Slovenija
Protesti v Krkšem
Protestirali so tudi v Krškem. Foto: Goran Rovan

Dodaj v

Foto: Protestni shod na Trgu Matije Gubca v Krškem

Policisti niso imeli dela
2. december 2012 ob 18:03
Krško - MMC RTV SLO, STA

Prvi protestni shod so pripravili tudi Posavci. Okoli dvesto se jih je zbralo na Trgu Matije Gubca v Krškem.

S transparenti so opozarjali politike, da imajo dovolj vsega in da je treba prekiniti kraje. Nekateri demonstranti so nosili transparente z napisi, kot so "JJ največ si kriv, pojdi!", "Država smo mi, ne politika", "Tako izgleda, ko se ti zgodi ljudstvo. - Gotofi ste!", "Dejmo po islandsko", "Hrvati, menjamo Piranski zaliv za Goli otok", "Novi Lopovski Bankirji", "Janša, dovolj imamo avtokracije" in še nekaj podobnih napisov.

"Če bo slovenski politični vrh nadaljeval sedanje početje, ga pred ljudstvom ne bo rešila niti Evropa," so poudarili. Lokalne politike niso omenjali. Skupina udeležencev shoda je pozvala tudi k vrnitvi vrednot Matije Gubca in napovedala ustanovitev Stranke Matije Gubca.

Najglasnejša je bila skupina mlajših anarhistov iz Posavja, ki so vzklikali različna gesla, so pa zatrjevali, da so proti nasilju.

Protest minil mirno
Protestniki, ki so zbrali kljub dežju, so se po dobri uri in pol razšli, protest pa je potekal mirno in brez izgredov, tako da policisti niso imeli nobenega dela.

A. S., Goran Rovan
Prijavi napako
Komentarji
zapatist
# 02.12.2012 ob 18:09
Pozdrav v Krško.
Bravo.
KLIPAN
# 02.12.2012 ob 18:24
Bravo Krško!
la.sonrisa
# 02.12.2012 ob 18:24
super, da ni bilo izgredov. bravo Krško!
janhan
# 02.12.2012 ob 18:25
BRAVO NAROD!!!
zabiče
# 02.12.2012 ob 18:25
Pozdrav v Krško iz Primorske

Skupaj smo in eno hočemo

boljši jutri
Bumbar
# 02.12.2012 ob 19:08
harsim

nisem niti za leve, niti za desne. Sem navaden delavec, ki dela v Mariborski fabriki za minimalno plačo in imam poln kufer vsega. Nič nimam, pa še to malo, kar imam, bi mi radi vzeli.

Boril se bom za Svobodno in Pravno državo z moralnimi ljudmi na oblast.

Vam pa sporočam: vso srečo z mirnimi protesti. Nič neboste dosegli. Elita še bo naprej kradla. Se slišimo čez 5 let, pa da vidim rezultate mirnih protestov.
Urban1984
# 02.12.2012 ob 18:45
T.i. "levičarje" in "desničarje" zanima le ena barva ... in to je BARVA DENARJA! Za ostalo se jim jebe! Večina je pokvarjenih oportunistov, z redkimi izjemami posameznikov, ki pa so prisilno ali samoiniciativno zapustili pokvarjen slovenski politični kotel. Prvi vojak Janša cinično išče pobudnike protesta v Jankovićevih privržencih, ta pa s svojim priliznjenim nasmeškom in podpiranjem protestov piha na dušo SLOVENSKEMU NARODU. Janezek, niso nas našuntali tardeči! In Zoki, protesti so uperjeni tudi proti tebi! Upiramo se, ker imamo ZADOSTI POLITIČNEGA KRIMINALA in JAVNEGA ROPANJA naše države! Zato se poberita oba, skupaj s svojimi "strici iz ozadja in ospredja"! GOTOFI STE!
trim
# 02.12.2012 ob 18:49
Tole sem zasledil danes na FBju. Se mi zdi, da je avtor kar zadel bistvo in da moramo imeti to v mislih, ko beremo medijske članke:

SPOŠTOVANI “TVORCI JAVNEGA MNENJA”, ALI BOSTE V IMENU POLITIKE IN NEKAJ DESET POSAMEZNIKOV, SLOVENSKEMU LJUDSTVU PRAV VI UKRADLI PROTESTE ???

Kot protestnik iz Ljubljane, ki sem bil prisoten na obeh protestih v Ljubljani,ne morem brez besed mimo dvoličnosti poročanja vas, predstavnikov sedme sile. Spremljam vaša poročanja iz kriznih žarišč širom sveta kjer ljudstvo protestira proti oblasti in primerjam z vašim poročanjem v Sloveniji. Skrajne skupine, nasilneži, huligani in podobne manipulativne in negativne oznake, ki so postale center vaših prispevkov, mi vzbujajo dvom o vaši objektivnosti poročanja.
Če so si protestniki v Sloveniji v petek prislužili oznako huliganov in skrajnežev, mi prosim pojasnite kako bi okarakterizirali protestnike v Grčiji, Franciji, Egiptu, Tunisu in ostalih državah ? Kako naj njih klasificiramo in etiketiramo?Ali so oni potem KRIMINALCI?
Ko govorite o nasilju in huliganstvu ne poročate o statistiki materialne škode in posledic nasilja. Koliko izložb je bilo razbitih? Koliko avtomobilov je bilo zažganih? Koliko nedolžnih ljudi je bilo poškodovanih? Kajti prav zgoraj našteto je realnost protestov o katerih poročate iz tujine in protestnike v nekaterih primerih celo označujete kot borce za svobodo.
Če nas ne delite na leve in desne, na bele in rdeče ali nas boste zdaj delili na huligane in ubogljive ostale? Zakaj se ne vprašate ali akcija povzroči reakcijo. Ali ni posredovanja policije v Mariboru vzbudilo odpor in jezo mladih proti njim?
Mladi so ostali brez prihodnosti, sedaj pa naj jim pripnemo še etiketo huliganov in skrajnežev in se izoliramo od njih?
Ne podpiram nasilja, ampak ali ni dogajanje ki ga gledamo ,reakcija na 20 letno polaganje rož in vzklikanja parol o pravicah ki naletijo na gluha ušesa in se nikoli ne spremni nič. Ugotovitve raznih profesorjev, ki vehementno pred kamerami podajajo« intelektualne« izjave pa samo kažejo na to, da nimajo nobenega stika z ljudmi in ne vidijo njihove stiske. Na žalost so mladi prav v policiji prepoznali zaščitnike oblasti in zato prihaja do udejstvovanj posameznikov kakršnim smo bili priča .
Vaše poročanje o skrajnežih pa lahko primerjamo z poročanjem Srbske nacionalne televizije v 80 in 90-ih letih, ko so legitimno odločitev Slovenskega naroda označili kot agresijo nad suvereno državo in z manipulacijo ustvarili ozračje popolnega sovraštva. Kdaj boste prevzeli moralno odgovornost za svoja dejanja in spregledali, da ste v primerjavi z socialnimi omrežij postali glasniki oblasti?
Kdaj boste novinarji predramili empatijo v sebi in prisluhnili jezni množici in vprašali mlade na cesti zakaj so tako jezni? Zakaj politika nemo opazuje dogajanje v upanju da se bo v neskončnost ponavljala praksa Slovencev, ki so se do sedaj v protestih vedno iztrošili in utihnili, ali pa so se s pomočjo politike in medijev razdelili na dva pola in z tem razbili kritično maso in naboj, ki lahko naredi spremembe. Če bi leta 1991 Srbskim medijem z insinuacijami vandalizmu, huliganstvu in nesprejemljivosti protestov v Sloveniji, uspelo razdeliti Slovence na dva dela, ubogljive državljane in huligane, ali bi danes imeli svojo državo ? Kdaj boste spregledali, da jeza množice ni usmerjena proti posameznikom ampak proti sistemski korupciji? Moram priznati, da obstajajo svetle izjeme, ki pa samo potrjujejo napisano.

Dragi državljani in državljanke ne glede na dogajanja in poročanja pa bom jaz še še naprej vsakič stal pokončno in se skozi proteste oklepal upanja na boljši jutri kajti navsezadnje samo to nam je še ostalo od Slovenije.

GOTOFO JE
bojanpz
# 02.12.2012 ob 18:28
Bravo Posavci. Čimveč takšnih shodov po VSEH slovenskih mestih, čas je da spucamo kompletno gnilo politiko iz naše dežele. Lopove, tajkune, prevarante, lažnjivce, hinavce na državi in lokalnih ravneh je treba odstraniti, pa nikoli več na položaje.
ŽIVELA SLOVENSKA VSTAJA!!!
NAROD SI BO PISAL SODBO SAM!!
malidelnicar
# 02.12.2012 ob 20:03
Zanimivo, tudi Kučan je na plakatu. Napredek, bravo.
pal17
# 02.12.2012 ob 20:39
Bravo, Krško!
AntiFA
# 02.12.2012 ob 20:12
Krško Power!

Otman
# 02.12.2012 ob 18:55
Da zgodovinska dejstva nič nas ne učijo,
se še enkrat potrdilo z Gubcem je Matijo:
ko od prejšnjega upora še 100 let ne mine,
razdelijo sredi Zagreba ga na četrtine.
radioaktiven.si
# 02.12.2012 ob 19:00
Hehe, protesti v Krškem...

Najbolj korumpirana občina v Sloveniji, kjer dva meseca pred zupanskimi volitvami celo Krško ve, koga bodo nastavili za župana, kjer se desni in levi družno v lokalu dogovorijo o prihodnjih glasovanjih in primernih zavlačevanjih za višje sejnine, protestniki pa lokalnih politikov ne omenjajo...

Bleferji na kvadrat.
Mr.D
# 02.12.2012 ob 20:31
Kaj pa Grosuple, se niso pridruzili? Bravo Dolenci!
Mr.Mr.
# 02.12.2012 ob 20:01
Bravo Krško. Gremo naprej. Vztrajamo do konca, dokler vsi skorumpirani funkcionarji ne bodo za zapahi.
tajkun08
# 02.12.2012 ob 18:47
Izjava danes iz Krškega
http://www.youtube.com/watch?feature=pla
yer_embedded&v=FacjtkpHMjk
pozitivc
# 02.12.2012 ob 23:49
Matija Gubec - naš heroj!
bugatti
# 02.12.2012 ob 21:56
lepo, da so posavci prinesli slovenske zastave, ker v LJ so na mitingu vihrale predvsem jugoslovanske
FAIRPLAYER
# 02.12.2012 ob 23:54
Hrvati !!!

Menjamo Piranski zaliv za Goli Otok.
Applecore
# 02.12.2012 ob 23:44
Kako se rešiti velike večine sedanjih političnih elit?

Z LUSTRACIJO.

Sprejmimo zakonodajo, po kateri bo vsem, ki so bili pred ustavnimi spremembami leta 1989 (te so omogočile večstrankarsko demokracijo) člani Komunistične partije, Zveze komunistov ali ZSMS, prepovedano zasesti najvišje funkcije v državi. Z najvišjimi funkcijami je mišljeno mesto poslanca v Državnem zboru ali Državnem svetu, mesto predsednika vlade in ministrov, mesto predsednika republike ter mesta županov vseh slovenskih občin. Očitno je namreč, da so se ti ljudje pod prejšnjim, totalitarnim režimom naučili številnih totalitarnih prijemov, ki smo jim danes priča v Sloveniji (izguba referendumskih podpisov, nespoštovanje sodišč, korupcija itd.). S tem bi se znebili velikega dela sedanje slovenske politične elite, začenši s premierjem Janšo in notranjim ministrom Gorenakom, da Jankovića niti ne omenjam.

Slovenci! V naslednjih dneh ponovno na ulice! Zahtevajmo lustracijo!!!
daryankoff
# 02.12.2012 ob 22:48
lepo, da so posavci prinesli slovenske zastave, ker v LJ so na mitingu vihrale predvsem jugoslovanske

To je povsem normalno, Posavci spadajo med najbolj narodno zavedne ljudi.
zabiče
# 02.12.2012 ob 18:34
Bumbar@

z nasiljem na protestih se spopadeš s policijo
policisti pa niso naši sovražniki ampak so ravno tako delavci s slabimi plačami
in tudi oni hočejo boljše življenje
zatorej-
z mirnimi ampak GLASNIMI demonstracijami
gremo naprej

sej smo že povedali svoje
in še bomo
in ne bomo se ustavili

proti volji naroda se ne more nič
z ničemer ne moreš ustaviti volje naroda

lahko se smejejo
ampak slej ko prej bo prišel čas,ko bodo plačali svoje grehe

gremo državljani Slovenije
Leni1
# 03.12.2012 ob 14:31
Zakaj ni nobene slike vseh protestnikov?

Očitno jih je manj, kot bi si jih hujskači želeli!
zabiče
# 03.12.2012 ob 08:37
Samo zato je zmagal Pahor, ker je spravljiv in nezdraharski človek!

dej ne bluzi neumnosti

Pahor je zmagal,ker je folk glasoval proti Türku.
In glasovali so v večini tisti,ki so strankarsko "pripadajoči" (cca 50% volilnih upravičencev in od tega je bilo 60% za Pahorja).
Navaden folk sploh na volitve ni šel
ker ima VSEGA DOVOLJ !!!
Fr Ro St
# 02.12.2012 ob 21:32
trim

Zelo dober prispevek, zelo dobro razmišljanje, zelo dobra drža
Bumbar
# 02.12.2012 ob 21:13
zabiče
z nasiljem na protestih se spopadeš s policijo
policisti pa niso naši sovražniki ampak so ravno tako delavci s slabimi plačami
in tudi oni hočejo boljše življenje


Poglej, policisti so naši sovražniki, ker branijo lopove. Če bi policisti opravljali svoje delo, bi vsi lopovi bili zaprti, mi pa danes nebi protestirali.

Policisti imajo samo eno možnost: Če jim je mar za pošteno in pravno državo in če podpirajo nas protestnike, potem naj odložijo ščite in čelade in se nam pridružijo. Potem pa gremo skupaj potrkat na vrata lopovov in jih policija aretira, potem pa po hitrem postopku, ljudskem sodišču obsodimo in poberemo vso nakradeno premoženje.

V nasprotnem primeru: če braniš lopove, si potem takem tudi sam lopov. Policaji zaenkrat dokazujejo, da so lopovi, ker branijo lopove, namesto, da bi branili pošten in delaven narod.

Jaz ti predlagam, da jim jutri na protest neseš poleg rož, še kakšno bonbonjero.

Matija Gubec se v tem trenutku v grobu obrača - ko vidi kako so mediji zmanipulirali narod in ga začeli deliti na mirne in nasilne protestnike, namesto, da bi narod bil ENOTEN, kot v času Kmečkih Puntov in se UPRL Diktaturi.
ttrubadur
# 02.12.2012 ob 20:16
Prostest (njegova oblika) in lokacija malce vlečeta na ironijo.

No povsem resno, ti protesti izgubljajo orientacijo. Delno za to najbrž poskrbi vladajoča elita, po drugi strani se mi pa zdi, da tudi protestniki ne vedo, kaj jih tare. Vedo le to, da nekaj ni tako, kot bi moralo biti.

Mogoče bi morali najti novodobnega Gubca??

Kaj če bi ugotovili, da država ne deluje? Glede na to, da trenutna oblast izjavlja, da je potrebno državo voditi, kot podjetje, bi bilo mogoče smiselno ugotoviti, da v sistemu, ki ga zagovarjajo, v takih podjetjih najprej zamenjajo vodstvo. Tudi pod razno ne gredo menjati/prevzgajati delavcev.

Torej, kdo bo koga je pa vprašanje tukaj in sedaj.
no72
# 03.12.2012 ob 00:41
na vseh dosedanjih demonstracijah v vsej Sloveniji skupaj doslej ni sodelovalo več kot 10000 ljudi!
Potem pa bombastični naslovi o "slovenski vstaji", a vam kaj pove rezultat volitev?
Ljudje vas imajo dovolj levaškega zdraharstva!
Samo zato je zmagal Pahor, ker je spravljiv in nezdraharski človek!
Hephaestus
# 02.12.2012 ob 18:42
"Če bo slovenski politični vrh nadaljeval s sedanjim početjem, ga pred ljudstvom ne bo rešila ni Evropa," so poudarili. Lokalne politike niso omenjali.
-------------------------------------------------------
Protestirali proti vladi, lokalne politike pa niso omenjali???
Mislim, ti javni sektoraši so pa prav smešni.
Nimajo pojma kaj jih šele čaka, ko pride trojka.
korenc
# 02.12.2012 ob 18:36
adijo turizem,30.000 delavcev na cesti
komsomolec
# 02.12.2012 ob 18:25
kontra janšizma in kapitalizma!
energetik10
# 02.12.2012 ob 18:32
če se bojo nadaljevali samo mirni protesti potem se ne bo zgodilo nič, a vam ni jasno?politiki se bojo za en dan zamislili naslednji dan pa bojo nadaljevali po istem kopitu...res noben ne vidi da dokler ne bojo padale glave se ne bo spremenilo nič?bo Kangler odstopu če bojo mirni protesti?ja seveda...
harsim
# 02.12.2012 ob 18:35
Bumbar

Levi ekstremist , da ne bo potem desničarski skrajneži so to in ono!
Kazalo