Onesnaževanje
slice
Okoljske organizacije pozivajo vlado k vzpostavitvi nadzora nad onesnaževalci
Po mnenju organizacij bi morale odgovorne osebe odgovarjati za posledice svojih odločitev, 21. junij 2017 ob 12:51 Predstavniki 66 okoljskih nevladnih organizacij in civilnih iniciativ so na vlado naslovili poziv k vzpostavitvi dialoga na področju okolja in učinkovitejšega nadzora na področju onesnaževanja.
6
 • Okoljevarstveniki vabijo vlado in pristojne ministre na sestanek, kjer bi začrtali smernice za konstruktiven dialog na področju varstva okolja
 • V Celju napovedujejo sanacijo onesnažene zemljine pri vrtcu na Hudinji
  4
  21. junij 2017 ob 11:34 Celjska občina bo sanirala onesnaženo zemljino na območju vrtca na Hudinji.
  Zadnje analize po požaru v Kemisu: tla ponekod onesnažena, a ne zaradi požara
  18
  15. junij 2017 ob 09:35 Nova poročila o rezultatih analiz vzorcev, ki so bili odvzeti v zadnjih dneh, kažejo, da so v tleh previsoke koncentracije nekaterih onesnaževal, ki pa izvirajo iz preteklih dejavnosti.
  Inšpekcija: V Kemisu ni bilo kršitev požarnega varstva
  49
  12. junij 2017 ob 18:39 Izredni inšpekcijski nadzor glede varstva pred požarom v vrhniškem podjetju Kemis, ki ga je 15. maja prizadel požar, ni pokazal kršitev predpisov.
  Foto in video: Ne kaže, da bi požar v Eko Plastkomu onesnažil Ščavnico
  117
  9. junij 2017 ob 19:34 V Ljutomeru je v četrtek zvečer v skladišču podjetja Eko Plastkom izbruhnil požar in skladišče, v katerem so bili odpadne sveče, plastika in parafin, popolnoma uničil.
  Glavni vir odpadkov v morju so dejavnosti na kopnem Svetovni dan oceanov poteka pod geslom Naši oceani, naša prihodnost. Tokratna pozornost je namenjena ozaveščanju o posledicah obremenjevanja oceanov z odpadki, ki so nevarni predvsem za živali.
  15
  Območje omejitev okoli Kemisa po analizi krme zoženo na 730 metrov Medresorska delovna skupina za Kemis je krog z omejitvami zožila s 1.600 metrov okoli Kemisa na 730 metrov.
  52
  Po onesnaženju na Vrhniki stotine klicev na NIJZ NIJZ je v dveh dneh, odkar je vzpostavil informacijsko linijo glede Kemisovega onesnaženja okolja, prejel več kot 200 klicev in sporočil. Informacije ponuja tudi vladna delovna skupina.
  36
  Na Vrhniki vzpostavljajo informativno pisarno in dve mobilni ekipi Medresorska delovna skupina za usklajevanje dejavnosti, povezanih s posledicami požara v Kemisu, se je sešla na prvi seji.
  30
  Zdravstvo po požaru v Kemisu nima več kam z odpadki Zaradi nesreče v Kemisu imajo težave tudi nekatere bolnišnice oziroma zdravstveni zavodi, farmacevtska industrija.
  37
  Kemis ne sme sprejemati novih odpadkov, okoljevarstveno dovoljenje ohranja Podjetje Kemis ne sme sprejemati novih odpadkov, mora pa poskrbeti za obstoječe, lahko pa jih tudi izvaža, je odredila okoljska inšpekcija.
  44
  "Smrtonosna" dizelska vozila - trdi delci v zraku slabijo srce Srce ljudi, ki dihajo umazan zrak, je manj zdravo v nasprotju z ljudmi, ki so na čistem zraku, ugotavlja nova študija.
  106
  Skupina poslancev zaradi Kemisa zahteva izredno sejo DZ-ja Skupina opozicijskih in nepovezanih poslancev je zaradi slabega odziva pristojnih na požar v Kemisu zahtevala sklic izredne seje državnega zbora.
  16
  V Kemisu na stotine ton nevarnih snovi, koliko jih je zgorelo, ni znano Kemis je na svoji spletni strani objavil podrobno tabelo, v kateri je nanizal snovi, ki so jih skladiščili v času požara.
  50
  Tla primerna za pridelavo hrane, otroci naj zemlje ne nosijo v usta Rezultati o onesnaženosti zemljine po požaru v Kemisu kažejo, da so tla primerna za pridelavo hrane, pravijo na nacionalnem inštitutu za javno zdravje.
  125

  Kazalo