Goriško
slice
Cerkljanski lavfarji: Pust mora pred sodnika!
Večstoletna tradicija ima mesto tudi v muzeju, 25. februar 2017 ob 14:32 Čeprav imamo vse bolj mile zime, pa pusta in lavfarijo iz leta v leto bolj potrebujemo, pravijo v Cerknem, saj "vsaj takrat povemo, kaj je narobe".
14
V iskanju nove vsebine za nekdanjo judovsko mrliško vežico
13
23. februar 2017 ob 14:12 Največje ohranjeno judovsko pokopališče v Sloveniji je v Rožni Dolini pri Novi Gorici, h kateremu pa sodi tudi manjša stavba, ki je bila nekoč mrliška vežica.
Elitno zemljišče v Bovcu dobilo novega lastnika
16
22. februar 2017 ob 18:43 Zemljišče v Žarščah je za dobrih 130.000 evrov kupila družba Adria Produkt. Konec marca bo na vrsti javna dražba za stavbno pravico.
Vogršček v slabem stanju in onesnažen s fekalijami. Sanirali naj bi ga še letos.
48
20. februar 2017 ob 06:14 Projekt sanacije Vogrščka se vleče že deset let. Zadrževalnik je medtem v vse slabšem stanju, kmetje pa - tudi zaradi onesnaženosti - vse manj namakajo.
Francoski princ Burbonski želi, da njegovi predniki ostanejo pokopani na Kostanjevici
48
19. februar 2017 ob 14:39 Francoski princ Ludvik Alfonz Burbonski je obiskal grobnico Burbonov v frančiškanskem samostanu na Kostanjevici, kjer je pokopan zadnji francoski kralj Karel X. I zrazil je željo, da njegovi ...
Središče Ajdovščine prava arheološka zakladnica Pred začetkom prenove osrednjega Lavričevega trga sredi Ajdovščine so izkopali skoraj polovico od predvidenih 47 testnih arheoloških polj, kar je prvi pogoj za nadaljnja dela.
1
70 let, odkar je Gorica pripadla Italiji in se je začela gradnja Nove Gorice 10. februarja je minilo 70 let od podpisa Pariške mirovne pogodbe med Italijo in Jugoslavijo, po kateri je severnoprimorsko središče, Gorica z zaledjem, pripadlo Italiji.
83
Jubilejni Pašjon: Mlakar bo že stotič križal svojega Jezusa Obeta se že jubilejna 100. uprizoritev predstave Pašjona Iztoka Mlakarja v režiji Vita Tauferja – tako rekoč domača komedija, četudi je dogajanje postavljeno v davno Judejo.
1
Bolnišnica Franja: ponovno vse več obiskovalcev, tudi iz tujine " Povečuje se predvsem tisti del obiskovalcev, ki imajo voden ogled po tem spomeniku kulturne dediščine. Ljudje si torej želijo, da si Franjo ne samo ogledajo, ampak o njej tudi kaj slišijo, " pravi ...
8
Agroind pravnomočno v stečaju, ni jasno, kdo bo upravitelj Stečaj vipavskega Agroinda je v tretjem poskusu le postal pravnomočen, so potrdili na novogoriškem okrožnem sodišču.
9
Na Goriškem je pokalo Državna enota za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi je na območju med hribom Sv.
2
V Solkanu so se poklonili rojaku Vladimirju Makucu V želji, da bi počastili spomin na rojaka Vladimirja Makuca, so v Solkanu na eni od hiš odkrili spominsko ploščo.
4
Proti poledici z odpadno soljo? Več slovenskih komunalnih podjetij je v prejšnjih mesecih po nakupu soli opazilo, da ima ta neprijeten vonj in nenavadno barvo. Kaj je skupna točka? Vsa so sol kupila prek istega podjetja v Kopru.
50
Fotografije, na katerih je Veno Pilon ovekovečil podobo človeka s Krasa Ko je Veno Pilon v dvajsetih letih 20. stoletja opazoval kraško pokrajino, je občudovanje spremljala grenka misel, da bi lahko pod nasilno fašistično oblastjo kulturna krajina, z njo pa tudi ...
2
Bankirji zapuščajo podeželje Podeželje se vse bolj prazni, ljudje na obrobju izgubljajo življenjsko pomembne ustanove. To potrjujeta zadnja primera iz Vipavske in Soške doline.
20

Videonovice
Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Učna pomoč in asistenca
Iščemo prostovoljca ali prostovoljko za pomoč deklici, ki ima učne težave. potrebno bi ji bilo pomagati pri domačih nalogah, utrjevanju snovi in predvsem pri italijanščini. 
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

00:30 Infocanale
06:00 Infocanale

TV Maribor

22:45 Infokanal - TV Maribor
07:00 Infokanal - TV Maribor

Radio Koper

00:00 Nočni program RAS
05:00 Jutro na Radiu Koper

Radio Maribor

22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
05:40 Dobro jutro z Radia Maribor
Kazalo