v eno čezmejno mesto.
19
 • Pavlinova: Tržiti se moramo
 • Italijanske radijske postaje nadaljujejo motenje in tožbe
  49
  23. april 2017 ob 16:59 Italijanske radijske postaje nadaljujejo tako motenje radijskih frekvenc slovenskih postaj kot vlaganje tožb proti našim postajam, češ da te prek oddajnikov na Primorskem motijo njihove frekvence.
  Letališče pri Gorici znova odprto
  5
  22. april 2017 ob 19:41 Predsednik konzorcija Duca D'Aosta Ariano Medeot je v sredo zvečer prejel dopis, s katerim so mu z ustanove za civilno letalstvo Enac poslali še zadnji dokument, ki je bil potreben za ponovno ...
  Do vasi Saksid prek smrtno nevarnih tirov
  27
  19. april 2017 ob 20:06 Sto krajanov vasice Saksid v spodnji Vipavski dolini zaman prosi za zavarovanje nevarnega železniškega prehoda, zdaj označenega le z Andrejevim križem.
  Želva rdečevratka po "pobegu" spet uživa v domačem okolju
  22
  20. april 2017 ob 11:48 Pred nekaj dnevi sta ribiča iz Tolmina v Soči opazila želvo rdečevratko. Gre za tujerodno vrsto želve, ki je bila v Sloveniji na prodaj do leta 1996, ko so prepovedali uvoz v evropske države.
  Zaradi snega prestavljen začetek obnove kilometrskega odseka na Vršiču Načrtovan začetek obnove ceste čez Vršič, v okviru katere bodo obnovili dober kilometer ceste in podpornega zidu na odseku Erika-Vršič, se je zamaknil zaradi slabega vremena.
  10
  (Neizkoriščeni) potencial vinskega turizma: "Zakaj ne bi ponujali vinskih kopeli?" Z usmeritvijo Slovenije v butično, zeleno destinacijo, kot jo skuša tržiti STO, obstaja kar precej področij, ki ostajajo premalo izkoriščena. Eno od teh je zagotovo vinsko-kulinarični turizem. mim.
  24
  Delna zapora Vršiča po veliki noči, popolna zapora spomladi le pet dni Protest turističnih delavcev in bovške občine proti napovedani večmesečni popolni zapori ceste čez Vršič je očitno zalegel.
  20
  Najboljši sladoled je z okusom prekmurske gibanice Na prvem državnem prvenstvu v pripravi sladoleda se je v Novi Gorici pomerilo devet slaščičark in slaščičarjev. Strokovno žirijo je najbolj prepričal Tine Valič s sladoledom Prekmurska gibanica.
  18
  Jadralni padalci in zmajarji - (še) neizkoriščena turistična tržna niša V Sloveniji je več kot 200 vzletišč in pristajališč za jadralne padalce in zmajarje, kljub odličnim razmeram pa še vedno ne znamo izkoristiti vseh možnosti, ki jih to ponuja predvsem v turizmu.
  28
  Kajakaši po boju za Sočo še v boj za reko Moračo Končal se je štiridnevni slovenski del Balkan Rivers Toura na reki Soči, ki se ga je udeležilo več kot sto kajakašev in številni podporniki naravnih rek.
  8
  Nominacija Kobilarne Lipica na svetovni seznam pri Unesco šele prihodnje leto Za nominacijo Kobilarne Lipica na svetovni seznam nesnovne dediščine človeštva pri Unesco bo treba počakati še eno leto, torej do konca marca 2018.
  Zaradi neizpolnjevanja zakonskih pogojev zavrgli vlogo novogoriške pro bono ambulante Komisija pri ministrstvih za zdravje in za delo je zavrgla vlogo pro bono ambulante v Novi Gorici, ki deluje v okviru Čezvesoljske Zombi Cerkve blaženega zvonjenja oz. Hiše dobrot.
  14
  Barvna stran teme: Kobalove podobe potovanja, ki se nikoli ne konča Aleksij Kobal se tudi v novem slikarskem ciklu s svojo prepoznavno metaforično govorico odziva na trenutno stanje duha.
  1
  Na ajdovski obvoznici v prometni nesreči umrl 29-letnik Na ajdovski obvoznici se je nekaj pred 4.30 zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, dva človeka pa sta se poškodovala. Avtomobil je čelno trčil v steber javne razsvetljave.

  Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
  Pomoč na festivalu ART KAMP 2017
  Si želiš postati del zgodbe ART KAMPa, festivala ustvarjalnosti za družine in otroke vseh starosti? Postani naš prostovoljec, prostovoljka! Art kamp je dnevni program Festivala ...
  Več novic ...
  RTV v živo

  TV Koper

  22:15 Mister Gadget - a cura di Luca Viscardi: 362 - iPad 9,7 inch.mp4, ponovitev
  22:20 Amore con il mondo

  TV Maribor

  21:50 Posebna ponudba, izobraževalno-svetovalna oddaja
  22:25 Sledi: Pokrajinski muzej Maribor, dokumentarna oddaja

  Radio Koper

  22:00 Zrcalo dneva
  22:30 Glasbeni izbor

  Radio Maribor

  22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
  05:40 Dobro jutro z Radia Maribor
  Kazalo