Janša je dokazal, da ne zna voditi vlade, je dejala Bratuškova. Foto: MMC RTV SLO
Janša je dokazal, da ne zna voditi vlade, je dejala Bratuškova. Foto: MMC RTV SLO

Bonitetna agencija Standard & Poor's je Sloveniji za leto 2015 napovedala 1,5-odstotno gospodarsko rast ter ji ohranila stabilne obete in bonitetno oceno. Ne le dobra novica, temveč pozitiven signal Sloveniji, da se je stvari lotila pravilno, je v Odmevih izpostavila predsednica vlade Alenka Bratušek.

Pri voditelju Slavku Bobovniku je ostro zavrnila mnenje nekdanjega premierja Janeza Janše, češ da je šoferka brez izpita za volanom avtobusa, ki po avtocesti drvi v napačno smer. "Janša je v času od leta 2004 do 2007, še bolj pa v zadnjem letu, dokazal, da nima izpita za vodenje države in je zadnji, ki lahko kritizira moje delo," je odvrnila.
Bobovnik jo je spomnil na njeno lansko opazko, da Janševa vlada izvaja "povsem napačno" politiko, zdaj pa sama sledi tej politiki. Popravila ga je, da je v vlogi opozicijske poslanke nikoli nihče ni slišal dejati, da varčevanje ni potrebno, temveč je vedno trdila, da so poleg varčevanja potrebni ukrepi za rast.

Te vlada intenzivno pripravlja "dan in noč" ter bodo razgrnjeni že prihodnji mesec, je obljubila.

Poleg tega je poudarila, da ne letos ne prihodnje leto ne bodo potrebni ukrepi nižanja plač javnih uslužbencev in da za zdaj kaže, da tudi krizni davek ne bo potreben. Niti nižanja pokojnin za zdaj še ni na dnevnem redu, je dodala. Kljub temu neki ukrepi rezov na odhodkovni ravni bodo potrebni, je še dodala, te pa bo vlada razgrnila v svežnju.

Voditelj Odmevov jo je še spomnil na do lastne vlade precej kritičnega koalicijskega partnerja, SD-jevega predsednika Igorja Lukšiča, ki je med drugim napovedal vročo politično jesen. Lukšič je bil še danes na koalicijskem sestanku in se je tam strinjal z vsemi ukrepi, je pripomnila premierka.

Bonitetna agencija nam napoveduje rast
Bonitetna agencija nam napoveduje rast