Prekmurje
slice
Hišne preiskave zaradi suma proizvodnje in prometa z orožjem
Preiskave potekale v romskih zaselkih v Beltincih in Dokležovju, 15. februar 2018 ob 14:36 Murskosoboški kriminalisti so opravljali hišne preiskave v Beltincih in Dokležovju.
11
 • Po zbranih obvestilih bodo proti osumljencem podali kazenske ovadbe
 • zaradi suma storitve kaznivih dejanj grožnje, sledili pa bodo prekrškovni postopki po zakonu o orožju
 • Prodane skoraj vse nepremičnine nekdanje Mure
  18
  3. februar 2018 ob 15:45 Stečajna upravitelja Mure in Aha Mure sta prodala skoraj vse nepremičnine nekdanje velike Mure.
  Ministrica zaradi vodovoda občinam predlaga tožbo proti ljutomerski
  5
  19. januar 2018 ob 20:43 Sedmim občinam sistema C pomurskega vodovoda ministrica Irena Majcen predlaga, naj tožijo občino Ljutomer, ker ta noče potrditi enotne cene vodarine in omrežnine.
  Na Maršu za Muro in neokrnjeno naravo nasprotovali gradnji hidroelektrarn
  75
  6. januar 2018 ob 17:56 Udeleženci Marša za Muro med cmureškim mostom pri Tratah in Sladkim Vrhom so pozvali vlado, naj ne podpira za naravo pogubnih projektov, kot so hidroelektrarne. Zavzeli so se za neokrnjeno reko Muro.
  V Lendavi zadovoljni z rešitvami po arbitraži. Na Razkrižju zgolj sprijaznjeni.
  5
  12. december 2017 ob 20:45 Vladna delegacija je obiskala prebivalce ob meji s Hrvaško v Lendavi in na Razkrižju ter jim pojasnjevala, kako bodo lahko izkoristili pravice po novi slovenski zakonodaji za uresničitev arbitražne ...
  Elektrika iz prekmurskih smeti Center za ravnanje z odpadki v Puconcih je eno najuspešnejših podjetij v Pomurju. Ker pri predelavi odpadkov uporablja modernejše tehnološke pristope, je podjetje v dobrem finančnem položaju.
  9
  Ljutomer: Sumljivi predmet doma narejena zažigalna naprava Sumljivi predmet v bližini vozil, ki so gorela v Ljutomeru, so pregledali bombni tehniki in ugotovili, da ne gre za eksplozivno sredstvom, pač pa za nenevarno doma narejeno zažigalno napravo.
  19
  Izobraževanje Romov glede zdravja naletelo na dober odziv Kljub dolgoletnim prizadevanjem za izboljšanje zdravja Romov v Sloveniji se je v praksi izkazalo, da je njihovo zdravstveno stanje v primerjavi s preostalim prebivalstvom na splošno zelo slabo in ...
  15
  Arso bioplinarni Lendava odvzel okoljevarstveno dovoljenje Agencija RS za okolje (Arso) je v petek izdala odločbo o odvzemu okoljevarstvenega dovoljenja bioplinarni Lendava. Na občini Lendava so z ukrepom zadovoljni.
  36
  V občini Cankova preiskujejo domnevni mobing župana nad zaposlenimi Zaposlene v cankovski občinski upravi so pred kratkim zaradi domnevno neprimernega odnosa župana Draga Vogrinčiča zaklenile občinsko stavbo in odšle na inšpektorat za delo, pisale pa so tudi ...
  4
  Osvežitev za murskosoboški spomenik osvoboditeljem iz leta 1945 Eden izmed zaščitnih znakov Murske Sobote je monumentalni beli socrealistični spomenik iz kararskega marmorja, ki sta ga postavili dve federaciji, državi, ki ju več ni.
  29
  V Pomurju želijo graditi vodovod, država pa kanalizacijo Ker je zgrajena le prva etapa pomurskega vodovoda, želijo v Pomurju gradnjo nadaljevati z evropskim denarjem. Država se s tem ne strinja, ker ima zdaj prednost kanalizacija.
  12
  Bo lendavska plinarna ostala brez okoljevarstvenega dovoljenja? Inšpekcija za okolje je 29. septembra na Agencijo RS za okolje (Arso) podala predlog za odvzem okoljevarstvenega dovoljenja za bioplinarno Lendava, ker kršilec ni uskladil obratovanja z zahtevanimi ...
  6
  Razgledni stolp Vinarium gostil že 200 tisoč obiskovalcev Najvišji razgledni stolp v Sloveniji Vinarium v Lendavskih goricah je v nekaj več kot dveh letih od odprtja sprejel 200.000. obiskovalca.
  27
  Lendavski grad bo zasedla 45. likovna kolonija Lendava – odlivanje v bron Galerija-Muzej Lendava na lendavskem gradu pripravlja 45. tradicionalno likovno kolonijo Lendava – odlivanje v bron. Delo v livarni bo potekalo pod strokovno taktirko Franca Geriča.

  Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
  RTV v živo

  TV Koper

  15:30 Pyeongchang 2018 - Hockey su ghiaccio: Slovenia - Slovacchia
  17:25 Istria e...dintorni, ponovitev

  TV Maribor

  17:00 Prava ideja: Bojan Gasior, GP Trojane
  17:30 Kino Fokus

  Radio Koper

  16:30 Poročila
  17:30 Primorski dnevnik

  Radio Maribor

  17:00 Aktualno regionalno
  18:00 Radijska delavnica znancev
  Kazalo