Prekmurje
slice
Franc Mesarič: s svojim fotorealističnim slogom eden prvih jugoslovanskih hiperrealistov
Razstava del, nastalih med letoma 1980 in 2018, 8. november 2018 ob 14:06 Slikar Franc Mesarič je do svoje različice hiperrealizma prišel povsem spontano in neodvisno, ko je slikal izreze mesta Murske Sobote sicer natanko tako, kot jih je videl skozi okno ateljeja, ...
4
Kandidata za župana Murske Sobote o geotermalni vodi in Fazaneriji
6
14. november 2018 ob 20:18 Na drugem programu Televizije Slovenija je potekalo soočenje med kandidatoma za župana Murske Sobote Aleksandrom Jevškom (SD) in Bojanom Petrijanom (SDS). Kdo je bolj prepričal Murskosobočane?
V Turnišču so odprli dnevni center za starejše
2
7. november 2018 ob 13:49 Na Polanščekovi domačiji v središču Turnišča so v torek odprli dnevni center za starejše.
Nahajališče Petišovci: Ascent Resources Sloveniji grozi s Sodiščem EU-ja
50
31. oktober 2018 ob 11:14 Britanska družba Ascent Resources, ki na Petišovskem polju črpa in prodaja zemeljski plin, zaradi zamude pri obravnavi vloge za rafinerijo napoveduje postopek pred Sodišče EU-ja.
Lendava s svojim centrom za zaščito in reševanje
8
24. oktober 2018 ob 10:35 Občina Lendava si je za Center za zaščito in reševanje prizadevala več let, a ker država zanj ni imela posluha, ga bo občina gradila sama, le lučaj stran od gasilskega doma.
Aleksander Jevšek: Vlečejo samo tiste zgodbe, ki štrlijo iz povprečja Murska Sobota je vedno bila, je in bo regionalno središče, čeprav regionalizacija ni formalno urejena, poleg tega pa ni več sinonim za podpovprečno razvitost in slabo socialno stanje, ampak sinonim ...
26
Odprli 2,7 kilometra južne murskosoboške obvoznice V Murski Soboti so uradno odprli južno obvoznico, ki je dolga 2.720 metrov, ima dve krožišči in 43-metrski nadvoz, razbremenila bo promet in izboljšala logistiko.
20
''Tudi mi razmišljamo o zaračunavanju nenujnih storitev'' Potem ko so ponekod začeli zaračunavati zdravstvene storitve, ki niso nujne, o tem razmišljajo tudi v murskosoboški bolnišnici, pod okriljem katere deluje tudi Urgentni center.
47
Lendava: Bronaste skulpture navdušujejo strokovno in laično javnost V Lendavi se je v okviru mednarodne likovne kolonije že 14. odvila delavnica odlivanja v bron.
5
Projekt Lendava ‒ EPK 2025 pridobiva čezmejne dimenzije Župan Občine Lendava Anton Balažek je z župani Murske Sobote, Čakovca na Hrvaškem in Zalaegerszega na Madžarskem podpisal dogovor o sodelovanju pri projektu Lendava – Evropska prestolnica kulture ...
4
Bogračfest v Lendavi, "svetovni prestolnici bograča" V Lendavi se je znova odvil tradicionalni Bogračfest. Na največjem tekmovanju v kuhanju bograča se je zbralo 84 tekmovalnih ekip in več tisoč obiskovalcev.
8
99 let od priključitve Prekmurja matični domovini V Črenšovcih je potekala pred petkovim državnim praznikom združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom, osrednji govornik je bil predsednik države Borut Pahor.
35
Unesco razglasil Biosferno območje Mura Na letni konferenci programa Unesca Človek in biosfera je bilo v sredo v Palembangu v Indoneziji razglašeno Biosferno območje Mura.
21
Občina Murska Sobota ustanavlja svoje lekarne, sindikat odločno proti Spor med Pomurskimi lekarnami in soboško občino se nadaljuje, saj je ta zdaj sprejela odlok, po katerem lahko ustanovi svojo lekarno. Sindikat farmacevtov Slovenije temu nasprotuje.
20
V Pomurju pričakujejo za 30 odstotkov manj pridelka pšenice glede na lani V Pomurju bo zaradi slabih vremenskih razmer letošnji pridelek pšenice po prvih predvidevanjih manjši za od 20 do 30 odstotkov, slabša kot lani naj bi bila tudi kakovost, dogovora o cenah v žitni ...
9

Videonovice
Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri iskanju stanovanj
Ker veliko migrantov potrebuje dom, iščemo prostovolj-ca/ko za pomoč pri iskanju.  Gre za posameznike, pare in družine iz različnih držav, ki iščejo stanovanje v ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

14:55 L'isola del gabbiano, sceneggiato - Terza puntata
15:50 Artevisione Magazine: Giorgio Celiberti

TV Maribor

15:25 Ljudje in zemlja, izobraževalno–svetovalna oddaja TV Maribor, ponovitev
16:10 Izzivi – obrt in podjetništvo, informativno–svetovalna oddaja TV Maribor, ponovitev

Radio Koper

15:30 Dogodki in odmevi
16:15 Prireditve danes

Radio Maribor

15:15 Glasbena rubrika
17:00 Aktualno regionalno
Kazalo