Slovenija
()

Poudarki

  • "Ni nam vseeno, kaj bo s Slovenijo"
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.9 od 184 glasov Ocenite to novico!
Miro Cerar
Cerar o svoji novi stranki zagotovlja, da nimajo nobenih povezav z LDS-om ali kakršno koli drugo stranko. Foto: MMC/Miloš Ojdanić

Dodaj v

Cerar s svojo stranko na predčasne volitve

Imena še nimajo
9. maj 2014 ob 08:09,
zadnji poseg: 9. maj 2014 ob 08:42
Ljubljana - MMC RTV SLO

Pravnik Miro Cerar je napovedal ustanovitev nove, neodvisne politične stranke, s katero bo s somišljeniki nastopil na predčasnih volitvah. Ustanovni kongres bo še v maju.

Cerarja so v preteklosti že omenjali kot novega igralca na političnem prizorišču, med drugim se je februarja lani s tedaj začasno vodjo PS-ja Alenko Bratušek pogovarjal, da bi morda postal mandatar, potem ko je padla vlada Janeza Janše. Govorilo se je o projektni vladi, za katero pa Cerar ni videl dovolj velikega političnega konsenza, da bi jo lahko vodil.

Leto po tem je zbral somišljenike in se povezal v civilnodružbeno skupino, ki bo zdaj prerasla v stranko. Nameravajo se podati na predčasne državnozborske volitve. Imena stranke še niso izbrali, po njegovih besedah pa jih povezuje predvsem to, da jim ni vseeno, kaj bo s Slovenijo.

"Ustanovni kongres bo v drugi polovici maja, točnega datuma še ne vemo. Do takrat bomo finalizirali naš program in se nato formirali kot stranka. Del somišljenikov iz civilne družbe bo prestopil v samo stranko, del bo pa verjetno ostal dejaven v civilni družbi, še naprej sodeloval z nami oziroma dajal koristne pobude v javnosti," je Cerar povedal za Radio Slovenija.

V stranki strokovnjaki, podjetniki ...
V prihodnji stranki so po njegovih besedah akademiki, različni strokovnjaki, podjetniki, kot tudi posamezniki, ki so že kdaj bili v kakšni stranki, a niso bili kompromitirani. V medijih so se že pojavila nekatera imena, ki naj bi bila del Cerarjeve ekipe - omenjajo se tako strokovnjak za varnostne vede Bojan Dobovšek, ekonomist Aleksandar Kešeljevič, profesor s Fakultete za družbene vede Milan Brglez, pravnik Matej Accetto. Cerar pa zagotavlja, da nimajo nobenih povezav z LDS-om ali kakršno koli drugo stranko.

Mogoča povezovanja?
Omenjala se je predvsem novonastajajoča stranka Alenke Bratušek, ki je sicer v Tarči zagotovila, da se sama o povezovanju ni še z nikomer pogovarjala. Si pa želi, da združijo moči "vsi, ki si želimo, da Slovenija ostane solidarna, socialna, gospodarsko uspešna in pravična ter pravna država".

A. S.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo