#MMCdebata
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.9 od 10 glasov Ocenite to novico!
false
Z Manchestrom so po terorističnem napadu sočustvovali povsod po svetu, takole v New York Cityju. Foto: Reuters
VIDEO
Ameriški obveščevalci raz...
VIDEO
Manchester: Vzroki in pos...
VIDEO
Policija je v Manchestru...
VIDEO
Nadaljevanje preiskave v...
VIDEO
Britanska policija išče m...
VIDEO
V napadu v Manchestru ubi...
VIDEO
Samomorilski napad na kon...
VIDEO
Teroristični napad v Manc...
VIDEO
Slovenka o razmerah v Man...
VIDEO
Manchester: Več kot 20 mr...
VIDEO
Eksplozija po koncertu pe...

Dodaj v

#MMCdebata: "Nov dan, nov napad. To je tisto, kar je najbolj grozno."

60. MMC-debata po terorističnem napadu v Manchestru
27. maj 2017 ob 06:16
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

"Presenečenje? Čez pet let bodo takšne novice le še drugorazredna tema," je bil le eden od številnih komentarjev MMC-jevih bralcev na teroristični napad v Manchestru.

Ta teden je na MMC-jevem portalu najbolj odmeval teroristični napad v Manchestru, v katerem se je razstrelil samomorilec in ubil 22 ljudi.

#MMCdebata
MMC-jeva debata je rubrika, v kateri na MMC-ju vsak teden izpostavljamo najodmevnejše komentarje uporabnikov našega portala.


Samomorilski napadalec se je razstrelil po dobro obiskanem ponedeljkovem koncertu ameriške pevke Ariane Grande v dvorani, imenovani Manchester Arena. Ob 22 smrtnih žrtvah je bilo ranjenih še 59 ljudi. Med žrtvami je bilo veliko mladih, najmlajša žrtev je le osemletna deklica.

Mah, spet se bo molilo za Manchester, klasične floskule. Politiki bodo obsojali, ljudje jokali, šopki rož bodo vse okoli dvorane. In potem? Do naslednjega napada ...

Potem pa se sklepajo milijardni orožarski posli, se rišejo nove meje, vojne se širijo, so čedalje bolj krute, skoraj ne veš več kdo pije in kdo plača. In posledica je Manchester. Tako to je in tako to bo. Mi smo vojno prinesli k njim, oni jo pa k nam. Zakaj začudenje in zgražanje?

A bomo meje zaprli? Ne rabimo, ne pomaga. Škoda je storjena.

— royayers 2017-05-23 06:30:15

To, kar naj bi bila odprta multikulturna evropska družba, se spreminja v evropsko tragedijo, o dimenzijah katere lahko le ugibamo. Odločitev o odprtju meja EU je bila namreč strateška odločitev z dolgoročnimi posledicami in tako rekoč nepovratna. Problemi nekompatibilnosti evropske in afroazijske kulture bodo namreč prisotni ad eternum. Evropski narodi bodo verjetno izginili, morda celo Evropejci. Prišleki se namreč ne integrirajo in prek velike rodnosti Evropejce postopno izrivajo. Dogaja se scenarij, podoben izrinjenju Indijancev iz Severne Amerike. Evropski politki nimajo več alibija za sedanjo migrantsko politiko. To je preprosto izdaja Evrope, evropskih narodov, Evropejcev.

— kromo-som 2017-05-23 08:16:11

Misli, molitve in obsojanja so vredni piškavega groša. Ne pomagajo nobenemu. Rabijo se dejanja.

— SsDrag 2017-05-23 08:46:28

Zalostno, tako kot je zalostno, da se v Siriji tujci razstreljujejo med civilisti vsak dan pa takim tukaj gor pravijo zmerni uporniki.

— vl4do 2017-05-23 06:13:34

V povezavi z napadom aretirali šest ljudi
Policija v Manchestru je hitro sprožila preiskavo in odkrila identiteto storilca. "Lahko potrdim, da je za grozodejstvo prejšnjo noč osumljen 22-letni Salman Abedi," je sporočil načelnik mestne policije Ian Hopkins, kaj več pa v tej fazi preiskave ni hotel povedati. Prednostna naloga policije je bila v tistem trenutku odkriti, ali je deloval sam ali je bil del širše mreže. Pozneje so v povezavi z napadom prijeli šest ljudi.

Presenečenje?Čez pet let bodo takšne novice le še drugorazredna tema

— zaspanec 2017-05-23 05:54:57

Neverjetno je kako se je svet spremenil v zadnjih 20 letih. 20 let nazaj so Spice Girls v minicah lahko nastopale v Istanbulu, v polni dvorani domace publike. Danes pa niti otroci v zahodnih evropskih drzavah niso vec varni. Politicna korektnost gor dol, meni se to zdi zelo zalostno in se bolj zalosten postanem, ko pomislim kaj bo cez naslednjih 20 let.

— pkorosec 2017-05-23 08:22:48

krivda gre organizatorju. upam,da bodo tudi odgovarjali, če že znajo denar pobrati. V Kijevu so za evrovizijo postavili živi zid z oboroženimi policisti v krogu 50 metrov oddaljenem od prizorišča. Pa je bila dvorana za 7000 folka in v militantni državi. Tukaj pa mogoče po 2 varnostnika na vhod, da mal na brzake prešlatata otroke v državi z najvišjo stopnjo ogroženosti poleg Francije...

— ipad 2017-05-23 08:47:57

Nov dan, nov napad, to je tisto kar je najbol grozno.

— webman 2017-05-23 06:41:43

Razglašena najvišja stopnja ogroženosti
Po ponedeljkovem terorističnem napadu so britanske oblasti v torek zvečer dvignile stopnjo ogroženosti na najvišjo. To pomeni, da bi se lahko v neposredni prihodnosti zgodili novi napadi, je pritrdila britanska premierka Theresa May. V skladu z dvigom stopnje ogroženosti bodo na ključne javne točke razporejene vojaške enote, da bi policistom pomagale pri zagotavljanju varnosti, je napovedala premierka in dodala, da bi bili lahko vojaki v prihodnjih tednih navzoči tudi na večjih dogodkih, kot so koncerti. Mayeva je poudarila, da ne želi, da bi bila javnost neupravičeno vznemirjena, a je hkrati zagotovila, da gre za "sorazmeren in razumen odgovor".

Bilo bi žalostno, če ne bi bilo resnično! Sunitski skrajneži, ki jih financirata SA in ZDA sejejo smrt po polovici sveta. Medtem pa za njih glavno grožnjo svetu predstavlja šiitski Iran (kjer so imeli par dni nazaj celo demokratične volitve - kdo bi si mislil) in ki niso ubili še niti enega zahodnjaka! Sramota!

— Rokobaroko 2017-05-23 07:12:13

Tragedija tega terorističnega napada je toliko večja, ker so povečini med žrtvami mladi.
Pohvala taksistom, ki so ob tem gnusnem dejanju ponudlili brezplačne prevoze obiskovalcem koncerta.

— Lešnik 2017-05-23 05:33:55

Resnično svinjsko je to, da se je človek razstrelil na koncertu Ariane Grande, kjer je verjetno povprečna starost obiskovalca pod 20.

— Binder Dandet 2017-05-23 10:15:47

To kar mi njim tam doli, to oni nam nazaj - tam kjer najbolj boli. in potem se čudimo.

— popaj16 2017-05-23 08:43:39

Mitja Lisjak
Prijavi napako
Komentarji
uizzi
# 27.05.2017 ob 06:30
Nov dan, nov napad. To je tisto, kar je najbolj grozno."

Govorimo o Siriji ali o Evropi?
xavi
# 27.05.2017 ob 10:40
A to bo čez par let drugorazredna tema? Kaj bo pa prvorazredna tema? Napadi v Ljubljani in drugod po Sloveniji?
Ramus
# 27.05.2017 ob 09:03
"Nov dan, nov napad. To je tisto, kar je najbolj grozno."

Najbolj grozna je naša dvoličnost, ko so ameriški bombniki ubili 141 otrok, žena in moških v Mosulu, ni bilo okoli tega niti približno toliko pompa, pa tudi misli naših velikih voditeljev niso bile z njimi. Veste to je grozno,... naša nagnusna dvoličnost.
Audy
# 27.05.2017 ob 11:19
To ni res, da so si Angleži zaslužili. ISIS napada globalno, poglejte si napad na mesto v Filipinih. Koga so Filipinci kdaj napadli in okupirali? Koga so napadli kristjani v Egiptu, da so jih vse pobili?? Še v indoneziji sta se razstrelila dva. Nehajte z white-guilt propagando, islamski terorizem je globalni problem. Na srečo drugje po svetu niso pod vplivom kriminalčevih pravic, zato bodo z vsemi teroristi hitro obračunali.
karlo6
# 27.05.2017 ob 08:52
Dokler bruseljski kriminalci ne bodo za zapahi,bo stanje vedno hujše
Lukos
# 27.05.2017 ob 12:43
"Z Manchestrom so po terorističnem napadu sočustvovali povsod po svetu, takole v New York Cityju." In kaj to pomaga otrokom, ki so umrli? Se še spomniti, kako so kazali otroka, ki se utopil in govorili kako jim moramo pomagati? Kje so slike otrok, ki so islamisti, ki prihajajo k nam pobili? A so manj vredni? A ne za njih dni ali dva celi svet sočustvuje potem pa dalje kot je bilo, dokler spet ne pride do terorističnega napada.
VxMxPx
# 27.05.2017 ob 10:58
Najbolj grozna je naša dvoličnost, ko so ameriški bombniki ubili 141 otrok, žena in moških v Mosulu, ni bilo okoli tega niti približno toliko pompa, pa tudi misli naših velikih voditeljev niso bile z njimi. Veste to je grozno,... naša nagnusna dvoličnost.

To ni dvoličnost, ampak čisto naravna stvar, saj nimamo kapacitete žalovati za vsakim umrlim. Ti greš na vse pogrebe in tam jočeš? Dvoličnost torej, če ti je težko samo ko umre nekdo ki ti je blizu.

Enako lahko rečemo da se dogaja na kulturni ravni. Če je napad v Ljubljani, ga bomo čutili bolj kot pa če je v Manchestru, in v Manchestru bolj kot Mosulu.

To kar mi njim tam doli, to oni nam nazaj - tam kjer najbolj boli. in potem se čudimo.

Roko na srce veliko nas navija za politike, za katere čutimo (in kateri obljubljajo) da bodo delali na dobrih odnosih (na primer z Rusijo), da se bodo umaknili iz Sirije, itd.

Čudim se ker isti ljudje ki pravijo oko za oko, pravijo tudi, oh, pritisnimo na Ruse, oh, Assad mora proč, oh, uboga Hillary. Hillary, ki je nekoč dejala da bodo na Ruske "hekerske napade" odgovorili s pravim orožjem.

Kaj od tu naprej pa lahko Franc z dvosobnim stanovanjem v Celju in službo na železnici naredi, pa mi ni čisto jasno. Kaj so bile krive deklice v Manchestru, stare okoli deset let, da jih bolnik, ki so ga ljudje v svoji državi toplo sprejeli, pomori?

Očitno da je lekcija tukaj samo: beguncev bolje ne sprejeti, čim manj jih je, tem bolje. Na volitvah podprimo "skrajne" kandidate, ki vsaj obljubljajo manj vojn in upajmo na najboljše.
Plavica1
# 27.05.2017 ob 10:16
Ramus # 27.05.2017 ob 09:03 ... ko so ameriški bombniki ubili 141 otrok, žena in moških v Mosulu....

Ko pa so ruski bombniki zadeli obrat za izdelovanje strupenega plina chlorina in ne sarina, ki so ga ISIS-ovci z doma narejenimi raketami pošiljali med civilno prebivalstvo Aleppa, se je sestal VS ZN in še bolj okrepil sankcije proti Siriji, teroristom ISIS pa je preko Saudske bArabije Amerika dostavila protioklepne rakete TOW, zdaj pa Trupež hoče, da jih plačamo tudi mi. Ker nas NATO NOČE zaščititi,saj pomaga pri prevozu ilegalnih ekonomskih migrantov čez Sredozemlje, namesto, dabi jih vračal nazaj v Libijo in ostale severnoafriške države, naj Slovenija in EU , ki jo Italijani posiljujejo z kvotami migrantov, izstavi račun Trumpelnu za škodo,ki jo ti migranti povzročajo, tako neposredno,kot tudi posredno.
erix2
# 27.05.2017 ob 10:07
Ob tem pa nikjer novice o tem, da so včeraj ZDA bombardirale Raqqo v Siriji in ob tem ubile 106 civilistov, med njimi 42 otrok.
stojan1111111
# 27.05.2017 ob 11:00
To bi preprosti ljudje rekli, vse se vrača vse se plača. Če nekomu narediš slabo, pričakuj da boš sam slabo dobil. Vse ima svoj vzrok in posledico (zakon karme). Najbolj hinavsko je če komu narediš dobro in dobiš od njega slabo. To so volkovi v jagnječi obleki Varujte se volkov ki so preoblečeni v ovčke. Po njihovih dejanjih jih boste spoznali. Še en dobar pregovor glasi : Pomagaj si sam in bog ti bo pomagal. Vsako dobro delo, je molitva Bogu. Najbolj so mi pri srcu ljudje, ki za slabo dejanje, naredio dobro, tistem ki je naredil slabo.
heristalski166
# 27.05.2017 ob 10:37
evropa in zahodni svet bo v prihodnje vedno bolj kot je sirija in bagdad danes, torej so blindirani avtomobili s katerimi služijo nemci v iraku in siriji, res niša prihodnosti
Tetameta
# 27.05.2017 ob 08:28
Pa saj politiki pravijo, da se moramo navaditi živeti s terorizmom...kaj še čakamo?
Ramus
# 27.05.2017 ob 09:01
"MMCdebata: "Nov dan, nov napad. To je tisto, kar je najbolj grozno"

Trump pa pravi, da smo ameriškim državljanom dolžni veliko denarja za varnost,... naša vlada pa nič!
Sklonjen
# 27.05.2017 ob 07:38
"Nov dan, nov napad. To je tisto, kar je najbolj grozno."

Bojim se, da to ni najbolj grozno, saj bo samo še slabše! Progresivizem, razgradnja družinskih vrednot, radikalni feminizem in zanikanje nezamenljive vloge moškega in ženskega principa vodi v generalni razkroj družbene strukture oz. njenega vitalnega tkiva. To je zahodno družbo naredilo ranljivo in dovzetno za tovrstni radikalizem. Treba bo ugotoviti, da smo zašli in prevrednotiti nas odnos sveta, saj bo v nasprotnem to, čemur smo priča izpadlo le kot uvertura v tisto, kar nam sledi!
luckyss
# 27.05.2017 ob 17:54
Bom povedal "bogokletno"...
Če bi obstaja Jugoslavija v takšni obliki kot pred dobrimi tridesetimi leti, bi se lahko le nasmihali ob "evropski migrantski krizi"..
Seveda razbitje Yuge s strani istih plačancev, ki so "demokratizirali" Libijo, Irak, Afganistan, Sirijo, Ukrajino.. itd..ni bilo naključje..
tuintam
# 27.05.2017 ob 15:29
Plavica1

Kar je isto, kot če bi kdo zagrozil, da če bo le še en katolik kaj zakuhal, naslednja žrtev Vatikan. Ali pa da bo, če bo samo še en nemški vojak ubit, požgana cela vas... Dobro. Prav imaš, da bi se morali tudi Vatikan, Kaba, Država ... komu čuti kaj dolžni... V bistvu pravno zanikajo marsikoga. Samo spomnil bi, kko je sedanji Frančišekm ko je nastopil, dejal, da kapital Cerkve je kapital občestva. Vseeno pa mu je njegovo življenje bolj milo, kot druga ...
tuintam
# 27.05.2017 ob 15:20
Mediji, četrta ali peta veja oblasti? Ali samo novičarji? Prinašalci slabih novic, razširjevalci slabih idej ipd. ?
tuintam
# 27.05.2017 ob 15:18
#MMCdebata: "Nov dan, nov napad. To je tisto, kar je najbolj grozno."

"Presenečenje? Čez pet let bodo takšne novice le še drugorazredna tema," je bil le eden od številnih komentarjev MMC-jevih bralcev na teroristični napad v Manchestru.

Zdi se, kot dabi MMC želel tu nekoga diskreditirati, v resnici ga je pa le potrdil. Zgražanje je očitno vse, kar zmoremo. Nek MMC bi lahko s skupno uredniško močjo strokovnjakov (tudi alternativnih) itd. skup sklamfal kak komentar, ki bi EU oblastem predlagal, da naj dajo v podpis musluimanom, da se v EU (vsaj začasno in vsaj tu) odrekajo tistim verzom v Koranu, ki dovoljujejo muslimanom ubiti človeka, ki iz islama izstopi. Da bi pokazali na koga naj se človek obrne, če ga poskuša kdo osamiti in zlorabiti. NMuskimani se sprenevedajo in trdijo, da Korana spremeniti ne smejo, čep da oni tega verza ne uporabljajo. Ga. Prepričan sem, da bi marsikateri potencialni terororist zatekel v varstvo civilizacije, če bi ga ta s tako zahtevo podprla.
qwertz
# 27.05.2017 ob 13:14
Z vsem spoštovanjem do žrtev vsakršnega nasilja... če pomislim, koliko nedolžnih je umrlo ob raketiranju, bombardiranju in obstreljevanju 'naših' sil v Siriji in Iraku je to kar se dogaja v Evropi le kaplja v morju. Razmisliti moramo o drugačnem reševanju nastale situacije. Z drugačnim pristopom bi se zadeve v doglednem času uredile in umirile. Žal pa za to ni prave volje, še manj pa interesa, ker orožje je pač treba prodati in zaslužiti. Ostalo je kolateralna škoda..
zamudnik
# 27.05.2017 ob 10:13
Ma ne, to so samo posamezni incidenti. Edino, kar imajo skupnega, so psihične težave.
Plavica1
# 27.05.2017 ob 13:50
Audy # 27.05.2017 ob 11:19 Nehajte z white-guilt propagando, islamski terorizem je globalni problem.

In kot je bilo že napisano, islamski terorizem je zaradi njihovih verskih voditeljev, ki radikalizirajo svoje vernike, to, kot je. Rešitev je enostavna, zagroziti jimje treba, da bo z naslednjim napadom ali invazivnimi migracijami na zahod brez dokumentov, glavna tarča druge matere vseh bomb KABA (الكعبة,).
Ramus
# 27.05.2017 ob 12:36
Enako lahko rečemo da se dogaja na kulturni ravni. Če je napad v Ljubljani, ga bomo čutili bolj kot pa če je v Manchestru, in v Manchestru bolj kot Mosulu.

Odločno zavračam in obsojam tvojo rasistično izjavo zavito v kulturni celofan,....
Plavica1
# 28.05.2017 ob 10:54
tuintam # 27.05.2017 ob 15:29 Plavica1 Kar je isto, kot če bi kdo zagrozil, da če bo le še en katolik kaj zakuhal, naslednja žrtev Vatikan.

Idja ni slaba, samo v zadnjih 30 letih nisem slišal, da bi se med množico razstrelil kak Katolik, kot recimo tile .

Ali pa da bo, če bo samo še en nemški vojak ubit, požgana cela vas...

No ja, to pa jebilo v Evropi že videno, Lidice, Dražgoše, Gabrovice, ...... Zdaj pa nam nemška vladarica ukazuje, kot hoče, namesto, da bi plačali za vojne zločine
Guzjebescu
# 27.05.2017 ob 09:03
Komentarji zgoraj so vsi klasični, brez nekega novega vpogleda. Eni iščejo vzrok v evropski dekadenci, drugi v kulturnih razlikah. To je vse po domače "sranje".

Vsak človek je pod določenimi pogoji sposoben dejanja tega mladeniča, ki se je razstrelil. Imamo primere zahodnjakov v zahodnem svetu, ki vzamejo orožje in pobijejo več deset ljudi in na koncu ubijejo še sebe. Dejanje je v osnovi enako. Razlika je v sredstvu in to, da pri terorizmu dejanje "sponzorira" naročnik. Izvede pa ga zmeraj "zblojen" posameznik.

V korenu je sicer spopad dveh politik. Politika raznih Trumpov in politika raznih Al-Bagdadijev sta nasprotni in zahtevata "nedolžne" žrtve. Ljudje smo neumni, da izbiramo takšne voditelje - vendar največkrat niti nimamo boljše izbire. Dogodek v Manchestru je najbolje razumeti podobno kot potres ali orkan - naraven pojav, ki zahteva svoje žrtve. Kar pa sicer ne pomeni, da se proti raznim Trumpom in Al-Bagdadijem ne splača boriti!
rdečinavijač
# 27.05.2017 ob 09:20
A je greozno tudi ko dron na podlagi napačnih obveščevalnih podatkov bombandira bolnico v afganistanu?
Takrat na ne zasledim takih tvitov ...
#MMCdebata


MMC-debata je rubrika, v kateri bomo na MMC-ju

vsak teden izpostavljali najboljše oziroma najbolj

odmevne komentarje uporabnikov našega portala.

Kazalo