Vlada se je na seji posvetila tudi kadrovskim zadevam. Foto: MMC RTV SLO
Vlada se je na seji posvetila tudi kadrovskim zadevam. Foto: MMC RTV SLO
Gulič na čelo urada za verske skupnosti

Smole tako ni več generalni direktor uprave za izvrševanje kazenskih sankcij. Sam je že 14. julija podal odpoved, ministrstvo za pravosodje pa je 28. avgusta objavilo javni natečaj za novega direktorja. Izbrani kandidat bo imenovan na položaj za dobo petih let, dela bo imel dovolj, saj so se v zadnjem času stopnjevale pritožbe in peticije zapornikov.

"Ugotovil sem, da sem se preprosto izčrpal in da je prav, da prepustim prostor nekomu, ki bo prinesel novo energijo ter nov elan, da potiska to težavno zgodbo naprej," je svoj odstop pojasnil Smole. Na položaju je bil tri leta, zaradi neizkoriščenega dopusta, neplačanih propadlih ur - tudi ponoči in ob praznikih - pa je, kot je dejal, porabil časa še za eno delovno leto.

Imenovana sta bila Gulič in Širokova
Vlada je za dobo petih let za direktorja urada za verske skupnosti imenovala nekdanjega poslanca LDS-a Aleša Guliča. Generalni sekretar vlade Milan M. Cvikl je ob tem pojasnil, da so se med štirimi primernimi kandidati odločil za Guliča, "ker gre za zelo strpnega človeka". Preostali primerni kandidati so bili še Gregor Lesjak, Mojca Kucler Dolinar in Drago Čepar.

Novo vodstvo ima tudi direktorat za visoko šolstvo, prihodnjih pet let ga bo vodila Majda Širok. Širokova je po izobrazbi pravnica z znanstvenim magisterijem iz menedžmenta neprofitnih organizacij.

Gulič na čelo urada za verske skupnosti