Borut Pahor meni, da mu bo v nedeljo uspel še boljši izid. Foto: MMC RTV SLO
Borut Pahor meni, da mu bo v nedeljo uspel še boljši izid. Foto: MMC RTV SLO
Borut Pahor prejel podporo francoskega predsednika

Svojo kampanjo je pojasnil z besedami, da "se je zdelo, da politika ni bila sposobna skozi običajna očala običajnega vedenja videti novega upanja, ki je začelo tleti". Zahvalil se je vsem, ki so mu stali in mu stojijo ob strani, ter ponovil, da le še malo manjka, da bi se lahko v nedeljo "zgodilo nekaj velikega".
Ob tem je spomnil, da je kot nekdanji premier, "ki se je trudil, včasih tudi neuspešno", stvari spremeniti na bolje, izgubil veliko navdiha za to, da bi šel naprej. "Vi ste mi vrnili ta navdih," je dejal volivcem. "Skupaj bomo uspeli," je volivce znova nagovoril Pahor.
Pred Pahorjevim volilnim štabom na Kongresnem trgu se je sicer zbralo nekaj sto njegovih privržencev, podporo pa so mu prišli izkazat tudi predsednik SD-ja Igor Lukšič in nekateri poslanci SD-ja. Prav tako sta Pahorju izrekla podporo Gregor Virant in predsednik stranke SMS - Zeleni Darko Krajnc.

Po javnomnenjski raziskavi Episcentra, ki jo je izvedel za Planet TV, bi Borut Pahor v drugem krogu pobral 71,1 odstotka glasov, Danilo Türk pa 28,9 odstotka. Telefonska javnomnenjska raziskava je bila izvedena med 24. in 27. novembrom na vzorcu 1.800 oseb, volilna napoved pa je bila pripravljena na vzorcu 927 oseb.
Borut Pahor prejel podporo francoskega predsednika