Onesnaževanje
slice
Sarajevo danes najbolj onesnaženo mesto na svetu
Tudi na Hrvaškem in v Srbiji meritve zadnjih dni kažejo na zelo slab zrak, 4. december 2018 ob 13:01 Prebivalci Sarajeva so se znašli v zelo nehvaležnem položaju: onesnaženje zraka v mestu namreč v zadnjih dneh presega vse opozorilne vrednosti.
46
Cink in arzen v rekah ob Cinkarni Celje
30
27. november 2018 ob 19:10 Cinkarna Celje je objavila povzetek ocene ekološkega tveganja za vodotoka Hudinja in Ložnica zaradi vtoka onesnažene podtalnice, ki ga je izdelala nemška družba CDM Smith.
Azori: Namesto čistih plaž kupi mikroplastike
46
25. november 2018 ob 09:25 "Naša lepa plaža Porto Pim na otoku Faial je, ko po nevihti veter odpihne površinski pesek, čisto bela. Ko prideš bližje, vidiš, da je bela zaradi smeti. Prvič sem to videl pred 15 leti in nisem ...
Nakopičilo se je več kot 9.000 ton odpadne embalaže, odvozi potekajo
18
22. november 2018 ob 16:47 Na ministrstvo za okolje in prostor prihajajo pogodbe o odvozu odpadne embalaže na podlagi nove uredbe o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo.
Hrvaška in Slovenija sta se dogovorili o skladiščenju radioaktivnih odpadkov
44
20. november 2018 ob 12:25 Hrvaška in Slovenija sta se dogovorili o skladiščenju visokoradioaktivnega porabljenega goriva iz Nuklearne elektrarne v Krškem, in sicer bodo odpadki v Krškem ostali do konca obratovanja elektrarne ...
New Delhi: Zrak onesnažen 20-krat bolj od zgornje dovoljene meje Prebivalci New Delhija, ki se mrzlično pripravljajo na divali, hindujski praznik luči, so se zbudili v vse kaj drugega kot svetlo jutro: zaradi smoga je vidljivost izjemno slaba, zrak pa onesnažen ...
30
Potopljena plovila bodo Jernejev kanal kazila le še do febuarja Okoljsko ministrstvo bo v Jernejevem kanalu do konca januarja na lastne stroške odstranilo 25 potopljenih plovil, je ob obisku kanala napovedal minister Jure Leben.
35
Evropski parlament sprejel direktivo, ki vsebuje prepoved določenih plastičnih izdelkov Evropski poslanci so na plenarnem zasedanju v Strasbourgu potrdili direktivo, ki predvideva, da se z letom 2021 prepove prodaja nekaterih plastičnih izdelkov za enkratno uporabo, kot so plastični ...
114
Ankaran želi postati poskusna občina brez plastičnih vrečk Občina Ankaran ministrstvu za okolje in prostor predlaga sodelovanje, po katerem bi postala poskusna občina povsem brez plastičnih vrečk.
47
Leben: Slovenija se trenutno utaplja v odpadih Odpadno embalažo in odpadne sveče bi lahko na podlagi interventnega zakona, ki je od petka v javni obravnavi, začeli odvažati na začetku februarja, je napovedal minister za okolje Jure Leben.
85
Akcija Očistimo Slovenijo: narava je "lažja" za 77 ton odpadkov Letošnja akcija Očistimo Slovenijo je po poudarkih Ekologov brez meja privabila 28.000 prostovoljcev, ki so iz narave odstranili 77 ton odpadkov.
17
Teden mobilnosti: Slovenec letno napravi 7.200 km vsakodnevnih poti, večinoma z avtomobilom Začel se je evropski teden mobilnosti, ki nas spodbuja k razmisleku, kako za premagovanje vsakodnevnih poti najti okolju čim prijaznejše načine.
63
Očistimo Slovenijo: Največja težava so gradbeni odpadki in embalaža V organizaciji Ekologov brez meja in pod okriljem globalne pobude Očistimo svet so prostovoljci domnevno še zadnjič čistili Slovenijo. Med najbolj zagnanimi so bili v Slovenskih Konjicah.
30
Očistimo Slovenijo: Še zadnjič! V soboto bo po vsej državi potekala še zadnja akcija Očistimo Slovenijo. Njeni organizatorji, Ekologi brez meja, pravijo, da bo dobrodošel prav vsak par rok.
23
Slovenci bomo okoljski odtis zmanjševali tudi s sončno energijo Letno Zemljani porabimo za 1,7 planeta naravnih virov, če bi vsi živeli kot Slovenci, pa bi potrebovali kar tri planete, zato ministrstvo za okolje predvideva zmanjšanje okoljskega odtisa za 20 ...
52

Kazalo