Primorje
slice
Hrvaška uspešno izpogajala ohranitev delovnih mest v Cimosu
Slovenska stran zatrjuje, da umik Italijanov še ni uraden, 21. februar 2017 ob 21:17 Hrvaški minister za državno premoženje je potrdil, da bo pogodba med Slovenijo in Hrvaško podpisana na začetku prihodnjega tedna, odprto vprašanje pa ostaja, ali bo italijanski kupec še vztrajal.
140
 • Pričakujejo nove pogovore tako z Italijani kot s hrvaško stranjo
 • Ogroženih 4.000 delovnih mest
 • "Kadar smo vsi skupaj, nas je že za eno 'švoh' krajevno skupnost"
  9
  15. februar 2017 ob 14:41 Le nekaj sto metrov od središča vasi Razdrto, po regionalni cesti proti Postojni, nas tabla povabi na turistično kmetijo Hudičevec.
  Tudi Koper hoče imeti svoj protokolarni objekt, zato si je za pol milijona kupil grad
  32
  7. februar 2017 ob 19:54 Koprska občina si je privoščila nakup obnovljene trdnjave. Za grad, kot mu pravijo domačini, so odšteli 550.000 evrov, uporabljati pa ga nameravajo v turistične in protokolarne namene.
  Še preostala stanovanja v Nokturnu bodo na prodaj po vnaprej določenih cenah
  17
  7. februar 2017 ob 19:12 Družba za upravljanje terjatev bank bo v soboto po vnaprej določeni ceni začela prodajati preostalih 166 stanovanj v koprski soseski Nokturno.
  Piran izgubil tožbo proti zavodu za varstvo kulturne dediščine
  2
  6. februar 2017 ob 11:59 Okrožno sodišče v Kopru je zavrnilo odškodninsko tožbo piranske občine zoper Zavod za varstvo kulturne dediščine zaradi podražitve obnove piranskega mandrača.
  Delavci nezaščiteni čistili azbest iz tovarne Inde Sanacija nevarnih odpadkov na območju tovarne Inde, potem ko so prvi dan čiščenja azbest odstranjevali nezaščiteni, čaka na odločitev inšpektorata za delo.
  4
  Minister optimističen: Dogovor o Cimosu je do roka mogoče doseči Slovenska stran je v stiku s hrvaško glede tamkajšnjega dolga Cimosa, je potrdil gospodarski minister Zdravko Počivalšek in dodal, da je optimist, da je mogoče dogovor doseči do torka.
  16
  S pomladjo bo zacvetela tudi sveža podoba Arheološkega parka Simonov zaliv Pomlad bo prinesla povsem novo preobleko za Arheološki park Simonov zaliv, kar se bo zgodilo z dejavnostmi v sklopu projekta Arheologija za vse (AS).
  1
  Kdaj nov vhod v pristanišče? Mestna občina Koper, ministrstvo za infrastrukturo in Luka Koper prelagajo odgovornost drug na drugega, medtem pa tovornjaki še vozijo proti središču Kopra. Kdaj bo zgrajen nov vhod v Luko Koper?
  7
  Kdo bo dokončal betonski kolos v središču Kopra? Kdaj bo dokončan koprski projekt Solis, stavba na Bonifiki, v kateri bodo združeni olimpijski bazen, hotel, poslovni in upravni prostori?
  17
  Na Obali narašča število prejemnikov socialne pomoči V vseh istrskih občinah narašča število prejemnikov denarne socialne pomoči, ugotavljajo v lokalnih centrih za socialno delo. Redno denarno socialno pomoč tako prejema več kot 2.000 ljudi.
  93
  Ankaran ima novo ambulanto splošne medicine V ločenih prostorih paviljona C Ortopedske bolnišnice Valdoltra je odprla vrata ankaranska enota Zdravstvenega doma Koper. Nova ambulanta splošne medicine že vpisuje paciente.
  6
  Italijani tik pred prevzemom Cimosa, a še prej ga lahko v stečaj pahnejo Hrvati Cimos hrvaški slabi banki dolguje vsaj 40 milijonov evrov. Če bo hrvaška tožba uspela, utegne pristati v stečaju še pred prodajo italijanskemu kupcu. Zato so negotova tudi nova naročila.
  13
  "Slaba banka" zaščitila uporabnike avtonomne cone v Izoli Družba Argolina, v lasti Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), je zaradi varnosti uporabnikov avtonomne conezaprla območje Argoline v Izoli, saj so objekti neprimerni in nevarni za zadrževanje ...
  27
  Mišič je Bećiroviću plačal "plonk" študijo Koprska Komunala je lani pri Mednarodnem inštitutu za bližnjevzhodne in balkanske študije (IFIMES) naročila študijo o pogrebnih običajih muslimanov, judov in pravoslavcev.
  31

  Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
  Pravljice in izvajanje programov za otroke
  Izvajanje pravljičnih ur za otroke in ustvarjalne delavnice za otroke. Primerno za prostovoljce s smislom za delo z otroki in s smislom za pripovedovanje. Dodana vrednost so tudi ...
  Več novic ...
  RTV v živo

  TV Koper

  06:00 Infocanale
  14:00 TV Transfrontaliera - TG regionale FVG

  TV Maribor

  07:00 Infokanal - TV Maribor
  11:05 Slovenska kronika

  Radio Koper

  07:00 Jutranjik, vreme
  07:30 Sredine minute

  Radio Maribor

  06:45 Mali modreci
  07:45 Na današnji dan, Spominčice
  Kazalo