Slovenija

Poudarki

  • Gorenak o splošni mobilizaciji na levici
  • Dnevnik: SDS-Udba: laži in manipulacije
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.0 od 8 glasov Ocenite to novico!
Seznam z naslovom Politično kadrovanje
Seznam buri duhove. Foto: Spletna stran SDS

Dodaj v

Dnevnik o pomanjkanju bralne pismenosti, SDS o "kanalizaciji kaviar levice"

Aktiv novinarjev Dnevnika obsoja zapise SDS-a
29. september 2011 ob 16:14
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

T. i. SDS-ova "lista za odstrel" sproža serijo burnih odzivov. Tanja Plesničar Pučko: Ob glavo boš zaradi mnenja. SDS: Njena kolumna je naročena iz politike.

SDS-ov seznam oseb, ki naj bi jih po strankinem mnenju vlada Boruta Pahorja imenovala po političnih in ne po strokovnih merilih, za seboj vleče verigo vročih odzivov.

Namigovanje stranke SDS, da gre pri zadnji kolumni novinarke Tanje Lesničar Pučko v Dnevniku za naročilo iz vrst politike, je po mnenju izvršilnega odbora aktiva novinarjev Dnevnika absurdno. V odboru poudarjajo prav nasprotno - menijo, da se je novinarka s kolumno ogradila od politike.

"... zgolj zaradi pomanjkanja bralne pismenosti"
V aktivu novinarjev so zato zapisali, da kdor je prebral njeno kolumno, "lahko zgolj zaradi pomanjkanja bralne pismenosti (ali pa zlonamerno) trdi, da v ozadju stojijo politični naročniki, saj je namen kolumne ravno nasproten". Sporočilo izvršilnega odbora je danes objavilo tudi Društvo novinarjev Slovenije.

Dnevnik: SDS-Udba: laži in manipulacije
Časopis Dnevnik je v torek objavil kolumno omenjene avtorice z naslovom "SDS-Udba: laži in manipulacije", v katerem je pisala o "seznamu za odstrel", ki ga je pripravil SDS, in tako ravnanje ocenila za "nasledstvo partije, Udbe in njenih metod, v najbolj čisti obliki". Zapisala je, kdo bi lahko izgubil položaj, če bo SDS zmagal na volitvah, in ocenila, "ob glavo boš zaradi mnenja".

Po njenem mnenju je "seznam je v resnici grozljiv, ker kaže miselni vzorec stalinistične montaže popolnoma nepovezanih in nesmiselnih informacij in laži", na njem pa naj bi se znašli ljudje, "ki jih druži le to, da niso verniki sekte JJ".

Gorenak o splošni mobilizaciji "kaviar levice"
Na zapis se je odzvala tako stranka SDS kot na svojem blogu tudi poslanec te stranke Vinko Gorenak. Pri SDS-u - odziv so objavili na svoji spletni strani - so odziv naslovili z naslovom "Pritlehne žalitve Tanje Lesničar Pučko in sejanje strahu pred SDS izhod v sili tranzicijske levice". Med drugim so zapisali, da je Tanja Lesničar Pučko v resnici največ napisala prav o sebi in o svojih strpnih in za človekove pravice zavzetih političnih naročnikih: "To je zapis medijskega dna, kanalizacije slovenske plenilske in kaviar levice."

Vinko Gorenak pa je pisanje Lesničar Pučkove razumel v funkciji "moderne splošne mobilizacije sil politične kontinuitete". Po njegovem mnenju je vprašanje to, ali se kolumnistka "svojega početja sploh zaveda ali pa to počne po nareku koga drugega".

Al. Ma.
Prijavi napako
Komentarji
nekdodalec
# 29.09.2011 ob 16:49
..najvecji uspeh SDS v zadnjih 10 ih letih je neuspeh SD-ja..

Bi si zelel drugace, vedar tako pac je --- zal..
x1ijn
# 29.09.2011 ob 17:05
Res žalostno, da po stoletjih revolucij imamo veliko stranko, ki razmišlja in se vede tako primitivno.
QARAMBA
# 29.09.2011 ob 17:19
In Vinko, saj ni potrebna nikakršna mobilizacija ne na levici ne kje drugje, ker res ne rabim biti zadrt levičar pa mi nikolli ne boste všeč, ker ste močno zaostali in črna luknja vas čedalje bolj vleče stran od normalnega sveta...
x1ijn
# 29.09.2011 ob 17:04
SDS pa vedno bolj izgublja čut za realnost.
Triptico
# 29.09.2011 ob 18:20
To kar se gre SDS zadnja leta, nima nobene veze več z realnostjo, je pa politika ja. Ampak tista umazana, okrepljena še z nizko kulturo njenih poslancev, revanšizmom in na trenutke kar blaznostjo okoli komunistov itd.

Oni bi že večkrat pometli s političnimi nasprotniki na volitvah, če bi le bili malo manj žleht in se ukvarjali s programom, ne pa s preteklostjo. In potem še žigolo zadnjič na pogledih, hja, seveda arogantno, odgovori, da je stranka SDS zadnja, ki bi se ukvarjala s preteklostjo in delila narod. Veš kaj Zvonko, pojdi lepo v postojnsko jamo, vzemi s sabo orodje, ker za tja si, jamski človek.

Še dobro da imajo ''glas ljudstva'' na MMC, trojne uporabniške račune, da o tvitanju in cinizmu na njem niti ne govorim. Bog se nas sumili, če pridejo nazaj na oblast. Diktatora in konec svobode govora, a ne Vinko?
desno-mnenje
# 29.09.2011 ob 17:56
Ubogi levičarji!

2008 pogrom o kadrovanju! V odgovor sds javno objavi listo (po njihovem) mnenju politično kadrovanih ljudi. In tu se nek moralnež od novinarja najde in piše o udbaških metodah, medtem ko je bilo o "ključku ljudi za odstrel 2008", ki ga je obelodanil sam Pahor, v "osrednjih časnikih" pisano le v stilu "kaj ga pa serjemo".

Torej ubogi levičarji, prav imajo v sds. J** vas od spredaj in od zadaj, pred vašimi očmi, požrli boste vse. Ko pa nekdo s prstom pokaže, se pa deli na "dobre po srcu" in "hudobne", ki kažejo s prstom. Ko jim nič ne rata pametnega skupaj spravit, vas pa prepričujejo "vsi smo isti, samo eni so še hudobni".

Mir z vami.
tureavanture
# 29.09.2011 ob 17:51
Odstrelna lista kljub vsemu zgražanju v javnosti ostaja še naprej na javnim mestih???

Očitno SDS še nikoli ni bil bolj prepričan v zmago na volitav...
Čakam samo še da povejo da če zmagajo bodo prodali slovenijo hrvatom za 25€, pa bodo kljub temu izvoljeni 4.11.
kumimonster
# 30.09.2011 ob 08:51
Na tem seznamu se je znašel celo znani zgodovinar Pirjevec, ki mu Gorenak ne seže niti do kolen. Kam to pelje lepo vas prosim? A je kdo iz levice kdaj delal seznam za odstrel Dežmana in kompanije? Ne, ves ta čas je lahko v miru opravljal svoje delo in tako naj tudi ostane. Če pa v SDS mislijo, da je narod toliko glup, da ne vidi kaj se grejo, jih bo pa to spet začelo tepsti tako kot leta 2008.
Buldog
# 29.09.2011 ob 23:46
@janez33
29. september 2011 ob 18:57

Povej mi, kako gre lahko pri osebah, ki so mednarodno priznani strokovnjaki, vodilni slovenski strokovnjaki ali pa osebe, ki jih je na ista mesta imenovala že vlada Janeza Janše, za politično kadrovanje? Gre zgolj za to, da gre za osebe, ki so strokovnjaki, pa so naredili nekaj, kar ni všeč SDS-u - se podpisali pod kakšno peticijo, kandidirali za kakšno stranko,...

Na seznamu je kar nekaj oseb, ki jih je na isto funkcijo imenovala že vlada Janeza Janše, Pahorjeva vlada jih je pa ponovno imenovala. Če jih je imenoval že Janša, Pahor pa ohranil, bi pričakoval od SDS-a vsaj toliko kritike, da bi priznal, da so te osebe strokovnjaki, ampak ne, SDS pravi, da gre v tem primeru za politično kadrovanje. Zakaj jih je pa potem že Janša imenoval??
nr.1
# 29.09.2011 ob 22:43
Zdaj se vidi, da je pravi kaos ... SD in celotna levica razpada.
gula
# 29.09.2011 ob 21:59
Pred volitvami 2008 je bilo obilo pompa kako ne bo političnega nastavljanja in političnih manjav...
USB ključek je naštel skor 500 menjav , te zadnje so evidentno podkrepljene z dokazi.
Enkrat bo treba popucat državno upravo in ti zadnji so najprikladnejši ker priznajmo si takega aparata ne moremo živet......
ivod
# 29.09.2011 ob 21:46
... že zdaj so pijani od prihajajoče zmage ...
nesesekirat
# 29.09.2011 ob 19:59
Meni se je pa predsinočnjim ob dajavi izjave glede razpustitve "kokošnjaka" in razpisa decembrskih volitev zdel nekam zaskrbljen postojnski poskočko, Zvonko Černač. Da se ni na "listi za odstrel" po volji "ljubljenega firerja", glede na svoje "prispevke" v zakladnico primerov vzornega obnašanja zakonskih mož in družinskih očetov-pravih slovenskih kristjanov, znašel tudi on.
janez33
# 29.09.2011 ob 18:57
Očitno vas večina tu ne pozna ozadja in ste (po komentarjih sodeč) nesedli veliki medijski manipulaciji, ki jo je lansirala KK na Twitterju. To je namreč spisek kadrovskih zamenjav nesposobne vlade Boruta Pahorja, ki je pred volitvami v kamero zatrjeval, da ne bo politično kadroval, nato pa zamenjal pa več kot 300 funkcionarjev ter še za davkoplačevalski denar ustanovil neki kvazi neodvisni kadrovski svet. In zdaj je KK (namesto da bi govorila o programu, kako bo rešila Slovenijo, ki so jo zavozili) ter nekateri politični novinarji ta seznam poimenovala v SDS-ovo staliistično listo za odstrel, kot glavno orodje politične kampanje. In nekateri temu pridno nasedajo.
trocki
# 29.09.2011 ob 18:22
Volilna kampanja se torej začne z obračunom z novinarji. No, bomo vsaj videli, kaj stranke zagovarjajo (kakor da nismo vedeli prej!).
QARAMBA
# 29.09.2011 ob 17:16
Ubogi ljudski miličnik Vinko, kaj ga je strah, da bo v naslednji vladi zadolžen za okolje in bo s svojo "šapko" preveč podoben kanti za smeti? Sicer pa res ni razlike v vsebini kante in v njegovih "sivih" celicah. Blatnodolci pa mrzlično iščejo grešnega kozla za svoj morebitni neuspeh, ubožčki zaplankani..., še za planet opic bi težko kandidirali ;-)
mbvana
# 30.09.2011 ob 07:28
V odboru poudarjajo prav nasprotno - menijo, da se je novinarka s kolumno ogradila od politike.

Glede na vsebino kolumne, je ta izjava povsem mimo. Njen prispevek je neposreden napad na SDS. Kljub temu, da v kolumni marsikaj drži, je govorjenje o novinarski neodvisnosti, nepolitičnosti itd., v tem primeru povsem odveč. Članek je namreč izrazito politično opredeljen.

Je pa Gorenak na drugi strani točno tak tip človeka, zaradi katerega bi še mene prijelo, da bi spisal kak podoben članek.
g.majster
# 29.09.2011 ob 19:07
@desno mnenje

levičarji niso ubogi, ker jih ni
kaviarkomunisti niso levica
kaviarkomunisti so desnica
QARAMBA
# 29.09.2011 ob 20:26
nesesekirat

Zvonko je res zgleden kristjan, po njegovi zaslugi ne zaprejo porodnišnice v Postojni, je izredno "priljubljen" (pri komu in kako :)) in je prava semenska banka. Dobro bi ga bilo poslati na terensko delo širom rodne grude in hitro pridemo na šiptarsko nataliteto :)))
Sicer so pa osebki iz lepenskega tabora izredni strokovnjaki na mnogih področjih, škoda je le, da tega nihče ne ve, ker svoje genialnosti nočejo deliti...

janez33

saj ne rabimo skakati še na twitter, lušna Katarinca nam piše kar na domače naslove, kaj ti res nisi nič dobil, morda imaš pa kakšnega "trojanca" v svoji mašini, sicer je pa virus pogosta pojava v vaši čredi, je že kar pandemično stanje zblojenosti...
Kamikaze
# 29.09.2011 ob 18:37
Prav neumni so v tem SDS-u, namesto, da bi bili tiho in v miru želi sadove in dočakali volitve kot veliki zmagovalci delajo takšne in podobne neumnosti...

Grem stavit da bo to vplivalo na njihov volilni izid... negativno...
nekdodalec
# 29.09.2011 ob 16:52
Sicer pa ne vem kaj se sploh jocejo, saj je ze evidentno, da bodo dobili volitve decembra..

Ze ptice civkajo, da bodo zmagali z eliiko veeeliiikoo veliiiiikooooooo razliko..

JLjudje, sprijaznite se da nas bo naslednjih 20 let vodil SDS..

lp vsem
Kazalo