Primorje
slice
"Nihče nam ni povedal, da je naša krajevna skupnost po arbitraži dobila nove meje."
Država lani izplačala skoraj 24.000 evrov nadomestil zaradi otežene rabe zemljišč, 18. februar 2018 ob 11:18 V zaledju koprske občine so krajani izvedeli, da se spreminjajo meje krajevne skupnosti Brezovica pri Gradinu. Krajanov ne občina ne država nista obvestili o tem, kaj to pomeni v praksi.
1
Začasni poslovni načrt Luke Koper: veliko o dobičku, nič o delavcih "luških gazd"
28
16. februar 2018 ob 23:23 Nadzorniki Luke Koper so po šestih urah seje sprejeli začasni poslovni načrt za letošnje leto, ta predvideva zaposlitev 203 delavcev.
Postojnski župan je zaradi vožnje v vinjenem stanju izgubil vozniški izpit
99
16. februar 2018 ob 12:26 Postojnski župan Igor Marentič, ki so ga policisti zalotili pri vožnji pod vplivom alkohola, bo vendarle ostal brez vozniškega dovoljenja.
Postojnski župan vozil pod vplivom alkohola
126
12. februar 2018 ob 18:27 Župana občine Postojna Igorja Marentiča so policisti kaznovali zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Pijan je sedel za volan, potem ko se je kot župan udeležil prireditve. Napako obžaluje.
Krajinski park Sečovlje se je z arbitražo skrčil
52
8. februar 2018 ob 19:06 Če se Krajinski park danes razteza na 750 hektarjih, bo po sprejetju spremembe na vladi manjši, je povedal direktor družbe Soline Klavdij Godnič.
Svet delavcev Luke Koper odpoklical delavskega direktorja Svet delavcev Luke Koper namerava zamenjati delavskega direktorja. Stojana Čeparja naj bi tako zamenjal Vojko Rotar, zdaj zaposlen v koprskem komunalnem podjetju Marjetica.
30
Zaradi Cimosa se brezposelnost ne bo povečala Odpovedi je prejelo 40 zaposlenih. Na zavodu za zaposlovanje menijo, da bodo zlahka dobili drugo službo.
12
Protest v podporo sindikalistu Luke Koper Civilna fronta Vstala Primorska, vstani Slovenija je pred Luko Koper organizirala protestni shod v podporo sindikalistu Mladenu Jovičiču. Protesta se je udeležilo med 500 in tisoč ljudi.
63
Policija hrvaškim ribičem poslala prve kazni zaradi kršitev na morju Slovenska policija je hrvaškim ribičem odposlala prvih 14 plačilnih nalogov zaradi kršitev na morju, in sicer zaradi kršitev povezanih z nedovoljenim prestopom slovenske morske meje, so sporočili ...
68
Zaradi lažnega bombnega preplaha policisti pridržali 22-letnega Hrvata Koprski policisti so pridržali 22-letnega Hrvata zaradi lažnega bombnega preplaha na mejnem prehodu Dragonja.
41
Hrvaški ribiči za ribolov v slovenskih vodah (še) niso dobili nobene kazni Nihče izmed hrvaških ribičev ni dobil nobene kazni iz Slovenije, so hrvaškemu kmetijskemu ministru na torkovem srečanju v Umagu povedali hrvaški ribiči.
39
Jernejev kanal še vedno čaka na ustrezen odziv ministrstva za okolje V Jernejevem kanalu je še vedno petnajst potopljenih ali delno plavajočih plovil. Od teh je sedem lastnikov znanih.
21
Pred Izolo naj bi zgradili okoli štiri hektarje velik umetni otok V pripravi regionalnega prostorskega načrta, ki naj bi ga predvidoma v dveh letih skupaj pripravili izolska in koprska občina, je tudi projekt izolski otok.
103
Osebnost Primorske za leto 2017 je pilot Benjamin Ličer Radio Koper, Televizija Koper in dnevnik Primorske novice so v sežanskem Kosovelovem domu že trinajstič zapored razglasili osebnost Primorske. To je Benjamin Ličer.
5
Lansko leto je bilo za izolski turizem po številu prenočitev rekordno V Izoli so lani našteli 330.000 prenočitev, kar je 8 odstotkov več kot leto prej, ki je bilo tudi zelo uspešno.
2

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Poletni tabor 2019 v zahodni Afriki
Julija in avgusta 2019 bo v Gambiji potekal mednarodni poletni tabor že šesto leto!  Delo prostovoljcev na poletnih taborih, se je do sedaj izkazalo kot najučinkovitejše, saj se ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

06:00 Infocanale
12:10 Pyeongchang 2018 - Biathlon: Mass start maschile - 15 km.

TV Maribor

11:10 Lutkovna predstava: Kurent, oddaja TV Maribor, ponovitev
12:20 Lutkovna predstava: Žaba Greta, oddaja TV Maribor, ponovitev

Radio Koper

12:00 Glasba po željah
12:30 Opoldnevnik

Radio Maribor

12:00 Mariborski feljton
13:00 Novice
Kazalo