Primorje
slice
Postojnski gasilci v novem domu, vrednem skoraj 4 milijone evrov
Center stoji v neposredni bližini postojnske porodnišnice in zdravstvenega doma, 19. julij 2018 ob 19:20 Postojnski gasilci so naposled le dočakali selitev v nove prostore Gasilsko-reševalnega centra.
7
Koprska občina želi graditi podzemno garažo v središču mesta
31
19. julij 2018 ob 10:26 Mestna občina Koper želi pridobiti gradbeno dovoljenje za podzemno garažno hišo na Muzejskem trgu v središču mesta.
Stari Delamaris v Izoli bo postal turistično-rekreativno območje
15
15. julij 2018 ob 12:36 Izola je kot prva istrska občina začela postopek sprejemanja občinskega prostorskega načrta (OPN). Ta sicer ne bo razveljavil obstoječih podrobnih prostorskih načrtov.
Številne prenove objektov Kobilarne Lipica
3
7. julij 2018 ob 16:09 J eseni bodo v Kobilarni Lipica izboljšali pogoje za bivanje in delo lipicancev. Prenovili bodo porodne bokse v hlevih na Borjači in za konje postavili kopalnico s solarijem za sušenje.
Ribičem je znova na voljo svetovalna pisarna
1
3. julij 2018 ob 10:36 Ribiči so bili brez svetovalne pisarne eno leto, zdaj pa so dobili novo. Sedež ima v prostorih piranske Morske biološke postaje, vodi pa jo biolog in oceanolog Aleš Bolje.
Kljub nasprotovanju ustanovljen Krajinski park Debeli rtič Ankaranski svetniki so podprli ustanovitev Krajinskega parka Debeli rtič, ki bo obsegal polotok med zalivoma Valdoltra in Sv. Jernej v mejah občine Ankaran, zaliv Sv.
46
Koprska mestna plaža bo dobila nove sanitarije in reševalno postajo To poletje bo kopalcem na koprskem mestnem kopališču še prijetneje, saj bodo v kratkem na voljo nove sanitarije in reševalna postaja.
7
Piran skrbi za boljšo dostopnost svojih spomeniških čarov za gibalno ovirane Štiri lokacije v mestnem jedru Pirana so po novem opremljene s premičnimi in nepremičnimi klančinami – njihov namen je invalidom na vozičkih in vsem, ki težko hodijo oziroma pri hoji potrebujejo ...
4
Brez hitre prehrane v trgovinah s čevlji Koprska občina je spremenila predpise o spremembi namembnosti pritličnih prostorov v mestnem jedru.
14
Nočna mora ekološkega vinarja iz Ankarana: namesto vinograda mora posaditi hraste Ljubiteljem ekoloških, sonaravno pridelanih vin je vinska klet Gordia iz Kolombana nad Ankaranom dobro znana – manj javno znana pa je birokratska nočna mora, v kateri se je v zadnjem letu znašel ...
124
Zadeva Serming zastarala, Popovič napoveduje tožbo Koprskemu županu Borisu Popoviču in soobtoženima Sabini Mozetič ter Rajku Sredniku sodišče v desetih letih ni uspelo dokazati krivde v ponovljenem sojenju v zadevi Serming.
49
Tabujevci slavljencu Radiu Koper podarili koncert Radio Koper praznuje 69 let obstoja. Pri praznovanju se mu je z akustičnim nastopom v Studiu Hendrix pridružila skupina Tabu, ki tako začenja novo koncertno turnejo ob 20. obletnici delovanja.
Istrabenz se pripravlja na prodajo portoroških hotelov Istrabenz turizem ustvari skoraj vse prihodke družbe, ki je februarja sodišču predlagala preventivno prestrukturiranje.
15
Strunjansko kopališče bodo po sezoni temeljito prenovili Že pred sezono se bo končala obnova hotela Laguna, ob katerem bo nov ogrevan bazen. Terme Krka sicer načrtujejo celovito obnovo kompleksa.
12
Prehitrega voznika koprski policisti ujeli šele v Italiji Voznik avtomobila, v katerem je bilo pet državljanov Kosova, ni hotel ustaviti koprskim policistom, temveč je s pospešeno hitrostjo odpeljal vse do Italije, kjer se je ustavil šele po trčenju v ...
33

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri organizaciji in koordinaciji plesnega Festivala SPIDER 2018!
K sodelovanju vabimo prostovoljke in prostovoljce za pomoč pri pripravi in organizaciji mednarodnega plesnega festivala Spider.Vabimo vse, ki želite sodelovati v kreativni ekipi ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

22:25 Spezzoni d' archivio
23:10 Le parole piu' belle: Natalia Bondarenko

TV Maribor

22:10 Glasbeni videospoti, ponovitev
23:15 Infokanal - TV Maribor

Radio Koper

22:30 Glasbeni izbor
00:00 Nočni program

Radio Maribor

22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
05:40 Dobro jutro z Radia Maribor
Kazalo