Primorje
slice
Kdaj nov vhod v pristanišče?
Nerešena lastniška razmerja hromijo projekt, 23. januar 2017 ob 19:11 Mestna občina Koper, ministrstvo za infrastrukturo in Luka Koper prelagajo odgovornost drug na drugega, medtem pa tovornjaki še vozijo proti središču Kopra. Kdaj bo zgrajen nov vhod v Luko Koper?
4
Kdo bo dokončal betonski kolos v središču Kopra?
17
16. januar 2017 ob 11:19 Kdaj bo dokončan koprski projekt Solis, stavba na Bonifiki, v kateri bodo združeni olimpijski bazen, hotel, poslovni in upravni prostori?
Na Obali narašča število prejemnikov socialne pomoči
93
15. januar 2017 ob 11:54 V vseh istrskih občinah narašča število prejemnikov denarne socialne pomoči, ugotavljajo v lokalnih centrih za socialno delo. Redno denarno socialno pomoč tako prejema več kot 2.000 ljudi.
Ankaran ima novo ambulanto splošne medicine
6
11. januar 2017 ob 17:25 V ločenih prostorih paviljona C Ortopedske bolnišnice Valdoltra je odprla vrata ankaranska enota Zdravstvenega doma Koper. Nova ambulanta splošne medicine že vpisuje paciente.
Italijani tik pred prevzemom Cimosa, a še prej ga lahko v stečaj pahnejo Hrvati
13
9. januar 2017 ob 07:32 Cimos hrvaški slabi banki dolguje vsaj 40 milijonov evrov. Če bo hrvaška tožba uspela, utegne pristati v stečaju še pred prodajo italijanskemu kupcu. Zato so negotova tudi nova naročila.
"Slaba banka" zaščitila uporabnike avtonomne cone v Izoli Družba Argolina, v lasti Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), je zaradi varnosti uporabnikov avtonomne conezaprla območje Argoline v Izoli, saj so objekti neprimerni in nevarni za zadrževanje ...
27
Mišič je Bećiroviću plačal "plonk" študijo Koprska Komunala je lani pri Mednarodnem inštitutu za bližnjevzhodne in balkanske študije (IFIMES) naročila študijo o pogrebnih običajih muslimanov, judov in pravoslavcev.
31
Prodaja stanovanj v soseski Nokturno presegla pričakovanja Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je v dveh mesecih prodaje stanovanj v Nokturnu izbrala zavezujoče ponudbe 47 ponudnikov, ki so bile višje od izklicnih cen.
17
V Koper priplula največja kontejnerska ladja doslej Na koprskem pomolu je kar nekaj radovednežev spremljalo vplutje ladje Paloma v pristanišče. Čeprav je dolga 365 metrov, ni velikanka zaradi dolžine, ampak zaradi zmogljivosti.
7
Zgodovinarji: Dekani so ime dobili po albanskem plemiču Giovanniju Ducainiju Vladar Beneške republike je albanskega plemiča Giovannija Ducainija leta 1480 imenoval za graščaka Socerba in še 11 okoliških vasi. Po njem so Dekani dobili ime.
23
Za papeža izdelal očala iz kosa 1.600 let stare oljke Viktor Jeromel iz Prezida si je zadal posebno nalogo in za papeževo rojstnodnevno darilo izdelal očala iz izjemno stare oljke, ki mu jih bo v kratkem tudi podaril. Viktor in Sanda Jeromel živita v ...
34
Velike količine azbesta v Kopru namerava DUTB odstraniti v kratkem Na območju zapuščene tovarne Inde v Kopru že leta razpadajo velike količine azbestnih kritin, ki jih DUTB namera va odstraniti po prevzemu lastništva nad nepremičnino še pred koncem leta. Televizija ...
8
Kopica očitkov na revizijo drugega tira, direkcija jih zavrača kot pavšalne Na direkciji za infrastrukturo so razgrnili revizijsko poročilo , ki večinoma pritrjuje ocenam domačih strokovnjakov o drugem tiru.
31
Slovenijo bo prečkala še ena evropska pešpot: od Italije do Hrvaške Konec tedna bodo na Primorskem uradno odprli slovenski odsek evropske pešpoti E12, ki poteka med Škofijami in Sečovljami ter je dolg slabih 50 kilometrov.
14
Od Zemona do Movie - najboljše restavracije in vinarji Primorske* Najboljše oz. najbolj profilirane primorske restavracije, vinoteke, vinarji in oljkarji so končno zbrani vsi na enem mestu - v gastronomskem vodniku Okusi Primorske.
19

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
pomoč pri organizaciji
Potrebujemo pomoč pri organizaciji v času glasbenega festivala Neposlušno, od 22. do 26. marca 2017.
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

23:55 Infocanale
06:00 Infocanale

TV Maribor

23:40 Infokanal - TV Maribor
10:15 Slovenska kronika

Radio Koper

00:00 Nočni program RAS
05:00 Jutro na Radiu Koper

Radio Maribor

22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
05:40 Dobro jutro z Radia Maribor
Kazalo