Slovenija

Poudarki

  • Pritožba Strelskega centra Gaj in Kopra
  • Vogrinec: Z razpisom se strinjam
  • Zaradi razpisa čaka Lukšiča interpelacija
  • Stožicam celoten znesek
Stadion Stožice
Stožice bodo, kot kaže, dokončane tudi z devetimi milijoni evrov evropskih sredstev, ki jih "podeljuje" ministrstvo za šolstvo in šport. Foto: MMC RTV SLO
Strelski center Gaj
V Strelskem centru Gaj se bodo na odločitev ministrstva za šolstvo pritožili. Foto: Strelski center Gaj
VIDEO
»Razpisnim pogojem ustrez...

Dodaj v

9 milijonov Stožicam - neuspeli prijavitelji se ne predajajo

Na ministrstvo prispele štiri vloge
2. avgust 2010 ob 13:58,
zadnji poseg: 2. avgust 2010 ob 19:21
Ljubljana - MMC RTV SLO

Projekt Stožice, ki ga je na razpis ministrstva za šolstvo za sofinanciranje prijavil MOL, izpolnjuje pogoje in bo prejel več kot devet milijonov evrov za sofinanciranje, so sporočili z ministrstva.

Na ministrstvo so prispele štiri prijave, Stožice pa so prejele največje število točk. Vlogi Univerze v Mariboru za projekt Univerzitetnega športno-medicinskega centra v Mariboru ter Strelskega centra Gaj za strelišče in večnamensko dvorano sta bili zaradi neizpolnjevanja pogojev zavrnjeni.

Projekt Javnega zavoda za šport Mestne občine Koper za mestni in atletski stadion Koper je na drugi strani izpadel zaradi "nedoseganja predpisanih točk v II. sklopu meril - prednostna merila", so sporočili z ministrstva za šolstvo in šport. V omenjen sklopu sta sicer navedena dva kriterija, in sicer regionalni kriterij in vplivi na horizontalne politike.

Pritožba Strelskega centra Gaj in Kopra
In kaj o vsem skupaj menijo predstavniki zavrnjenih projektov? Direktor Strelskega centra Gaj Igor Rakuša je za MMC že napovedal, da bodo uporabili vsa pravna sredstva, ki so jim na voljo, da izpodbijejo to odločitev ministrstva. Poudaril je, da se ne strinjajo z argumentom, da ne delajo v javnem interesu, in opozoril, da je isto ministrstvo leta 2004 njihove objekte vpisalo v razvid športnih objektov, ki so namenjeni za javno uporabo. "Lani smo izpeljali svetovno prvenstvo, letos pa evropsko, torej zagotovo delamo v javnem interesu," je dodal.

Da se ne bodo kar predali, so sporočili tudi z Mestne občine Koper. Za TV Slovenija so pojasnili, da so se na razpis pritožili že vnaprej, saj so tako kot opozicijski politiki prepričani, da so merila in pogoji, ki so navedeni v njem, pisani le na kožo projektu Stožice.

Vogrinec: Z razpisom se strinjam
Manj ogorčeni so na Štajerskem. Predsednik organizacijskega odbora univerzijade leta 2012 Tone Vogrinec je o zavrnitvi mariborskega projekta, ki bi bil za izvedbo Univerzijade pomemben, za TV Slovenija dejal: "Razpis vsekakor ni idealen ter je morda najbolj naklonjen Stožicam in Ljubljani, toda sam se s tem popolnoma strinjam."

Nad odločitvijo pa so, seveda, navdušeni v Ljubljani. Ljubljanski podžupan Jani Möderndorfer odločitev komisije ministrstva za šolstvo razume kot priznanje pomembnosti projekta gradnje stadiona in dvorane.

Celoten znesek Stožicam
Znano je, da ministrstvo za šolstvo in šport na začetku julija objavilo razpis za sofinanciranje investicij v športno-rekreacijsko infrastrukturo, ki ga delno sofinancira Evropska unija. Za financiranje projektov je namenilo 9.386.149 evrov.

Mestna občina Ljubljana je morala na poziv ministrstva za šolstvo vlogo, ker je bila nepopolna, dopolniti ter ji priložiti še manjkajoči obrazec analize stroškov in koristi.

Zaradi razpisa čaka Lukšiča interpelacija
Kmalu po razpisu so se pojavili očitki, da je "razpis pisan na kožo" projektu Stožice, ki je projekt Mestne občine Ljubljana in župana Zorana Jankovića, razpis pa je tudi razlog za interpelacijo, ki čaka ministra za šolstvo in šport Igorja Lukšiča.

V največji opozicijski stranki, ki je skupaj s SNS-jem vložila interpelacijo, so tako pred časom za MMC dejali, da je se minister Lukšič "že nekajkrat izpostavil in med drugim predlagal, da bi vlada zagotovila denar iz proračunske rezerve". "Ker je bila ta ideja na vladi zavrnjena, se je minister lotil iskanja druge rešitve. Razpis za dodelitev sredstev iz evropskih kohezijskih skladov, ki je v teku, pa je dejansko pisan na kožo edinemu mogočemu upravičencu in ni skladen z zakonom o javnih naročilih, po katerih morajo imeti vsi vnaprej zagotovljene enake možnosti," so poudarili.

A. K. K., T. K. B., M. N.
Prijavi napako
Komentarji
luck1
# 02.08.2010 ob 14:10
Take demokracije ni niti v Afganistanu...
scan
# 02.08.2010 ob 14:08
Ja res žalostno, če so zato morali osnovnošolcem in srednješolcem vzeti malice.....
kapodol
# 02.08.2010 ob 14:10
Plačilo "starih" računov za Jankovičevo podporo koalicijskemu trojčku.
fakin
# 02.08.2010 ob 14:10
In kako bodo reagirali naši predstavniki v vladi? Enako kot doslej! Nojevsko.
redline
# 02.08.2010 ob 14:02
Nej se blatenje koalicije in opozicije začne ZDAJ!
mojca111
# 02.08.2010 ob 14:08
Ah, tista dva sta se "prijavila" z namernimi pomanjkljivostmi seveda, tako, da ne bodo očitki, da je razpis prirejen samo za Zokija.
Le kam je šla tista velesposobnost najboljšega "managerja" na svetu Zokija? Kaj ni vpil kako bo ta projekt financiran samo z zasebnimi sredstvi. Z državnim denarjem (države in banke) je seveda vsak sposoben.
kritikar
# 02.08.2010 ob 14:10
Kaj če bi vlada direktno odobrila sredstva stadionu, ne pa da se skriva za prirejenim razpisom.Prirejen razpis pa bi moral biti razveljavljen,drugače je to kriminal. Naj se pokaže kot sofinanser Stožic, bo izpadla vsaj malo bolj poštena. I terpelacija pa itak ne bo uspela, saj stranke, ki jo predlagajo nimajo večine.
Afnogunc-de lux
# 02.08.2010 ob 14:08
Koliko so pa dobili ostali???????? Verjetno drobož - le da bodo tiho.
mojca111
# 02.08.2010 ob 14:13
Kaj če bi vlada direktno odobrila sredstva stadionu, ne pa da se skriva za prirejenim razpisom.

Točno tako. Saj to so poskušali, pa ni bilo zakonske podlage (Križan je takrat zavrnil Lukšiča), nato so so spomnili na nek "razpis", kjer so nahecali še dva, da sta oddala šlampasto prijavo, da sta seveda odpadla.
kritikar
# 02.08.2010 ob 14:14
Janković bo vedno podprl levico.Levica pa mora biti kadrovsko v strahotni krizi, saj nobena od koalicijskih strank nima človeka, ki bi ga predlagala za župana.Si predstavljate, da stranka, ki vodi državo nima kandidata za prestolnico.Toliko v razmislek kakšni kadri vodijo našo državo.
JohnMichxx
# 02.08.2010 ob 14:19
Enak razpis je bil letos za prenovo DURSa (e-davkov) spletnega dela. Kjer je specificiran HERMESOV kader kot pogoj, skoraj tako natančno da manjka samo še starost in spol in stalno prebivališče za ljudi, ki bi bili na projetku. Ta razpis je identičen!
NOB
# 02.08.2010 ob 18:26
V vsej zgodovini RSlovenije se še ni zgodilo, da bi nek razpis od objave do odločitve komisije tako hitro stekel. Običajno potrebujejo za isto vsaj 6 mesecev, pa da ne omenjam, da so začetek avgusta skoraj vsi na dopustih. Ko bi le bili vedno tako učinkoviti!
iverson3
# 02.08.2010 ob 14:03
kr smejat se mi je zacel k sm si takoj zamislu reakcijo SDS-a :D to bo se smesn!
sharkyslo
# 02.08.2010 ob 14:06
Te Stožice so sramota, razpis pa je sigurno - kot številni ostali bil prirejen za "tovariše", kot ponavadi...
ii
# 02.08.2010 ob 14:03
OiS - only in slovenija
U-N
# 02.08.2010 ob 21:24
Problem je, da so razpisni pogoji bili takšni, da se je že vnaprej vedelo kdo in za koga je stvar sploh razpisana in ta projekt je na koncu tudi denar dobil. Ampak, sedaj se bodo ostali pritožili na EK in Bruselj gleda na te stvari drugače kot pa nekateri politiki v Ljubljani in potem se bo zgodilo, da bodo zahtevali denar od Slovenije nazaj, saj ne bo pravilno porabljen in razdeljen. Kakopak bo Slovenija ta denar potem vrnila vendar, Stožicam bo vseeno ostalo teh 10 milijonov (na koncu iz državne blagajne seveda).
SheriffJoeArpaio
# 02.08.2010 ob 18:23
Lukšić je vzel malice otrokom, da lahko sedaj finacira štadion na katerem bo igral nek klub, ki bo kmalu spet izpadel v peto slovensko nogometno ligo....Ta leva vlada bi odvzela denar tudi za invalide in rakave bolnike in ga raje dala jankoviću za stadion, da si lahko polni svoj ego....
ban03
# 02.08.2010 ob 15:02
Mimogrede, je pa s tem razpisom država omogočila da so Stožice delno financirane z EU sredstvi. To je v bistvu dobro, a ne?

Kolikšen je ta delež? Avtor članka, prosim za informacijo
DREADLORD
# 02.08.2010 ob 14:16
a se da kje razpis videt. ima kdo link?
aladin1001
# 02.08.2010 ob 21:52
na balkanu nič novega

v vegradu trgali sužnjem
kreditne obroke od plače
in jih ne nakazovali banki

v ljubljani sužnji dokončujejo
amfiteater za igre
za gospodo
ogromno jih ni dobilo plače
kot se pač za sužnje spodobi

v pesku zmagoslavja
primitivnih nogometnih navijačev
ponikne solza bosanskega zidarja
ki nima za sendvič

bravo, slovenska levica
karl marx se vrti v grobu
ko ventilator
ronzi
# 02.08.2010 ob 19:20
stožice pa še kr požirajo denar.... a ni grep pred kratkim dobil 150miljonov€???? zaj pa še 9miljonov eu sredstev???? pa dobro,kam gre ta denar???? namesto,da bi teh 9miljonov dobil maribor za obnovo stare tribune, jih dajo v stožice.saj boste rekli,da je bil razpis pa bla bla bla,sam tega pa res ne razumem več.
arheopteryx
# 02.08.2010 ob 19:16
Moram reči, da me danes prvič sram, da sem Slovenec.

Politiki so si do sedaj privoščili že marsikaj ampak tole pa je višek arogance. Kot da človek, ki je sposoben razmišljati z lastno glavo, ne vidi kaj se dogaja. Ta zadeva je za kriminaliste in ne za interpelacijo.

Kar me pa še najbolj žalosti je to, da jih, glede na komentarje, moji sodržavljani podpirate. Ko berem vaše komentarje se mi kar smilite. Večjih idiotov res ne mere bit. Da vas politiki nategujejo - vi pa nastavljate rit.
JAKŠA
# 02.08.2010 ob 17:10
Ja stadion se rabi, tudi dvorana, ampak ena stvar pa me pri tem moti. Ali ni sam jankovič govoril, da se bo gradilo samo iz privat denarja?
moichy
# 02.08.2010 ob 17:35
Ta stadion in dvorano so zgradili samo zato, da bi se Janković lahko hvalisal, kako sposoben župan je in koliko je naredil za Ljubljano. Raje naj poskrbijo, da bodo delavci, ki so delali na omenjenem projektu, dobili ustrezno plačilo. Zdaj se bo vse do županskih volitev samo govorilo o tem, kaj je Janković omogočil Ljubljani. Bomo videli, kako kvalitetno narejeno je vse skupaj, ker imam včasih občutek, da se jim je šlo bolj zato, da bo vse čimprej narejeno, ne pa, da bo vse tudi narejeno kakovostno. Je pa res, da je ministrstvo za šolstvo podprlo projekte, ki so namenjeni Ljubljani, na ostala mesta pa kar pozablja. Očitno bo kmalu spet začela prevladovati centralizacija države, ki so jo komunisti itak s pridom zagovarjali. Ostala Slovenija ni pomembna.
papiga
# 02.08.2010 ob 15:21
ban03 SDSovci so ob vložitvi interpelacije jasno povedali, da raje vidijo, da EU sredstva propadejo ker bi ostala neizkoriščena,ker nihče drug nima pripavljenega projekta po pravilih, kot pa da ga dobi Ljubljana.
O SDSovci, spet vam bomo Ljubljančani odčitali lekcijo na volitvah. Županskih,parlamentarnih, kakšnem referendumu,.... samo pridite... vi bi praskali po Ljubljani, vi s svojo preteklostjo, nasilno zgodovino do Ljubljane in vsem, kar vas obdaja?
krumpek
# 02.08.2010 ob 14:33
LOL
skomarje03
# 02.08.2010 ob 14:15
...je prispeval 20€...
mattyy
# 02.08.2010 ob 22:55
Me zanima koliko miljonov pobere Electa za "svetovanje"!
Triptico
# 02.08.2010 ob 14:36
Jaz sem se hotel prijavit, kandidiral bi za nov plastični tobogan za moje punčke na naši terasi, borih 65 eur in plastični bazenček za 9 eur + kanglica z lopatko in grabljicami 5 eur, skupaj 79 eur (športno rekreacijski center na naši korti). Seveda je mafija pod vodstvom tranzicijske levice pobrala ves denar, moje punčke pa se bodo še naprej morale igrat s starimi lopatkami in drsat po starem toboganu. Bazen je raztrgal sosedov mačkon!
te-nej5
# 02.08.2010 ob 14:03
Kdo bi si bil mislil?
REDCRAB
# 02.08.2010 ob 23:02
Itak, da tovariš Vogrinec drži s svojimi kamerati.
Marko.marko
# 02.08.2010 ob 21:45
Stadion in dvorano se nujno rabi, temu ne bom nikoli oporekal. Ljubjančani ali boljše rečeno Slovenci tako središče čakamo že preveč časa, prou je da gre dnar za to! Problem je sam na kakšn način gre, zakaj Jankovič ne stopi pred tv in reče: smo finančno spušili in rabimo pomoč! Država prosim pomagaj da nardimo stožice. IN jaz bi podprl, da država da dnar za ta namen. Tle se pa skrivamo za smešnimi razpisi. Deejte no, kdo bo v pol leta zgradil objekt v vrednosti 9 miljonu Evru? Stožice pa se lohk krasno končajo.

Ampak bo pa usaj stadjon. Še interpelacija in nikoli več nobedn ne bo vedu kako se ga je delalo, se bomo pa spraševali kako smo žveli prej brez.
mojcd
# 02.08.2010 ob 17:03
Mestna občina Ljubljana je sicer morala na poziv ministrstva za šolstvo, vlogo, ker je bila nepopolnoma, dopolniti in ji priložiti še manjkajoči obrazec analize stroškov in korist

to pove vse.....so koga od ostalih pozvali na dopolnitev?
Tkachuk1970
# 02.08.2010 ob 16:05
Saj tukaj se ne gre za SDS, za Jankoviča,za Lukšiča, za fuzbal, za Olimpijo, za šport in ne vem za koga še...

Gre se za PRAVNO DRŽAVO, gre se za to, da lahko lobiji dosežejo karkoli hočejo in potem to retrogradno pokrijejo, gre se za to da postajamo banana republika, gre se za to da ena elita dela karkoli hoče, gre se za to da nam vlada mafija.

Ljudje za to se gre , ne pa za fuzbal. TO je samo finta tipa "kruha in iger"
ban03
# 02.08.2010 ob 15:17
No, če je delež 85% iz EU sredstev, potem pa niti ne vem v čem je tolikšen problem.

A ni fino, ker smo pripravili razpis s katerim smo uspeli "pocugati" 7,65 mio. € iz Evrope. Denar, ki ga sicer ne bi videli.... Laično sklepam, da se EU sredstva ne nakazujejo v naprej, ampak da oni nakažejo sredstva, ko so izstavljeni računi izvajalcev. Če je temu tako, potem je nekako dikcija, da mora biti športni objekt iz razpisa končan letos smiselna. A ni?
ban03
# 02.08.2010 ob 15:01
Ne razumem. To je novica? A ni to bilo jasno že prej.

Če ni, čemu je SDS vlagala interpelacijo, če je pa šele danes razpis oddan.... Ima SDS kakšen kontakt znotraj razpisne komisije....

Skratka, vse skupaj je kr nekaj. To se je vedelo že "100 let nazaj" in pika. To ni nobena novica.
skoko
# 02.08.2010 ob 14:34
JohnMichxx : "No samo upam, da se dvorana ne bo med prvo tekmo podrla, ker je tako slabo narejeno vse da je kar zaskrbljujoče."

Kaj ti si mogoče nadzornik gradnje v Stožicah oz. po čem sklepaš to?
vipmit
# 02.08.2010 ob 23:18
@kritikar
2. avgust 2010 ob 21:24
Prijavi neprimerno vsebino
Ali se kdo vpraša kam je šel denar za STADION?

V žepe gradbene mafije!
Se grem stavit, da bi stadion bil zgrajen za 40% ceneje, če bi ga gradili tujci in ne domača gradbena mafija!!!
schawlly
# 02.08.2010 ob 19:31
Mi imamo pa gasilski dom za zgradit v našem kraju. A bomo moral sami zbrat denar, al bo dal denar kar princ Yankovich!
Milena
# 02.08.2010 ob 17:34
papiga: če verjameš v pravljice za lahko noč. Mene vse to stane z nekaj krat letnimi podražitvami vsega sranja dočim pofu*kane plače stagnirajo že leta. Se ti to zdi normalno?
Milena
# 02.08.2010 ob 17:18
HAHAHAHA!!!!!!

Za ta denar bi moral stati že davno:

stadion za 50k
dvorana za 25k

Pa v ZDA vam zgradijo ceneje no....

OiBS = ONLY in BANANA Slovenia.
marsal
# 02.08.2010 ob 16:39
Hala Tivoli in ostali - dejanski športni objekti - se podirajo ravno zaradi tega, ker je Jankovič ves denar zmetal v stadion, ostalo pa zanemaril.
josip
# 02.08.2010 ob 15:18
Lukšič - Lukašenko, isti drek.
kritizer
# 02.08.2010 ob 15:05
SDS zahteva interpelacijo, da bo lahko pljuval po Ljubljani in s tem dokončno potunkal v drek svojega županskega kandidata. Ampak nobena cena ni previsoka, ko lahko Ivan in čreda nastopajo pred kamerami in trobijo neumnosti.
fresher
# 02.08.2010 ob 14:26
Če koga zanima ...

razpisna dokumentacija:
http://www.mss.gov.si/si/okroznice_razpi
si_in_javna_narocila/javni_razpisi/?tx_t
3javnirazpis_pi1%5Bshow_single%5D=1072

Objava rezultatov:
http://www.mss.gov.si/si/okroznice_razpi
si_in_javna_narocila/javni_razpisi/?tx_t
3javnirazpis_pi1%5Bshow_single%5D=1080
dput
# 02.08.2010 ob 14:23
besedilo razpisa:

http://www.mss.gov.si/fileadmin/mss.gov.
si/pageuploads/razpisi/Strukturni_skladi
/2010/2_7_2010_Sportna_infrastruktura_Be
sedilo_razpisa.pdf
marsal
# 03.08.2010 ob 09:31
Papiga, ne laži. Samo Jankoviča so pozvali na dopolnitev.
Milena
# 02.08.2010 ob 21:26
kritikar: v đepove?
ronzi
# 02.08.2010 ob 21:23
papiga
z tabo se pa sploh ne bom prepiral,ker je škoda mojega časa.....
jaz sn povedal svoje mnenje in to je to.
če te pa tako hudo moti,pa je to tvoj problem in ne moj.
če si pa tak hudo pameten,pa mi povej,kdo dejansko bo dobil teh 9miljonov????MOL,grep,kdo drug????
Nikec3
# 02.08.2010 ob 19:36
Slovenska politika je totalno v...

Ko bodo naslednjič volitve jih bojkotiram! Ker je popolnoma vseeno kdo je na oblasti. Vse skupaj gre nekako tako: Koalicija poda nek predlog, opoziciji to ni všeč, boljšega predloga pa nimajo, nato se vsi skupaj žalijo še nekaj tednov, dokler se mediji tega ne naveličajo. Če bi bil Janša na oblasti bi bil on za Stožice Pahor pa proti, ker če je opozicija za, avtomatsko izkaže podporo koaliciji.

Za to pa tak sistem ne deluje!
Kazalo