Goriško
slice
Letni kino Silvana Furlana vabi na projekcije pod milim nebom
Novogoriški letni kino z desetimi filmskimi večeri, 22. julij 2017 ob 11:57 Romantična komedija Dotik vode režiserke Solveig Anspach odpira peto sezono Letnega kina Silvana Furlana, ki bo ponudila deset brezplačnih filmskih večerov, na katerih si bo mogoče ogledati 20 ...
Vojaški muzej v Pivki postaja najbolj obiskan v državi
19
20. julij 2017 ob 10:31 Park vojaške zgodovine v Pivki je čedalje bolj obiskan in v muzeju so prepričani, da tako zanimive zbirke ni nikjer v Evropi, zato nihče ne odide razočaran. Park vojaške zgodovine v Pivki je lani ...
Bo razrešitev Gašparja Gašparja Mišiča Luko Koper stala več kot 130.000 evrov?
41
14. julij 2017 ob 20:30 Razrešitev Gašparja Gašparja Mišiča z mesta predsednika uprave bi Luko Koper lahko stala nekaj več kot 130.000 evrov, je poročal Radio Slovenija.
Vogršček naj bi naslednje leto le dočakal obnovo
14. julij 2017 ob 18:41 Ministrstvo za kmetijstvo in ministrstvo za okolje in prostor sta le dosegla dogovor o sanaciji zadrževalnika Vogršček.
Planina nad Ajdovščino – kraj, ki rojeva vrhunske vinarje
10
10. julij 2017 ob 12:25 Do Planine vodi strma vijugasta pot, prek reke Vipave navzgor na planoto, navzgor med vinograde s prvovrstnimi legami. Tu je doma nekaj boljših vipavskih vinarjev.
Avstrijska vinarja za Agroind odštela 2,4 milijona evrov Vipavski Agroind ima novega lastnika.
55
Nova Gorica v znamenju saksofona Mesto vrtnic je že dobri dve desetletji tudi mesto saksofonistov in saksofonistk. Res je, med mladimi je vse več deklet, ki jih je zapeljal žametni glas zlatega pihala.
2
Eda center tretjič na javno dražbo V Eda centru bo v petek že tretja javna dražba stanovanj in parkirnih mest po stečaju družbe Euroinvest.
3
"Poletna polenta" v Šmihelu Turistično društvo Ozeljan – Šmihel in Turistična zveza Nova Gorica se poletju in zlatemu soncu tradicionalno poklonita z zlato rumeno kmečko polento.
Kaninsko žičnico znova zagnali, kriva je bila strela Po nedeljski ustavitvi kaninske žičnice, zaradi katere so morali potnike reševati iz kabin, so v upravljavcu, družbi Sončni Kanin, našli napako – kriv je bil udar strele, so sporočili iz družbe.
14
Kako se je evropski denar izogibal BIA Separations ali očitki o mafijskih poslih Evropske investicijske banke Ajdovska gazela BIA Separations je pred leti zaprosila za posojilo pri Evropski investicijski banki. Zapletlo se je, ko je direktor zavrnil plačilo točno določeni odvetniški pisarni.
85
Kaninsko žičnico ustavil računalnik, ne mehanska napaka Na Kaninu se je okoli 8.00 ustavila kabinska žičnica. V kabinah je ostalo ujetih 30 ljudi, vse pa so rešili in jih varno prepeljali v dolino.
58
Sanje v Medani: čez Brda se bosta razlegali poezija in glasba Poezija, glasba in filozofija - v Brda vabi festival Sanje v Medani , ki letos uvaja sklop Pot pesmi in vina , v okviru katerega bo vsak večer ponudil srečanje na drugi domačiji.
Nedeljsko neurje največ škode povzročilo na območju Kanala Nedeljsko neurje je največ težav povzročilo na območju severne Primorske ter Selške in Poljanske doline, kjer danes pospešeno odpravljajo posledice. Samo v Kanalu je škode za 100 tisoč evrov.
2
Foto: Mangartska cesta že pet let ni prevozna do vrha 12 kilometrov dolga man gartska cesta po skalnem podoru novembra 2012 ni prevozna do vrha Mangartskega sedla.
43

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč v kuhinji na poletnem taboru
Za mega poletni tabor, na katerega je prijavljenih 70 otrok, iščemo pomoč v kuhinji. Ker gre tudi za dvigovanje težjih loncev je delo primerno za fizično vzdržljivo osebo. ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

06:00 Infocanale
14:00 TV Transfrontaliera - TG regionale FVG

TV Maribor

12:15 Odmevi
12:45 Šport

Radio Koper

12:30 Opoldnevnik
13:00 Glasba po željah

Radio Maribor

12:30 Brezplačni mali oglasi
13:15 Radijski potopis
Kazalo