Prekmurje
slice
"Vrata v Pomurje" - paviljon Expano ob Soboškem jezeru
Zaživel bo predvidoma čez eno leto, 22. junij 2017 ob 14:15 Slovenski paviljon, ki je na predlanski svetovni razstavi Expo v Milanu predstavljal našo državo, bo prihodnje leto stal ob Soboškem jezeru v Murski Soboti.
3
Toča klestila po občini Kuzma, prizadeti tudi brežiški sadjarji
6
22. junij 2017 ob 16:52 Med bolj prizadetimi območji zaradi neurja v sredo sta občini Kuzma na skrajnem severovzhodu države in Brežice na jugovzhodu, kjer je močno neurje s točo v velikosti oreha poškodovalo del pridelka ...
Rominja s Prešernovo nagrado za najboljše diplomsko delo
24
30. maj 2017 ob 13:28 Melisa Baranja, 24-letna študentka magistrskega programa socialnega dela, je letošnja dobitnica fakultetne Prešernove nagrade, ki ji jo je po Pravilniku o podeljevanju Prešernovih nagrad študentom ...
Foto: Večni Salvador Dalí deli recepte za nesmrtnost
5
19. maj 2017 ob 21:30 Katalonski umetnik Salvador Dalí je živel v soju žarometov, ustvarjal v osami ribiške vasice Port Lligat v Cadaquésu ter hrepenel po telesni in duhovni večnosti.
Foto: Počastili padle rdečearmejce, partizane - in opozorili na Ukrajino
38
9. maj 2017 ob 16:31 Ob dnevu zmage nad fašizmom in nacizmom so pred spomenik zmage v Murski Soboti v spomin na padle vojake Rdeče armade, ki je izpod fašizma osvobodila Prekmurje, položili številne vence.
Ocean Orchids prodal nekaj manj orhidej, a jim je uspelo povečati dobiček Podjetje Ocean Orchids iz Dobrovnika je lani prodalo za 6,7 milijona evrov orhidej, kar je za 200.000 evrov manj kot leto prej, čisti dobiček pa so glede na leto 2015 povečali za 56.000 evrov, na 554.
51
Lastnikom kleti in vinogradov v Lendavi ne bodo navili komunalnega prispevka Predstavniki civilne iniciative so z Občino Lendava dosegli kompromis, da bodo plačevali isti komunalni prispevek kot stalni občani, dogovor pa je potrdil tudi lendavski občinski svet. Civilna ...
V Murski Soboti začeli graditi južno obvoznico V Murski Soboti se je pričela gradnja južne obvoznice. Prvi del bo zgrajen prihodnje leto avgusta in bo stal šest milijonov evrov, celotna obvoznica pa bo stala 30 milijonov evrov.
2
Poskusni plin s Petišovskega polja bodo prodali lokalnim podjetjem Na Petišovskem polju so začeli poskusno črpati zemeljski plin iz nove vrtine PG-10, ki naj bi s polno zmogljivostjo začela delovati do konca leta.
22
Video: Bi prespali poleg čebelnjaka ali celo v njem? Slovenski čebelarji se ne ponašajo zgolj z odličnimi medenimi izdelki, temveč so tudi izjemno inovativni - razvili so medeni turizem, v okviru katerega lahko obiskovalci prenočujejo tudi v ...
5
Občine bi kupile radio. Želijo, da Murski val ostane nekomercialen. Potem ko se je eden izmed lastnikov Murskega vala odločil prodati svoj 60-odstotni delež, želijo tega - v bojazni pred komercializacijo radia ali da bi ta prešel v roke nekomu brez posluha za ...
26
V Pomurju si elektrarn na Muri ne želijo. Dravske elektrarne pozivajo k dialogu. Elektrarne na Muri že leta in desetletja burijo duhove pri prebivalcih Pomurja, ki si jih v glavnem ne želijo, ostro pa jim nasprotujejo okoljevarstveniki.
35
Orban namenil dva milijona za nogometno akademijo v Lendavi Madžarska vlada vse izdatneje podpira madžarsko narodno skupnost, ki živi v Sloveniji.
39
Kakšen bi bil idealen učitelj in kakšni so idealni dijaki? Idealen učitelj bi bil spoštljivejši do dijakov in razumevajoč, na učiteljevih obrazih pa bi večkrat radi videli tudi nasmeh.
7
Draženska avtocesta odprta do Podlehnika Potem ko je Dars septembra za promet odprl prve tri kilometre smernega vozišča avtoceste od razcepa Draženci proti Gruškovju, je konec tedna v uporabo predal še preostali del do Podlehnika. Promet ...
6

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri učenju kemije
Iščemo osebo za pomoč dijakinji tretjega letnika gimnazije pri učenju kemije (popravni izpit), poudarek predvsem na organski kemiji. 
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

00:40 Infocanale
06:00 Infocanale

TV Maribor

23:10 Infokanal - TV Maribor
07:00 Infokanal - TV Maribor

Radio Koper

05:30 Prva jutranja kronika
06:00 Dobro jutro!

Radio Maribor

05:40 Dobro jutro z Radia Maribor
07:45 Na današnji dan, Spominčice
Kazalo