Primorje
slice
Ankaranski bralci dočakali svojo knjižnico
Začetek oblikovanja lastnega kulturnega središča, 24. april 2017 ob 08:51 Ob spremljavi haikujev Vanje Pegana bodo v Ankaranu drevi slovesno odprli stalno knjižnico, ki po besedah ankaranskega župana Gregorja Strmčnika pomeni velik preskok v dostopnosti knjige in ...
10
Italijanske radijske postaje nadaljujejo motenje in tožbe
49
23. april 2017 ob 16:59 Italijanske radijske postaje nadaljujejo tako motenje radijskih frekvenc slovenskih postaj kot vlaganje tožb proti našim postajam, češ da te prek oddajnikov na Primorskem motijo njihove frekvence.
V Portorožu 90 novih komunalnih privezov
1
22. april 2017 ob 18:00 V javnem podjetju Okolje Piran končujejo izgradnjo novih plavajočih pomolov v pristanišču Portorož. Z naložbo bodo pridobili 90 komunalnih privezov za plovila različnih dolžin, širin in ugrezov.
Na izolski urologiji ne sprejemajo nujnih primerov
23
21. april 2017 ob 08:47 Izolska splošna bolnišnica predvidoma do tretjega maja ne bo sprejemala urgentnih uroloških bolnikov, ki bodo morali pomoč tako poiskati v Novi Gorici ali Ljubljani.
Odlični dosežki slovenskih pihalcev na tekmovanju v Italiji
1
10. april 2017 ob 12:51 Pihalni orkester Koper je na 19. mednarodnem tekmovanju pihalnih orkestrov Zlata krilovka ob Gardskem jezeru v svoji kategoriji osvojil drugo mesto.
Protestni shod na Škofijah proti nastanitvi beguncev V središču Škofij se je na mirnem protestnem shodu proti nastanitvi beguncev v integracijski hiši zbralo okoli 50 domačinov, ki so zahtevali boljšo informiranost.
37
V Tartinijevi hiši v Piranu bo zazvenela skladateljeva violina iz 18. stoletja V Dvorani vedut v Tartinijevi hiši v Piranu bo jutri potekal koncert violinistke Nadežde Tokareve in pianista Evgenija Sinajskega.
V upanju na višje cene nepremičnin na Obali ne prodajajo Oživljen nepremičninski trg je vzbudil apetite lastnikov nepremičnin, ki v upanju na višje iztržke nepremičnin ne prodajajo preveč zlahka. Promet je zato strmo upadel.
27
Najdba inkunabul v Piranu: bogastvo in veselje, a tudi odgovornost Po vsem svetu vemo za le dobrega pol milijona inkunabul, knjig, natisnjenih pred letom 1500. Tri izmed njih so bile do zdaj "skrite" v piranski kapiteljski knjižnici.
13
Cimos (spet) tik pred prodajo? TV Slovenija je pridobila dogovor, ki ga je italijanski sklad Palladio Finanziaria podpisal s sindikati in vodstvom Cimosa.
20
Luka Koper: Taksa iz zakona o drugem tiru bi dušila konkurenčnost Predlagani zakon o drugem tiru železniške proge Divača-Koper je za Luko Koper nesprejemljiv, tako s finančnega vidika kot v razmerju do koncesijske pogodbe, ki jo je družba z državo sklenila leta ...
36
Nasedli tanker Capodistria se je za las izognil hujši nesreči 50 ljudi s sedmimi plovili je ves dan bedelo nad tankerjem, ki se je zagozdil v plitko vodo ob rtu na Debelem rtiču.
39
Rektor Marušič nezakonito odpustil tudi direktorico študentskih domov Zaradi samovoljne prekinitve delovnega razmerja mora primorska univerza nekdanji direktorici Študentskih domov UP-ja Astrid Prašnikar plačati 50.000 evrov, je razsodilo višje delovno sodišče.
32
Sanacija Sečoveljskih solin bo končana do konca leta V Krajinskem parku Sečoveljske soline poleg obnovitvenih in vzdrževalnih del na solnih poljih, ki potekajo ročno, brnijo tudi stroji.
4
Popravek in prikaz nasprotnih dejstev: Na Škofijah se krešejo mnenja okoli (ne)primernosti hiše za begunce V skladu s 26. in 27. členom Zakona o medijih objavljamo popravek in prikaz naprotnih dejstev v zvezi s člankom "Na Škofijah se krešejo mnenja okoli (ne)primernosti hiše za begunce".

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč na festivalu ART KAMP 2017
Si želiš postati del zgodbe ART KAMPa, festivala ustvarjalnosti za družine in otroke vseh starosti? Postani naš prostovoljec, prostovoljka! Art kamp je dnevni program Festivala ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

21:00 Kurdistan: sogno o realtà? - documentario
22:00 Tuttoggi II

TV Maribor

21:25 Tele M, aktualno-informativna oddaja, ponovitev
21:50 Turbulenca: Koliko smo dandanes svobodni?, izobraževalno-svetovalna oddaja

Radio Koper

21:00 Arizona
22:00 Zrcalo dneva

Radio Maribor

21:00 Zavrtimo nazaj - ponov.
22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
Kazalo