Slovenija
SMC
Na ustanovitvenem kongresu, ki se ga je udeležilo okoli 400 članov in simpatizerjev stranke, so poleg predsednika izvolili še desetčlanski izvršni odbor stranke, v katerem bodo Milan Brglez, Bojan Dobovšek, Vesna Györkös Žnidar, Janja Hojnik, Mitja Horvat, Goran Jagodič, Erik Kopač, Simona Kustec Lipicer, Jure Leben in Mitja Sojer. Foto: BoBo
Miro Cerar
"Postati moramo samozavestnejša družba, ki je odprta, vendar ne na lastno škodo." Foto: BoBo
VIDEO
Miro Cerar ustanovil stra...

Dodaj v

Cerar: Razdeljeno ljudstvo je šibko, kar vladajoči vedno izrabijo

Ustanovni kongres Stranke Mira Cerarja
2. junij 2014 ob 08:06,
zadnji poseg: 2. junij 2014 ob 19:11
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

"Bistvo politike ni boj za oblast, temveč prizadevanje za dobro ljudi. Na to smo v Sloveniji že pozabili in številni v kaj takega sploh več ne verjamejo," je v nagovoru ob ustanovitvi nove stranke dejal pravnik Miro Cerar.

Tako je ob ustanovitvi nove stranke SMC (Stranka Mira Cerarja) njen predsednik Miro Cerar izpostavil, da si bo nova stranka prizadevala za višjo politično kulturo. "Vodili bomo politiko, ki ne bo žaljiva ali podcenjevalna do političnih tekmecev, vendar pa bo odločna in nepopustljiva do vseh, ki jo izrabljajo za svoje interese in ne delajo v dobro ljudi." Dodal je še, da je treba preseči ostre delitve na leve in desne ter se "naučiti politične in ideološke razlike izražati na dostojen in spoštljiv način".

Cerar je še dodal, da si bodo v stranki prizadevali za trajnostni razvoj. "Postati moramo samozavestnejša družba, ki je odprta, vendar ne na lastno škodo." Obenem je prepričan, da se mora kot temeljna vrednota ponovno vrniti delo. "Ko bomo ljudem omogočili, da s poštenim delom zaslužijo za dostojno življenje, jim bomo v resnici povrnili dostojanstvo."

Cerar je ob tem pojasnil, da bodo organi stranke odločali o vseh morebitnih političnih povezovanjih, ki so v proporcionalnem sistemu neizogibna. Zato danes ni želel odgovarjati na vprašanja o povezovanjih, prav tako pa ni želel odgovoriti na vprašanje o povezovanju s strankami, katerih voditelji so obremenjeni s poročilom KPK-ja. Po Cerarjevih besedah v stranki ne pristajajo na ideološko delitev na leve in desne, dodal je, da bo stranka temeljila na povezovanju. Na volitvah pa gredo na zmago in verjamejo, da jo lahko dosežejo, je dejal.

Zdravstvo, gospodarski in drugi kriminal ...
Sicer pa je po mnenju Cerarja treba dograjevati že doseženo, pri nekaterih področjih pa bo zaradi hudega poslabšanja razmer treba začeti skoraj na začetku. "Tako nas denimo veliko izzivov čaka na področju zdravstva ter na področju pregona gospodarskega in drugega kriminala."

Cerar je poudaril tudi, da stranka deluje samostojno in neodvisno, brez kapitalskih, lobističnih, klientelističnih ali drugih ozadij. "Zato nikomur ničesar ne dolgujemo, razen seveda Slovenkam in Slovencem, če nam bodo zaupali vodenje države." V stranki si bodo zato, tako Cerar, prizadevali za vključevanje gospodarstvenikov, strokovnjakov, predstavnikov civilne družbe in drugih, ki "nam bodo iskreno želeli pomagati". Svoj govor pa je sklenil z besedami političnega filozofa Edmonda Burka: "Za zmago zla je dovolj že to, da dobri ljudje ne storijo ničesar."

Okoli 400 članov stranke
Na ustanovitvenem kongresu, ki se ga je udeležilo okoli 400 članov in simpatizerjev stranke, so poleg predsednika izvolili še desetčlanski izvršni odbor stranke, v katerem bodo Milan Brglez, Bojan Dobovšek, Vesna Györkös Žnidar, Janja Hojnik, Mitja Horvat, Goran Jagodič, Erik Kopač, Simona Kustec Lipicer, Jure Leben in Mitja Sojer. Poleg tega pa je stranka izvolila tudi petnajstčlanski svet stranke.

V Stranki Mira Cerarja so v programskih načelih izpostavili, da se zavzemajo za državo blaginje, temelječo na sodelovanju, znanju in odgovornosti. Pri teženju k tem ciljem pa kot temeljna vodila izpostavljajo pravno državo, trajnostni razvoj, družbeno odgovornost in človekovo dostojanstvo.

V stranki še obljubljajo, da si bodo tako prizadevali za več strpnosti v družbi in krepitev spoštovanja in sodelovanja med ljudmi ter uveljavitev osebnih, družbenih in duhovnih vrednot. V stranki podpirajo obstoj in delovanje neodvisne civilne družbe, prizadevali pa si bodo za državo blaginje, ki temelji na načelu univerzalizma in ustvarjeni vrednosti.

Podpirajo tudi učinkovito delovanje javnega sektorja, večjo gospodarsko svobodo, prizadevanja za varovanje okolja in odprto družbo, ki deluje znotraj Evropske unije in se povezuje s svetom. Kandidati za člane izvršnega odbora stranke so ob predstavitvi programa poudarjali, da ta izvira "od ljudi za ljudi".

G. C., Luka Lukič
SMC
Ustanovni kongres stranke Mira Cerarja
Ustanovni kongres stranke Mira Cerarja
Ustanovni kongres stranke Mira Cerarja
Ustanovni kongres stranke Mira Cerarja
Ustanovni kongres stranke Mira Cerarja
Ustanovni kongres stranke Mira Cerarja
Prijavi napako
Komentarji
KLIPAN
# 02.06.2014 ob 08:41
@Zbit,
že včeraj sem tvoje somišljenike spraševal kaj ima Cerar z zdajšnjimi levičarji?
Odgovoril mi ni niti eden.
Zato enako vprašanje naslavljam še na tebe- kaj ima Cerar z zdajšnjimi levičarji?
Nekdo mi je odgovoril, da sta njegova starša bila pri Lds-u.
Jaz pa vas sprašujem- kako to , da vas moti kaj so bili Cerarjevi starši in Šoltesov dedek, ne moti pa vas, da so člani zveze komunistov bili Janša, Černač, Zver, Brezigarjeva, Gorenak.....
Torej ne njihovi starši in dedki ter babice, pač pa oni sami!!!!!!!
Dvomim, da bom dobil odgovor.
lordslayer
# 02.06.2014 ob 08:41
malo svežega vetra .. lepo ..
Master s puppet
# 02.06.2014 ob 08:21
No lepo. Kot pravi Zmelkoow.......modri nasvet in plava navodila.
šurda
# 02.06.2014 ob 08:32
Spoštovani dr:Miro Cerar mlajši, želim vam veliko uspeha,
morate pa pričakovati tudi to, da bodo drobila SDS-a
tolkla po vas z vsemi sredstvi, tudi kakšna fotomontaža
bo prisotna !
Miki_79
# 02.06.2014 ob 08:41
Po komentarjih sodeč se SDS-u tresejo hlače.
SamoRes
# 02.06.2014 ob 08:43
Bravo Cerar!
Kdor bo volil ljudi, ki so nas pripeljali v sedanje stanje se naj zamisli. Lahko pa volite Cerarja.
balistik1
# 02.06.2014 ob 08:45
Miro Cerar je vsekakor zaupanja vredna osebnost ,odvisno koga bo povabilo v svoje vrste . Zaradi enega gnilega krompirja cela vreča smrdi !
robi82
# 02.06.2014 ob 08:46
A ni vseeno ali je leva, desna, sredinska... stranka. Važen je program in sposobnost da se uresniči.
Večina dozdajšnje garniture politikov je dokazano nesposobna delati za državljane RS. Ukvarjajo se sami s sabo, če je le možno, štiri leta.
veza
# 02.06.2014 ob 08:42
šurda

trobila SDSa bojo glasna, a tudi nagajanja druge, monopolistične strani ne bojo nič manj gromovniška, nič bat...
Nikec3
# 02.06.2014 ob 08:50
Samo osel gre 2 krat na led... no pa slovenski levičar tudi. Očitno pa imajo 13. julija slovenski levičarji zgodovinsko priložnost prehiteti osla. Bojim se, da jo bodo izkoristili.

SDS volivec hodi na led od prvih volitev dalje. Na levici se vsaj toliko potrudijo, da poiščejo nove ljudi. Pri SDS pa gre predvsem za zaščito "lika i dela" Janeza Janše.
KLIPAN
# 02.06.2014 ob 08:46
@pozitiva,
lepo te prosim, naštej vsaj štiri-pet vidnih imen bivšega LDS-a, ki so pri Cerarju.
Hvala za odgovor.
Jethros
# 02.06.2014 ob 08:47
Potencialna izbira za bližajoče se volitve. Tisti, ki pa bodo najbolj pljuvali po njem, vemo kakšne kriminalce podpirajo.
Nikec3
# 02.06.2014 ob 08:48
A modro zato ker misli naprej peljati dinastijo levih ?

Baje da je Cerar liberalen in hkrati veren človek. Ne vem če ga nasprotovanje pravnomočno obsojenim avtomatsko naredi za levičarja.
Jakob Mali
# 02.06.2014 ob 08:47
Cerar je super dečko....veliko pametnega je povedal...vednar to ne pove veliko o njegovih sposobnostih voditi vlado, ki je izjemno zahtevno delo. Tako kot dober nogometni komentator še ne more biti kar trener reprezentance.

Pričakujem, da mi bodo minuse potalili predvsem tisti, ki so 2011 tako zelo želeli nove obraze, da so volili Jankovića ali Viranta, pa smo dobili Ambrožiče, Vogrine in ostale vaške posebneže. Hvala vam.
Jethros
# 02.06.2014 ob 09:04
Jakob Mali:
Komaj čakam, da vidim teh 88 kandidatov, ki se bodo povezali s Cerarjem...v 14 dneh pač po logiki stvari ne moreš zbrati toliko kakovostnih kadrov. Pika. Lahko pa se dobijo vogrini, ambrožiči, meršoli....

Hehe, v SDS se zbirajo kadri že 20 let, pa poglej si cvetke:
Jerovšek, Gorenak, Grims, Černač, Irgl, Gomboc, Časar, Marinič, Rupar, Pojbič, Tanko, Tomc, itd...

Sami preverjeni press
Jethros
# 02.06.2014 ob 08:56
aanton:
A ste pozabili kdo je leta 1991 imel vlogo obrambnega in notranjega ministra, ko se je postavljalo barikade na meji s Hrvaško in so se le te postavile na reko Dragojo namesto na vrh hriba?
Eni se dobro spominjamo, kje je mejni kamen, kje je bila rampa pred vojno, tisti živeči iz teh krajev, ki smo se čez mejo vozili praktično vsako poletje, vsak vikend...

Vi pa kar poslušajte vaše SDS, ogledalo rabite predvsem taki, ki ne zmorete voliti za normalne ljudi, ampak obsojence, lažnivce, prevarante, itd. Ja, ogledalo bi vi nastavljali...sami pa se bojite lastnega odseva.
Dečva.
# 02.06.2014 ob 09:11
A je lev ali desen? A se bo zjasnil glede partizanov, da se bomo znali orientirat! Hudiča!
jurica
# 02.06.2014 ob 08:57
Miro Cerar ml. je sin tovariša Mira Cerarja, dobitnika zlatih olimpijskih medalj- resnična legenda je bil, je tovariš Miro, sploh na Japonskem. Ravno zaradi njega imamo danes počasni posnetek na TV - Replay v kotu ekrana, se je včasih pojavljalo na TV ekranu in to zato ker je sam Japonski cesar zahteval, da se gimnastične vaje od Mira Cerarja preuči do zadnjega detalja in na tisoče inženerjev, računalničarjev iz Japonske je imelo le eno samo nalogo, kako priti do počasnega posnetka v hipu, da bi lahko s tem premagali nekoč MIro Cerarja.
A jim to nikoli ni uspelo ! Miro Cerar je še dandanes naš najboljši športnik vseh časov !
In upam, da ima sin vsaj del njegovega karakterja !
šurda
# 02.06.2014 ob 09:08
Je pa zanimivo še nekaj, in to je to, da se dr:Miru Cerarju
mlajšemu očita samo pokojna mati, na športne dosežke
očeta pa se pozablja, a to je pač stil SDS-a !
mile
# 02.06.2014 ob 09:06
Vso srečo, gospod Cerar!
veza
# 02.06.2014 ob 08:45
aanton

ni enostavnih rešitev, ne misli, da bo prišel nekdo in vse rešil z udarcem po mizi, Cerarja moramo podpreti, pa saj se bo kmalu videlo kako in kaj...
veza
# 02.06.2014 ob 08:39
sem našel

Ustanovni kongres Stranke Mira Cerarja bo v

ponedeljek, 2. 6. 2014 ob 17.00 uri

na Gospodarskem razstavišču, hala B.
cement007
# 02.06.2014 ob 09:09
In SDS podpornik že tolčejo, ker samo en je lahko voditelj in stranka, ane! Očitno še vi niste stopili iz enopartijskega sistema ampak naša desnica prav uživa v njem!
Jethros
# 02.06.2014 ob 09:01
maxbernie:
Ni mu odpovedal akumulator, ampak katalizator...očitno Volvo vozila kar crknejo, če katalizator odpove. Zanimivo, kajti nisem še slišal, da vozilo brez katalizatorja ne more naprej.
šurda
# 02.06.2014 ob 09:14
ZBit
Negdajni člani ZKS v SDS-u
Ivan Janez Janša
Vinko Gorenak
Milan Zver
Branko Grimc
itd, itd !

Tako pač je dr:Miro Cerar mlajši naj se pripravi, z vsemi
sredstvi se ga bodo lotili !
šurda
# 02.06.2014 ob 09:01
Tudi Demokracija je že začela !
KLIK

Tako pač je, nekateri nam celo očitate, da gre osel
samo dvakrat na led, le kolikokrat boste šli še vi ?
alcatraz
# 02.06.2014 ob 09:12
dr. Miro Cerar. Želim vam vso srečo med slovenskimi hijenami, ki vas že skušajo raztrgati, še preden ste se pojavili v politiki.
Bodite vztrajni! Modri in potrpežljivi!
Bolimek
# 02.06.2014 ob 09:06
Komaj čakam, da vidim teh 88 kandidatov, ki se bodo povezali s Cerarjem...v 14 dneh pač po logiki stvari ne moreš zbrati toliko kakovostnih kadrov. Pika. Lahko pa se dobijo vogrini, ambrožiči, meršoli....
Seveda so najboljši tist, ki so na sceni że 20+ let. Stranke in kadri v njih.
kenda
# 02.06.2014 ob 08:57
Dobro ime.
šurda
# 02.06.2014 ob 09:28
Tako pač je nekateri svoje voditelje kaznujemo, zgodovina
so vsi, ki so ga "pošteno biksali", le en in edini Ivan Janez
Janša je večen, baje se v SDS-u zanimajo za neprmičnine
blizu Doba, da bodo tja preselili svoj štab !

Dr:Miro Cerar mlajši, pa ima veliko možnosti, da porazi
SDS na celi črti, že danes teden bo v SDS-u žalost, saj jim
ne bo uspel referendum, vse bo krivo, od tradicijonalnih
Murgl, pa do vremena !
Master s puppet
# 02.06.2014 ob 09:16
Citiram forumaša Pozitiva ''Modra Slovenija (Cerar) = Kresalova, Senica, Rop, Anderlič ... Ljudje, zbudite se. To ni več smešno.''

...tudi volit SDS in obsojenega Janšo ni več smešno.....ampak realnost ! Pa lahko isto rečem: ''Ljudje zbudite se. ..to ni več smešno''......ampak vsak si izbira prihodnost po svoji volji....
kornilov
# 02.06.2014 ob 08:52
Težko bo. Tisti, ki se bo včlanil v stranko bo moral biti odgovoren, pravičen, trajnostno naravnan, po vrhu pa še moder. :)
felipesko
# 02.06.2014 ob 18:03
Tudi Janša ima ničelno stopnjo tolerance do korupcije -za nič na svetu je ne bo priznal.
severnik
# 02.06.2014 ob 14:47
Samo osel gre 2 krat na led... no pa slovenski levičar tudi.

Res je. Dodati pa je potrebno, da desničar pa sploh z leda dol ne stopi.
komunjara
# 02.06.2014 ob 13:47
Men je pa Miro všeč.
nolanded
# 02.06.2014 ob 09:11
Končno, KOONČNO nekja novega, vsaj zdi se tako. Ampak dragi moji "sostanovalci", dajmo zdj glavo v roke in pamet v glavo, da ne bomo nasedli vsakemu podtikanju in natolcevanju, ki se bo, nad dr. Cerarjem, zdaj začelo izvajati.

NIHČE NI ČIST! NIHČE!

Ampak dajmo videt, da tako umazan, kot so njegovi stanovski kolegi ne more biti. Nihče pa ni brez greha in te grehe bodo našli in nam jih banalizirali.

Zato Slovenija, po pameti.
veza
# 02.06.2014 ob 08:49
Miki_79
# 02.06.2014 ob 08:41

Po komentarjih sodeč se SDS-u tresejo hlače.

še bolj se bojo po 8. juniju, itak...
true blue mb
# 02.06.2014 ob 21:18
Spremljam politiko, zelo me veseli, da ne poznam nikogar iz izvršnega odbora stranke.
veza
# 02.06.2014 ob 18:45
Stranka Mira Cerarja

vsaj ne lažejo, kot v Slovenski demokratski stranki, ki je v resnici Stranka Ivana Janeza Janše....
KLIPAN
# 02.06.2014 ob 10:02
A si predstavljate to paranojo sds-ovcev???
Človek, ki nikoli še za nič na svetu ni bil za nič obtožen ali obsojen ustanovi stranko in po njemu se vsuje celi plaz nekih plehkih debilnih obsodb in obtoževanj.
Ne motijo jih svinjarije v lastni stranki, moti jih človek, ki ustanovi novo stranko.
Ne motijo jih 24 let stare stranke, ki so zafurale Slovenijo, ne motijo jih pravnomočno obsojeni, ne motijo jih črnograditelji, ponarejevalci, goljufi, ubežniki pred zaporom, ljudje, ki ne znajo pojasniti od kod jim 1, 5 miljona neprijavljenega premoženja, ne motijo jih kameleoni iz komunistov v desničarje.....nič od naštetega jih ne moti niti malo.
Moti pa jih nova stranka in nov človek na politične prizorišču.
In ti ljudje se imajo za poštenjake in demokrate??
O Marija........
Nikec3
# 02.06.2014 ob 09:20
In sicer, Murgle so rekle in naredile novo levo stranko. Tako da je povezava zaradi tega tako očitna, da nadaljni komentar ni potreben.

Eni pač v mit Murgel ne verjamemo. Btw, Najverjetneje bom tudi sam volil Cerarja, pa sem liberalec (torej desničar po ekonomskih stališčih).
kanalija
# 02.06.2014 ob 09:19
Hehe, v SDS se zbirajo kadri že 20 let, pa poglej si cvetke:
Jerovšek, Gorenak, Grims, Černač, Irgl, Gomboc, Časar, Marinič, Rupar, Pojbič, Tanko, Tomc, itd...

Sami preverjeni press


LoL sem ravno hotel replicirat da v prvi oštariji najdeš bolj sposobne od belorumene kabale.
jCoob
# 02.06.2014 ob 09:03
še predno je cerar karkoli naredil so se zebre že besno pognale v napad..
zgleda da janšo že skrbi kako bo v črno-belem kombinezonu naslednji dve leti (morda manj, če se bo lepo vedel) brzdal slovenijo..
MIRNČAN
# 02.06.2014 ob 18:11
Preveč poudarjanje moralnosti se ti vrne kot bumerang.
šurda
# 02.06.2014 ob 09:53
Nisem namerč še zasledeil, da bi kdo iz SLS-a
ali pa Ns.i (SKD)-ja že napadel dr:Mira Cerarja mlajšega,
NE, to je domena SDS-a, in zato je toliko pisanja o
njih !
Modrijan6
# 02.06.2014 ob 09:36
Med novinci v slovenski politiki je vsaj po mojem prepričanju in vedenju prof. dr. Miro Cerarar, edini, ki je vreden mojega zaupanja - je velik poštenjak in znanstvenik, zato bom volil njega in njegovo stranko, vsi ostali so v dobrih 20 letih pokazali kdo so, kaj so in kaj znajo........., in tako zanič kot smo Slovenci živeli v zadnjem letu nismo nikoli - najbolj na živce pa mi gre naraščajoča revščina, brezposlnost, prezadolženost Slovenije s krediti, in večne obljube nekaterih politkov.........

Zato vsi na volitve - po moje bo prof. dr. Miro Cerar prava izbira, v parlament pa čimveč novih izobraženih obrazov......, zato naj se stari obrazi od politike poslovijo, zdaj je čas za nove obraze........., prvo in zadnjo besedo pa bodo imeli glasovi volivcev.
KLIPAN
# 02.06.2014 ob 09:31
@aanton
"Kakšno vplivno funkcijo je imel JJ kot komunist? Kakšno škodo je kot komunist (otročaj) delal Sloveniji? Ali takšno, kot naprimer tov. Kardelj, ko je del slovenije PODARIL hrvatom? A je mogoče v letu 2014 pel slavo komunizmu v športni dvorani.........nastavite si ogledalo že enkrat!"

Čakajte malo, vi ste tisti, ki Šoltesu in Cerarju očitate delovanje njunih staršev in starih staršev!!!!
Kakšno škodo pa sta Cerar in Šoltes naredila Sloveniji? Kaj imata onadva skupnega z komunizmom? Sta bila člana partije? NE!
Je bil Janša član partije?
JA!
Kardelj je del Slovenije podaril Hrvatom? Mogoče res, ampak kakšno leto prej sta slovenska desnica in RKC podarila CELO Slovenijo nacistom in fašistom!
Sta Šoltes in Cerar pela slavo komunizmu leta 2014?
NE!
Je Janša bil slavnostni govornik pri spomeniku domobrancem (ki so prisegli zvestobo Adolfu Hitlerju) v letu 2014?
JA!
Še kaj bi rad povedal?
Jethros
# 02.06.2014 ob 09:23
rooster:
Tomc je cvetka ja, ena od takih, ki jih je izjavila recimo, je bila takoj po izvolitvi v EU parlament, da ne ve kaj bo še počela, da mora še preveriti (pri šefu kakopak). Kandidiraš, pa niti ne veš, kaj bi počel, če bi bil izvoljen. O zaplankanosti pa ne bi, nisem tako nor, kot nekateri, da bi volil kriminalce.
LP
veza
# 02.06.2014 ob 19:02
Miro Cerar

spodbuden začetek, pazi se infiltrirancev, všeč mi je, da ne priznavaš delitve na levo in desno in to ideološko nabijanje o preteklosti, srečno naprej...
mlamat
# 02.06.2014 ob 09:15
I'm feeling blue.
Kazalo