Onesnaževanje
slice
Ankaran želi postati poskusna občina brez plastičnih vrečk
21. oktober 2018 ob 10:41 Občina Ankaran ministrstvu za okolje in prostor predlaga sodelovanje, po katerem bi postala poskusna občina povsem brez plastičnih vrečk.
40
Leben: Slovenija se trenutno utaplja v odpadih
85
15. oktober 2018 ob 15:00 Odpadno embalažo in odpadne sveče bi lahko na podlagi interventnega zakona, ki je od petka v javni obravnavi, začeli odvažati na začetku februarja, je napovedal minister za okolje Jure Leben.
Akcija Očistimo Slovenijo: narava je "lažja" za 77 ton odpadkov
17
21. september 2018 ob 13:24 Letošnja akcija Očistimo Slovenijo je po poudarkih Ekologov brez meja privabila 28.000 prostovoljcev, ki so iz narave odstranili 77 ton odpadkov.
Teden mobilnosti: Slovenec letno napravi 7.200 km vsakodnevnih poti, večinoma z avtomobilom
63
17. september 2018 ob 14:09 Začel se je evropski teden mobilnosti, ki nas spodbuja k razmisleku, kako za premagovanje vsakodnevnih poti najti okolju čim prijaznejše načine.
Očistimo Slovenijo: Največja težava so gradbeni odpadki in embalaža
30
15. september 2018 ob 11:04 V organizaciji Ekologov brez meja in pod okriljem globalne pobude Očistimo svet so prostovoljci domnevno še zadnjič čistili Slovenijo. Med najbolj zagnanimi so bili v Slovenskih Konjicah.
Očistimo Slovenijo: Še zadnjič! V soboto bo po vsej državi potekala še zadnja akcija Očistimo Slovenijo. Njeni organizatorji, Ekologi brez meja, pravijo, da bo dobrodošel prav vsak par rok.
23
Slovenci bomo okoljski odtis zmanjševali tudi s sončno energijo Letno Zemljani porabimo za 1,7 planeta naravnih virov, če bi vsi živeli kot Slovenci, pa bi potrebovali kar tri planete, zato ministrstvo za okolje predvideva zmanjšanje okoljskega odtisa za 20 ...
52
Akcija Očistimo Slovenijo se vrača Društvo Ekologi brez meja 15. septembra pripravlja nacionalno prostovoljsko čistilno akcijo Očistimo Slovenijo. Gre za tretjo tovrstno akcijo v zgodovini Slovenije.
18
Foto/video: Na Triglavskem ledeniku in okolici pobrali 380 kilogramov smeti "Poglej, kaj smo našli: to je del letala, ki je pod Triglavom strmoglavilo leta 1989," je z enega konca zavpil eden od udeležencev čistilne akcije na Triglavskih podih, medtem ko sta dva druga nesla ...
42
V reki Cerknici zaradi onesnaženja poginilo več sto rib V Cerknem so v reki Cerknici, ki teče skozi mesto, opazili poginule ribe.
4
Savo Bohinjko so onesnažile gnijoče alge Smrdeča plast na Savi Bohinjki pri Cajhnovem jezu na Lancovem niso bile plavajoče fekalije temveč odmrle alge, je pokazala raziskava.
17
Smrdljiva pena na sotočju Save. Bled zavrača odgovornost. Ob priljubljenem prostoru za kopanje in sprostitev na sotočju Save Bohinjke in Save Dolinke na Lancovem se nabira smrdeča pena. Odplake domnevno prihajajo z Bleda.
44
Okoljsko sprejemljiva sežigalnica ne prinaša dobička "Odpadek mora biti drag, sicer se jih ne bomo nikoli rešili," meni ekolog in aktivist Uroš Macerl, ki v novih kapacitetah za sežiganje odpadkov v Sloveniji v nasprotju z ministrstvom za okolje in ...
88
Mount Everest – najvišje ležeče smetišče na svetu Ko se alpinisti vzpenjajo na Mount Everest, skrb za okolje očitno ni v njihovih mislih.
44
Inšpektorji so ugotovili kršitve Kemisa, v podjetju vložili zahtevo za sodno varstvo Novogoriška območna enota inšpektorata za okolje in prostor v Novi Gorici je izdala odločbo, da sta Kemis in njegov nekdanji direktor Emil Nanut v dveh točkah kršila okoljevarstveno dovoljenje in ...
12

Kazalo