Slovenija
Referendum o zakonu o zakonski zvezi je v očeh polovice vprašanih nedopusten. Foto: BoBo
Stanka Setnikar Cankar
Stanka Setnikar Cankar je storila prav, ko je odstopila. Foto: BoBo
Miro Cerar
Cerarju kadrovske težave v zadnjem merjenju javnega mnenja očitno še niso škodile. Foto: BoBo
Borut Pahor
Borut Pahor je spet zavzel srca večine. Foto: BoBo

Dodaj v

Anketa: Referendum o družinskih razmerjih ni dopusten, a če bi bil, bi zakon lahko padel

Udeležba bi bila verjetno okoli 50-odstotna
16. marec 2015 ob 08:11,
zadnji poseg: 16. marec 2015 ob 11:18
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

O noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih ni dopustno odločati na referendumu, meni večina vprašanih v anketi Dela. Če pa bi referendum bil, bi se večina vprašanih izrekla proti njemu.

Na vprašanje, ali je dopustno, da se o noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih odloča na referendumu, je 52 odstotkov vprašanih odgovorilo odklonilno, 43 odstotkov pa jih meni, da bi bilo odločanje o tem dopustno. Če pa bi referendum vseeno bil, bi 36 odstotkov vprašanih podprlo izenačitev pravic istospolnih in raznospolnih parov, 50 odstotkov pa bi jih glasovalo proti. Devet odstotkov se referenduma ne bi udeležilo, pet odstotkov pa je odgovorilo z "ne vem".

Morebitnega referenduma bi se zagotovo udeležilo 37 odstotkov anketiranih, 21 odstotkov pa verjetno. Zagotovo jih na volišča ne bi prišlo 29 odstotkov, verjetno ne pa devet odstotkov.

Za spol gre!
Anketirance so spraševali tudi, o čem naj bi sploh odločali na morebitnem referendumu. Največ, 39 odstotkov, jih meni, da bi bil referendum o pravicah otrok, 13 odstotkov da o pravicah istospolno usmerjenih ljudi, 12 odstotkov pa jih je odgovorilo, da bi odločali o človekovih pravicah. Za enajst odstotkov bi referendum pomenil odločanje o družinskih pravicah, za tri odstotke o pravicah zakonskih parov, še dva odstotka pa menita, da bi odločali o ukinitvi spola.

V anketi so se dotaknili tudi odstopa ministrice za izobraževanje Stanke Setnikar Cankar. Da je bil njen odstop upravičen, meni kar 75 odstotkov vprašanih, šest odstotkov pa, da ni bil. Da je ob redni plači v 10 letih zaslužila še okoli 600.000 evrov, se zdi 60 odstotkom anketiranih zelo velika težava, 24 odstotkom pa velika. Da to ni niti velika niti majhna težava, meni pet odstotkov vprašanih, da je to majhna težava, so se strinjali trije odstotki vprašanih, za odstotek vprašanih pa je težava dodatnega zaslužka zelo majhna.

Anketo je 10. in 11. marca opravil oddelek za tržne raziskave Delo Stik na vzorcu 400 odraslih državljanov.

Cerarjeva vlada prepričala še nekaj odstotkov več ljudi
V ločeni raziskavi Vox populi pa se je pokazalo, da je podpora vladi znova nekoliko narasla, saj jo podpira 37,7 odstotka vprašanih, medtem ko delo ministrske ekipe kot neuspešno še vedno ocenjuje 57,7 odstotka anketirancev.

Pri strankah so se karte spet malce zamenjale, saj je SDS znova prehitel SMC. SDS bi volilo 16,3 odstotka vprašanih, SMC pa 16,2 odstotka. Na tretjem mestu je SD z 8,4-odstotno podporo, sledi pa mu že ZL, ki bi ga podprlo 7,9 odstotka anketirancev.

Nekoliko se je zvišala priljubljenost DeSUS-a, ki ima petodstotno podporo, NSi-ju pa je podpora padla na štiri odstotke. Za SLS bi glasovalo 2,6 odstotka vprašanih, za ZaAB pa le še 0,2 odstotka anketirancev. Če bi bile v nedeljo parlamentarne volitve, 20,3 odstotka vprašanih še ne ve ali bi šli, 16,8 odstotka pa se volitev ne bi udeležilo.

Tokratno merjenje razpoloženja javnosti je dodobra razgibalo lestvico najbolj priljubljenih politikov. Potem ko je preteke tri mesece prvo mesto zasedala evropska komisarka Violeta Bulc, se je na čelo razpredelnice tokrat vrnil predsednik republike Borut Pahor. Bulčevo, ki je tokrat tretja, je prehitela tudi evropska poslanka Tanja Fajon.

Javnomnenjsko raziskavo Vox populi je za časnik Dnevnik opravila agencija Ninamedia med 10. in 12. marcem na vzorcu 700 anketirancev.

A. Č.
Prijavi napako
Komentarji
alcatraz
# 16.03.2015 ob 08:57
Manipulacija....Tale Primc je uspel 80 tisoč podpisov zbrati v rekordno kratkem času....

ob pametovanju iz vsake slovenske prižnice.
Kris
# 16.03.2015 ob 08:47
Naj enkrat izvedejo anketo po slovenskih vrtcih in šolah, kajti rad bi izvedel, koliko otrok je zadovoljnih s svojim ''družinskim razmerjem'' in svojimi starši - naj to anketo izvede kaka neodvisna nevladna organizacija. Prvo vprašanje pa naj bo, na katerem sejmu so si otroci izbrali prav te odrasle, ki so danes njihovi starši? Pri vsej štoriji imam občutek, da so otroci popolnoma nepomembni in da gre za nepredelane strahove pri večini odraslih (nezrelost, ozkost uma?). Veliko je glasne samohvale brez kakršnekoli podlage. Zaščita otrok - fraza, zguljena kot stara plošča, a je najboljši okop, za katerim se skrivajo. Otroci, ki resnično potrebujejo pomoč, jih ne zanimajo, pomemben je videz, forma. Slovenci veliko dajo na fasado, vsebina jih ne zanima.
alcatraz
# 16.03.2015 ob 09:00
Se spomnite filma Samorastniki?
Tudi to je bila nekoč Slovenija. Ko se je sramotilo matere samohranilke. Danes je to nekaj samoumevnega. Pa nihče ne cvili, da otroci brez očetov gor rastejo. To je ratal kar normaln.

Mislim jaz ne vem, a je tko težko prešaltat v 21. stoletje?
Ali pa je res tisto drugo -> težko je sprejeti poraz. In zloraba otrok za doseganje političnih ciljev ali celo maščevanja.
In zloraba otrok za ugotavljanje, kolikšna je še podpora na terenu.
vidaest
# 16.03.2015 ob 09:18
Mene ni noben anketiral pa bi podprl zakon, vprašanje kakšno težo ima to. Je pa res, da so kutarji močno napihovali in maličili ta zakon, da so ljudje gredoč od maše mislili najmanj, da jim bodo geji vnuke kradli. Cerkvena hinavščina ima pač dolgo kilometrino in se spozna na človekova čustva.
Ostrozor
# 16.03.2015 ob 08:18
Referendum o družinskih razmerjih ni dopusten

Navedite, da tako meni večina respondentov, ne pa da zveni, kot izvršeno dejstvo.
por
# 16.03.2015 ob 09:09
je kdo dejansko že prebral zakonik?
TineB
# 16.03.2015 ob 08:50
"Če pa bi referendum bil, bi zakon padel."

Res, Delo Stik & Ninamedia? Ste preverjali tudi kvorum?

Kaj pa upoštevanje kvoruma, da mora 20% od vseh registriranih volivcev mora biti proti, da zakon res pade?

To, da je lahko celo 99% ljudi na referendumu proti zakonu še ne pomeni nič, če vseh teh glasov proti ni vsaj dobrih 342.000 - da zadostijo kvorumu, ki ga po novem predpisuje USTAVA. Če kvorumu ni zadoščeno, zakon obstane!

Zdaj, ko je kvorum, so napovedi JM raziskav pač BREZPREDMETNE, ker pač tega, ali bo kvorumu zadoščeno ali ne, NE MOREJO IZMERITI.
highopes
# 16.03.2015 ob 11:20
Sej sploh ne veste o čem se gre. Glavno da se trem gejem prepreči da gredo v dolge čakalne vrste za posvojitev. Ker vsi homoseksualci komaj čakajo da lahko posvojijo otroka, seveda.

Otrok bo prišel kao v zelo stresno nenormalno okolje ker je na voljo za posvojitev verjetno ker mu je šlo v prejšnji heteroseksualni družini zelo lepo? Kvečjemu mu je lahko stresno za take sosede ki niso zadovoljni s svojim življenjem in se vtikujejo v vsa druga življenja da lahko diktatirajo kako naj kdo živi in kaj kdo ne sme. Kaj šele da bi kdo pomislil da so homoseksualci ljudje kot vsi drugi. Večina jih se skriva ker smo še vedno v kameni dobi in sploh ne veste kdo vse okrog vas to je. Vaš pa mučijo ekstremni na paradi.

Sem že večkrat napisal in bom še in še. Če vam je tako hudo pa napisite zgodbo da bo posnet film. Da bo svet videl vaše trpljenje ko se v republiki sloveniji daje pravice homoseksualcem. Hudi problemi, ko ljudje ne živijo kot želite. Ko pač želi oseba ki ljubi isti spol nuditi otroku podporo in zavetje. Res grozno.
šurda
# 16.03.2015 ob 08:15
No upam, da si Ustavno sodišče ne bo dovolilo nove blamaže,
in še enkrat dovolilo referendum kjer večina odloča o manjšini !
oliva
# 16.03.2015 ob 11:35
"Zaljubljen sem v hruško na dvorišču in ne morem se poročiti z njo. Zakaj so mi kršene človekove pravice?"

Prepričaj jo, da gresta k notarju in podpišeta in overita podpise.
Za začetek - pol pa dalje. Pot bo dolga. ;)
Srečno!
K_ris
# 16.03.2015 ob 09:49
@lovec25

Kako pa se bo počutil med vrstniki, otrok dveh "OČETOV", je zelo zapleteno, ker že se delajo razlike med barvo in tudi premoženjskim stanjem staršev.

Torej bi po analogiji morali poskrbeti, da tudi tisti temnejše polti in z manj denarja v žepih ne bi smeli imeti otrok. Ker zakaj pa ne bi zaščitili tudi pravic teh otrok?
K_ris
# 16.03.2015 ob 09:29
Največ, 39 odstotkov, jih meni, da bi bil referendum o pravicah otrok, 13 odstotkov da o pravicah istospolno usmerjenih ljudi, 12 odstotkov pa jih je odgovorilo, da bi odločali o človekovih pravicah.

Neuma anketa, neumni rezultati.

Otroci in homoseksualci očitno za sestavljalce te ankete niso ljudje.
Binder Dandet
# 16.03.2015 ob 09:17
@por:
"je kdo dejansko že prebral zakonik?"

Ni česa brati. Zakonik je isti kot sedaj. Spremenili so le točko, kjer je definirana zakonska skupnost, in sicer iz "Zakonska zveza je skupnost moškega in ženske" so spremenili v "Zakonska zveza je skupnost dveh oseb".
šurda
# 16.03.2015 ob 09:11
Alcarin
Zakon je bil sprejet v parlamentu, in to z veliko večino !
O, tem, da bi v otroškem vrtcu spraševali kakšne starše si želijo
je pa res "nora" ideja !
BojanD
# 16.03.2015 ob 09:23
=Če nekaj ni človekova pravica, to ne pomeni, da je to prepovedano.=
Res je, zato sem kasneje vprašal nekoliko drugače: ali je to dovoljeno. Ker si značilno za pravičniške dušebrižnike spregledal moj popravek, sem to izpostavil še enkrat.
Binder Dandet
# 16.03.2015 ob 09:18
@semaino:
"Referndum bo dopuscen, ker stvar ni sistematicno urejena."

Verjetno si mislil "sistemsko urejena". Me pa zanima, kaj ni urejeno. Če nisi kar tako napisal.:)
BojanD
# 16.03.2015 ob 09:13
@Kekec, zakaj se zdaj izogibaš odgovoru? Vprašal sem te, ali bi prepovedal posvojitve, ker ta menda ni človekova pravica, ti mi pa govoriš o tem, da vsak otrok hoče imeti mamico in atija. Kakšen odgovor je to?
KovacevaKobila
# 16.03.2015 ob 08:58
O tem, ali bomo pustili, da homoseksualci posvajajo slovenske otroke, bomo odločili na referendumu.

Heh. Človek po branju vašega komentarja težko ubeži vtisu, da geje vidite kot nekakšno zlohotno izvenzemeljsko življensko obliko, ki je prišla po naše otroke. Dobro se primite, tole vas utegne pošteno sezuti: tudi homoseksualci so slovenski otroci.
BojanD
# 16.03.2015 ob 08:55
=Posvojitev otrok ni človekova pravica in to je dejstvo.=
@Ostrozor, torej navijaš, da prepovedamo posvojitve?
VITO
# 16.03.2015 ob 11:17
Volilne skrinjice v cerkve. Naj Big Brother odloči.
hepimen
# 16.03.2015 ob 10:56
Kekec99
Vsak otrok si želi očeta in mamo, še nisem slišal za otroka ki bi rad imel dva očeta ali dve mami.

Želiš reči, da se vsak otrok rodi s prirojeno željo po očetu in mami? A obstaja kakšna znanstvena študija na to, ali so to samo tvoje kratkovidne domneve?

Kajti spraševati šest let stare otroke, ki imajo očeta in mamo, je po mojem mnenju malce pristransko. Po svetu raje najdite še kakšnega otroka iz istospolne družine, če ga kaj moti, da ima dva očija ali dve mami.
Vongobongo
# 16.03.2015 ob 10:39
Kekec99

Tudi poroka ni naravna!
K_ris
# 16.03.2015 ob 10:00
@Alcarin

Naslednji naj bo tisti za katerega se zbere 40.000 podpisov oz. kolikor je po novem..... če v 25 letih nismo zbrali nikoli 40.000 podpisov za izgon česarkoli pa naj si bo ičev ali Romov

Če tak referendum ne bil prepovedan, bi jih že zdavnaj zbrali.
mc007
# 16.03.2015 ob 09:32
Do referenduma sploh ne bo prišlo.
v0ba
# 16.03.2015 ob 08:56
Če so procenti te ankete verodostojni, sem jaz papež
zapatist
# 16.03.2015 ob 14:38
Kaj bi bilo mene sram, če bi bil otrok in imel za fotra Primca..
Bivši uporabnik
# 16.03.2015 ob 13:40
Raznospolni prai tako ne moremo več s poroko izražati svoje spolne usmerjenosti in smo z novim zakonom diskriminirani.

Bravo, polepsal si mi dan :)))))
ginza
# 16.03.2015 ob 13:07
Kekec99:800 župnij dobi 20 mil € letno, razdeli to na vse vernike, nato pa razdeli 10 mil. € na vse geje v Sloveniji, in kdo dobi več? Manjšina izsiljuje večino, tega v demokraciji ni.

A ti to resno? A ti veš, da je mariborska nadškofija v izgubi 800 mio zaradi pohlepa, enega od sedmih smrtnih grehov? RKC se ne bi smelo sploh dajati denarja, ga ima dovolj, še preveč.
oliva
# 16.03.2015 ob 11:42
"Kako pa se bo počutil med vrstniki, "

med enimi, ki jih vzgajajo v sovraštvu, predsodkih itd. slabo, med tistimi, ki so vzgojeni v ljubezni in spoštovanju, pa normalno - odvisno seveda tudi od njega samega.
Vsak se mora po svoje borit in sobivat.
AnnoZero
# 16.03.2015 ob 15:41
Župnik Branko Cestnik:

Če bi bil homoseksualec, bi mi bilo v Sloveniji težko živeti. Morda bi nekje v Ljubljani še nekako dihal, živeti na podeželju obšankovskega mačizma pa bi me bilo groza. Norčevanje, posmeh, žaljenje „fegičev“ je na dnevnem redu.

Vsaj nekateri iz RKC, povedo tako kot je...
Vongobongo
# 16.03.2015 ob 12:53
Kekec99

@Vongobongo
In za kaj obsojamo Janšo ko so tudi drugi kradli? Ne mi s temi nizkimi udarci.


Obsojamo ga ker je kradel, Ko sva pa že pri nizkih udarcih. Jamraš kako je lahko LGTB dobila v 20letih 10 milijonov, medtem pa te nemoti milijarda in še več , ki je šla RKC-ju v 20leih ))) Zanimivo ni kaj )))
zapatist
# 16.03.2015 ob 12:36
@sladka kot med

Skratka...za razglabljane o Ojdipu itd, nima VVG nobenih strokovnih referenc...seveda pa to lahko počne kot laik, enako kot ti ali kdo drug...
oliva
# 16.03.2015 ob 11:32
@šurda:
"Kaj moram(mo) tu gor brati, pa saj to več ni res !
Kakšne nazadnjaške misli, to me spominja na dni ko so bili
otroci mater samohranilk PANKRTI, mater ko so umrle so
bile pokopane na prav posebnem delu pokopališča !"

Se strinjam, zame skoraj šokanten odziv.
Da smo kot družba skoraj bolj nazadnjaški kot pred 30 leti!
V demokratični Sloveniji bolj kot v "totalitarni trdokomunistični" Jugi.
Svašta...
KovacevaKobila
# 16.03.2015 ob 11:29
Jap, vsak človek se ima pravico preselit, če mu ne paše volja večine! Ne sme pa ta posegat v integriteto posameznika seveda z odvzemom življenja/prostosti (to ne) lahko pa z izgonom iz države (zakaj pa ne, čeprav se sliši hudobno)

Odvzem prostosti je poseganje v integriteto posameznika, nasilna deportacija pa ne? Heh. Očitno je, da ste zadeve premislili.

Zanimivo je, da zagovorniki tovrstnih očarljivih sistemov v svojih razmišljanjih opletate izključno s tujimi spolovili po koprivah, medtem ko bi sistem, o katerem sanjarite, ob prvi priliki in brez najmanjšega zadržka opletal tudi z vašimi. Ko bi sami fasali deportacijsko brco - ali nemara še kakšno hujšo - bi kaj hitro uvideli prednosti države, ki ima vgrajene varovalke proti vsiljevanju fašistoidnih nebuloz večine.

Sicer pa je to inherentna paradoksalnost konservativcev; veliki pristaši kapitalističnega individualizma ('ljudje si med sabo nismo enaki', 'vsak je svoje sreče kovač' ipd.), hkrati pa vam vsakič, ko si nekdo odprto privošči drugačnost, odnese pokrov.
Jinxi
# 16.03.2015 ob 10:40
Ce bi bil kvorum dosezen, kar dvomim, bi padel. So farji in razni primci teme poskrbeli za to ze pred dvema letoma, kaj sele sedaj, ko govorijo le o tem.
Binder Dandet
# 16.03.2015 ob 10:15
"Zakon bi padel izključno zaradi vsiljevanja otrok v zvezo, ki otrok ni sposobna ustvariti."

Ali so kje zapisali, da morajo istospolni pari pod mus posvojit otroka?:)
tihomir
# 16.03.2015 ob 09:49
Pahor je po ratingih spet na prvem mestu. Ali ne bi, kot se spodobi za klerikalne družbe, ženskam odvzeli volilno pravico?
Buldog
# 16.03.2015 ob 09:47
@Alcarin
16.03.2015 ob 09:33

vidiš tu je razlika v meni in meni podobnim in tabo in tebi podobnimi, jaz zagovarjam VOLJO VEČINE


Torej potem praviš, da je bilo ravnanje nacistične Nemčije z Judi, Romi, Slovani, invalidi,... pravilno in bi ga bilo treba dopuščat? Namreč tako ravnanje je bilo po volji večine.
Torej potem praviš, da je bilo ravnanje fašistične Italije s Slovenci pravilno? Namreč tako ravnanje je bilo po volji večine.
Torej potem praviš, da je bilo ravnanje s sužnji pravilno in se ga ne bi smelo odpravit? Namreč suženjstvo je bilo po volji večine.

Lepe stvari zagovarjaš, ni kaj.
Buldog
# 16.03.2015 ob 09:24
@bondi
16.03.2015 ob 09:19

Citiraj člen, ki spreminja definicijo družine!

Aja, saj res, ne moreš ga, ampak kar trolaš, ker so ti tvoji vodniki tako rekli, jim pa slepo verjameš.
BojanD
# 16.03.2015 ob 09:14
@Ostrozor, tudi ti se izogibaš odgovoru. Če posvojitev ni človekova pravica, zakaj bi dovolil raznospolnemu paru, da otroka posvojita?
justineM
# 16.03.2015 ob 14:35
Se bom ponovila: objavite clanke iz npr. Sagepuba, JStora, Academie, itd., neke peer reviewed, strokovno priznane studije. Roman Vodeb? Hahahaha. Je pa res, da je postal nek lakmusov test inteligence, saj takoj ves, kolk ima v glavi kdor ga linka :) :).
justineM
# 16.03.2015 ob 13:55
Zach Wahls zivi v druzini z dvema mamama, in ja, njegovo mnenje steje ravno toliko, kot mnenje tistega, ki si ga ti omenjal. Ti seveda tega ne bos priznal, raje bos skusal diskreditirati. Ce je Lgbt aktivist, je to postal kasneje, ravno zato, ker ga moti, da nekateri njegovi druzini odrekate pravice, se vec, se borite, da njegova druzina sploh ni druzina.
Nehajte se ze vmesavat v zivljenja drugih ljudi, ker vam pac niso vsec. Meni npr. Cerkev ni vsec, pa jo pustim pri miru, ne bi organizirala referenduma, da verni ljudje ne smejo posvajat otrok.
oliva
# 16.03.2015 ob 13:26
"Tisti, ki govorite, da nova teorija spolov pomeni enakopravnost heteroseksualnih in homoseksualnih parov, sploh ne veste o čem govorite. Najprej. Naravna skupnost je heteroseksualna skupnost. Le ta je sposobna preživeti"

Razloži to župnikom oz. rkc in vernikom - ki so, paradoksalno, ravno najbolj proti.
Vongobongo
# 16.03.2015 ob 12:30

amigo
# 16.03.2015 ob 11:41
Prijavi neprimerno vsebino
Kaj še zdaj ni odgovora! Kako mislite zagotoviti pravico do MAME in OČETA, otrokom ki živijo samo z eni staršem?

Dvostarševska družina je samo ideal. Tudi jaz sem v mojih otroških letih živel pretežno z mamo, saj je oče zaradi službe prihajal domov samo ob vikendih. Zaradi tega sem čutil, da sem prikrajšan v primerjavi z mojimi vrstniki, ki so imeli tudi atija. Naloga države je, da omogoča pogoje, da so lahko družine skupaj. To je podpora gospodarstvu za odpiranje delovnih mest, gradnja stanovanj za mlade družine itd. Da bi pa koga silili da mora na silo vzet partnerja, je popolnoma mimo.


Hvala za odgovor, sam jaz sm tudi zivel z mojo mamo, ker je oče pobegnil. In kle mi država nemore pomagat, da bo več doma. Saj ga ni blo blizu mene prvih 24 let mojega življenja!
Nekateri partnerji umrejo itd.....

Torej kako tem otrokom vrneš pravico do MAME in OČETA?
Binder Dandet
# 16.03.2015 ob 12:21
"Racionalnih argumentov zakaj do te izenačitve naj ne bi prišlo namreč praktično ni. Argumenti proti temeljijo predvsem na predsodkih in stereotipih. "

Podpis. Zato se pa meni tudi ne da več kaj dosti debatirat na to temo. Tisočkratno preigravanje kaj je naravno in kaj ne se mi zdi potrata časa. Pa neki strahovi, kako se bo homoseksualnost kot kuga širila.

Upam le, da bo v primeru referenduma folk bolj zainteresiran. Prejšnji teden je bila spletna peticija v podporo spremembam. In v naši družbi imamo geja in smo vsi za te spremembe. Ampak ko pride do trenutka, ko je treba nekaj naredit, pa jih par ni podpisalo peticije, češ da nima pravne veljavnosti itd.. Eden izmed nepodpisnikov je hkrati podpisal peticijo v podporo Clarksonu iz Top gear. Se bojim, da so goreči nasprotniki bolj angažirani in se pripravljeni borit za svoje ideale.
zapatist
# 16.03.2015 ob 12:07
@ostrozor
racionalne argumente proti homo-posvojitvam je podal mdr. Roman Vodeb

Misliš faliranca in samooklicanega psihoanalitika?

Lej....stroka je na ta vprašanja več ali manj odgovorila, pa naj Vodeb še tako izvaja neko kvazipsihoanaliza za katero sploh nima pooblastil, da bi jo lahko.
oliva
# 16.03.2015 ob 12:03
"Podprimo Koalicijo za otroke gre!"

Saj gre vendar za otroke, kajne?

Pokvarjeno.
koliko otrok živi v hudi revščini, stiski, hudih boleznih, invalidi, so žrtve zlorab...

In vam gre za enega otroka, da ga ne bo mogel posvojit en gejevski par.
highopes
# 16.03.2015 ob 11:44
Kdaj bo referendum o univerzalni prepovedi rojevanja in posvajanja? Ker otrok kar naenkrat ni pravica.

Kmalu za tem lahko imamo referendum o tem če morajo ženske ostajati za štedilnikom. Načeloma delo tudi ni bilo pravica za ženske preden so se feministke zbunile.
oliva
# 16.03.2015 ob 11:29
Ampak a potem ste proti - posvojitvam?

Ker namreč:
tisti, ki posvaja, (iz tega ali onega razloga) sam večinoma nima otrok.
Torej: narava ga ni obdarila z njimi, torej naj jih ne posvaja?

Sramota, če referendum bo, še večja, če bo večina odločila proti.

En človek - do dva - se ne bo mogel postaviti v vrsto, kjer bodo po enakih kriterijih obravnavani in prerešetani skozi sita kot vsi ostali.

Samo perverznež nekoga v vrsti gleda s spolnimi očmi.
Za nas ostale pa smo vsi enakovredni in enakopravni in vsi ljudje.
Beli, rjavi, majhni, veliki, suhi, debeli, mladi, stari, ...
TineB
# 16.03.2015 ob 11:24
Za informacijo: na DZak je proti zakonu glasovalo skoraj 280.000 ljudi, ob volilni udeležbi 30,31%.

Desnica (SDS + SLS + NSi + SLS) je na parlamentarnih volitvah 2014 prejela skupaj 284.000 glasov.

Na referendumu o arhivih, ki ga je desnica sponzorirala, je proti zakonu o arhivih glasovalo 133.300 ljudi - premalo, da bi zakon padel. Potrebovali bi 342.000 glasov proti.
Kazalo