Predsedniške volitve
(5)
Zmago Jelinčič Plemeniti
Jelinčič trdi, da so mednarodni zemljevidi še leta 1949 risali celotno Istro v sklopu Slovenije. Foto: RTV SLO
       Meja na Mirni je zgolj druga možnost. Prva je celotna Istra.       
 Zmago Jelinčič o meji s Hrvaško
VIDEO
Pogovor z Zmagom Jelinčičem

Dodaj v

Jelinčič: Slovenija potrebuje patriota

Namesto patrij pomoč prizadetim v neurju
20. september 2007 ob 15:18
Ljubljana - MMC RTV SLO

Zmago Jelinčič je prepričan, da Slovenija potrebuje človeka, ki je že kaj dobrega naredil za svojo domovino in ji je predan, tako kot ji je sam.

Predsednik Slovenske nacionalne stranke je v spletni klepetalnici MMC-ja povedal, da bi se kot predsednik udeleževal državnih proslav, državo pa bi lahko vodil kar od doma, saj živi blizu predsedniške palače. Meni še, da smo Slovenci v lastni državi drugorazredni državljani, glede Strojanovih pa, da bi jih morali izseliti iz države.

Namesto patrij pomoč prizadetim v neurju
Glede ujm je dejal, da je SNS od vlade zahteval odpoved nakupa polovice patrij v korist prizadetim, tako posameznikom kot krajevnim skupnostim in občinam ter za obnovo uničenih spomenikov.

Bolnišnico Franjo je ocenil kot spomenik svetovnega pomena. "Slovenski narod je z njo pokazal organizacijsko sposobnost v najhujšem času, obenem pa tudi socialno-zdravstveni čut za ranjene borce za narodovo svobodo. Tudi bolnišnica Franja nas dela nekaj posebnega in nanjo smo lahko zelo ponosni, saj je to edini tak primer v svetu," zatrjuje Jelinčič.

Državne simbole bi bilo potrebno zamenjati
Jelinčič pravi, da mu trenutni državni simboli niso všeč, saj "gre za znak kolesarskega društva ali morda logotip hidrocentrale, ki mu nekateri pravijo grb, ter za rusko zastavo, ki jo nekateri deklarirajo za slovensko".

Na vprašanje, kaj bi naredil za Cerkev, odgovarja, da si že sama postilja zelo dobro. Cerkev vstopa v gospodarstvo in kapitalske trge kot multikapitalist, čeprav je njena vloga vse kaj drugega, pravi prvak SNS-a.

"Imamo premalo patriotizma. Ena od izboljšav je domovinska vzgoja v šolah, kar sem predlagal in je minister Zver obljubil, da bo vpeljal v pouk, druga je pravilno učenje zgodovine," je prepričan predsedniški kandidat.

"Džamija v Ljubljani in v Sloveniji nima kaj delati," pravi o džamiji, sicer pa naj bi imeli v Sloveniji po zahodnoevropskih standardih že 14 džamij, ki jim muslimani "pri nas pravijo molilnice, zato da lahko govorijo, da nimajo ničesar".

Celoten klepet lahko preberete tukaj.

Prijavi napako
Komentarji
enoo
# 09.01.2008 ob 11:33
4.matejchy007 Original priimek če pogledaš mal nazaj je JELINĆIĆ to se pravi,da je južnak. Oni so si pol sami mal popravljali strešice itd. Predkratkim si je pa še dal naziv PLEMENITI
matejchy007
# 15.10.2007 ob 18:26
ljudje zmago je edini pravi slovenec in takega precednika potrebujemo, zato vsi v nedeljo glasujte za njega. ZMAGO ZMAGA je naša !!! mi te podpiramo, le tako naprej
starfucker
# 24.09.2007 ob 17:34
Zmago je naš!
branka22
# 21.09.2007 ob 23:27
Plemenitost njegovih dejanj in mišljenj nima primarjav v dobrem in slabem, ampak definira eno samo lastnost pridobitništva tujega in predvsem vladajočega prevzetništva, na osnovi arogantnosti sebi nadetega naziva.
roookie
# 21.09.2007 ob 18:29
Populizem v najhujši obliki. Kaj je za Slovenijo naredil Jelinčič mi ni najbolj jasno razen raznih zdrah in prepirov.
Zmago Jelinčič
link
Jelinčič skrbi za zgodovinsko dediščino
5
17. oktober 2007 ob 17:09 Volilni štab predsedniškega kandidata Zmaga Jelinčiča sestavljajo trije ljudje, najpomembnejša tretjina pa je sam.
Več novic ...
Kazalo