Jožef Štelcer se je odločil za elegantno belo srajco, ki jo je dopolnil s suknjičem in obvezno opremo - sončnimi očali. Foto: MMC RTV Slovenija
Jožef Štelcer se je odločil za elegantno belo srajco, ki jo je dopolnil s suknjičem in obvezno opremo - sončnimi očali. Foto: MMC RTV Slovenija

Stanovalci doma so se spremenili v manekene in manekenke ter s ponosom predstavili kolekcijo svojih starih in novih oblačil, ki jih bodo nosili to pomlad in poletje. Priprave so se začele že pred dvema mesecema. Treba je pregledati omaro in preveriti, kaj zanimivega skriva.

Jožef Štelcer se je odločil za elegantno belo srajco. Dopolnil jo bo s suknjičem in obvezno opremo - sončnimi očali. "Malo sem bil bolan, pa sem rekel, si bom eno obleko kupil, ko bom šel v nebesa. (haha) Tega je že dolgo, pa jo še vedno imam," pravi Jožef Štelcer.

Le redko jo ima priložnost obleči, zato Jožef že hiti na prizorišče, da obleko predstavi svojim sostanovalcem. Za vsakim izmed njih je posebna priprava. "Ko mi je pa že marsikaj pretesno, pa noge imam občutljive, ne morem vsakih čevljev obuti, so problemi, vse sorte," pravi 93-letna Margareta Bobnič.

Kljub težavam je za rdečo preprogo vsak našel kak kos oblačila, s katerim bo v modi to pomlad. "Zelo radi se uredijo, ponosni so na svoje obleke, veliko jih imajo in veliko znajo povedati o njih," pravi Marina Oderlap iz Koroškega doma starostnikov Črneče.

Stari spomini v novi preobleki so poimenovali zabaven dogodek, ki jim popestri in polepša vsakdan. Z veseljem se ga udeležijo tudi svojci, ki lahko ponosno občudujejo svoje starše, dedke in babice in se z njimi tudi slikajo za spomin.