Prekmurje
slice
V Murski Soboti začeli graditi južno obvoznico
Celotna naložba bo stala 30 milijonov evrov, 21. april 2017 ob 19:52 V Murski Soboti se je pričela gradnja južne obvoznice. Prvi del bo zgrajen prihodnje leto avgusta in bo stal šest milijonov evrov, celotna obvoznica pa bo stala 30 milijonov evrov.
2
 • Gradnja prve etape južne obvoznice med drugim obsega traso, dolgo dobrih 2,7 kilometra, nadvoz nad železniško progo, dve krožišči in protihrupno zaščito
 • Poskusni plin s Petišovskega polja bodo prodali lokalnim podjetjem
  22
  13. april 2017 ob 10:41 Na Petišovskem polju so začeli poskusno črpati zemeljski plin iz nove vrtine PG-10, ki naj bi s polno zmogljivostjo začela delovati do konca leta.
  Video: Bi prespali poleg čebelnjaka ali celo v njem?
  5
  4. marec 2017 ob 13:26 Slovenski čebelarji se ne ponašajo zgolj z odličnimi medenimi izdelki, temveč so tudi izjemno inovativni - razvili so medeni turizem, v okviru katerega lahko obiskovalci prenočujejo tudi v ...
  Občine bi kupile radio. Želijo, da Murski val ostane nekomercialen.
  26
  8. februar 2017 ob 19:50 Potem ko se je eden izmed lastnikov Murskega vala odločil prodati svoj 60-odstotni delež, želijo tega - v bojazni pred komercializacijo radia ali da bi ta prešel v roke nekomu brez posluha za ...
  V Pomurju si elektrarn na Muri ne želijo. Dravske elektrarne pozivajo k dialogu.
  35
  6. februar 2017 ob 22:25 Elektrarne na Muri že leta in desetletja burijo duhove pri prebivalcih Pomurja, ki si jih v glavnem ne želijo, ostro pa jim nasprotujejo okoljevarstveniki.
  Orban namenil dva milijona za nogometno akademijo v Lendavi Madžarska vlada vse izdatneje podpira madžarsko narodno skupnost, ki živi v Sloveniji.
  39
  Kakšen bi bil idealen učitelj in kakšni so idealni dijaki? Idealen učitelj bi bil spoštljivejši do dijakov in razumevajoč, na učiteljevih obrazih pa bi večkrat radi videli tudi nasmeh.
  7
  Draženska avtocesta odprta do Podlehnika Potem ko je Dars septembra za promet odprl prve tri kilometre smernega vozišča avtoceste od razcepa Draženci proti Gruškovju, je konec tedna v uporabo predal še preostali del do Podlehnika. Promet ...
  6
  Pacientove pravice bo v Pomurju znova zastopal Martin Raj Za zastopnika pacientovih pravic v Pomurju je bil znova imenovan Martin Raj.
  1
  V predšolski vzgoji in izobraževanju je pomembna kakovost programa Predšolska vzgoja ima pri nadaljnjem razvoju romskih otrok ključno vlogo.
  2
  Prekmurske občine ostajajo skregane glede upravljanja novozgrajenega vodovoda Propadel je zadnji poskus, da se 12 prekmurskih občin zmeni o upravljanju sistema B tako imenovanega pomurskega vodovoda, ki so ga zgradili z evropskim denarjem.
  24
  Občinska uslužbenka naj bi Turnišče oškodovala za 243.000 evrov Občina Turnišče je s pomočjo neodvisne revizijske hiše in občinskega računovodstva ugotovila, da naj bi nekdanja zaposlena občino oškodovala za nekaj manj kot četrt milijona evrov.
  45
  Obžalovanje zaradi napada na župana Črenšovcev Komisija za spremljanje položaja romske skupnosti v občini Črenšovci je na današnji izredni seji izrazila obžalovanje o nedavnem dogodku, v katerem je vaščan iz Kamencev fizično napadel župana ...
  14
  V gostinskem lokalu pretepli župana občine Črenšovci Skupina občanov iz romskega naselja Kamenci je v gostinskem lokalu napadla in pretepla župana občine Črenšovci Antona Törnarja, znesli pa naj bi se tudi nad njegovim prijateljem.
  16
  Koliko bodo za vodo plačevali Pomurci? Dvanajst občin sistema B pomurskega vodovoda ni doseglo dogovora o ceni vode, čeprav se danes izteče rok, ki jim ga je za to določila ministrica za okolje in prostor Irena Majcen.
  10

  Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
  Pomoč na festivalu ART KAMP 2017
  Si želiš postati del zgodbe ART KAMPa, festivala ustvarjalnosti za družine in otroke vseh starosti? Postani naš prostovoljec, prostovoljka! Art kamp je dnevni program Festivala ...
  Več novic ...
  RTV v živo

  TV Koper

  00:55 Infocanale
  06:00 Infocanale

  TV Maribor

  23:20 Infokanal - TV Maribor
  07:00 Infokanal - TV Maribor

  Radio Koper

  00:00 Nočni program RS
  05:00 Jutro na Radiu Koper

  Radio Maribor

  22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
  07:00 Druga jutranja kronika
  Kazalo