Primorje
slice
Vroče pred skupščino Luke Koper: kdo bo plačal stavkovno škodo?
Dogovor ali tožbe, 21. junij 2017 ob 19:17 Tik pred skupščino Luke Koper, kjer namerava Slovenski državni holding tako kot lani zamenjati nadzornike, postaja vse bolj vroče tudi v odnosu med Slovenskimi železnicami in Luko Koper.
30
Primorski poletni festival vabi na pester nabor predstav in koncertov
2
18. junij 2017 ob 08:14 Na 24. Primorskem poletnem festivalu se bo do začetka julija v štirih slovenskih obalnih mestih, v Miljah v Italiji in Pulju na Hrvaškem zvrstilo več kot 20 predstav.
Kako umakniti avtomobile iz mestnih središč
10
17. junij 2017 ob 14:05 Po zgledu nekaterih evropskih mest naj bi tudi pri nas več prostora namenili pešcem in kolesarjem, avtomobile pa bi postopoma umaknili iz mestnih središč.
Ali in kako je mogoče umakniti podpis podpore za referendum o drugem tiru?
46
15. junij 2017 ob 16:47 Potem ko je koprski mestni svet odrekel podporo zbiranju podpisov za referendum o drugem tiru, smo si postavili vprašanje, ali lahko volivec umakne že oddani podpis podpore.
Gašpar Gašpar Mišič si želi nazaj v Luko Koper
27
14. junij 2017 ob 15:52 Na koprskem delovnem sodišču se je končala pravda, v kateri nekdanji predsednik uprave Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič Luko toži zaradi prenehanja pogodbe o zaposlitvi.
Foto: Nova nesreča v Luki Koper, uničenih pet zabojnikov Po manj kot tednu dni se je v Luki Koper pripetila nova nezgoda – po zrušenju tovornega dvigala se je zdaj med raztovarjanjem ladje zrušila skladovnica zabojnikov.
34
Ali leseni montažni šotori sodijo tudi na Kras ali so tujek v okolju? Domačini na Krasu menijo, da je tam primerno graditi le kamnite hiše, komenski župan pa je prepričan, da so lesene hišice odlična dopolnitev turizma na kmetijah.
73
Luka Koper: Poškodovano dvigalo bo šlo v razrez Dvigalo v koprskem pristanišču, ki je bilo poškodovano v nevihti prejšnjo sredo, je neuporabno in bo šlo v razrez, so pojasnili v Luki Koper. Končna ocena škode pa še ni znana.
13
Ob 950-letnici od prve omembe Kubeda sprehod v preteklost V Kubedu so slovesno obeležili 950 let od prve omembe vasi, poleg turistične ponudbe in okoliških dobrot so predstavili tudi srednjeveški tabor.
9
Ajdovski občini ukradli brezpilotni letalnik. Je bil ukraden zaradi industrijskega vohunjenja? Neznani storilec je vlomil v zaklenjeno garažo in občini Ajdovščina ukradel 100.000 evrov vreden brezpilotni letalnik za potrebe zaščite in reševanja.
65
Močno neurje v Kopru, zrušilo se je tovorno dvigalo v pristanišču Območje Kopra je v sredo zvečer okoli 21. ure zajelo močno neurje s tramontano. V koprskem pristanišču se je zrušilo tovorno dvigalo, poškodovanih ni bilo.
34
V slovenski Istri kljub več krvodajalcem znova primanjkuje krvi Stanje zalog krvi v Istri trenutno kaže pomanjkanje. Krvne skupine A+, AB- in 0- so celo na kritični meji.
11
Pri Izoli utonil 42-letni moški z Goriškega Okoli pol sedmih so pri jadralnem klubu v Marini v Izoli gasilci iz morja potegnili utopljenca, poroča uprava za zaščito in reševanje.
1
Iniciativa: Integracijske hiše na Škofijah ne bo, begunci v stanovanjske enote Po navedbah tamkajšnje civilne iniciative, ki se sklicuje na dopis MNZ-ja, poslan na koprsko občino, integracijske hiše na Škofijah ne bo, begunci pa naj bi bili nastanjeni v stanovanjske enote.
20
Kdo bo ukrepal ob netransparentnem poslovanju pri pristaniških storitvah v Luki Koper? Kako se organi pregona odzivajo na ugotovitve finančne uprave, da za izvajalci pristaniških storitev stojijo verige podjetij, kjer zadnji v verigi dviguje nedokumentirano gotovino, namenjeno plačilu ...
61

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri učenju kemije
Iščemo osebo za pomoč dijakinji tretjega letnika gimnazije pri učenju kemije (popravni izpit), poudarek predvsem na organski kemiji. 
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

06:00 Infocanale
14:00 TV Transfrontaliera - TG regionale FVG

TV Maribor

07:00 Infokanal - TV Maribor
11:00 Zborovski BUM 2017, oddaja TV Maribor

Radio Koper

10:30 Poročila, osmrtnice
10:40 Pesem tedna

Radio Maribor

09:30 Posn. slovesnosti iz Rač
11:00 Novice
Kazalo