Slovenija

Poudarki

  • "Praznik je del desničarske ideološke ofenzive"
Janez Stanovnik
Zveza združenj borcev za vrednote NOB-ja je zapisala, da se je v komunističnem totalitarizmu živelo le prvih deset let po koncu vojne, nato pa je bila Slovenija odprta družba z množičnim samoupravljanjem in visoko stopnjo socialne varnosti. Foto: BoBo
Proslava ob 27. aprilu
V zvezi borcev so prepričani, da se želi s praznikom diskreditirati NOB. Foto: BoBo

Dodaj v

Borci dneva žrtev totalitarizma ne bodo praznovali

"Komunistični totalitarizem le desetletje po vojni"
14. avgust 2012 ob 17:59
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Enačenje vseh totalitarizmov pomeni revizijo zgodovine, da bi skrili kolaboracijo z nacifašističnim totalitarizmom, so zapisali v zvezi borcev. Zato borci dneva spomina na žrtve totalitarizmov ne bodo praznovali.

Praznovanje 23. avgusta, ki ga je vlada pred kratkim razglasila za dan spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov, ne more prispevati k umirjanju političnih razmer, so zapisali v ZZB-ju za vrednote NOB-ja v izjavi, pod katero je podpisan predsednik zveze Janez Stanovnik. Zveza praznika zato ne bo zaznamovala.

Zveza je v izjavi zapisala, da je bil boljševiški totalitarizem med drugo svetovno vojno v protinacističnem zavezništvu z zahodnimi demokracijami, zato enačenje vseh totalitarizmov pomeni "revizijo zgodovine", katere namen je "skrivanje kolaboracije z nacističnim in fašističnim totalitarizmom".

ZZB NOB: Deset let po vojni smo že živeli v odprti družbi
O komunističnem totalitarizmu lahko govorimo le v prvem desetletju po drugi svetovni vojni, pozneje pa več ne, je prepričan Stanovnik, ki je v izjavi spomnil, da sta fašizem in nacizem Slovencem med vojno namenila uničenje, potujčenje ali razselitev. Enačenje totalitarizmov ni upravičeno, saj so ti neprimerljivi v prostoru in času, še piše v izjavi, borci pa še dodajajo, da se je v Sloveniji desetletje po koncu vojne živelo v množičnem samoupravljanju in ob visoki stopnji socialne varnosti.

"Organizator prireditve je ideološko pristranski"
Zvezo tudi moti, da slovesnost ob prazniku pripravlja Študijski center za narodno spravo, ki je, po njihovem mnenju, izrazito ideološko pristranski na področju, ki se dotika protikomunizma in narodne delitve.

Praznik je del desničarske ideološke ofenzive
Sklep o prazniku in imenovanje prireditelja slovesnosti ima ZZB za "cvetober zdajšnje desničarske ideološke ofenzive, s pridihom sprevračanja zgodovine, zmagoslavja premagancev, rehabilitacije kolaboracije in diskvalifikacije ali celo kriminalizacije NOB-ja in socialistične ureditve".

Prireditev bo v Mekinjah pri Kamniku
Prireditelj, Študijski center za narodno spravo, pa meni, da je slovesnost ob dnevu spomina na žrtve totalitarizmov pomembna prav v času krize, ko zaupanje v institucije pravne države in demokracije upada. Vsi bi si morali prizadevati, da se dnevi, ki so povzročili toliko gorja slovenskemu narodu, ne ponovijo več, so zapisali v izjavi za javnost.

Prireditev bo 27. avgusta v Mekinjah pri Kamniku, kjer se bodo spomnili 70. obletnice prisilne mobilizacije Slovencev v nemško vojsko. Vlada je razglasila 23. avgust kot dan spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov na dopisni seji 8. avgusta.

A. K. K.
Prijavi napako
Komentarji
tech
# 14.08.2012 ob 18:31
Prepovedat vse te proslave, da bo enkrat konec...do kdaj bomo vlekli za sabo to sranje...do leta 2050, 2100, 2200, večno?
Hanibal
# 14.08.2012 ob 18:20
Zveza borcev še vedno ni sposobna narediti katarze...
Arko
# 14.08.2012 ob 18:48
Stanovnik ponovno ne more iz svoje koze. Mar pozablja, da so prav oni na zacetku paktirali z naci fasisti, kasneje pa zvestobo obljubili velikemu klavcu Stalinu, kasneje pa je metode modro prevzel Tito. Z veseljem se bom poklonil temu dnevu. Totalitarni simboli na smetisce zgodovine in z njim tudi vsi Kucanovi paraziti.
raven_
# 14.08.2012 ob 18:37
odlično, vsaj enkrat ne bo potrebno poslušati Stanovnika.
Ribanjok
# 14.08.2012 ob 18:52
Borci dneva žrtev totalitarizma ne bodo praznovali

Saj ni čudno. Noben od njih ne pričakuje, da se bodo spominjali žrtev, ki so jih sami povzročili.
veyron
# 14.08.2012 ob 18:55
to je evropski praznik... me zanima, če bo šel Stanovnik v hosto in bo celi evropi vojno napovedal...
metaleta
# 14.08.2012 ob 18:53
Zdrahar !
zamudnik
# 14.08.2012 ob 19:21
Gospodje tovariši, malce ste zagalopirali v slepo ulico.
kumimonster
# 14.08.2012 ob 18:47
Partizanski borci s totalitarizmom tudi nič niso imeli g. Stanovnik (za vas ne bi mogel isto trditi), zato jim tega dne tudi ni treba praznovati.
da funk
# 14.08.2012 ob 18:59
Stanovnik znova grmi iz gozdov.

In vzporedno vleče kapitalistično fuj in fej zahodnjaško penzijo.
Tip je simbol slovenske shizofrenosti, me nasmeji -
mirora
# 14.08.2012 ob 20:22
mati božja, ta 2.svetovna vojna se ne bo nikoli končala...
črnavest
# 14.08.2012 ob 18:24
"Oni so postavili temelje, mi pa moramo na teh temeljih graditi naprej, razvijati bratstvo in enotnost med našimi narodi, se boriti proti vsem negativnim pojavom v naši družbi in predvsem slediti poti našega največjega revolucionarja - tovariša TITA"

komisar Ivan Janša, 1977
gesan
# 14.08.2012 ob 18:52
"Oni so postavili temelje, mi pa moramo na teh temeljih graditi naprej, razvijati bratstvo in enotnost med našimi narodi, se boriti proti vsem negativnim pojavom v naši družbi in predvsem slediti poti našega največjega revolucionarja - tovariša TITA"

komisar Ivan Janša, 1977


Takrat je bil še prepričan, da bo ravno on izbran za naslednika, pa je bil izbran nekdo drug in ga je to tako zabolelo v vso njegovo pokvarjenost, da je stopil na pota maščevalnosti in sedaj je najbolj goreči nasprotnik svoje mladostniške zakurjenosti.

Jaz pravim samo to, da je dobro za ta narod, da takšna oseba ni bila rojena tri desetletja prej, ker potem bi komaj bil zares pravi hudič po drugi svetovni, ko so se taki vlekli za koriti...
zec
# 14.08.2012 ob 19:23
Zakaj nimamo dneva spomina na žrtve turških vpadov? Ker je to tok let nazaj da je že pozabljeno. Pa bi se mogl spominjat tistega časa? Verjetno ne.
Skoz same provokacije iz leve in desne.
Obe strani samo pereta možgane svoji čredi (razdeljenemu ljudstvu), da lahko kradejo državi (ljudstvu) in zavirajo napredek naroda (slovenije)...
TheNomad
# 14.08.2012 ob 19:09
Hehehe, iz ta pravega tabora se oglaša o reviziji zgodovine :D
Saj sem velik ljubitelj ironije, ampak ta je pa že prehuda...
stein
# 14.08.2012 ob 20:03
gesan, spet molčiš o zgodovinskih dejstvih. Hitler se je večkrat rokoval s Stalinom kot pa s papežem! Nenazadnje sta skupaj začela bojni ples in napadla Poljsko in razkosala Baltik. Nacisti in boljševiki z roko v roki, vse v imenu boja proti anglo.ameriškemu imperializmu. Kaj se je pozneje dogajalo pa dobro vemo...
Pegaz007
# 14.08.2012 ob 20:02
čisto logično je da se enači, potem pa naj Stanovnik pove, na kateri strani so bili komunisti (tudi jugoslovansk) i6. aprila 1941 ob napadu Nemčije na Jugoslavijo!!!!
PIKZIGMAR
# 14.08.2012 ob 19:54
SLOVENCI! Ali imamo dovolj hrbtenice, da ignoriramo tako leve, kot desne, dvignemo glave in se zazremo v prihodnost? Že zaradi naših otrok in vnukov!
PIKZIGMAR
# 14.08.2012 ob 20:03
Gesan, vsa Evropa priznava žrtve totalitarnih režimov, ne glede na politično pripadnost. Verjemi mi, tudi veliko slovenskih partizanov, celo prvoborcev je bilo žrtvovanih na račun prevzema oblasti. Praznik nam pripoveduje le to, da se zavemo samih sebe in nehamo slepo verjeti .
zabiče
# 14.08.2012 ob 19:59
Aaron@
narod je svoboden,ko imajo ljudje delo,finančno sigurnost,možnost počitnikovanja na morju,socialno varnost...

je lahko sto krat mrtev komunizem
če narod nima zgoraj naštetega ne pomaga nič
in ni svoboden
kenda
# 14.08.2012 ob 22:14
Ni bilo samo prvih 10 let po letu 1945. Pučnik je šel v zapor za 8 let v 60-ih letih. Pisatelju Pahorju so prepovedali vstop v Jugoslavijo sredi 70-ih. Kocbeka je UDBA nadzorovala vse do smrti leta 1981. Angela Vode je bila izločena iz javnega življenja in od vseh namerno pozabljena vse do smrti leta 1985. Vse, kar so ti ljudje storili, je, da so bili javno kritični do komunizma.
Nikec3
# 14.08.2012 ob 21:46
h domobrancev pa tut ni treba zagovarjat. Popolnoma isti kot partizani samo da so bili na "drugi" strani.

Ne mešat partizanov in komunistov, ker to ni isto. Kocbek je bil partizan, ni pa bil komunist! In ni bil edini.
nepokorni
# 14.08.2012 ob 20:21
Ma boli me ***** kdo bo kaj praznoval, dobesedno. Raje mladim in manj mladim priskrbite pošteno plačane službe in normalne pogoje za dostojno življenje.
korotan55
# 14.08.2012 ob 19:44
Izrabljanje vsake ideologije za nadzor in vladanje nad ljudmi pomeni neke vrste totalitarizem
Jaz to razumem kot npr. problem drog pri mladih ! Trdi nacionalsocializmi in extremne oblike komunizma( s.koreja, kambodža, kitajska), pomenijo trdo drogo za ljudi, nekdanja Jugoslavija pa bila en posrečen primer mehkega totalitarizma, ki spominja na hašiš, kjer še vedno veš kaj delaš, se imaš pod nadzorom, vendar nimaš te moči da bi popolnoma osvobodil svoj um in telo ! Misliš si da je vse v redu in prav, da imaš vse pod nadzorom, vendar dejansko ni tako ! In takšnih posrečenih starčkov je še vedno povsod polno, saj kakršnakoli debata v tej smeri je z določeno populacijo poplnoma brezplodna, pomeni najbrž isto kot da bi Tita, Stalina ali celo Mussolinija prepričeval, da njihov sistem ni pravi in da ljudem škodi !
Pač generacije ljudi bodo še šle, preden bomo dobili karseda nevtralno in čisto sliko o vsem skupaj !
Zato smrt vsem totalitarizmom in omejevanju človekove svobode uma in telesa ! Živelo življenje in svoboda !
joz
# 14.08.2012 ob 20:19
Gospod Stanovnik,
čas bi bil za spoved.
uros23
# 14.08.2012 ob 20:19
Pa da ne bo pomote, tole neskončno vračanje žogic iz levega v desno oz iz belega v rdeče igrišče in nazaj mi gre že pošteno na živce, seveda to dodatno napihujejo mediji, ki dajejo preveč prostora tem neproduktivnim "debatam" (prej monologom, saj so itak vsi že "prepričani" in se jih prepričati več ne da). Ko bi le bilo kaj pomembnejšega, si čimer bi se lahko ukvarjal...
PIKZIGMAR
# 14.08.2012 ob 20:19
Sanja, deloma imaš celo prav! Posedujem celo dokumente, ki to potrjujejo, vsaj glede prisilne mobilizacije. Takrat, ko je bila v polnem razmahu (1943/1944) so Nemci na račun naših mobilizirancev umikali s front svoje zveste pripadnike NS. Ampak, vedi, da ima vsak or mobilizirancev svojo zgodbo. V nobenem primeru ne gre posploševati stvari.
stein
# 14.08.2012 ob 19:53
gesan, obsojam vse zločince vseh vojn in zagovornike totalitarnih režimov. Da bom še bolj jasen, Na tem prazniku nimajo kaj početi ne simpatizerji nacijev, fašistov pa tudi stalinistov in komunistov ne. A je to dovolj jasno? Pa da bom še bolj jasen..obsojam vse avtoritarne režime..npr. Frankovega v Španiji, Pinočejevega v Čilu...pa tudi Titovega v bivši Jugoslaviji in Čauseskovega v Romuniji.. Katere pa obsojaš ti gesan?
zabiče
# 14.08.2012 ob 19:27
smo sestradani,bosi,brez dela,brez prihodnosti
vi pa o prazniku

bandaaaaaaaaa
da funk
# 14.08.2012 ob 19:15
zato enačenje vseh totalitarizmov pomeni "revizijo zgodovine", katere namen je "skrivanje kolaboracije z nacističnim in fašističnim totalitarizmom".

domobranci so se infiltrirali v evropski parlament in z veliko večino preglasovali 'antifašitični evropski tabor':)

ZZB, kera burleska
Danger_Mouse
# 15.08.2012 ob 21:31
@zapatist

Težka bo... :)
Ampak nekateri lahko vsaj civilizirano debatiramo, medtem ko imam ob branju nekaterih komentarjev občutek, da bi avtorjem prav prišla kakšna strokovna pomoč.
Hočem povedat, da je dobro, da imamo različne poglede, mnenja, da jih soočimo, da pa se za božjo voljo zavoljo različnih svetonazorov ne moremo kar klati med seboj ali se gledati preko puškinih cevi. Vendar je problem ravno v tem, da v času raznoraznih kritičnih situacij (kakršna je vojna) na plano prilezejo ravno ekstremi, sadistični osebki, ki potem v vrtinec blaznosti potegnejo še racionalen del populacije.
polzaliva
# 15.08.2012 ob 14:01
Za 7.000 evrov na mesec sem pripravljen govoričiti okoli, da bo Cimerotič šel s kolesom na luno.

Janez, ti in tvoji oficirji? Lanski sneg. Toplo jesen ti želim.
if
# 15.08.2012 ob 08:59
V sledečem dokumentu, ki so ga v evroparlamentu leta 2009 preko svojih evroposlancev podpisale vse slovenske politične stranke , v 15., 16. in 17. točki piše sledeče.

Evropski parlament poziva k razglasitvi 23. avgusta za vseevropski dan spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov, da bomo lahko dostojanstveno in nepristransko počastili njihov spomin.
Evropski parlament je prepričan, da je končni cilj razkritja in ocene zločinov, ki so jih zagrešili komunistični totalitarni režimi, sprava, ki jo je mogoče doseči s priznanjem odgovornosti, prošnjo za odpuščanje in spodbujanjem moralne prenove;

Evropski parlament naroča svojemu predsedniku, naj to resolucijo posreduje Svetu, Komisiji, parlamentom držav članic, vladam in parlamentom držav kandidatk, vladam in parlamentom držav, pridruženih Evropski uniji, ter vladam in parlamentom držav članic Sveta Evrope.

Dokument so podpisali vsi takratni slovenski evroposlanci:
Mojca Drčar Murko (LDS)
Jelko Kacin (LDS)
Aurelio Juri (SD)
Romana Jordan Cizelj (SDS)
Miha Brejc (SDS)
Ljudmila Novak (NSi)
Alojz Peterle (NSi)

V evropskem parlamentu je bil dokument podprt takole!
GLASOVALO: 631 poslancev
ZA: 554
PROTI: 44
VZDRŽANIH:33
povžek
# 14.08.2012 ob 22:33
Kako bi hišnikovi praznovali, ko so pa pobijali gospodarje!
Caetano
# 14.08.2012 ob 22:14
Če se prizna, da se je živelo prvih deset vojne v totalitarizmu to pomeni, da se prizna tudi, da se je KP, ki je vodila NOB prizadevala za totalitarizem. To je sicer točno, saj je bil totalitarni boljševiški režim cilj KP že pred vojno, med njo in po njej. Med vojno so stvari taktično samo prekrivali, kar je danes povsem jasno. Proti nacističnemu totalitarizmu se ne boriš zato, da bi postavil novega, vsaj to ni cilj ljudi, ki niso totalitaristi ali filototalitaristi. Zato tudi štejejo Čehi, Poljaki, baltske države itd. za pravi dan osvoboditve leto 1990.

Res se je režim v 50. zaradi pogojevanja zahodne pomoči z opustitvijo najhujših skrajnosti, kot je nasilna kolektivizacija nekoliko omilil. Vendar je popolna laž, da naj bi bila to kakšna odprta družba in neko samoupravljanje. Ko je Pučnik hotel ustanoviti od partije neodvisen sindikat so ga takoj zaprli ter mu vzeli diplomo. Poznam tudi osebno primer režiserja Klariča, ki je bil leta 1982 takoj odpuščen iz službe, ker je izrazil prepričanje, da bo komunizem propadel, omenjal dahauske procese in svobodo govora. Režim je bil udbovska diktatura, to je najboljša oznaka zanj in ključni del te strukture je bil tudi Stanovnik. Udba je po nalogu CK-ja nadzorovala vse, ki niso bili na liniji partije, celo disidentske komuniste.
friderich
# 14.08.2012 ob 21:22
končno spet ena ideološka. je bil že živ dolgčas tle gor.
shogun
# 14.08.2012 ob 20:45
Raprave na tem portalu kdo si je manj umazal roke med drugo svetovno vojno v Sloveniji ali beli ali rdeči, me spominjajo na gostilniška prerekanja v Posavju ,kdo je Štajerec in kdo Kranjec. Nemalokrat zapojejo tudi pesti. Zgleda, da Slovenci enostavno ljubimo zgodovino in želimo nazaj. Eni v Valvasorjev čas, drugi pa v čas največjega klanja na Slovenskem. Retardiran narod, ki pa tako ali tako že izgublja svojo identiteto...
roxdegabba
# 14.08.2012 ob 19:07
Hanibal, kdaj pa so vaši domobranci obžalovali kolaboracijo s hitlerjem in obžalovali življenje zavednih Slovencev na Urhu Begunjah in ostalih mučilnicah, ali so obžalovali tisoče zavednih Slovencev, ki so jih predali gestapu in poslali v Dachau, Mathausen, Gonars ali na Rab?

Ne zagovarjam komunizma, ampak žrtve nacistov in kolaborantov je treba tudi obeležiti. In dejstvo je, da današnji domobranci skrivajo svojo gnilo kolaboracijo za nekim domnevnim bojem proti komunizmu realnost je pa taka, da so bili navadni oportunistični kolaboranti, ki so želeli s pomočjo nemcev zavladati Sloveniji.
roli
# 16.08.2012 ob 17:28
Krvnik Hude jame že znan.
Pravzaprav že dolgo znan.
bil pa je iz Žalca.
Njegov brkati šef seveda ne more praznovati
on praznuje svoje krvoločne praznike.
Danger_Mouse
# 15.08.2012 ob 20:45
... očitno niso vedno vsi tako brezkompromisni kot je @zabiče.
Danger_Mouse
# 15.08.2012 ob 20:42
@zapatist

Vem na kaj ciljaš, vendar tu ne gre toliko za uzurpacijo kot za zaslugarstvo. Je pa res, da so se nekateri "zavedni" Slovenci takrat sončili ob Vrbskem jezeru, danes pa podporniki teh istih dopustnikov očitajo onim drugim, češ da so se borili v kleti Cankarjevega doma...
Je pa tudi zanimivo, da so bili takrat najbolj posrani ravno tisti, ki danes najbolj grmijo o hlapčevanju, hlapcih...
Danger_Mouse
# 15.08.2012 ob 19:58
zabiče
# 15.08.2012 ob 18:37
Prijavi neprimerno vsebino
Kdaj bomo dojeli veličino in genialnost
tistih,ki so nam prinesli svobodo z
10 dnevno vojno in minimalnimi žrtvami.

točno tako je

in če bi se ves slovenski narod leta 1941 okupatorju uprl,če bi Cerkev ne sodelovala s fašisti,če bi pozvala na obrambo domovine,če bi stranke se uprle vse,če bi vlada ne zbežala
bi bilo vse v redu in prav in bi ne bilo takih svinarij in ne bi bilo niti povojnih pobojev

tako pa so lepo eni zbežali,eni se nacifašistom prištulili
komunistom pa dobesedno podarili možnost da pridejo na oblast
in kom,unisti so to z veseljem sprejeli in preko vse splošne vojne in pobijanja
leta 1945 zmagali in prevzeli oblast

čemu torej sedaj to jokanje in obsojanje komunstov
,čemu ?
če pa so jim sami vse to omogočili !!!
____________

Bodi no resen, lepo te prosim. Tole kar pišeš že rahlo spominja na znanstveno fantastiko. Se ti sploh zavedaš, kakšno je bilo razmerje sil v Evropi leta 1941. Če bi leta 1941 RKC odkrito pozvala k splošnemu uporu in bi do tega dejansko prišlo, bi nas sile osi potamanile do zadnjega, s civilisti vred oz. nekaj bi jih ostalo skritih v smrekah in kakšni zemljanki. Do začetka leta 1943 bi bili izbrisani... Povojnih pobojev pa potem res ne bi bilo...
generusus
# 14.08.2012 ob 22:23
Caetano 14.08.2012 ob 22:14
To kar navajaš drži. Tudi v zgornjem članku o titoizmu in totalitarizmu ugotavljajo, da je bil naš bivši sistem po letu 1960 nekoliko manj avtoritaren, ampak v isti sapi dodajajo, da je Jugoslavija ostala totalitarna enopartijska komunistična država.

Še enkrat, članek je napisan na osnovi kar 85 različnih virov (knjig, člankov, razprav, konferenc, disertacij itd.). Vse je jasno dokumentirano.

Ampak ne se slepiti, kdor slepo verjame v komunizem bo vse to gladko zanikal, dodal da je to del zarotniške propagande, da si je to izmislil zunanji sovražnik v sodelovanju z notranjim, da so to fašistične blodnje s primesmi klerikalizma, da so to pisali zafrustrirani nasprotniki resnične komunistične demokracije, da so to navedki izdajalcev domovine.
skuggi
# 14.08.2012 ob 21:44
mirncan:
res je. Vsaka drzava ima svoje praznike. A 23. avgust kot dan zrtev totalitarizma, ne praznijejo nikjer po Evropi. je le dan, ki je dolocen za spomin zrtev stalinisticnega in nacisticnega rezima.
Generusus:
Saj ne poskusam zanikati, da je lahko jugoslavija imenovana Totalitarna drzava( ceprav mimogrede tega tudi jaz nisem v nobeni literaturi zasledil). Gre le za povsem neprikladno enacenje s sovjetsko zvezo in ostalimi vzhodnoevropskimi drzavami, ali ze kar severno korejo. Sredi 70. let je imel jugoslovanski potni list na crnem trgu dalec najvisjo ceno.Bil je namrec potni list, ki je potreboval najmanj vizumov za potovanja kamorkoli po svetu. Verjetno tudi ta podatek nekaj pove o totalitarizmu.
elan elan
# 14.08.2012 ob 20:56
Praznik je del desničarske ideološke ofenzive

Nekaj časa desničarji, potem levičarji, pa spet desničarji. Politični pingole pongole, nič posebnega, levičarji bodo udarili nazaj, ko bodo spet pri koritu. V bistvu jih prav to moti, da trenutno niso in izgubljajo kredibilnost zaradi sušenja starih ideoloških lovorik na katerih so sloneli. Pač kruta realnost za ideološke ostaline tipa Stanovnik. Kmalu bodo pač razvaline.
elan elan
# 14.08.2012 ob 20:46
V zvezi borcev so prepričani, da se želi s praznikom diskreditirati NOB

To je dokaz, da se komunizem še vedno obeša na neke stare lovorike, ki si jih je v bistvu skoraj krivično nagrabil. Moj stari oče je bil partizan in ne tudi komunist. Dajmo že ločiti te dve stvari.

Pol pa takšne tipično zafrustrirane: Bomo praznovali, ko bo tudi katolicizem razglašen za totalitarizem!

Zanimivi se mi zdijo ljudje, ki se kar naprej obešajo na katolicizem. Le kaj bi brez njega, a ne Fidelis? :)
Whale
# 14.08.2012 ob 19:58
Smrt fašizmu - svoboda narodu
Raje odkrito povej: smrt protikomunistom-oblast komunistom. To je skriti pomen te komunistične parole in primer kako zvito so znali komunisti svoje peklenske načrte zaviti v ljudem privlačno obliko. Za komuniste so (bili) fašisti vsi tisti, ki so se jim znašli v napoto pri osvojitvi oblasti - nekaj časa so celo socialiste razglašali za "socialfašiste". Narod pa je za komuniste svoboden le če mu oni vladajo.
črnavest
# 14.08.2012 ob 19:42
malo hinavska bo tale proslava - v prvi vrsti bodo sedeli spet sami nekdanji partijci in častilci totalitarnega režima
zabiče
# 14.08.2012 ob 19:33
Jeseni na zavod še 9.000 mladih
107.000 brezposelnih

kdaj bo vlada sprejela-praznik "dan brezposelnih" ?
ker samo še take neumnosti počne

1 september bi bil kar primiren dan recimo
mize
# 14.08.2012 ob 19:30
Deset let po vojni smo že živeli v odprti družbi

Lažite sami sebi, če si še verjamete.e v sedemdesetih in osemdesetih ste po gostilnah, zabavah, in vseh večjih prireditvah špijunarili, pisali kartoteke, le zaradi besedi zapirali ljudi, javno linčali drugačemisleče. Na lastni koži sem to občutil, pa nisem bil nikakršen ekstremist le v partijo (kot aktiven kulturnik) nisem hotel. Večina še živečih borcev vključno z Stanovnikom bi se morala dneva totalitarizmov spominjti v "čuzi"!
Kazalo