Primorje
slice
Popovič zaradi nevestnega dela obsojen na pogojno kazen
Sodba v zadevi Kompas, 9. december 2017 ob 10:09 Okrajno sodišče v Postojni je koprskemu županu Borisu Popoviču zaradi nevestnega dela prisodilo pol leta pogojne zaporne kazni s poizkusno dobo enega leta.
49
Kraševci proti holdingu oziroma privatizaciji kobilarne
9
9. december 2017 ob 09:47 Civilna iniciativa za Lipico meni, da je vladni predlog novega zakona o Kobilarni Lipica nesprejemljiv in da ne bo prinesel učinkovitega upravljanja.
Železniška proga Koper-Prešnica praznuje 50 let
31
2. december 2017 ob 16:54 V Dolu pri Hrastovljah so se spomnili uradnega odprtja proge Koper-Prešnica pred 50 leti: 2. decembra leta 1967 so s prihodom modrega vlaka in maršala Tita v koprsko pristanišče slovesno odprli novo ...
Na skupščini Luke Koper konec decembra tudi o nezaupnici upravi
14
24. november 2017 ob 17:28 Nadzorniki Luke Koper so preklicali skupščino 14. decembra in za nov datum srečanja delničarjev določili 28. december, sočasno pa dodali še eno točko - o glasovanju nezaupnici upravi.
Za potrebe domačega trga pri nas pridelana le petina oljčnega olja
24
23. november 2017 ob 19:12 Slovenci iz leta v leto porabimo več oljčnega olja.
Koprska podružnica ugledne moskovske univerze je prva v EU-ju V Kopru so slovesno odprli podružnico Moskovske državne univerze Lomonosov. Gre za prvo podružnico znamenite univerze v Evropski uniji.
57
Nova rešitev za nov most pri Mostu na Soči Potem ko so krajani Mosta na Soči pretekli teden večinsko zavrnili predlog oblike in videza novega mostu, za katerega je investitor – Direkcija RS za infrastrukturo – že pridobil projektno ...
35
V Izoli se nadaljuje odpravljanje posledic neurja, zdaj so na vrsti vodotoki Neurje, ki je oktobra zajelo Izolo, je prizadelo tudi vodotoke. Direkcija za vode načrtuje popravilo nastale škode. Urejanje hudournikov bo predvidoma zaključeno do 20. decembra.
V Cimosu naj bi nameravali odpustiti 147 delavcev V slovenskem delu Cimosa naj bi bilo na podlagi programa presežnih delavcev odveč 147 ljudi. Najbolj na udaru naj bi bili zaposleni v tovarni v Senožečah, odpuščali pa naj bi tudi režijske delavce.
53
Foto: Močna burja in hudi nalivi povzročali težave na Obali - Strunjan in Fiesa pod vodo Medtem ko je v notranjosti države snežilo, pa so burja in nalivi povzročali hude težave na Obali, kjer je zalivalo hiše, sprožali so se plazovi, v piranskem mandraču pa se je potopil čoln.
20
Ankaran toži italijanski ministrstvi zaradi projekta plinovoda Trst-Gradež Občina Ankaran je vložila drugo tožbo proti dvema italijanskima ministrstvoma, ki sta izdali okoljevarstveno soglasje za plinovod Trst-Gradež.
22
Zamenjava vodstva Luke Koper zelo mogoča Zamenjava vodstva Luke Koper je zelo mogoča. V ponedeljek se bodo na izredni seji sešli nadzorniki Luke, predvidena pa je tudi izredna skupščina.
8
Zaposleni na SŽ-ju kradli z vagonov in obdržali službe Štirje zaposleni na koprski tovorni postaji Sermin so kradli z vagonov, a jim je uspelo obdržati službe, ker jih je vodstvo prepozno odpustilo.
108
V neurju v Izoli nastalo za poldrugi milijon škode Izolski župan Igor Kolenc je v četrtek občinske svetnike seznanil z razsežnostmi posledic nedeljskega neurja.
13
Komunala Izola opozarja na nujnost pravilnega ločevanja odpadkov Komunala Izola in občinski inšpektorat oktobra v občini izvajata akcijo poostrenih nenapovedanih pregledov odlaganja odpadkov, v katerih sta naletela tako na primere pravilnega kot nepravilnega ...
27

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri pripravi novoletnih voščilnic
Pozdravljeni,  na Humanitasu bi potrebovali pomoč pri pripravi večje količine prednovoletnih voščilnici, ki jih bomo posalali Humanitasovih botrom in drugim, s katerimi ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

23:55 Infocanale
06:00 Infocanale

TV Maribor

23:00 Infokanal - TV Maribor
07:00 Infokanal - TV Maribor

Radio Koper

00:00 Nočni program
05:00 Jutro na Radiu Koper

Radio Maribor

22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
05:40 Dobro jutro z Radia Maribor
Kazalo