Prekmurje
slice
Orban madžarski manjšini podelil 1,5 milijona evrov
Kritiki pravijo, da gre za kupovanje glasov, 14. avgust 2017 ob 20:14 Vlada madžarskega premierja Viktorja Orbana je v Dobrovniku za turistične, gospodarske in kmetijske projekte 155 družinam madžarske manjšine v Sloveniji razdelila poldrugi milijon evrov. Emil Laszlo ...
32
Posledice neurja: Streha šole je letela po zraku kar 200 metrov
72
11. avgust 2017 ob 19:21 V neurju, ki je sinoči prizadelo Pomurje, je bilo najhuje v občini Moravske Toplice. Orkanski veter je odkril streho osnovne šole Bogojina.
Le plesat me pelji: v Beltincih se ponovno vrtijo najboljše folklorne skupine
23. julij 2017 ob 11:29 Letošnja območna srečanja so prinesla predstavitve okrog 200 odraslih slovenskih folklornih skupin, 52 jih je napredovalo na sedem regijskih srečanj, od katerih se jih šest predstavlja danes v ...
Tudi po prepovedi predelave odpadkov smrad iz lendavske bioplinarne ne popušča
6
21. julij 2017 ob 18:03 Glavna inšpektorica na okoljskem inšpektoratu Dragica Hržica je občino Lendava obvestila, da je tamkajšnji bioplinarni izrečen ukrep prepovedi dovažanja in predelave odpadkov.
Pridelek pšenice bo manjši kot lani, cene pa višje
6
15. julij 2017 ob 14:20 Žetev v Pomurju se bliža koncu. Pridelek pšenice v Prekmurju bo zaradi spomladanske suše in pozebe glede na lani manjši za okoli četrtino, kakovost pa bo višja od povprečja.
Murine skulpture odslej med murskosoboškimi bloki S propadom Mure so v njeno stečajno maso prešle tudi številne umetnine, z nakupom katerih je tovarna modne konfekcije v prejšnjem stoletju podpirala umetniško ustvarjanje pri nas.
Celjski Inpos za dva milijona evrov kupil Aha Muro Inpos je za nakup Aha Mure kot celote ponudil nekaj več kot dva milijona evrov.
16
Tri ponudbe za Aha Muro Stečajni upravitelj Aha Mure Stevo Radovanović ima tri ponudbe oziroma plačane varščine za nakup Aha Mure kot celote z izhodiščno ceno 1,6 milijona evrov. "Zadovoljen sem, dobro se je izteklo, tudi ...
6
Filmska groza bo razsajala po Ljutomeru: začenja se Grossmannov festival Letošnjo izvedbo Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina odpira znanstveno-fantastična mojstrovina Metropolis , s čimer se poklanjajo 90-letnici nastanka te prelomne stvaritve Fritza ...
5
"Vrata v Pomurje" - paviljon Expano ob Soboškem jezeru Slovenski paviljon, ki je na predlanski svetovni razstavi Expo v Milanu predstavljal našo državo, bo prihodnje leto stal ob Soboškem jezeru v Murski Soboti.
3
Toča klestila po občini Kuzma, prizadeti tudi brežiški sadjarji Med bolj prizadetimi območji zaradi neurja v sredo sta občini Kuzma na skrajnem severovzhodu države in Brežice na jugovzhodu, kjer je močno neurje s točo v velikosti oreha poškodovalo del pridelka ...
6
Rominja s Prešernovo nagrado za najboljše diplomsko delo Melisa Baranja, 24-letna študentka magistrskega programa socialnega dela, je letošnja dobitnica fakultetne Prešernove nagrade, ki ji jo je po Pravilniku o podeljevanju Prešernovih nagrad študentom ...
24
Foto: Večni Salvador Dalí deli recepte za nesmrtnost Katalonski umetnik Salvador Dalí je živel v soju žarometov, ustvarjal v osami ribiške vasice Port Lligat v Cadaquésu ter hrepenel po telesni in duhovni večnosti.
7
Foto: Počastili padle rdečearmejce, partizane - in opozorili na Ukrajino Ob dnevu zmage nad fašizmom in nacizmom so pred spomenik zmage v Murski Soboti v spomin na padle vojake Rdeče armade, ki je izpod fašizma osvobodila Prekmurje, položili številne vence.
38
Ocean Orchids prodal nekaj manj orhidej, a jim je uspelo povečati dobiček Podjetje Ocean Orchids iz Dobrovnika je lani prodalo za 6,7 milijona evrov orhidej, kar je za 200.000 evrov manj kot leto prej, čisti dobiček pa so glede na leto 2015 povečali za 56.000 evrov, na 554.
51

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri učenju slovenščine francosko govoreči gospe
Iščemo osebo za pomoč mlajši francoskogovoreči gospe pri učenju slovenščine. je začetnica, slovensko malo razume.
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

19:30 L'Universo e'...
20:00 Artevisione Magazine: Sergio Figar

TV Maribor

19:15 Glasba za vas: Lovšin in Križarji, 12.6.2003, oddaja TV Maribor
19:50 Tele M, aktualno-informativna oddaja TV Maribor, ponovitev

Radio Koper

19:00 Radijski dnevnik
20:00 Glasbeni abonma

Radio Maribor

19:30 Glasbena sozvočja
21:00 Dr. Jazz
Kazalo