Kmetijstvo
slice
Večina akacije pozebla - medu podobno kot lani ne bo
Potomka Stare trte na Ptujski Gori pomrznila 80-odstotno, 22. april 2017 ob 23:19 Šele v soboto je bilo marsikje mogoče natančno videti, kakšno škodo so na poljih, v sadovnjakih in vinogradih povzročile nizke temperature v preteklem tednu.
31
Povečan odstrel jelenov vodi v zlom populacije ali v rešitev gozda in polj?
65
5. april 2017 ob 08:32 Država za letos predvideva povečan odstrel jelenjadi. Kmetje in zavod za gozdove se s tem strinjajo, lovci pa so prepričani, da bi s tem populacijo zlomili.
Ker ne more spregovoriti žival, naj se zanjo postavi človek v čevljih varuha narave
28
5. april 2017 ob 16:29 "Riba ne more iti na sodišče," je slikovito pojasnjeval nekdanji evropski komisar za okolje Janez Potočnik, da "narava nima svojega glasu", pa se strinjajo tudi slovenske zveze, ki bi zato ...
Pomagalo bi že za 3,5 evra več slovenskih izdelkov v košarici
28
17. marec 2017 ob 14:02 Na posvetu o krajšanju poti lokalno pridelane hrane je več govorcev pozvalo k izvzemu hrane za javne zavode iz sistema javnega naročanja, kar da bi imelo več pozitivnih učinkov. Evropski poslanec ...
Hrvaška zavrača slovenske navedbe o ponarejeni dokumentaciji za teran
55
1. marec 2017 ob 16:39 Hrvaško kmetijsko ministrstvo ni želelo komentirati obtožb o domnevno ponarejeni dokumentaciji. Dejali so le, da je bil celoten hrvaški postopek glede terana "popolnoma transparenten".
Slovenski les gre za med: povpraševanje močno preseglo ponudbo Razpoložljiva količina lesa, ki ga lahko prodajo Slovenski državni gozdovi, ne zadostuje za vse potrebe lesne panoge, opozarjajo v družbi, pri tem pa poudarjajo, da so v tujino prodali le manjvreden ...
15
Kam je šla slovenska lesarska industrija? Gozdovi pokrivajo več kot 60 odstotkov našega ozemlja, za Finsko in Švedsko smo tretja najbolj gozdnata država Evropske unije, a ne znamo izkoristiti našega edinega naravnega bogastva, ki ga imamo v ...
93
Vogršček v slabem stanju in onesnažen s fekalijami. Sanirali naj bi ga še letos. Projekt sanacije Vogrščka se vleče že deset let. Zadrževalnik je medtem v vse slabšem stanju, kmetje pa - tudi zaradi onesnaženosti - vse manj namakajo.
49
Neurja v Španiji povzročila dvig cen zelenjave v Evropi Jugovzhod Španije so to zimo prizadela huda neurja in ga pobelila s snegom, kar je vidno oklestilo evropsko preskrbo s sadjem in zelenjavo. Cene naraščajo, kar opažajo tudi slovenski trgovci.
38
Po desetih letih bodo spet posejali slovensko sladkorno peso Po desetih letih prepovedi bodo slovenski kmetje letos vnovič polja zasadili s sladkorno peso. Jeseni se namreč odpravljajo evropske kvote za sladkor.
77
Kenijski predsednik sušo razglasil za nacionalno katastrofo Kenijski predsednik Uhuru Kenyatta je sušo, ki je prizadela pol države, razglasil za nacionalno katastrofo.
16
Bolivija zaradi invazije kobilic razglasila izredne razmere Bolivijska vlada je razglasila izredne razmere zaradi rojev kobilic, ki uničujejo kmetijske površine, do zdaj so opustošile že tisoč hektarjev pašnikov in polj.
12
Kako obupne industrijske paradižnike narediti okusne? Z genetiko. Raziskovalci so odkrili, kje je šlo narobe z množično proizvodnjo paradižnikov, da so tako brez okusa.
52
Židan: Hrvati nas ne bodo več pri vsaki točki izsiljevali Sloveniji še vedno ni znana vsebina zahteve, ki jo je Hrvaška vložila v Bruselj za priznanje izjeme pri teranu in se že pripravlja na morebitno tožbo.
125
Je Hrvaška bitko za teran sprožila še pred vstopom v EU? Pridobili smo dokumente iz primera teran, dopisovanje med kmetijskim ministrom in evropskim komisarjem Hoganom, pa tudi pisma, ki jih je Hrvaška poslala Evropski komisiji.
95

Kazalo