Prekmurje
slice
Elektrika iz prekmurskih smeti
Podjetje CERO Puconci, 29. november 2017 ob 17:24 Center za ravnanje z odpadki v Puconcih je eno najuspešnejših podjetij v Pomurju. Ker pri predelavi odpadkov uporablja modernejše tehnološke pristope, je podjetje v dobrem finančnem položaju.
9
 • Skoraj vso energijo za lastne potrebe ustvarijo sami
 • Ljutomer: Sumljivi predmet doma narejena zažigalna naprava
  19
  26. november 2017 ob 16:33 Sumljivi predmet v bližini vozil, ki so gorela v Ljutomeru, so pregledali bombni tehniki in ugotovili, da ne gre za eksplozivno sredstvom, pač pa za nenevarno doma narejeno zažigalno napravo.
  Izobraževanje Romov glede zdravja naletelo na dober odziv
  15
  17. november 2017 ob 20:06 Kljub dolgoletnim prizadevanjem za izboljšanje zdravja Romov v Sloveniji se je v praksi izkazalo, da je njihovo zdravstveno stanje v primerjavi s preostalim prebivalstvom na splošno zelo slabo in ...
  Arso bioplinarni Lendava odvzel okoljevarstveno dovoljenje
  36
  14. november 2017 ob 08:52 Agencija RS za okolje (Arso) je v petek izdala odločbo o odvzemu okoljevarstvenega dovoljenja bioplinarni Lendava. Na občini Lendava so z ukrepom zadovoljni.
  V občini Cankova preiskujejo domnevni mobing župana nad zaposlenimi
  4
  10. november 2017 ob 19:24 Zaposlene v cankovski občinski upravi so pred kratkim zaradi domnevno neprimernega odnosa župana Draga Vogrinčiča zaklenile občinsko stavbo in odšle na inšpektorat za delo, pisale pa so tudi ...
  Osvežitev za murskosoboški spomenik osvoboditeljem iz leta 1945 Eden izmed zaščitnih znakov Murske Sobote je monumentalni beli socrealistični spomenik iz kararskega marmorja, ki sta ga postavili dve federaciji, državi, ki ju več ni.
  29
  V Pomurju želijo graditi vodovod, država pa kanalizacijo Ker je zgrajena le prva etapa pomurskega vodovoda, želijo v Pomurju gradnjo nadaljevati z evropskim denarjem. Država se s tem ne strinja, ker ima zdaj prednost kanalizacija.
  12
  Bo lendavska plinarna ostala brez okoljevarstvenega dovoljenja? Inšpekcija za okolje je 29. septembra na Agencijo RS za okolje (Arso) podala predlog za odvzem okoljevarstvenega dovoljenja za bioplinarno Lendava, ker kršilec ni uskladil obratovanja z zahtevanimi ...
  6
  Razgledni stolp Vinarium gostil že 200 tisoč obiskovalcev Najvišji razgledni stolp v Sloveniji Vinarium v Lendavskih goricah je v nekaj več kot dveh letih od odprtja sprejel 200.000. obiskovalca.
  27
  Lendavski grad bo zasedla 45. likovna kolonija Lendava – odlivanje v bron Galerija-Muzej Lendava na lendavskem gradu pripravlja 45. tradicionalno likovno kolonijo Lendava – odlivanje v bron. Delo v livarni bo potekalo pod strokovno taktirko Franca Geriča.
  Orban madžarski manjšini podelil 1,5 milijona evrov Vlada madžarskega premierja Viktorja Orbana je v Dobrovniku za turistične, gospodarske in kmetijske projekte 155 družinam madžarske manjšine v Sloveniji razdelila poldrugi milijon evrov. Emil Laszlo ...
  32
  Posledice neurja: Streha šole je letela po zraku kar 200 metrov V neurju, ki je sinoči prizadelo Pomurje, je bilo najhuje v občini Moravske Toplice. Orkanski veter je odkril streho osnovne šole Bogojina.
  72
  Le plesat me pelji: v Beltincih se ponovno vrtijo najboljše folklorne skupine Letošnja območna srečanja so prinesla predstavitve okrog 200 odraslih slovenskih folklornih skupin, 52 jih je napredovalo na sedem regijskih srečanj, od katerih se jih šest predstavlja danes v ...
  Tudi po prepovedi predelave odpadkov smrad iz lendavske bioplinarne ne popušča Glavna inšpektorica na okoljskem inšpektoratu Dragica Hržica je občino Lendava obvestila, da je tamkajšnji bioplinarni izrečen ukrep prepovedi dovažanja in predelave odpadkov.
  6
  Pridelek pšenice bo manjši kot lani, cene pa višje Žetev v Pomurju se bliža koncu. Pridelek pšenice v Prekmurju bo zaradi spomladanske suše in pozebe glede na lani manjši za okoli četrtino, kakovost pa bo višja od povprečja.
  6

  Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
  Pomoč pri pripravi novoletnih voščilnic
  Pozdravljeni,  na Humanitasu bi potrebovali pomoč pri pripravi večje količine prednovoletnih voščilnici, ki jih bomo posalali Humanitasovih botrom in drugim, s katerimi ...
  Več novic ...
  RTV v živo

  TV Koper

  23:55 Infocanale
  06:00 Infocanale

  TV Maribor

  23:00 Infokanal - TV Maribor
  07:00 Infokanal - TV Maribor

  Radio Koper

  00:00 Nočni program
  05:00 Jutro na Radiu Koper

  Radio Maribor

  22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
  05:40 Dobro jutro z Radia Maribor
  Kazalo