Onesnaževanje
slice
Evropska komisija bo Slovenijo tožila zaradi nezakonitih odlagališč
Podobni ukrepi proti drugim članicam, 27. april 2017 ob 13:14 Evropska komisija se je odločila proti Sloveniji sprožiti postopek pred Sodiščem EU-ja, ker ni zaprla in sanirala 28 nezakonitih odlagališč, ki pomenijo resno tveganje za zdravje ljudi in okolje.
52
 • Opomin tudi zaradi strojevodij
 • "Nobelova nagrada" za okoljske junake v roke slovenskega aktivista
  57
  24. april 2017 ob 07:33 Letošnji prejemnik ugledne nagrade za okoljske aktiviste Goldman Environmental Prize, ki jo podeljujejo že 26 let, je Slovenec Uroš Macerl, predsednik društva Eko krog.
  Pri zbiranju odpadkov Slovenija v ospredju, pri predelavi stagnira
  13
  23. april 2017 ob 09:16 Po izsledkih evropskega projekta o gospodarjenju z e-odpadki LIFE je Slovenija vodilna na področju ločenega zbiranja odpadkov v Evropi, stroka pa meni, da bo cilje zares uresničila šele prihajajoča ...
  EU bi opustil biogorivo iz palmovega olja
  33
  8. april 2017 ob 11:22 Zaradi obsežne okoljske škode, ki jo povzročajo palmovi nasadi tropskemu pragozdu, se Evropski parlament zavzema za postopno opustitev uporabe biogoriv iz rastlinskih olj do leta 2020. Raziskave ...
  Potapljači so čistili reke, prostovoljci soline
  4
  18. marec 2017 ob 14:53 Številni prostovoljci se spomladi tradicionalno odpravijo čistit svojo okolico – prvi so letos za delo poprijeli potapljači, ki so čistili reki Dravo in Krko, in prostovoljci v Trbovljah in Sečovljah.
  Zrak letos bolj onesnažen tudi zaradi dolge zime Tudi to zimo imamo v naši državi težave s čezmerno onesnaženostjo zraka in povišano koncentracijo nevarnih prašnih delcev PM10, ki močno ogrožajo naše zdravje.
  45
  Komunalna podjetja se dušijo v neprevzeti odpadni embalaži Zbornica komunalnega gospodarstva opozarja, da se komunalna podjetja srečujejo s tonami odpadne embalaže. Podjetja, ki so pooblaščena za odstranjevanje embalaže, te ne prevzemajo.
  10
  Zrak znova močno onesnažen, priporočena zmanjšana dejavnost na prostem Zrak v nižinah celinske Slovenije je te dni znova zelo onesnažen z delci PM10. Arso zato odsvetuje kurjenje lesa, priporočajo pa uporabo javnega prevoza in zmanjšano telesno dejavnost na prostem.
  12
  Država mora občini Krško plačati tri milijone evrov zaradi odlagališča radioaktivnih odpadkov Krško okrožno sodišče je državi naložilo, da mora občini Krško plačati 3,38 milijona evrov. Spor se nanaša na obveznosti iz protokola o umestitvi odlagališča za nizko- in srednjeradioaktivne odpadke.
  16
  Središče Pariza bo počasi postalo veliko območje za pešce Pariška županja Anne Hidalgo je razkrila načrt za omejitev prometa po francoski prestolnici.
  40
  Še naprej velika onesnaženost zraka, priporočeno zadrževanje v zaprtih prostorih Veliko onesnaženost zraka s trdimi delci PM10 Arso napoveduje v Ljubljani, Mariboru, Celju, Murski Soboti, Novem mestu, Zagorju in Trbovljah. Na Primorskem bo nizka, drugje zmerna.
  49
  Kitajska je v novo leto vstopila v hudem onesnaženju Prvi dan novega leta so v glavnem mestu Kitajske Pekingu zaznali 24-krat višjo koncentracijo trdih delcev v zraku, kot priporoča Svetovna zdravstvena organizacija.
  40
  Visoka stopnja onesnaženosti zraka, na prosto le, če je nujno Na agenciji za okolje za silvestrovo in v nedeljo pričakujejo visoko onesnaženost zraka s trdimi delci PM10 v Celju, Zagorju, Trbovljah, Ljubljani in Novem mestu.
  48
  Bioodpadkov se ne odlaga v plastičnih vrečkah V rjavi zabojnik odlagamo organske odpadke, ki nastanejo v gospodinjstvu in tudi na vrtovih. A nekateri ljudje ostanke hrane v zabojnike še vedno mečejo v do okolja škodljivih plastičnih vrečkah.
  67
  Video: Najnatančnejši posnetek toplogrednih plinov in taleče se Arktike Ameriška vesoljska agencija je poskrbela za visokoločljivostno vizualizacijo izpustov ogljikovega dioksida po celotnem planetu. Pokazala je tudi, kako se ob globalnem segrevanju tanjša Arktika.
  197

  Kazalo