Domen Igličar je kandidat stranke Zedinjena Slovenija. Foto: MMC RTV SLO
Domen Igličar je kandidat stranke Zedinjena Slovenija. Foto: MMC RTV SLO

"Noben, sploh mladi žal politike ne spremljajo, ker jih preprosto ne zanima. V 27 letih je vsem jasno, da politika ne bo spremenila naših življenj na boljše. Moje poslanstvo je, da spremenim naše mnenje o politiki, saj mislim, da lahko z skupnimi močmi dejansko spremenimo stanje v državi, tudi z pomočjo politike. Žalostno je, da več kot polovico volilcev ne zanima kaj se dogaja na politični sceni, čeprav ima to direkten vpliv na njihovo življenje. Upam, da se v naslednjih letih to spremeni in mislim, da ima Gibanje zedinjena Slovenija dobro možnost, da naredimo korenite spremembe in ozavestimo ljudi, je na vprašanje, zakaj se tako malo volivcev udeležuje volitev in referendumov," odgovoril Domen Igličar.

Med težavami, s katerimi se sooča Slovenija, kar je še posebej izpostavljeno v predvolilni kampanji, je tudi t.i. beg možganov. Igličar meni, da je to potrebno preprečiti.

"Kako bomo to naredili imam sam več idej, vendar jih je potrebno obširno predebatirat in naredit še veliko "brainstomingov", saj to ni tako lahko rešit, sploh na način, ki bo vsem po godu. Mislim, da če država nekoga šola, da bi se ta šolar moral zavezat, da bo po končanem študiju ostal in delal v Sloveniji vsaj 3 leta, to je ena najbolj logičnih odločitev. S to odločitvijo bi tudi mlade pripravili na delo in funkcioniranje družbe v službi, ali "team building". S tem bi tudi praktično usposobili naš kader in bi s tem imeli tudi boljše možnosti zaposlitve v tujini, če se za to kdo odloči. Vendar glavni cilj nam more bit, da zadržimo naše ljudi prostovoljno v Sloveniji, kjer se bojo počutili varno, prijetno in predvsem svobodno," je pojasnil predstavnik Zedinjene Slovenije.