Onesnaževanje
slice
Potapljači so čistili reke, prostovoljci soline
V Trbovljah so pozvali vse občane, naj pobirajo smeti, 18. marec 2017 ob 14:53 Številni prostovoljci se spomladi tradicionalno odpravijo čistit svojo okolico – prvi so letos za delo poprijeli potapljači, ki so čistili reki Dravo in Krko, in prostovoljci v Trbovljah in Sečovljah.
4
 • Več sočasnih potopov vzdolž Drave
 • Cilj občine Trbovlje: Vsak občan pobere eno vrečko smeti
 • Zrak letos bolj onesnažen tudi zaradi dolge zime
  44
  16. februar 2017 ob 15:11 Tudi to zimo imamo v naši državi težave s čezmerno onesnaženostjo zraka in povišano koncentracijo nevarnih prašnih delcev PM10, ki močno ogrožajo naše zdravje.
  Komunalna podjetja se dušijo v neprevzeti odpadni embalaži
  10
  31. januar 2017 ob 16:59 Zbornica komunalnega gospodarstva opozarja, da se komunalna podjetja srečujejo s tonami odpadne embalaže. Podjetja, ki so pooblaščena za odstranjevanje embalaže, te ne prevzemajo.
  Zrak znova močno onesnažen, priporočena zmanjšana dejavnost na prostem
  12
  25. januar 2017 ob 12:41 Zrak v nižinah celinske Slovenije je te dni znova zelo onesnažen z delci PM10. Arso zato odsvetuje kurjenje lesa, priporočajo pa uporabo javnega prevoza in zmanjšano telesno dejavnost na prostem.
  Država mora občini Krško plačati tri milijone evrov zaradi odlagališča radioaktivnih odpadkov
  16
  19. januar 2017 ob 19:45 Krško okrožno sodišče je državi naložilo, da mora občini Krško plačati 3,38 milijona evrov. Spor se nanaša na obveznosti iz protokola o umestitvi odlagališča za nizko- in srednjeradioaktivne odpadke.
  Središče Pariza bo počasi postalo veliko območje za pešce Pariška županja Anne Hidalgo je razkrila načrt za omejitev prometa po francoski prestolnici.
  40
  Še naprej velika onesnaženost zraka, priporočeno zadrževanje v zaprtih prostorih Veliko onesnaženost zraka s trdimi delci PM10 Arso napoveduje v Ljubljani, Mariboru, Celju, Murski Soboti, Novem mestu, Zagorju in Trbovljah. Na Primorskem bo nizka, drugje zmerna.
  49
  Kitajska je v novo leto vstopila v hudem onesnaženju Prvi dan novega leta so v glavnem mestu Kitajske Pekingu zaznali 24-krat višjo koncentracijo trdih delcev v zraku, kot priporoča Svetovna zdravstvena organizacija.
  40
  Visoka stopnja onesnaženosti zraka, na prosto le, če je nujno Na agenciji za okolje za silvestrovo in v nedeljo pričakujejo visoko onesnaženost zraka s trdimi delci PM10 v Celju, Zagorju, Trbovljah, Ljubljani in Novem mestu.
  48
  Bioodpadkov se ne odlaga v plastičnih vrečkah V rjavi zabojnik odlagamo organske odpadke, ki nastanejo v gospodinjstvu in tudi na vrtovih. A nekateri ljudje ostanke hrane v zabojnike še vedno mečejo v do okolja škodljivih plastičnih vrečkah.
  67
  Video: Najnatančnejši posnetek toplogrednih plinov in taleče se Arktike Ameriška vesoljska agencija je poskrbela za visokoločljivostno vizualizacijo izpustov ogljikovega dioksida po celotnem planetu. Pokazala je tudi, kako se ob globalnem segrevanju tanjša Arktika.
  197
  Azbestni raj cveti sredi glavnega mesta, stanovalci pa nemočni "Strešniki padajo s strehe in pokajo, azbestni prah nato nosi po celem mestu," ob podrtiji sredi Ljubljane pripoveduje stanovalec Andrej Kumerdej. Primer ni osamljen.
  32
  Pariz zaradi smoga že tretji dan z omejenim prometom Pariške oblasti so že tretji dan zapored omejile promet v mestu, potem ko je "pokrov smoga" ohromil prestolnico in s tem povzročil skrbi glede javnega zdravja.
  77
  Velike količine azbesta v Kopru namerava DUTB odstraniti v kratkem Na območju zapuščene tovarne Inde v Kopru že leta razpadajo velike količine azbestnih kritin, ki jih DUTB namera va odstraniti po prevzemu lastništva nad nepremičnino še pred koncem leta. Televizija ...
  8
  Delci, ki poškodujejo od pljuč do spomenikov, znova v visokih koncentracijah Agencija za okolje opozarja pred veliko verjetnostjo preseganja mejnih vrednosti zdravju škodljivih delcev PM10 na devetih merilnih mestih.
  77

  Kazalo