Predsedniške volitve
(6)
Mitja Gaspari
Gaspari je pred kratkim zavrnil povabilo SD-ja, da z njihovo podporo kandidira za predsednika republike. Foto: RTV SLO
Danilo Türk
Bosta SD in LDS nastopila vsak s svojim predsedniškim kandidatom ali se bosta dogovorila o podpori skupnemu? Foto: epa

Dodaj v

Gaspari z LDS v predsedniško tekmo

Nekdanji guverner ne želi, da bi z njim manipulirali
30. junij 2007 ob 16:03,
zadnji poseg: 30. junij 2007 ob 16:27
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Nekdanji guverner Banke Slovenije Mitja Gaspari je LDS-u dal soglasje h kandidaturi za predsednika republike.

To je javnosti sporočil dosedanji predsednik LDS-a Jelko Kacin: "Gaspari je jasno povedal, da je voljan vstopiti v to tekmo, da pa ne želi, da bi z njim kdorkoli manipuliral, si ga lastil ali z njim tekmoval."

Tako Kacin kot vodja poslanske skupine LDS-a Jožef Školč, kljub temu da postopek še ni zaključen, menita, da je Gaspari dober kandidat.

Se bodo levosredinske stranke dogovorile o skupnem kandidatu?
V LDS-u so se o možni kandidaturi pogovarjali tudi z Danilom Türkom, ki pa je soglasje za kandidaturo 29. 6. že dal Socialnim demokratom. Sicer pa Kacin meni, da sta tako Türk kot Gaspari dobra kandidata za predsednika republike.

Gasparija so h kandidaturi na predsedniških volitvah s podporo njihove stranke vabili tudi v SD-ju, vendar jo je ta zavrnil. Podporo bi Gaspari sprejel le v primeru, če bi se vnaprej določil seznam skupnih kandidatov s podporo večine strank, ki imajo podobna programska stališča in pogled na razvoj države, kar pa po njegovem še ni doseženo.

Kandidat ne sme biti obremenjen s preteklostjo LDS-a
Kacin je prepričan, da pri kandidaturi za predsednika republike ni pomembno, da je to levosredinska kandidatura, ampak da je verodostojna in da se tudi politične stranke verodostojno in korektno obnašajo do kandidatov, in dodal, da ne želi, da bi bil kandidat, ki bi ga podprla njegova stranka, kontaminiran z njeno preteklostjo.

Kacin meni, da Gasparijeva funkcija v Banki Sloveniji pomeni zagotovilo za uspešnost opravljanja predsedniške, saj nekdo, ki je bil guverner, ve, kaj se spodobi in kaj je potrebno storiti za to, da bi bila država čim bolje predstavljena tako navzven kot navznoter.

Prijavi napako
Komentarji
gadni
# 01.07.2007 ob 17:25
Mislim, da Gaspari ni član nobene stranke. Je pa človek, ki je veliko naredil za Slovenijo pri uvedbi Eura. Brez njega bi se ti vladni biseri samo pokakali v hlače euro pa uvedli na bistveno slabši način ali ga sploh ne bi.
Glede na to, kaj počne koalicija v zadnjem času:
- afera kabli za PK kjer je bilo okradenih 2,5 miljona EU (makro 5, Bručan),
- Farsa o 1000 Eurih,
- Politično kontroliranje medijev(pismo ASK),
- dogovarjanje za incidente na morju,
- imenovanje letališča po politiku tako kot v komunizmu,
- miljardna škoda pri prodaji državnega premoženja (Mercator itd…)

Je čisto jasno, da Peterle nima šans. Zmagal bo definitivno tisti, ki ga bo podprla levica.
Mrtvi_poet
# 30.06.2007 ob 22:26
Kaksen polozaj po pa zdaj zasedel Drnovsek....predsedstvo LDSa je ze zasedla Kresalova...kaj pa zdaj....ja ja saj res.....razlike med drustvom ZARES in LDSom ni nobene....on bo pa tam verjetno predsednikoval...pa bojo spet vsi skupaj...kradli in lagali
Mrtvi_poet
# 30.06.2007 ob 22:19
5ta kolona hoce predsednikovati. Kaj se je zgodilo pa z izdajo Slovenije za casa Gasparija...ko je Evropski skupnosti dajal informcije strogo zaupnega drzavnega pomena.....
Kolupaila
# 30.06.2007 ob 18:48
No Gaspari je še enkrat več dokazal, da gre za izrazito politično osebo ozr. vsaj opredeljeno in nikakor neodvisno, kjub temu, da je bil kot guverner uspešen toda brez politike ga tam ne bi bilo in je s privolitvijo v kandidaturo to samo potrdil.Si mi pa zdi prav, da kandidira in mislim, da je zagotovo dober kandidat a vseeno bo v primerjavi z Peterletom težko, a mislim, da enostavno mora tudi levica postaviti svoje kandidate in kdorkoli že bo, bo dalo samo zanimivost bitki za predsednika.
leko99
# 30.06.2007 ob 17:05
Kaj pa gre drugega pričakovati od levičarskih medijev.
whit
# 30.06.2007 ob 16:31
Sobota je dan za Substr....Subs..............Subliminarno reklamiranje LDS-a?
Mitja Gaspari
link
Gaspari: Blizu mi je Royalova
11
30. oktober 2007 ob 12:22 Mitja Gaspari v drugem krogu volitev ne bo podprl nikogar. Na vprašanje, kdo mu je bliže, pa je odvrnil: Segolene Royal.
Več novic ...
Kazalo