MMC Analiza
Boštjan Reberšak je bil gost Slavka Jeriča. Foto: MMC RTV SLO
VIDEO
Bertoncelj in Medved kand...
VIDEO
Jasnič: Po osmih letih ča...

Dodaj v

MMCanaliza: Janus si ne zasluži, da o odstavitvi izve od novinarjev

O sezoni in obdobju Gorana Janusa
26. marec 2018 ob 06:44,
zadnji poseg: 26. marec 2018 ob 13:59
Ljubljana - MMC RTV SLO

Po nedeljskem zaključku sezone je bilo v Planici pestro. Goran Janus je od novinarjev izvedel, da se piše odstavitvena izjava. Trenerja so napadli tudi skakalci. Več v MMCanalizi z Boštjanom Reberšakom.

Ogromno prahu je v nedeljskih popoldanskih urah v Planici dvignila izjava predsednika odbora za skoke Ljuba Jasniča, ki je namignil, da je Janus že nekdanji. Način, kako se je to zgodilo, je naletel na neodobravanje javnosti. Dolgoletni novinar Vala 202 in spremljevalec vseh skakalnih dogajanj Reberšak meni, da bi moral biti Janus deležen večjega spoštovanja.

Jasno je bilo, da bo Janus do konca sezone
"Stvar ima precejšnje korenine. O tem se je razpravljalo že ob koncu prejšnje sezone in prišlo v ospredje na začetku letošnje, ko se ni začelo po željah. Potem je to potihnilo, pa na zaradi medalje na poletih, ampak ker je bilo praktično vsem jasno, da bo Janus tu do konca olimpijskega ciklusa in da bodo potem menjave. Kako se je to izpeljalo v Planici, je bilo popolnoma narobe. Sam sem to izpostavil že v prenosu in pozneje v komentarjih. Človek, kot je Goran Janus, si ne zasluži, da to izve od novinarjev, da ga lovijo po medijski vasi," pravi Reberšak.

Spoštovanje je vzajemno
"Hkrati si morda ustvarjamo napačno mnenje, da Ljubo Jasnič kot predsednik odbora za smučarske skoke nima pravega odnosa do Janusa. Onadva gradita čvrst in pravilen odnos, ki sta ga gradila vseh sedem let. Spoštovanje je vzajemno, ampak nerodnost je bila tako velika, da je izpadlo vse popolnoma neprimerno. Ob tem bi dodal, da je bila v tem pogledu reprezentanca najbolj podhranjena. Tudi v času največjih uspehov Petra Prevca ni bilo z njim ves čas človeka, ki bi ga usmerjal, ki bi mu pomagal. Morda se v tej celoviti prenovi obeta tudi priložnost za človeka, ki bo skrbel za vse to," meni Reberšak.

Ni pričakoval pranja umazanega perila
Še pred izjavo Ljuba Jasniča so spregovorili nekateri skakalci, na primer Robi Kranjec, ki meni, da ga Janus ni dovolj spoštoval. In potem tudi Peter Prevc, ki je po tekmovanju povedal, da je čas za spremembe. Reberšak pranja umazanega perila ni pričakoval: "Mene to zelo, zelo preseneča. Prav je, da se pove, ampak obstaja način. Kar je v garderobi, mora ostati v garderobi. Najlažje je dokončati delo, ko je nekdo na tleh. Ni primeren čas za kaj takega. Bila so morda obdobja, ko bi se tak glas lahko slišal pravočasno, ko bi se lahko kaj spremenilo. Zdaj pa ni bil pravi čas za to. Fantje je prav, da povejo svoje mnenje, ampak najbrž se spomnijo, kakšno je bilo to mnenje pred petimi leti, tremi leti, dvema letoma ... Če ne spoštuješ preteklosti in svojih dosežkov, ne spoštuješ niti samega sebe. Vsi ti fantje, tudi Robi in Peter, so bili pred leti zadovoljni z njim in tudi na svetovnem vrhu."

Vabljeni k ogledu pogovora
Reberšak se ni hotel opredeliti do imen za novega trenerja. Pravi, da za to ni poklican, je pa spregovoril nekaj besed o morda glavnem kandidatu za Janusovega naslednika Gorazdu Bertonclju. Več o tem in podrobni analizi celotne sezone smučarskih skokov pa v pogovoru Slavka Jeriča in Boštjana Reberšaka na spodnji povezavi.

R. K.
Prijavi napako
Komentarji
slorest
# 26.03.2018 ob 09:17
@ veza Navijači imamo pravico biti o vsem obveščeni, jasno, v razumnih mejah, da se ne razkriva nekih zadev nasprotnikom, a da ne vemo nič, to tudi ni dobro. Ne vem veza, kdo ti daje pravico, da meniš, da so ti dolžni kaj poročati. Če nisi njih trener/sponzor/nadrejeni, se lahko le zlekneš in ko plačaš RTV-prispevek, ti je RTV dolžna zagotoviti prenos (pa še njim se kdaj pojavijo motnje na zvezah). Včasih se mi zdi, da nekateri na zofi res menite, da ste del ustroja.

Glede Janusa. Škoda, da ima človek tako zelo kratek spomin. Ko nekdo naredi čudež in deklasira vse po vrsti, se nadalje pričakuje, da je to običajno stanje. Na koncu se, roko na srce, tudi letošnja sezona izkaže za eno najuspešnejših, če bi se pod njo podpisal kateri koli prejšnji trener. 2 zmagi, 3. na SP ... Ampak to je premalo. Želimo 20 zmag na leto! Le objektivne (pred tem pa ogromno lastne) samokritike nam primankuje.
ata
# 26.03.2018 ob 09:32
Kdaj bo odšel Jasnić?
Jurčič
# 26.03.2018 ob 08:44
se strinjam Sujo, tudi za Jasniča že dolgo ni več prostor na vrhu naših skokov....Goran še govori, da bo potrebno narediti analize, se skupaj vsest, on pa že o tem, da ima druge tri domače kandidate....prvo se vsaj pogovori s temi, ki še imajo pogodbo, zelo amatersko, zelo nezrelo in nefer
Voly
# 26.03.2018 ob 10:05
Zakaj je med enim in drugim naletom na planiški velikanki razlika neverjetnih 9 točk in ali je to realno?
Voly
# 26.03.2018 ob 09:57
Jurčič@
Od včerajšnje petrove javne izjave glede Janusa, nisem več njegov velik navijač....le še kot patriot...tudi, če je res, kar verjetno je, bi lahko, glede ne to, kar sta dosegla, vsaj rekel ne bom komentiral...iz zadržal zase....ne pa, da ga javno na tak grd način...očitno le ni več tako velik športnik kot je kazalo, da je.....
bodo pa tudi se v ostalih velikih reprezentancah kar rošade, upam, da se za janusa najde kak primeren prostor....si zasluzi to

Ravno na tem portalu že dve leti maltretirajo Petra, zakaj noče nikoli nič povedati čez Janusa. Peter je vedno molčal, nikoli ni nič rekel, sedaj mu je pač prekipelo in se je oglasil.
Goran Janus je legenda, najboljši trener (vedno poudarjam, v tandemu z Janijem Grilcem), kar ga je Slovenija v tem športu imela. Definitivno, o tem pričajo številke, ki jih nihče ne more zanikati. Vendar to še ne pomeni, da je nedotakljiv in da se mu ne sme nič očitati. Peter se je pač odločil, da bo povedal svoje in jaz ga podpiram. Enako pravico ima tudi Goran Janus!
caree
# 26.03.2018 ob 07:56
Sam laično mislim mislim, da je pri Petru problem, ker se je rezultatsko celo kariero dvigal, in ko je prišlo nekaj slabših rezultatov (kar je povsem logično) ni bil pripravljen na to. Čeprav je na za začetku na zunaj deloval kot da je.
Sedaj pa k vprašanju. Stoch je bil v sezoni 2015/16 skupno 22 (prej 9, še prej pa 1 in 3). Zelo podobno kot pri Prevcu. Ob prihodu Horngacherja pa 2 in letos 1. Vaš komentar na to? Je to zaradi Horngacherja ali so naredili v polski ekipi še kakšne druge spremembe?
Jurčič
# 26.03.2018 ob 08:43
Od včerajšnje petrove javne izjave glede Janusa, nisem več njegov velik navijač....le še kot patriot...tudi, če je res, kar verjetno je, bi lahko, glede ne to, kar sta dosegla, vsaj rekel ne bom komentiral...iz zadržal zase....ne pa, da ga javno na tak grd način...očitno le ni več tako velik športnik kot je kazalo, da je.....
bodo pa tudi se v ostalih velikih reprezentancah kar rošade, upam, da se za janusa najde kak primeren prostor....si zasluzi to
veza
# 26.03.2018 ob 07:15
Kaj so Norvežani, Nemci, Poljaki naredili, da so bili letos za razred boljši od ostalih?
krjen3
# 26.03.2018 ob 10:42
1) Zakaj se kvalifikacijska serija v četrtek ni razveljavila, glede na to da je bila ta za zadnjo tretjino skakalcev daleč od fer?

2) Ali je tekmovanje Planica7 smiselno? Ali se bo s tekmovanji Planica7 in Norveška turneja zanimivost novoletne turneje zmanjšala?
veza
# 26.03.2018 ob 07:14
Kdo je pomagal Petru Prevcu pri izboljšanju hitrosti na mizi, kar je bilo odločilno ze njegovo rekordno sezono ?
Voly
# 26.03.2018 ob 10:04
Kako je mogoče, da lahko Janus spregleda svoja dva najboljša letalca in ju ne uvrsti, vsaj za probo na kakšno tekmo poletov pred Planico?
svabo
# 26.03.2018 ob 14:41
Ne vem kako se počuti Janus že celotno sezono, še manj mi je pa jasno, kako hudiča so lahko na smučarski zvezi še vedno tako brez občutka za spoštovanje do kolegov, da se je lahko zgodil tak pogrom nad glavnim trenerjem. Goran Janus je trener, ki je poskrbel za največje uspehe Slovenskega skakanja..ever! Tako nespoštovanje kot ga je doživel v tej sezoni z viškom na koncu v planici ga je naredilo še za enega člana hall of fame-arjev, ki pravijo nikoli več nobenih stikov s smučarsko zvezo. Tako nekorektno s strani novinarjev, da ne rečem strokovne javnosti, kot se je obračunalo z Janusom je nepojmljivo. Janusa spoštujem, ker ni pral umazanega perila v javnosti. Zamerim pa strokovnim kometatorjem, ki tematiko več kot poznajo niso naredili tega za kar so plačani. Pa naj RTV pokaže analizo odskoka najboljših 5 skakalcev sezone in se naj naredi primerjava v super Slowu z našimi skakalci. Pri teh res absurdno nizkih hitrostih na mizi, je potregbno izvesti smrtno nevaren odriv. Samo z odrivom, ki je popolnoma na robu mogočega je sploh možno zmagat. Zakaj ni tovrstne analiz. Zakaj se ne govori o eksplozivni moči, ki je za odriv najbolj pomembna. Ki zahteva specifične in težko mučne vaje, ki so prilagojene na anoreksične skakalce. Ker so ves čas lačni ne morejo niti trenirat normalno. Ne gredo čez svoj ne morem. Zakaj se Jasnič in skrivači na smučarski zvezi ne postavijo pred javnostjo in razložijo, zakaj se dopuščajo taka pravila, da zmaguje anoreksičnost in smrtno nevaren odskok pred športnikom z normalno kilažo in treningom. Na koncupa je za vse kriv Janus in gremo naprej. Pa nenazadnje, zakaj ni nihče odreagiral na smučarski zvezi, ko so fantje zahtevali manj intenzivne treninge? Kakorkoli škoda je Janusa. Zelo. Desetletja bodo potrebna da bo nekdo če sploh bo ponovil njegove rezultate.
sl0v3nc
# 26.03.2018 ob 08:30
Janusu kapo dol za dosežke! Vendar pa so, po nazadovanju zadnji dve sezoni, potrebne spremembe, da se fantje znova povzpenjo na Olimp smuč. skokov
25kur
# 26.03.2018 ob 13:55
Odstavijo naj Jasniča ne pa Janusa.
Churchill W.
# 26.03.2018 ob 12:19
@Jurčič
Od včerajšnje petrove javne izjave glede Janusa, nisem več njegov velik navijač....le še kot patriot...tudi, če je res, kar verjetno je, bi lahko, glede ne to, kar sta dosegla, vsaj rekel ne bom komentiral...iz zadržal zase....ne pa, da ga javno na tak grd način...očitno le ni več tako velik športnik kot je kazalo, da je.....

Lahko gledaš tako kot ti, lahko pa pogledaš tudi iz drugega zornega kota.
Navijači so sedaj šokirani, ker je Peter povedal, da stvari ne štimajo. Da mu je enostavno padlo vse dol, ko je bilo jasno da ni plana niti načrta kako naprej (po OI). Cilj na OI ni bil izpolnjen, ideje kako in kaj do konca sezone pa tudi ni bilo. Tudi gledalci in navijači smo videli, da ekipa (skakalci in trenerski štab) dejansko samo hodi iz tekme na tekmo in čaka konec sezone. Mogoče so v izjavah to še nekako zakrili, a ko si pogledal njihove obrazne poteze in govorico telesa se je lahko iz tega razbralo veliko več kot iz besed.

Po drugi strani pa so te isti navijači že 2. sezono zapored Petra pošiljali v športni penzjon, udrihali po njem, da ne trenira, da je len, da ga zanima samo lasten biznis, naj prodaja pohištvo in snema reklame ker za skoke očitno nima več interesa, naj pošle žensko v 3 kr*** ker ga ovira pri športu, naj raje smuči zamenja za plenice. ..... itn.
Zakaj bi športnik po dveh letih nenehnih napadov nanj, ki so bili osebne narave mroal molčati?
Zakaj ni Janus, kot glavni trener stopil njemu v bran, razložil kaj gre narobe, kako se trudijo odpraviti napake, s čem imajo težave - vsi, ne samo Peter....itn?
Zakaj nista tako eden kot drugi naredila tega kar očitaš Petra - da bi zavoljo starih uspehov moral diplomatsko odgovoriti z "No comment"?

Vprašanje:
Kako se določijo delegati na tekmah za svetovni pokal?
Z g. Palsrudom so (smo) v Planici že leta nezadovoljni. Nekaj let smo gledali kratke polete, letošnja kvalifikacijska serija v četrtek pa je praktično pokazala, da se prav trudi pokvariti Planiški praznik. Najboljšim letalcem je s svojim vztrajanjem, da se ne zviša zalet kljub slabim razmeram, uničil zaključek sezone ter nekaterim odvzel boj za najvišja mesta - tako na posamični tekmi kot tudi v skupnem seštevku.
LosAlamos
# 26.03.2018 ob 14:06
Po "dobri stari balkanski navadi" so menjavo izvedli in izvedeli na vrhunski ravni.
slivnica
# 26.03.2018 ob 14:00
Jasnič, Prevc, Kranjec... verjetno niso prišli do vas novinarjev in začeli o tem pripovedovati...? Verjetno jih je nekdo o tem vprašal in posiljeval izjavo glede tega....?
mitja_i
# 26.03.2018 ob 12:54
Kdo je odgovoren, da je letos prišlo do toliko diskvalifikacij skakalcev? Kdo nadzoruje izdelavo dresov (prepustnost, velikost)?
MaBoZe1x
# 26.03.2018 ob 14:19
Ampak a niso ravno RTV in Val 202 najbolj pritiskali na Jasniča (+ Janusa in skakalce) in tudi to novico predali Janusu? Točneje, Anja Hlača Ferjančič?

Ta vikend ste se mi zagabili in sem vas dal v isti koš kot Žurnal in podobne rumene medije.
dule1968
# 26.03.2018 ob 14:45
Po moje se bo nekaterim še dolgo kolcalo po Goranu.Imel je jajca , da kljub pritiskom ni podlegel kakšnim osebnim ciljem nekaterih zvezd.Vsak si je moral prostor v reprezentanci zaslužit.Innto je edino prav.Kdor je borec , kot npr Robi,bi prej ali slej prišel not.Kot je Robi.
jakosol
# 26.03.2018 ob 08:57
Skoki so zelo specifičen šport. Včasih je dovolj že zamenjava v trenerskem štabu in rezultatska krivulja se obrne. Ko je Janus 2011 prevzel mesto glavnega trenerja, je že v naslednji sezoni Kranjec postal svetovni prvak v poletih, ekipa pa je osvojila bron. Potem so bili rezultati vsako sezono boljši, do vrhunca 2016. Morda bo pri tekmovalcih že nov obraz na čelu ekipe sprožil nov zalet in motivacijo.
svabo
# 26.03.2018 ob 15:12
Kranjec še v celinskem pokalu celo sezono ni mogel priti med 30 vedno. Ne vem zakaj se tako poudarja Kranjca. Smučarska zveza je mogočna organizacija. Ni Janus tisti, ki bo klical svojega skakalca na rehabilitaciji in ga usmerjal. Organizacija kot je SZS bi morala po pravilu imeti tako strokovnjake, kot program in osebje, ki bi skrbeli za rehabilitirance. Glavni trener se ukvarja z zdravimi. Nisem slišal, da je Mourinho treniral in skrbel za pripavo Ibre med rehabilitacijo? Ste morda vi?
izmanator
# 26.03.2018 ob 10:44
Malo da nista bila uvrščena staroko na srce si kriva sama tako Tepeš kot Kranjec, saj tudi v celincu, daleč od tega, da bi blestela. Če bi si tam priskakala kvoto bi sigurno že prej letela.
svabo
# 26.03.2018 ob 14:54
peroaroma
prazna slama praviš. Kako lahko skakalec, ki je bil najboljši na svetu, obremenjuje čez noč napačne mišice? Kaj so se vaje spremenile? Je prišla nova kineziološka znanost, ki si jo je zmislil Janus? Ali so fantje zaradi apatičnosti in večne lakote se enostavno prepustili malodušju in zmanjšali intenzivnost treninga? Prazna slama je v nekih drugih glavah ne v moji!
peroaroma
# 26.03.2018 ob 14:40
reberšak tekali ste po celi planici da bi naredili zmedo v skakalni reprezentanci in skregali vse med seboj
tedi77
# 26.03.2018 ob 13:10
Letošnja sezona je bila slaba. Pika. Dva prebliska (dve zmagi), kar nekaj sreče na SP v poletih, drugače pa popolna nemoč. Najboljši tekmovalec v svetovnem pokalu (P. Prevc) je bil 15. Pa ne gre le za rezultate, ampak res za občutek nemoči skozi celotno sezono (vsaj večino ). Na čakanje, da se bo odprlo, morda prav na olimpijhskih. Ne bo se. Trenerja bi morali zamenjati že lani, se zahvaliti Janusu za njegove res velike uspehe in osvežiti strokovno vodstvo. Ljudje se naveličajo eden drugega in ker je težko zamenjat tekmovalce ostane samo ena rešitev. Drugače pa, hvala, Goran Janus.
henodarling
# 26.03.2018 ob 14:46
Le kaj ima Jasnič pri tem, da Petru ne gre? Ta fant bo moral tudi sebe še krepko prijeti v roke...menda bo v kratkem postal oče. Ta vloga je veliko težja od športa!!! Kaj šele zakon, oziroma partnerstvo. Mu bodo za težave vedno krivi drugi?
Sam prašam.
In kako se lahko zdaj oglaša Kranjec čez Janusa, ko je bil svetovni prvak, ni imel nič proti njemu???
Ga ni nič kritiziral? Je bil takrat za vse sam zaslužen?
Beda, beda od ljudi, kako hitro pozabijo vse dobro in ko nimajo več uspehov ne znajo nase vzeti svojega deleža odgovornosti...nezrele osebnosti pač, ki ne zmorejo prenesti neuspeha.
In tudi nekateri, čeprav iskreni in dobromisleči ljubitelji tega športa živimo v iluzijah...daleč od realnosti. .
Vitez
# 26.03.2018 ob 22:05
Hvala Janusu za vse uspehe. Spomnim se ga še, kako je kot predskakalec v Planici letel čez 200.
bobipalčka
# 26.03.2018 ob 20:18
Dejstvo je, da so mediji vse skupaj zakuhali, sedaj pa skušajo vse skupaj nekako opravičiti in zakamuflirati ter dati krivdo na skakalce. Ste poslušali današnji prispevek v športu? Zakuhala sta LJubo Jasnič in Peter Prevc ....
A mislite, da je Peter dal intervju za Delo včeraj? Verjetno ne. Novinarji so mu spretno podtaknili, da se je razgovoril. O tem, da bo Janus odstavljen so čivkali čisto vsi, od ORFa do Eursporta do tule na forumu. Samo Janusu je nekdo "pozabil" povedat. Verjetno Peter ni vedel, da bodo pri Delu "vrgli kost" in predogled že kar včeraj po tekmi. Verjetno je sam mislil, da bo stvar prišla ven po tem, ko bo stvar jasna že vsem, tudi Janusu. Sedaj pa je izpadel krivec za včerajšnje dogajanje in bo na ta račun izgubil veliko navijačev. Čeprav verjamem, da je bil dolgo tiho in veliko požrl že prej ....
Danes so vsi mediji polni hvale na račun Janusa - poglejte si malo članke - od prvega do zadnjega članka vsi hvalijo njegovo "bilanco", ki je, se strinjam, krasna. In mu hvala.
V drek so pa spet potisnili tiste, ki jih ne bi smeli. Tiste, katerim bomo spet vzklikali in jim ploskali in jih kovali v zvezde, ko (če) jim bo spet šlo.
Že videno pri Jakovu Faku. Pa čisto nič se nismo naučili. Ne mediji, ne navijači. Res smo slovenceljni.
potresujka
# 26.03.2018 ob 15:10
Zopet en novinarček priliva gnojšnico tja kjer je sploh ni.....
Bivši uporabnik
# 26.03.2018 ob 14:36
Se strinjam.
Glede na to, da je bila olimpijska sezona resnično ena manj uspešnih; pa še to če gledamo rezultate zadnjih let; bi glede na vse, kar je Janus dobrega naredil v preteklih letih zadevo izpeljali veliko bolj taktno in higienično. Po nekih pogovorih vseh pristojnih bi se lahko zmenili, da Janus sam poda (častni) odstop, češ, da je nezadovoljen s sezono in da rezultati niso bili doseženi. Volk sit, koza cela.

Na pa, da se zdaj napada človeka kot da je zmaj, ki je namerno uničeval kariere športnikom.

Čestitam mu za vse, s svojim delom je ustvaril pogoje za nekaj let uživanja, mladi fantje, ki trkajo na vrata A ekipe. Sam ne pomnim, da bi kdaj imeli toliko potenciala.
Je pa seveda, najlažje gnojnico zlivat, ko se ne izzide tako, kot smo si zamislili.

Goran Janus, moj poklon. Toliko užitkov, kot ste nam jih pripravili vsi v smučarskih skokih, nam še dolgo ne bo nihče.
MajaZmaja
# 26.03.2018 ob 14:09
Pomoje bi moral g. Jasnič v penzijo ... Pa še par drugih z njim.
sunken
# 26.03.2018 ob 14:08
in spet smo prišli do teme, okrog katere se lahko Slovenci spet na smrt skregajo. mediji tako radi pograbite vsako kost za glodanje in naredite iz muha slona... kaj morate res iz Janusa delat grešnega kozla? javnosti pa res ni treba vsakega detajla vedet, kaj si pa ta, pa ta, pa tist misli o (še) trenutnemu trenerju, njegovem delu... a se morate mediji res vpičit v vsako stvar in vrtat v nekoga, da nekaj izda, pa čeprav morda za razkritje nečesa še ni najbolj primeren čas? eh, od zdej naprej bom bolj pazla, na kaj klikam, ker novic, ki razpihujejo neko sovraštvo in dlakocepijo in izjav, v katerih se čuti neka sovražna nastrojenost, res nočem brat.
rastislav
# 26.03.2018 ob 18:49
Mrhovinarji umazani kaj se zdaj sprenevedate. V intervjujih s skakalci ste jim pa skoraj polagali besede v usta. V intervjuju s Tepežem ste edini kolikor toliko kritični stavek dali za naslov čeprav je bil totalno izven konteksta.
guerrillamail
# 26.03.2018 ob 15:58
MMCanaliza: Janus si ne zasluži, da o odstavitvi izve od novinarjev

Hehe obupen poizkus zdravljenja odprtega zloma golenice s oblizem ... S temi intervjuji si lahko samo sami sebi dragi mrhovinarji mecete pesek v oci. Vse kar se dogaja od nedelje naprej je na vasem hrbtu, ker ste za nastalo stalo izkljucno krivi samo vi, ki v pehanju za 5 minut slave ( prvi izvedel! ) unicite celoten renome cloveka in s umazinimi triki izvrtate iz tekmovalcev kaksno "prikrito" zadevo in jo potem plasirate v medije kjer se potem ze tako skrajno negativno ozracje komentiranja samo potencira zaradi cimvecje branosti, klikanja, komentiranja pa ceprav na najbolj primitivni ravni s zaljivkami na osebni ravni.
martuljek
# 26.03.2018 ob 14:50
Pljuvanje po odgovornih je slovenska specialiteta, politikantstvo v športu pa je povsem neprimerno. Dokler bo siva eminenca v športu tovariš Kocijančič in njemu podobni Jasniči itd., je težko upati na boljše čase. Res pa je, da se je bolezen razširila tudi na same športnike. In tu pa nastaja največja škoda. Znano je, da so se morali visoko talentirani športniki povsem ločiti od Smučarske Zveze, da so lahko zrasli in uspeli. Je to za brate Prevc morda rešitev?
vle
# 26.03.2018 ob 10:00
Tudi jaz ne vem zakaj najprej Jasnič ne odstopi oz. naj se ga zamenja: http://www.pozareport.si/?Id=zvezde_izja
ve&View=novica&novicaID=23272
jaz jaz
# 26.03.2018 ob 09:46
Kaj je slo narobe, da v ekipi komunikacija ocitno ne stima?
alcatraz
# 26.03.2018 ob 18:20
Goran Janus in Jani Grilc. Tandem, ki je slovenski skakalni šport dvignil na bistveno višji nivo.
Hvala za rekordni izplen dve leti nazaj, hvala za dve medalji iz Sočija, hvala za nepozabne tekme, v katerih smo uživali, hvala za kup letalskih lovorik in nenazadnje, hvala za hordo mladih tekmovalcev, ki nas bodo (upam) razveseljevali še kar nekaj časa s svojimi rezultati.
Bilo je enkratno in nepozabno. HVALA!
Hkrati pa se Goranu opravičujem za vse, kar se je dogajalo v nedeljo med in po tekmi. Tega si ni zaslužil. Na takšen način zagotovo ne. Če nihče drug nima ksihta, da bi se mu za ta šalabajzeraj opravičil.
Kako nehvaležen narod je to!
janroz
# 26.03.2018 ob 17:35
Tale članek je prišel malce prepozno. Tudi in predvsem novinarji ste skuhali tole godljo. Res je, kar je zapisano, vendar poudarjam, vse kar je prišlo v javnost ste v javnost spravili novinarji, ki ste kot mrhovinarji iskali žrtve, da kaj sočnega povedo. Ujeli ste Petra, ki je vidno utrujen in razočaran in kot nalašč ste ga ujeli, da je rekel, kar pač je. Danes bi morda odgovoril drugače, po dveh treh dneh pa se sploh nebi pogovarjal. Robi je kuhal zamero in čakal na priložnost, da zlije jezo, vendar je to naredil na najbolj trapast način. Trenerja, ki mu je omogočil veliki triumf na koncu sezone je popljuval? Človek res ne ve, ali je pri pravi! Ampak novinarji ste o vsem tem veselo pisali .. uživali, k temu je svoje dodal še Jasnič, ki je brez premisleka bleknil, da je Janus bivši in da že imajo tri imena? To pove več kot dovolj o odnosih in korektnosti v vrhu tega športa. In na koncu bo svoje povedal še Ulaga, ki je načel to zgodbo?? Škoda, da ste izkoristili Prevca in s tem razočarali ogromno njegovih privržencev. V očeh navijačev ne bo nikoli več stari Peter Prevc.
Heisenberg
# 26.03.2018 ob 17:19
Janus je car, naredil je ogromno za slovenske skoke, zasluži si le spoštovanje. Mogoče je vseeno dobro, da pride do menjave glavnega trenerja, da se zadeve malo prevetrijo. Upam, da Janus vseeno ostane nekje blizu z drugačno funkcijo in mogoče nekoč, ko bomo spet rabili svež veter ponovno zasede to mesto.
Tele mučke, ko si pa ne znajo v oči povedati, so pa tudi čisto slovenske. Upam da se po pogovorijo, razčistijo, če imajo kaj in naredijo najboljši možen scenarij iz situacije.
stewie
# 26.03.2018 ob 16:01
MMCanaliza: Janus si ne zasluži, da o odstavitvi izve od novinarjev

Sam si je kriv, kaj pa ne bere MMCja. Kavčarji tu gor so ga že lani odstavljali. (sarkazem press)
Binder Dandet
# 26.03.2018 ob 15:04
"Vsi ti fantje, tudi Robi in Peter, so bili pred leti zadovoljni z njim in tudi na svetovnem vrhu."

Kolikor razumem, sta le na kratko povedala svoje mnenje, nista tolkla po njem. In še to zdaj na koncu. Se pa strinjam, da je Janus zaslužen za enega večjih uspehov smučarskih skokov in bi ga morali tudi na spoštljiv način menjati. Žal se je pristop očitno res izpel.
zamudnik
# 26.03.2018 ob 14:33
To so ti preverjeni kadri tipa "bog i(n) batina": tu je moj stolček, tam pa raja, ki jo lahko menjaš, kakor hočeš.
pepar
# 26.03.2018 ob 14:24
Jasnić ima tako bogato zgodovino,da bi ga res zasluženo spokali v penzijo.
Več al manj je vse česar se je dotaknil šlo v franže,.
Politično pa vedno na pravi strani od jugoslavije ven.
ZETAC
# 26.03.2018 ob 14:23
Mislim, da takšen postopek preko medijev ni v redu in kot navijači slo reprezentanc lahko samo upamo, da ne bodo takšne menjave "na silo" brez pravega premisleka in predvsem brez angažiranja pravih strokovnjakov prinesle več škode kot koristi, podobno velja za naš nogomet...
jaz jaz
# 26.03.2018 ob 11:19
Kaj se je dogajalo v cetrtek v poskusni seriji? Kako tako izkusena zirija lahko dopusti tako nefer tekmovanje?
babaraz
# 26.03.2018 ob 22:43
Riba smrdi pri glavi.......Ljubo Jasnić je le eden od večnih funkcionarčkov, ki mislijo, da so nezamenljivi. Če bi prevzel vsaj del odgovornosti za slabše rezultate in odstopil s položaja bi pokazal karakter in odgovornost. Rajši je v medijih posral Janusa.......To je problem....razni stolčkarji bez ograničenja mandata, ki patološko iščejo krivca v drugih.....Ljubo, spelji se
alcatraz
# 26.03.2018 ob 22:33
Tak je ta biznis.
Pricakovano ga je treba menjat...pa saj ni mislil da bo se naprej selektor po taki blamaži?


In kje ti vidiš blamažo?
simple
# 26.03.2018 ob 18:53
Ni problem,če je sezona slabša in se zaradi tega naredi določena sprememba,da se menja trener. Problem ja, da se to najprej pove novinarjem in Janus to izve od njih. To se mi zdi skrajno nepošteno in hinavsko. A se ne bi moglo počakati nekaj dni in se najprej pogovoriti na štiri oči in potem odločitev sporočiti javnosti? Potem pa bo samo on krivec za narobe komunikacijo. Sicer pa hvala za vse uspehe in lepe trenutke, ki smo jih doživeli navijači ob spremljanju in navijanju.
Kazalo