Slovenija
Protest Ajdovščina
Nekateri so v Ajdovščini protestirali tudi z nostalgijo. Foto: MMC RTV SLO/Mojca Dumančič
VIDEO
Ajdovci pošiljajo politik...
VIDEO
Gron je vdaro v Murski Soboti

Dodaj v

Ajdovci politike pošiljajo "v maloro"

12 protestnikov v priporu, štirje pa v hišnem priporu
7. december 2012 ob 07:39,
zadnji poseg: 7. december 2012 ob 19:32
Ljubljana - MMC RTV SLO

V Ajdovščini je protestiralo nekaj sto ljudi, večinoma nekdanjih delavcev Primorja, pa tudi jeznih meščanov. V Murski Soboti je bilo na ulici 2.000 ljudi, v Bohinjski Bistrici 30.

Poleg osrednjega protesta v Ljubljani so ljudje protestirali tudi po številnih drugih mestih. Protest v Bohinju, ki se je mirno končal, je organizirala skupina "Gorenjska vstaja". Pozvala je k prenehanju vandalizma v Bohinju, kjer se je pojavilo nekaj novih grafitov, občinska stavba pa je postala tarča za metanje jajc.

Drugi protest v Ajdovščini
Protest na ajdovskem Lavričevem trgu se je začel ob 18. uri pod geslom "Gotow je! - Nej grejo u maloro!" V snežnem metežu je protestiralo nekaj sto ljudi, je za MMC poročala dopisnica TV Slovenija Mojca Dumančič.

Neuradno je bila večina protestnikov razočaranih in obubožanih delavcev propadlega Primorja. Nekaj je bilo tudi jeznih meščanov, predvsem zaradi naraščajočih cen komunalnih prispevkov. Miroljubna skupina protestnikov s psi je prišla iz Celja, da bi izrazila solidarnost z Ajdovci. Kot je še poročala Dumančičeva, so se protestniki s trga želeli odpraviti pred hišo nekdanjega prvega moža propadlega Primorja, Dušana Črnigoja, a se nazadnje za to niso odločili, ker naj ga ne bi bilo doma.

Ajdovce je razburil četrtkov sklep občinskega sveta o visokem povišanju cen komunalnih storitev in oskrbe s pitno vodo, ki se bodo za štiričlansko družino povišale z zdajšnjih 35,63 evra na kar 51,50 evra. Prve proteste so v Ajdovščini organizirali že pred tednom dni, ko se je kljub izredno slabemu vremenu zbralo okrog 200 protestnikov. Med njimi je bilo tudi precej mladih, ki že dolgo neuspešno iščejo zaposlitev.

Nekateri so izražali nezadovoljstvo nad županom Ajdovščine. Marjan Poljšak je namreč obljubljal ponovni razcvet gospodarstva in prihod visokotehnoloških podjetij, v resnici pa so drugo za drugim zaprla vrata vsa nekdaj uspešna ajdovska podjetja.

Na shodu v Ilirski Bistrici, ki se je začel ob 16. uri pri Ažmanovem domu, se je zbralo okoli 30 ljudi. V nasprotju z drugimi shodi naj bi bil uperjen predvsem v občinske veljake.

2.000 protestnikov v Murski Soboti
Skupina "Prekmurska vstaja" je organizirala protest na Trgu zmage v Murski Soboti. Policija ocenjuje, da se ga je udeležilo okoli 2.500 ljudi. Soboški župan Anton Štihec je zaradi shoda odpovedal tradicionalni prednovoletni sprejem v hotelu Diana.

Policisti so odvzeli prostost dvema protestnikoma, starima 18 in 29 let, ki sta poskušala z betonskimi tlakovci priti na protestni shod. Po končanem shodu sta bila oba izpuščena.

12 protestnikov v priporu, 4 v hišnem priporu
Preiskovalni sodniki na mariborskem okrožnem sodišču so 12 osumljenim za nasilništvo na ponedeljkovih protestih v Mariboru odredili pripor, tri pa so poslali v hišni pripor. 13 priprtih pa je bilo izpuščenih. Hišni pripor je bil odrejen tudi za protestnika, osumljenega napada na uradno osebo med protesti 27. novembra v Ljubljani.

Na mariborskih protestih pretekli ponedeljek je bilo sicer prijetih 119 ljudi, od tega so jih 28 pridržali. Poškodovanih je bilo 39 ljudi, od tega 25 policistov in 14 protestnikov, med njimi eden huje.

G. C., Al. Ma.
Prijavi napako
Komentarji
ukinitev
# 07.12.2012 ob 07:54
Res je že več kot skrajni čas,
da se v tej deželi naredi red !!!
AntiFA
# 07.12.2012 ob 08:05
magik, odvisno, tisti res zahebani od države, naredijo zastonj.

Če ne bodo ljudje, ne bo nihče...si lahko mirno zapomnite.
zaratustra
# 07.12.2012 ob 08:09
Magik
Koliko je tarifa da pridejo protestirat in koliko da vržejo granitne kocke v ljudi??
vprašaj SDS in njihov podmladek, baje bo nov cenik
VSI STE GOTOFI
androido2009
# 07.12.2012 ob 08:21
Včeraj sem tukaj dal en komentar, samo moje MNENJE in v sekundi me en lik napade, da agitiram za Janšo. Ko malo razložim, me obtoži, da sem z leve. Pa Golobičev pa to. Ko poskušam razložit, da sem nezadovoljen občan, ki poskuša razumet kaj se dogaja in da nočem, da mi nekdo določa kdo sem in kaj razmišljam pa mi reče naj se umirim. In se še sam malo poglobim in opazim, da ste tukaj sami pikolovci. En bolj pameten kot drugi. Ste zagotovo sami intelektualci in s tem, ko tako nastopate odvračate ljudi od sodelovanja. Popljuvate vsakega, nekaj deset pa vas misli, da ste ta glavni tukaj na rtvslo.si. Na bruhanje mi gre. Pa ko pomislim, da sem že trikrat protestiral v MB in to čisto spontano, brez da bi me kdo novačil, me mine, da bi še. Kot da sem že v revolucionarni Franciji. Eni bi me dali na podlagi enega komentarja na giljotino. Jezen sem. In mineva me, da bi protestiral, ker vidim, da ste vsi eni paranoiki in pametnjakoviči. In za take se naj izpostavljam.
Vzemite to kot kritiko občana, ki je poskušal razumet, se vključit v debato, a je bil odrinjen, določen, sojen. Od nekih, ki mislijo, da je ta upor njihov.
358clenKZ
# 07.12.2012 ob 08:00
Gotov je!
hermes3
# 07.12.2012 ob 08:07
Stalno se nam vsiljuje kulturni vzorec neodgovornisti, ki ga promovira in zastopa Rimokatoliška sveta cerkev. Sedaj to vsiljevanje neodgovornosti v zameno za sproščeno krajo in slepomišenje še sistemsko poglabljajo. Sedaj ko nimamo več predsednika, nimamo več nikogar, ki bi opozarjal na to anomalijo v družbi, ki vodi v totalni razkroj in kaos. Na koncu rimskeg acesarstva, ko so huni plenili po cesarstvu, ker ni bilo več nikogar, ki bi bil mentalno vojaško usposobljen za boj, so papeži pošiljali proti hunom device, ki so jih ti seveda zlorabili, mesta pa uničili. To nas čaka, če se ne upremo temu sistematičemu sproščevanju=debilizaciji. V Dnevniku:
Minister Andrej Vizjak naj bi se spreminjanja družinskega zakonika lotil z imenovanjem Franceta Cukjatija, Aleša Primca in Tomaža Meršeta v svet za družino in razrešitvijo generalne direktorice direktorata za družino Ane Vodičar.
zemljemerec
# 07.12.2012 ob 08:13
Nujno prepovedat delo funkcionarja na večih področjih, ker s to pakso ogrožamo gospodarstvo,zakonodajo in pravosodje.
zabiče
# 07.12.2012 ob 08:32
Protestniki: "Politiki so hujši od kameleonov"

Ljudje ki hodijo na mitinge nič kaj dosti boljši.


________________
sram te je lahko za to izjavo

rezultati vstaje se že kažejo
-odstop mariborskega šerifa
-sprejetje pokojninske reforme
-16 miljonov za visoko šolstvo
-gremo dalje

če ne bi bilo vstaje bi še vedno ždeli v temačnem "bunkerju"
politiki pa bi še naprej veselo kradli

gremo Slovenija
dokazali smo sebi in drugim da smo država,ki ima ljudstvo,ki ve kaj hoče
in ima POGUM in ZNANJE
zabiče
# 07.12.2012 ob 08:49
Udeležbo na današnjem shodu v Ljubljani je na spletnem zidu napovedalo že skoraj 2.500 ljudi.

a boste šli kaj protestirat pred magistrat? jasno, da ne boste... ovce jankovičeve


a bo tebi že enkrat jasno zakaj se pri tej vstaji sploh gre ?
gre za spremebe v družbi,
tudi "političnega sistema" med drugim
in to po volji in merilu NARODA

narod ima možnosti,ki pa jih ne izkorišča
narod ima pravico da se njegovo idejo "obravnava" v parlamentu,
narod ima možnost za obravnavo "opoklica" posameznika ne samo na volitvah
ampak tudi s podpisi..
narod ima marsi katero pravico
pa jim to politika "odvzema" s tem,ko narod postavlja v pasivnost
ali jim celo "skriva" pravico

prišel je čas sprememb
in pustite leto 1990,1991..
tisto je bila "druga scena"

to sedaj je čisto nekaj drugega
in ne politikov
Obsidijan
# 07.12.2012 ob 08:57
Kanglerja bo zamenjal tisti, ki ga bodo Mariborčani izvolili.
Kdorkoli bo, bo pa moral paziti, da ne bo tudi sam gotof. In to je kar lep začetek.
Redfire
# 07.12.2012 ob 08:53
Androido 2009, žal ste se na napačnem mestu poskušali vključiti v debato. Forumi pod članki so že dolgo časa le bojno polje levih in desnih kavčarjev. Teh ne zanima vsebina vašega prispevka ampak le to, kako lahko s svojimi prispevki, odgovori navijajo za sebi ljubo opcijo. Nekateri so dobesedno plačane ovce za to, da poveličujejo svojega liderja. Nič osebnega torej, to jim je služba... Vendar so to hkrati ljudje, ki svoje riti ne premaknejo s kavča, tako da nič bat, na demonstracijah jih ne boste srečali. Če ste bili zraven, potem vsaka vam čast, tam ste dejansko dali svoj prispevek in tudi zmagali, tukaj gor pa se zmagati ne da in se niti ne splača poskušati.
Ivo Lola
# 07.12.2012 ob 08:49
Ne pozabimo na kapitaliste in finančne mogotce, ki so pravi strici iz ozadja politikov. In ne pozabimo na sistem, ki jim vse te kraje omogoča. Ne pozabimo na borze in banke.
SAM
# 07.12.2012 ob 08:47
Vedenjski vzorci, ki v Mariboru niso dovoljeni, ostajajo trdno pravilo v Ljubljani. Država je kot jabolko, ki gnije v sredini.
abi normal
# 07.12.2012 ob 14:49
Vidim da nekaj omejencev še vedno forsira temo levi - desni. V tem trenutku upam trditi nslednje. Ali so res tako zarukani ali pa so plačani. Druge ni.
zabiče
# 07.12.2012 ob 09:26
In še to vsem tistim ki tako veselo ponavljate "gotof si" Poiščite si vsaj SLOVENSKO besedo za svojo parolo. Gotof to vsekakor ni!!!!

ma na kaj si se ti "obregnil" ?
pa ti poznaš sploh jezik ?
ga ni jezika na tem svetu,ki bi ne uporabljal tujk prenesenih v svoj jezik
predvsem v narečjih
v našem jeziku,torej slovenskem jeziku,poznamo anglizme,germanizme,romanizme,madžarizm
e..tudi srbohrvatizme

btw-a je fertik "slovensk beseda" ?
a je štala,bajta,čižmi,šefla,borša,škaf
..
slovensko ?

dej ne govorite neumnosti
še posebej ne v teh rečeh,ki se dogajajo zdej

gotov,gotovo,gotovi..
se uporablja v slovenskem jeziku in ni nobenega razloga da ga narod ne bi uporabljal tudi sedaj
Medo
# 07.12.2012 ob 08:51
Ljudje pomislite malo. Stranka in ljudje v njej, ki nam vladajo se pajdašijo z neonacisti.. Še enkrat z neonacisti! Že to bi moralo biti dovolj, da odstopijo. Jaz si ne predstavljam, da se kaj takšnega zgodi v kakšni Nemčiji,Angliji itd.. Eno uro po tem so out.
legendaZ
# 07.12.2012 ob 09:04
Tako je, ne dajmo se Slovenci tem političnim Barabam
Medo
# 07.12.2012 ob 08:56
@Redfire

Levih in desnih kavčarjev je v teh debatah zelo malo... nas je pa velika večina, ki nismo opredeljeni ne levo ne desno, ne za janšo ne za jankoviča itd. in se zavedamo da so vsi enaki.. skorumpirani in bolani ljudje, ki so nam uničili državo!
toldo
# 07.12.2012 ob 21:53
Telim z rdečo zvezdo tudi ni jasno za kaj se gre.
Urban1984
# 07.12.2012 ob 12:33
Prav hudo mi je, ko berem komentarje nekaterih, ki ste cinični in protestnike ponižujete, ko jih primerjate s politiki, ter hkrati iščete različne teorije zarote in se sprašujete o resničnih namenih protestov. Nameni so izključno politično motivirani, in sicer od politike, ki nas že 21 let ropa in nas j*** v glavo. Do sedaj smo bili tiho, sedaj pa ne bomo več. Kdor nima več ničesar, nima ničesar za izgubiti. Izgubijo lahko le tisti, ki sedaj ugodno živijo na račun političnih strank, ki se jih želimo s protesti za vedno znebiti.
Sam nisem plačanec ne t.i. levih, ne t.i. desnih, temveč sem državljan te države, ki plačujem davke, dohodnino za zdravstveno in pokojninsko zavarovanje, od česar ne bom prav veliko imel, niti prav veliko nimam, saj moram zdravnika, če želim biti na vrsti v uglednem času plačati iz svojega žepa. To stanje je odraz nesposobnih in požrtnih politikov, ki upravljajo z našo državo zadnjih 21 let. In pa odraz dela družbe, ki svoje politične liderje časti kot bogove ter jim zvesto sledi, brez kančka kritičnosti, ne glede na to, kaj počnejo.
heureka
# 07.12.2012 ob 09:07
Dejstvo je da Gorenak z svojo generalizacijo izgrednikov,ces da je nevaznio ali so to levi in desni,da so to preprosto kriminalci ,banlizira problematiko ,ki se je pojavilila pri nas z pojavom neonacisma v naso druzbo. To bi moralo biti za vsakega ODGOVORNEGA ministra za notranje zadeve "PROBLEM".,na pa da bi tako kot to dela on ta pojav preprosto negleziral.
Morda pa noce sr....v svoje lastno gnezdo . Ali pa je dobil tako direktivo od zgoraj,saj se je njegov sef, ze nekoc izjasnil temu podobno.
zabiče
# 07.12.2012 ob 09:05
kakšne spremembe? Da bo Kanglerja nadomestil kemijski tehnik, faliran študent Frangež, ki je dober samo zato, ker ga podpira opcija, ki je v Sloveniji očitno edina dovoljena in legitimna.

kdo je reku da ga bo pa nadomestil ?
pravico ima vsak kandidirat,še barabin Kangler,če ne bo pristal v zaporu

ampak-volitve bodo odločile
in narod je spregledal

se pa vidi da nekateri ne morete razumeti ALI si morda celo ne želite sprememb tega gnilega političnega korumpiranega sitema,ki ga imamo sedaj

in kaj NAPELJUJEŠ in INSINUIRAŠ
o "dovoljeni in legitimni" opciji

a se komu sodi zaradi ideologije ?
NE !!!

ampak se SODI korumpiranosti in svinarijam,ki so jih počeli
VSI !!!
Medo
# 07.12.2012 ob 09:00
@SAM

V tem je fora. Jaz ti bom tisto vodovodno inštalacijo popravil zelo dobro. Tako kot se od mene pričakuje.... ti ki nam vladajo sedaj delajo pa tako, da v bistvu niti ne popravijo kaj, kvečemu ti bi tisto "vodovodno inštalacijo" vzeli ven in izstavili račun...
zabiče
# 07.12.2012 ob 08:56
Aja pa ne si mislit da podpiram katero drugo stranko. Nobene ne. Vsi so isti, vsi morajo iti! To je prva stvar ki nam mora uspeti. Pol pa se lotimo popravljat njihove napake....

točno tako

če hočeš popraviti hišo moraš najprej porušiti gnile stebre,zidove,okna...
tudi do temeljev ,če je potrebno
in potem začeti graditi

in točno to počnemo sedaj
vse kar je gnilo moramo najprej spucat
if
# 07.12.2012 ob 08:32
Sedanji protesti izražajo zahtevo po odklopu politike oziroma vseh politikov, ki so doslej krojili samostojno Slovenijo.
Zapoznela reakcija ljudstva!?
Tako bi morali storiti leta 1990, oziroma vse politike iz YU bi morali odklopiti od pomembnih funkcij v samostojni Sloveniji. Pa nismo.
Večina ljudi je takratno idejo Jožeta Pučnika o lustracije označila za maščevalno, pritrdila stari politiki in namesto demokrata Pučnika na predsedniško mesto izvolila nedemokrata Kučana. Tako je ljudstvo trasiralo politiko samostojne Slovenije po načelu »tudi v demokraciji nedemokracija«.
Ta nazor je slovensko ljudstvo umeščalo na predsedniško funkcijo ves čas samostojne Slovenije in tri četrtine časa na zakonodajno in sodno oblast.
V dvaindvajsetih letih slovenski narod že drugič popravlja zgrešeno preteklost. Za sedanjost velja, tokratna lustracija po načelu »tako počez« ne bo ustrezna poteza. Če bo, bo poteza z novo napako!
Tomažin
# 07.12.2012 ob 22:49
Vedno se je okoli rdeče zvezde zbirala zločinska sodrga tepcev in barab.

Edino kar jim je treba preprečiti, je da bi delali kar jim pade na pamet.

Njihova svoboda je za poštene in delavne ljudi suženjska tlaka in arest obkrožen s strojnicami in bodečo žico.
nevem
# 07.12.2012 ob 10:21
Če se protesti , razen splošnih floskul "gotof si", "fertik je"... ne bodo artikulirali vsebinsko, z neko vizijo in konkretnimi rešitvami za preoblikovanje družbe in se v končni fazi personificirali ter postali gibanje... bo zadeva prej ali slej zvodenela, ali pa izkoristila za takšne in drugačne koristi anonimnih vsemogočih "stricev".
vojnaslo91
# 07.12.2012 ob 22:42
mocco # 07.12.2012 ob 22:09

Vidim, da si poznavalec, potem še povej kakšnem pomen je mahati z zastavami, ki sodijo v muzej... a misliš, da mu bo Tito pomagal?
nemarjak09
# 07.12.2012 ob 20:53
Kak še vedno ne razumete, da so sodišča skorumpirana in nažirajo Slovenijo. Tam mora zaropotat, potem pa se vsi ostali tudi začnejo bati roke pravice.
slip_knot
# 07.12.2012 ob 16:19
Kar se tiče včerajšnih protestov v Kranju, pa tud tistih prejšni teden. Popolnoma sem bil razočaran nad ljudmi, ki so se jih udeležili, tako da sem včeraj po 20 minutah zapustil prostest. Pojejo južnaške navijaške pesmi, v srbohrvaškem jeziku vzklikajo,... Večina jih kot kaže sploh na razume kaj se gremo. Od teh skupin slišim, da komaj čakajo, da vlada in janša padeta in postane predsednik vlade janković. Sam sem biv prepričan, da protestiramo proti vsej politki, tako proti levi kot proti desni, proti janši in proti jankoviću. Tako, da se protestov v Kranju ne bom več udeleževal. V Ljubljano pa še pridem.
zabiče
# 07.12.2012 ob 09:35
V Mariboru, se je zgodila Grčija,v Ljubljani pa Beograd.

v Mariboru se je zgodil Beograd,ker so odstavili "šerifa",tako,kot so Srbi odstavili Miloševića
v Ljubljani se zaenkrat ni še nič zgodilo

se pa še bo
generacija56
# 07.12.2012 ob 09:24
Najnovejše razkritje Večera, ki ga tukaj izgleda ne bomo brali: policija naročnika v politiki ne bo več iskala, ker je vseeno, ali je levi ali desni!!!!!
Beri: naročnika so našli v svojih vrstah in jim ni jasno, kako naj proti njemu ukrepajo!
Beri: Protesti MUST GO ON!
Koperboy
# 07.12.2012 ob 08:47
androido2009: naj ti volja do protestiranja in debatiranja ne upade zaradi desetih debilov na tem portalu. To so ljudje, ki svojih besed na tem portalu ne bi nikoli izrekli v živo, zato se raje skrivajo za monitorjem. Jaz zelo podpiram takšne, kot si ti! Tudi sam sem se hotel udeležiti protestov, ampak z 2-letnim otrokom ne grem med petarde, zato sem gledal od daleč.
Ehehe
# 07.12.2012 ob 08:41
ma kaj usi neki jočete in vedno se nekdo najde ki more met neki proti. končno se je narod malo dvignu, to vsekakor ni slabo. kasna sprememba se bo sigurno zgodila, spremembe so vsekakor dobrodosle v taki sitiaciji. slabs ku tko ne more bit, tko d neke skode ne bo. že to da se umaknejo stari grdi politicni obrazi bo super, kdo jih pa zmore še gledat ??
gesan
# 07.12.2012 ob 16:47
Protestniki: "Politiki so hujši od kameleonov"

Ljudje ki hodijo na mitinge nič kaj dosti boljši.


Če misliš; na politične mitinge, se popolnoma strinjam!
mala riba
# 07.12.2012 ob 14:40
Ajdovci tudi nad tajkuna Črnigoja

Yesss, to mi delite, mislimo na vas!!!
STANE
# 07.12.2012 ob 12:06
slofbi111
zapatist
nekateri pa so pač samo strankarski vojščaki....brez hrbtenice...narodu, ki mu pripadajo pa obračajo hrbet.

Tako je, tisti ki ne prepoznajo kriminalca in sistemske korupcije v Jankoviću so točno to.

Daj slofbi111 poizkusi,če ti bodo možgani "dovolili" in roka ubogala napisat zraven Jankoviča še ime JANŠE, potem boš zrel za proteste in spremembe,ki si jih Slovenci želimo !!!!!!!!!
DREADLORD
# 07.12.2012 ob 11:05
Zokiju pišite pod sliko v cirilici, ker možakar v latinici ne šteka najbolje. A ne vidite,da vseeno rine med protestnike?
ginza
# 07.12.2012 ob 10:57
nevem:Če se protesti , razen splošnih floskul "gotof si", "fertik je"... ne bodo artikulirali vsebinsko, z neko vizijo in konkretnimi rešitvami za preoblikovanje družbe in se v končni fazi personificirali ter postali gibanje... bo zadeva prej ali slej zvodenela, ali pa izkoristila za takšne in drugačne koristi anonimnih vsemogočih "stricev".

Zahteve protestnikov so zelo jasne. Hočejo pravno državo, enakost pred zakonom za vse, da so lopovi kaznovani, da se denar davkoplačevalcev ne krade in daje v privatne žepe, da veljajo enako pogoji in pravila za vse. Tukaj ne potrebujemo nekih hudih sprememb, kot samo to, da se zakoni, ki jih že imamo UPOŠTEVAJO konsistentno in brez izjem. Gre torej bolj za spremembo mentalitete kot sistemske spremembe. Za spremembo prepričanja "jaz sem nedotakljiv in lahko delam, kar hočem in mi nihče nič ne more" v prepričanje "če ne bom delal po pravilih in v čimvečjo korist vseh, bom moral odgovarjati oz. bom kaznovan" Odgovornost mora postati sama po sebi umevna. Tako kot ima delodajalec pravico odpustiti delavca, ki podjetju dela škodo, tako moramo tudi državljani imeti pravico odstavitve ljudi, ki smo jih volili na njihove položaje, če se izkaže, da ne opravljajo svojega dela tako, kot bi morali ali celo škoduejejo. "Državljani so delodajalci, politiki in uradniki pa njihovi zaposleni" je RAZMIŠLJANJE, KI SE MORA ZASADITI V GLAVE POLITIKOV in vseh nas, in marsikdo si ne bo več drznil pomisliti na lumparije.
xavi
# 07.12.2012 ob 09:53
Danes bodo protestniki spet vpili pred vlado," Janša gotof si", češ. da človek, ki ga obravnavajo na sodišču ne more biti predsednik vlade. Vsi , ki to vpijejo in s tem manipulirajo in vsak dan na novo pozabijo, da ga je tožilka, ki je žena, tistega udbovca, ki ga je pred 23 leti aretiral v procesu JBTZ, v sedanjem političnem procesu obtožila, da je neznanega dne, od neznane osebe, na neznanem kraju, prejel obljubo o prejemu neznane količine denarja. Lepo vas prosim!
Če to ni politično sojenje, kot so to delala komunistična sodišča pred 60 leti, kaj pa je to potem? Če že komu v državi sodijo, naj mu sodijo vsa na osnovi vsaj enega, kakršnega koli dokaza. Na osnovi takšne obtožnice, pa se človek niti braniti ne more, saj sploh ne ve pred čem se naj brani.
Taka obtožnica je sramota slovenskega sodstva in vse sodnike v državi je lahko sram, ker se ne uprejo takšnemu političnemu sojenju!

V primeru drugih ljudi, ki sedijo na bližnjem magistratu v Ljubljani, kjer je policija evidentno dokazala, kako se je odtekal denar v privatne žepe pa nič! Niti obtožnica ni vložena za nobeno zadevo, pa zadeve stojijo že leta in leta. Tudi proti temu bi se sodniki lahko uprli!

Da ne govorim o protestnikih, ki jih danes pričakujem tudi na drugih lokacijah v Ljublajni in ne samo pred vlado in parlamentom. Če se že hoče. da se počosti "nesnaga" ,potem naj bo čiščenje tam, kjer "umazanija" dejansko obstaja.
obelix complicus
# 07.12.2012 ob 09:53
Teh nekaj sto, po facebooku organiziranih protestnikov ... to ni nič. Vse te demonstracije so navaden prdec v sapo, sploh ob nekaterih ljudeh, ki jih gledam v prvih vrstah protestnikov.
Dokler ne bo nekdo stopil naprej, javno prevzel vodstva bo tako.
Ko pa se bo nekdo izpostavil, vsaj približno in v par točkah navedel program in 'osebje' na novo postavljenih' ... takrat pa lahko začnemo kakšno vstajo.
Dokler je vse skupaj na ravni 'gotof je' ... ne bo nič.
Zavedati se moramo, da potrebujemo alternativo ... in to sposobno alternativo, ne menjave iz desne na levo in z leve na desno.
Četudi se po čudežu zgodi, da vlada pade ... za javni sektor bo še vedno zmanjkovalo denarja, pufov nam ne bodo več dajali ... skratka, spremenili samo s tem nismo nič.
Zaključek? Dokler ne bo alternative, za katero stojijo IMENA sposobnih posameznikov s vsaj nekakšno osnovno strukturo gospodarskega programa, do takrat se demonstracij ne bom udeležil. In veliko nas je takšnih. Veliko takšnih, ki bi lahko pomenili kritično maso za spremembe. Ampak za spremembe v znano smer in prihodnost ... ne v anarhijo in v nič, kamor vodijo takšne facebook anonimne demonstracije.
MIRNČAN
# 07.12.2012 ob 09:46
Zato ker povem resnico pa nimam svojega mnenja. A se bo Janko spet rokoval s protestniki?
Medo
# 07.12.2012 ob 09:04
@MIZE

Ni res kar praviš. Ne vodijo poti nazaj v tiste čase. Ogromna je razlika med čredo ovac in množico ljudi, ki se zaveda, da tako kot je ni vredo in da je čas za spremembo.
Medo
# 07.12.2012 ob 08:53
Aja pa ne si mislit da podpiram katero drugo stranko. Nobene ne. Vsi so isti, vsi morajo iti! To je prva stvar ki nam mora uspeti. Pol pa se lotimo popravljat njihove napake....
NDB
# 07.12.2012 ob 23:13
Bravo MMC odlična slika za prikaz dela slovenske neorevolucije .
malidelnicar
# 07.12.2012 ob 19:21
Ok jugoslovanski simboli?
No go.........
Mogoče mora Slovenija pasti še nižje, da bo ljudem potegnilo.

Janša je naredil napako, ko je hotel po vsej sili prevzeti vlado. O tem smo govorili s frendi po volitvah. Dal bi jo Jankoviću pa naj on pokasira kritike - ki bi jih saj ne bi znal furat zadev, program bi se mu še hitreje zrušil. Glede tega Janša res ni bogve kakšen strateg. Dve veliki napaki v enem letu: 1. miniranje (oziroma držanje štange Semoliču - temu tipu ni za zaupat!) Pahorjeve pokojninske reforme 2. neprepustitev vlade Jankoviću.

Ok, predstavljajmo si tale hipotetičen scenarij: (samo za potrebe debate seveda :))
1. pomlad 2011 - pokojninska reforma. Opozicijske stranke (SDS, SLS) podprejo Pahorjevo reformo. Proti je le DeSUS. Proti so sindikati - Semolič in Štrukelj. Proti je ŠOS.
2. reforma isto prepričljivo pade
3. zgodi se isto kot se je tudi v resnici: jeseni bonitetne ocene poletijo v nebo
4. zgodi se nato tudi isto kot se je v resnici: finančna situacija se leta 2012 še poslabša

Posledica: ljudje bi popizdili, na sindikatih bi padale glave, Semolič in Šrukelj bi bila izgnana iz sindikatov. sprejelo bi se zakone o prepovedi organiziranja javnih sindkatov. Sprejelo bi se nov zakon po katerem so sindikati realnega sektorja urejeni panožno in ne na nacionalni ravni. Sprejelo bi se zakon, da mora (kot na Novi Zalendiji) vsakič sodišče odločiti, če je stavka legitimna. Spremenilo bi se delovno zakonodajo.
Nepodpora pokojninske reforme je bila velika napaka.
slip_knot
# 07.12.2012 ob 16:18
Kar se tiče včerajšnih protestov v Kranju, pa tud tistih prejšni teden. Popolnoma sem bil razočaran nad ljudmi, ki so se jih udeležili, tako da sem včeraj po 20 minutah zapustil prostest. Pojejo južnaške navijaške pesmi, v srbohrvaškem jeziku vzklikajo,... Večina jih kot kaže sploh na razume kaj se gremo. Od teh skupin slišim, da komaj čakajo, da vlada in janša padeta in postane predsednik vlade janković. Sam sem biv prepričan, da protestiramo proti vsej politki, tako proti levi kot proti desni, proti janši in proti jankoviću. Tako, da se protestov v Kranju ne bom več udeleževal. V Ljubljano pa še pridem.
slip_knot
# 07.12.2012 ob 16:18
Kar se tiče včerajšnih protestov v Kranju, pa tud tistih prejšni teden. Popolnoma sem bil razočaran nad ljudmi, ki so se jih udeležili, tako da sem včeraj po 20 minutah zapustil prostest. Pojejo južnaške navijaške pesmi, v srbohrvaškem jeziku vzklikajo,... Večina jih kot kaže sploh na razume kaj se gremo. Od teh skupin slišim, da komaj čakajo, da vlada in janša padeta in postane predsednik vlade janković. Sam sem biv prepričan, da protestiramo proti vsej politki, tako proti levi kot proti desni, proti janši in proti jankoviću. Tako, da se protestov v Kranju ne bom več udeleževal. V Ljubljano pa še pridem.
slip_knot
# 07.12.2012 ob 16:18
Kar se tiče včerajšnih protestov v Kranju, pa tud tistih prejšni teden. Popolnoma sem bil razočaran nad ljudmi, ki so se jih udeležili, tako da sem včeraj po 20 minutah zapustil prostest. Pojejo južnaške navijaške pesmi, v srbohrvaškem jeziku vzklikajo,... Večina jih kot kaže sploh na razume kaj se gremo. Od teh skupin slišim, da komaj čakajo, da vlada in janša padeta in postane predsednik vlade janković. Sam sem biv prepričan, da protestiramo proti vsej politki, tako proti levi kot proti desni, proti janši in proti jankoviću. Tako, da se protestov v Kranju ne bom več udeleževal. V Ljubljano pa še pridem.
STANE
# 07.12.2012 ob 14:41
citizen
Cela Slovenija je bulana,kot pravi Hribar,pa še zdravnikov nimamo.....
Kazalo