Onesnaževanje
slice
Požar pri Novem mestu "ni povzročil okoljske škode na zemljini"
Arsova analiza, 12. september 2017 ob 17:22 Po Arsovem poročilu o onesnaženju zemljine ob julijskem večjem požaru v podružnici podjetja Ekosistemi v Zalogu pri tem ni nastala okoljska škoda.
9
 • Sanacija "poteka po načrtu"
 • Marinček: Ustvarjajo vzporeden pravni red za prodajo virov, kot sta pitna voda in zemlja
  70
  11. september 2017 ob 16:34 V torek bo okoljevarstveno soglasje Arsa za Magnin projekt v Sloveniji pravnomočno.
  ZPS: S kakovostnimi lesnimi peleti je ogrevanje varčno
  16
  7. september 2017 ob 15:21 Kakovost lesnih peletov, ki kot obnovljiv vir energije predstavljajo alternativo sistemom ogrevanja na kurilno olje, se je po slabših rezultatih testiranja izpred dveh let vendarle izboljšala, ...
  Bruselj toži Slovenijo zaradi odlagališč v zapiranju
  50
  5. september 2017 ob 09:45 Evropska komisija je vložila tožbo na sodišče Evropske unije zoper Slovenijo, ker za 21 odlagališč odpadkov do 16. julija 2009 ni sprejela ustreznih ukrepov v skladu z direktivo o odlagališčih.
  Poostren nadzor nad komunalnimi priključki odkril še več kršitev
  15
  2. september 2017 ob 10:55 V Okolju Piran so se zaradi nedavnega onesnaženja kopališča na Bernardinu s fekalijami odločili, da poostrijo nadzor nad komunalnimi priključki, poostren nadzor pa je razkril že kar nekaj kršiteljev.
  Na Teznem v Mariboru bo zrasla nova sortirnica odpadkov Mariborsko komunalno podjetje Snaga je na Teznem položilo temeljni kamen za sortirnico odpadkov. To je največja naložba v zgodovini tega občinskega podjetja.
  17
  Delo na pogorišču v Kemisu ni imelo zdravstvenih posledic Na zdravstveno poročilo o gasilcih, ki so gasili požar v podjetju Kemis, nestrpno čakamo. So pa pravkar dobili izvide zaposlenih v podjetju, ki so več mesecev delali na pogorišču strupenih odpadkov.
  26
  Prva faza sanacije Tojnice zaključena. Sledijo nove analize. Prva faza sanacije potoka Tojnica po požaru v družbi Kemis se je že zaključila. Strokovnjaki nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano bodo zdaj vzorčili mulj iz potoka.
  5
  Inšpektorji niso ugotovili večjih kršitev požarne varnosti v družbi Ekosistemi Inšpektorat za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami v obratu podjetja Ekosistemi ni ugotovil večjih kršitev glede požarne varnosti.
  21
  Ali bo morala Slovenija odpreti lastne sežigalnice odpadkov? V zadnjih treh letih se je obseg gospodarstva povečal, skupaj s tem pa se je povečala tudi količina odpadkov, tudi nevarnih.
  52
  Analize potrdile onesnaženost vode iz vodnjaka v Zalogu s požarno izcedno vodo Agencija za okolje (Arso) je objavila izsledke analize vzorcev vode, odvzete v okolici požara v družbi Ekosistemi v Zalogu pri Novem mestu.
  20
  Prebivalci Zaloga zaskrbljeni zaradi črne vode iz vodnjaka Krajani Zaloga pri Novem mestu so zaskrbljeni zaradi vode iz vodnjaka za zalivanje. Pretekli teden so namreč opazili, da je črna. Obvestili so pristojne, rezultati analiz pa niso znani.
  8
  Z "uvozom" eksotičnih rastlin nevarnost vnosa novih rastlinskih škodljivcev Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin opozarja, da bi se morali turisti zavedati, da lahko s skrivaj prinesenimi gomolji, korenikami ali vejicami iz eksotičnih dežel zaradi ...
  21
  Na plaži v Bernardinu so sneli rdečo zastavo, kopanje je spet dovoljeno Na plaži v Bernardinu so spustili rdečo zastavo in jo zamenjali z belo. Sobotne analize so namreč pokazale, da so kopalne vode med Bernardinom in hotelom Marko mikrobiološko neoporečne.
  23
  Sanacija onesnaženega potoka Tojnica prestavljena zaradi neurij Močna neurja na Notranjskem so zamaknila predviden začetek sanacijskih del na vrhniškem potoku Tojnica, ki ga je močno onesnažilo gašenje požara v podjetju za predelavo odpadkov Kemis.
  11

  Kazalo