Kmetijstvo
slice
Pomagalo bi že za 3,5 evra več slovenskih izdelkov v košarici
Samooskrba bi povečala tudi zaposlenost, 17. marec 2017 ob 14:02 Na posvetu o krajšanju poti lokalno pridelane hrane je več govorcev pozvalo k izvzemu hrane za javne zavode iz sistema javnega naročanja, kar da bi imelo več pozitivnih učinkov. Evropski poslanec ...
27
 • V slovenskih vzgojno-izobraževalnih ustanovah se dnevno pripravi več kot 680.000 obrokov
 • Hrvaška zavrača slovenske navedbe o ponarejeni dokumentaciji za teran
  55
  1. marec 2017 ob 16:39 Hrvaško kmetijsko ministrstvo ni želelo komentirati obtožb o domnevno ponarejeni dokumentaciji. Dejali so le, da je bil celoten hrvaški postopek glede terana "popolnoma transparenten".
  Slovenski les gre za med: povpraševanje močno preseglo ponudbo
  15
  21. februar 2017 ob 12:32 Razpoložljiva količina lesa, ki ga lahko prodajo Slovenski državni gozdovi, ne zadostuje za vse potrebe lesne panoge, opozarjajo v družbi, pri tem pa poudarjajo, da so v tujino prodali le manjvreden ...
  Kam je šla slovenska lesarska industrija?
  93
  21. februar 2017 ob 10:45 Gozdovi pokrivajo več kot 60 odstotkov našega ozemlja, za Finsko in Švedsko smo tretja najbolj gozdnata država Evropske unije, a ne znamo izkoristiti našega edinega naravnega bogastva, ki ga imamo v ...
  Vogršček v slabem stanju in onesnažen s fekalijami. Sanirali naj bi ga še letos.
  49
  20. februar 2017 ob 06:14 Projekt sanacije Vogrščka se vleče že deset let. Zadrževalnik je medtem v vse slabšem stanju, kmetje pa - tudi zaradi onesnaženosti - vse manj namakajo.
  Neurja v Španiji povzročila dvig cen zelenjave v Evropi Jugovzhod Španije so to zimo prizadela huda neurja in ga pobelila s snegom, kar je vidno oklestilo evropsko preskrbo s sadjem in zelenjavo. Cene naraščajo, kar opažajo tudi slovenski trgovci.
  38
  Po desetih letih bodo spet posejali slovensko sladkorno peso Po desetih letih prepovedi bodo slovenski kmetje letos vnovič polja zasadili s sladkorno peso. Jeseni se namreč odpravljajo evropske kvote za sladkor.
  77
  Kenijski predsednik sušo razglasil za nacionalno katastrofo Kenijski predsednik Uhuru Kenyatta je sušo, ki je prizadela pol države, razglasil za nacionalno katastrofo.
  16
  Bolivija zaradi invazije kobilic razglasila izredne razmere Bolivijska vlada je razglasila izredne razmere zaradi rojev kobilic, ki uničujejo kmetijske površine, do zdaj so opustošile že tisoč hektarjev pašnikov in polj.
  12
  Kako obupne industrijske paradižnike narediti okusne? Z genetiko. Raziskovalci so odkrili, kje je šlo narobe z množično proizvodnjo paradižnikov, da so tako brez okusa.
  52
  Židan: Hrvati nas ne bodo več pri vsaki točki izsiljevali Sloveniji še vedno ni znana vsebina zahteve, ki jo je Hrvaška vložila v Bruselj za priznanje izjeme pri teranu in se že pripravlja na morebitno tožbo.
  125
  Je Hrvaška bitko za teran sprožila še pred vstopom v EU? Pridobili smo dokumente iz primera teran, dopisovanje med kmetijskim ministrom in evropskim komisarjem Hoganom, pa tudi pisma, ki jih je Hrvaška poslala Evropski komisiji.
  95
  Bruselj sprožil postopek za dodelitev izjeme Hrvaški glede terana Evropska komisija je nasprotovanju Slovenije navkljub sprožila postopek za sprejetje delegiranega akta, s katerim želi Hrvaški dodeliti izjemo pri uporabi imena teran.
  113
  Kraševci v boju za teran: zakaj so hrvaški argumenti strogo zaupni? 130 pridelovalcev in drugih, ki so povezani z vinogradništvom, je ustanovilo Civilno iniciativo za spoštovanje zaščite terana. Opozarjajo na sporno prakso Evropske komisije.
  80
  Je slovenska hrana zagotovilo za kakovost? Čeprav se po podatkih ministrstva za kmetijstvo delež potrošnikov, ki kupujejo slovensko hrano, od leta 2012 vztrajno povečuje, strokovnjaki opozarjajo, da je na naših trgovinskih policah vse več ...
  39

  Kazalo