Primorje
slice
V Ankaranu skoraj izumrli kaček: prelepi, a hudo smrdljivi škrlatni cvet
Vonj po gnilem mesu privablja muhe, 19. avgust 2017 ob 09:49 Ob glavni cesti v Ankaranu je ljubiteljski botanik opazil redko in zelo vpadljivo rastlino.
12
 • Kaček zadnjič opazili po prvi svetovni vojni v dolini Dragonje
 • Zdaj že odcvetelo rastlino pred dnevi preselili na primernejše mesto
 • Medtem ko morajo nekateri rušiti, sodničina hiša na kmetijski zemlji še kar stoji
  134
  18. avgust 2017 ob 13:33 Javnosti so mediji razkrili še en primer domnevno nedovoljene gradnje v piranski občini.
  Koprska avtobusna postaja neprijazna do potnikov
  24
  17. avgust 2017 ob 12:21 Osrednja avtobusna postaja v Kopru tik ob železniški postaji ima že več let nespremenjeno podobo.
  Znova bo zazvenela Tartinijeva violina - začenja se festival v Piranu
  17. avgust 2017 ob 10:44 Vrhunska imena klasične glasbe, glasbene delavnice in predstavitve nadarjenih mladih glasbenikov – v Piranu se začenja Tartini festival, ki bo trajal do sredine septembra.
  V Koper vplula Natova britanska vojaška ladja
  82
  11. avgust 2017 ob 15:27 V koprsko pristanišče je priplula Natova vojaška ladja Enterprise. Njen obisk je namenjen krepitvi sodelovanja med Slovensko vojsko in pomorskimi silami zveze Nato.
  Na plaži v Bernardinu so sneli rdečo zastavo, kopanje je spet dovoljeno Na plaži v Bernardinu so spustili rdečo zastavo in jo zamenjali z belo. Sobotne analize so namreč pokazale, da so kopalne vode med Bernardinom in hotelom Marko mikrobiološko neoporečne.
  23
  Slovenski školjkar, ki vzgoji 250 ton klapavic letno, si mane roke Poleti imajo školjkarji polne roke dela. Največ povpraševanja je po sredozemskih klapavicah oziroma po domače "pedočih".
  33
  Nadzorni svet Luke Koper ni zamenjal uprave, pričakuje pa, da bo delala bolje Ugotovitve študije o ekonomskih priložnostih Luke Koper, ki jo je naročil Slovenski državni holding, so za Luko dobre, je presodil predsednik nadzornega sveta Rado Antolovič, a je študija razkrila ...
  11
  Na izolski strani obalne ceste bodo postavili sanitarije in tuše Občina Izola bo v ponedeljek začela nameščati sanitarije, pitno vodo in tuše, kar naj bi predvidoma trajalo tri tedne.
  11
  Video: Hrvaški policisti vsak dan opominjajo slovenske ribiče na sredi Piranskega zaliva Po arbitražni odločitvi glede morske meje med Slovenijo in Hrvaško v Piranskem zalivu ni miru.
  109
  Poleg turistov poleti na ulicah tudi brezdomci Nekateri koprski brezdomci so vključeni v posebne socialne programe, toda na koprski enoti Rdečega križa opozarjajo, da je zavetišče polno.
  14
  Še pet let za Luko Jurija na čelu pokrajinskega muzeja Koper Kljub očitkom na račun direktorske samovolje Luke Jurija, vrsti nepravilnosti pri vodenju muzeja, spora med zaposlenimi in direktorjem, v katerega je poseglo tudi ministrstvo za kulturo, je ...
  21
  Pomorska policija ima premalo pripadnikov in čolnov Slovenska pomorska policija opozarja na kadrovsko podhranjenost, saj ima enota 52 namesto 68 pripadnikov, uporabljajo pa lahko samo štiri od šestih čolnov.
  32
  V Sečoveljskih solinah proizvedejo 50 ton na dan, letina bo povprečna Po slabem vremenu konec junija so dela na solnih poljih v Sečoveljskih solinah spet stekla, tako da je trenutno v proizvodnji približno polovica razpoložljivih površin, dnevno pa zdaj pridelajo 50 ...
  15
  Po obalni cesti le v Koper Prometni režim na delu obalne ceste med Koprom in Izolo je za voznike po novem in začasno enosmeren. Vožnja je mogoča zgolj po notranjem voznem pasu, torej iz smeri Izole proti Kopru.
  28

  Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
  Učenje igranja na kitaro
  Mlad begunec iz Sirije si želi, da bi se naučil igranja na kitaro. Iščemo prostovoljca, ki bi mu bil pripravljen pri tem pomagati.
  Več novic ...
  RTV v živo

  TV Koper

  00:50 Infocanale
  06:00 Infocanale

  TV Maribor

  23:00 Infokanal - TV Maribor
  07:00 Infokanal - TV Maribor

  Radio Koper

  00:00 Nočni program RAS
  05:00 Jutro na Radiu Koper

  Radio Maribor

  22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
  05:40 Dobro jutro z Radia Maribor
  Kazalo