Goriško
slice
V Kanalski dolini brez pouka slovenščine
Pristojni obljubljajo hitro rešitev administrativnega zapleta, 20. september 2017 ob 22:06 V Kanalski dolini v italijanski deželi Furlaniji - Julijski krajini, kjer ob Italijanih, Furlanih in Nemcih živijo tudi Slovenci, se je šolsko leto za nekaj manj kot 300 otrok začelo brez pouka ...
3
Policisti odvzeli prostost 24-letniku, ki je v šempetrski bolnišnici grozil z nožem
10
19. september 2017 ob 12:11 Policisti so v šempetrski bolnišnici odvzeli prostost 24-letniku, staremu znancu policije, ki je razgrajal in zaposlenim grozil z nožem.
Vipavska koruza za ajdovski Mlinotest
6
13. september 2017 ob 21:00 V Mlinotestu, kjer na leto zmeljejo približno 3.000 ton koruze, si že nekaj let prizadevajo povečati setev koruze v Vipavski dolini.
Stari most na Mostu na Soči bodo porušili in zgradili novega
32
13. september 2017 ob 10:19 Več kot 200 let star dotrajan most, po katerem nosi ime Most na Soči, bodo predvidoma oktobra porušili in nato na istem mestu zgradili novega, širšega.
Dela na hitri cesti med Razdrtim in Selom so se zavlekla
36
12. september 2017 ob 09:50 Dela pri obnovi hitre ceste Razdrto—Selo so se zaradi nepredvidenih zapletov zavlekla za slab mesec dni, saj je treba zamenjati dilatacijo na viaduktu Selo, dobavitelj iz Nemčije pa gradbenega ...
Butični hotel Gredič - od počitniškega dvorca do kulise vinskih žajfnic Do Grediča vodi ozka, vijugasta stranska cesta skozi Brda, mimo vinogradov ter posesti Marjana Simčiča in Movie do cvetoče sivke pred vhodom v butični hotel, katerega zunanjost je širši javnosti ...
32
Vsi odtenki rebule ali kako se tujcem trži vino Počasi se ponavljamo, a treba je priznati, da so Brici resnično mojstri v samopromociji, kar so spet dokazali z dogodkom, ki je v Vipolže pritegnil nekatera največja imena med vinskimi poznavalci.
33
Mlekarstvo v Posočju: Manj dobaviteljev, a ti postajajo večji V Mlekarni Planika predvidevajo, da bodo prek tolminske in idrijske kmetijske zadruge do konca leta odkupili skoraj 9 milijonov litrov mleka, povečujejo pa tudi pridelavo mleka na lastnem ekološko ...
22
Unikatna glasba in goriške dobrote na festivalu Glasbe sveta "Unikatna glasba, ki prenaša iskrene emocije in je ohranila stik z okoljem, iz katerega izhaja," je tisto, kar iščejo organizatorji etno- in džezfestivala Glasbe sveta , ki obiskovalcem ponuja ...
2,4 milijona evropskih sredstev za ohranjanje biotske raznovrstnosti na Krasu Vladna služba za razvoj in kohezijsko politiko je izdala odločitev o podpori projektu za ohranjanje biotske raznovrstnosti na Krasu.
3
Nova Gorica bo za 70. rojstni dan dobila 70 dreves Nova Gorica je mesto, varovano kot naselbinska kulturna dediščina z objekti, umeščenimi v zelenje. Urbanistični koncept, ki ga je zasnoval Edvard Ravnikar, je zavarovan kot ključna identiteta mesta.
9
Do leta 2020 nov podzemni kablovod in kolesarska steza med Kobaridom in Bovcem Posoška podjetja že več let opozarjajo na nihanja električne napetosti, ki jim letno lahko povzročijo tudi milijonsko škodo.
8
Bo Slovenija sledila Italiji in zagotovila denar za železniško povezavo med Goricama? Italijansko ministrstvo za promet je zagotovilo sredstva za vzpostavitev tovornega železniškega prometa med Novo Gorico in Gorico.
28
Na Kaninu so odkrili pol kilometra globoko navpično brezno Jama Macola-Jarak-Huevos na zahodni strani Kaninskih podov je po novih ugotovitvah globoka več kot tisoč metrov, zanimiva pa je predvsem 500 metrov globoka enotna vertikala.
8
Gasilci končali gašenje požara pri Divači Požar ob železniški progi Divača—Rodik, ki je izbruhnil v četrtek popoldne, so gasilci uspešno pogasili. Po koncu intervencije pa gasilci prehajajo na požarno stražo.
25

Videonovice
Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Zumba - vodenje v skupini starejših (Lj. - Vič)
V Dnevni center aktivnosti za starejše Tržaška vabimo prostovolj-ca/-ko za vodenje zumbe v skupini aktivnih starejših. Zumba bo potekala v popoldanskem času, in sicer enkrat ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

01:00 Infocanale
06:00 Infocanale

TV Maribor

22:55 Infokanal - TV Maribor
07:00 Infokanal - TV Maribor

Radio Koper

00:00 Nočni program RAS
05:00 Jutro na Radiu Koper

Radio Maribor

00:00 Nočni program Radia Maribor
05:40 Dobro jutro z Radia Maribor
Kazalo