Mojca Centa za zdaj še ostaja doma. Foto: BoBo
Mojca Centa za zdaj še ostaja doma. Foto: BoBo

Centova je namreč zaradi šoka ob prejetih grožnjah s smrtjo njej in njenemu sinu v sredo omedlela, zato ostaja na bolniškem dopustu. Policija pa je medtem v zvezi z grožnjami začela zbirati vsa obvestila in hkrati zavarovala dostopne dokaze, je za POP TV pojasnil Tomaž Peršolja z Uprave kriminalistične policije. Forenziki so že zavarovali sledi na dokazih, ki bi lahko privedli do odkritja storilca.

Zaradi ogroženosti Centove pa, kot pravi Peršolja, izvajajo tudi nekatere aktivnosti varovanja. Podrobnosti v zvezi s tem Peršolja ni želel pojasniti zaradi varnosti Mojce Centa in njene družine. Na Dursu so pojasnili, da so po prejeti grožnji tudi sami začeli izvajati nekatere varnostne ukrepe. A tudi oni niso želeli razkriti podrobnosti.

Velik odstotek raziskanih primerov
Kriminalisti sicer večino primerov groženj uspešno raziščejo, in sicer 95 odstotkov tistih, ki grožnje izrečejo neposredno, v vseh drugih primerih pa storilce težje odkrijejo, je še pojasnil Peršolja.

Centova je v sredo prejela pismo, ki je bilo napisano kot sožalna brzojavka, v katerem je neznanec grozil s smrtjo njej in njeni družini, če nemudoma ne preneha preiskovati poslov družine Janković. Zoran Janković in njegov sin Damijan sta prejete grožnje že obsodila.