Onesnaževanje
slice
Iz Škocjanskih jam pobrali za 200 vreč odpadkov
Na delu mednarodna zasedba, 20. november 2017 ob 10:41 Septembra je v Škocjanskih jamah potekala čistilna akcija, v kateri je sodelovalo 190 športnikov iz devetih držav. Pobrali so za okoli 200 vreč odpadkov, so sporočili organizatorji.
2
Mednarodni strokovnjaki potrdili: Slovenija dobro pripravljena za primer jedrske nesreče
8
16. november 2017 ob 14:25 Slovenija je dobro pripravljena na primer jedrske in radiološke nesreče, so ugotovili predstavniki Mednarodne agencije za atomsko energijo (IAEA) so v dvotedenski pregledovalni misiji.
Indijska prestolnica New Delhi se duši v smogu
12
8. november 2017 ob 18:08 V glavnem mestu Indije New Delhiju so v sredo zaradi hudo onesnaženega zraka zaprli vse šole. Zdravniki opozarjajo, da gre za izreden razmere na področju javnega zdravja.
Radioaktivni rutenij-106 k nam najverjetneje prineslo iznad južnega Urala
66
10. november 2017 ob 17:07 Radioaktivnega rutenija-106, ki ga je na začetku oktobra v zraku zaznala uprava za jedrsko varnost, ni več. Vsebnost je bila sicer tako nizka, da ni imela posledic za zdravje ljudi in okolje.
Francija bi dovoljenje za "verjetno rakotvoren" glifosat podaljšala "le" za tri leta
53
8. november 2017 ob 12:01 Francija bo nasprotovala predlogu Evropske komisije, ki predlaga petletno podaljšanje veljavnosti dovoljenja za herbicid glifosat v EU-ju, je sporočil francoski okoljski minster in dodal, da se ...
Na Koroškem smrdelo zaradi počene cevi, nevarnosti za zdravje ni Močan vonj, ki so ga dopoldne zaznali Korošci, se je širil iz tovarne celuloze na avstrijskem Koroškem, so potrdili v Avstriji.
45
WMO: Koncentracija ogljikovega dioksida v ozračju rekordno visoka Svetovna meteorološka organizacija (WMO) je sporočila, da je koncentracija ogljikovega dioksida v ozračju dosegla novo rekordno vrednost.
113
Na Institutu "Jožef Stefan" razvili filter trdih delcev za male kurilne naprave Občina Loški Potok je v sodelovanju z Institutom "Jožef Stefan" in gozdarskim inštitutom razvila filter za trde delce za male kurilne naprave.
28
Lastnik sporne lendavske bioplinarne pristal v stečaju Podjetje Ecos, ki je lastnik lendavske bioplinarne, je v stečaju. Višje sodišče je namreč zavrnilo pritožbo na avgustovski sklep o začetku stečajnega postopka.
18
Po letu 2030 nič več novih avtomobilov na notranje izgorevanje Vlada je potrdila strategijo o alternativnih gorivih v prometnem sektorju, ki posebno pozornost namenja hibridnim vozilom in vozilom na električni pogon.
227
Zaradi alge, ki se je razširila iz Italije, so zaprli vsa školjčišča Zaradi toksinov so začasno zaprta vsa tri slovenska školjčišča - Debeli rtič, Seča in Strunjan. Do preklica je zato prepovedan promet z živimi školjkami z omenjenih školjčišč.
7
Požar pri Novem mestu "ni povzročil okoljske škode na zemljini" Po Arsovem poročilu o onesnaženju zemljine ob julijskem večjem požaru v podružnici podjetja Ekosistemi v Zalogu pri tem ni nastala okoljska škoda.
9
Marinček: Ustvarjajo vzporeden pravni red za prodajo virov, kot sta pitna voda in zemlja V torek bo okoljevarstveno soglasje Arsa za Magnin projekt v Sloveniji pravnomočno.
72
ZPS: S kakovostnimi lesnimi peleti je ogrevanje varčno Kakovost lesnih peletov, ki kot obnovljiv vir energije predstavljajo alternativo sistemom ogrevanja na kurilno olje, se je po slabših rezultatih testiranja izpred dveh let vendarle izboljšala, ...
16
Bruselj toži Slovenijo zaradi odlagališč v zapiranju Evropska komisija je vložila tožbo na sodišče Evropske unije zoper Slovenijo, ker za 21 odlagališč odpadkov do 16. julija 2009 ni sprejela ustreznih ukrepov v skladu z direktivo o odlagališčih.
50

Kazalo