Slovenija
Vesna Györkös Žnidar
Ministrica je poudarila, da vaja ne bo v ničemer prispevala k dobrim odnosom med našima državama ali k skupnim prizadevanjem za obvladovanje migrantske situacije v regiji. Foto: BoBo

Dodaj v

Györkös Žnidarjeva izrazila nasprotovanje avstrijski vaji varovanja meje v Špilju

Slovenija uspešno brani schengensko mejo
13. junij 2018 ob 22:47
Ljubljana - MMC RTV SLO

Notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar je v pismu avstrijskemu kolegu Herbertu Kicklu izrazila nestrinjanje z vajo varovanja meje na mejnem prehodu Špilje, ki jo za 25. junij načrtujeta avstrijska policija in vojska. Več sto vojakov in policistov naj bi prikazalo, kako zaustaviti veliko skupino beguncev.

Kot so sporočili z notranjega ministrstva, ministrica vaji nasprotuje tako zaradi dejstva, da naj bi del te vaje potekal na slovenskem ozemlju, poleg tega pa je opozorila, da bi imel ta "prikaz množičnega prihoda nezakonitih migrantov s slovenske strani na avstrijsko neizogibno zelo negativen učinek v Sloveniji, verjetno pa tudi v Avstriji".

Poudarila je, da ta vaja "ne bo v ničemer prispevala k dobrim odnosom med našima državama ali k skupnim prizadevanjem za obvladovanje migrantske situacije v regiji".

Ministrica je tudi ocenila, da so bili s skupnimi dejavnostmi v zadnjem času, predvsem s srečanjem direktorjev policij na Brdu pri Kranju in z usklajenim nastopom na ministrski konferenci v Sarajevu, postavljeni dobri temelji za večji angažma na področju migracij vseh držav v regiji.

"Predvsem je bilo doseženo zaupanje, da lahko s skupnim nastopom preprečimo dodatno poslabšanje migracijske situacije in da sta Slovenija in Avstrija pri tem partnerici," je poudarila ministrica in opozorila, da bi izvedba vaje v Špilju to močno ogrozila.

Györkös Žnidarjeva je znova poudarila, da Slovenija uspešno in učinkovito brani zunanjo schengensko mejo in si prizadeva, da se migrantski val iz let 2015 in 2016 ne bi ponovil. Dokaz tega je tudi dejstvo, da so avstrijski organi Sloveniji letos vrnili 13 ljudi, lani v celem letu pa 39, je še poudarila ministrica.

Avstrijski notranji minister Kickl je vajo v Špilju napovedal konec prejšnjega tedna. Več sto vojakov in policistov naj bi 25. junija, ko Slovenija zaznamuje dan državnosti, prikazalo, kako zaustaviti veliko skupino beguncev. V Špilju na avstrijskem Štajerskem imajo sicer Avstrijci postavljeno obsežnejšo infrastrukturo za zaščito meje, vključno z ograjami, tako da begunci nimajo prav veliko manevrskega prostora.

B. R.
Prijavi napako
Komentarji
ZETAC
# 14.06.2018 ob 07:24
Kot so sporočili z notranjega ministrstva, ministrica vaji nasprotuje tako zaradi dejstva, da naj bi del te vaje potekal na slovenskem ozemlju
Tega pa res ne razumem, na našem ozemlju??? To je tako, kot če bi naši rekli, da bodo imeli neke policijske vaje na hrvaškem ozemlju, npr. še malo čez Kolpo, si kdo predstavlja hrvaško reakcijo?
nesreča
# 14.06.2018 ob 10:12
Naj vajo prestavijo 200 km nižje ob Kolpi in naj zraven sodelujejo še naši pripadniki policije in vojske. In naj vaja traja vse do jeseni, ko naj bi ta migrantski val malo pojenjal.
garmond
# 14.06.2018 ob 06:04
To pa je provokacija prve vrste, z avstrijske strani. Na slovenskem ozemlju avstrijska vojska in policija nima kaj iskati. Na tistem delu slovenskega ozemlja, kjer mislijo Avstrijci izvajati to vajo, naj naši namestijo slovensko vojsko in policijo.
A imajo Avstrijci tudi tako kot Hrvati skomine po našem ozemlju, a si ga niso v preteklosti že dovolj prisvojili?
In to izzivanje bodo priredili celo na dan, ko Slovenija praznuje dan državnosti. Predrznost brez meja. Ministrica ima prav.
amigo
# 14.06.2018 ob 05:25
Kot so sporočili z notranjega ministrstva, ministrica vaji nasprotuje tako zaradi dejstva, da naj bi del te vaje potekal na slovenskem ozemlju

Tega pa jaz res ne razumem. Tuje varnostne sile, bi naj vstopile na slovensko ozemlje in tu izvajale neko vajo. A ste vi normalni?
veza
# 14.06.2018 ob 08:05
Bravo Györkös, edina ministrica v Cerarjevi vladi, ki si zasluži pohvalo.
A Erjavec je pa rep med noge stisnil?
zamudnik
# 14.06.2018 ob 08:38
Več sto vojakov in policistov naj bi 25. junija, ko Slovenija zaznamuje dan državnosti, prikazalo, kako zaustaviti veliko skupino beguncev.V Špilju na avstrijskem Štajerskem imajo sicer Avstrijci postavljeno obsežnejšo infrastrukturo za zaščito meje, vključno z ograjami, tako da begunci nimajo prav veliko manevrskega prostora.

Je na FDV-ju slovenščina morda del programa Aktivizem s temelji jezika?

Če mora država za varovanje svojih meja pred "begunci" uporabiti vojsko, potem gre najbrž bolj za agresorje kot za begunce. Tako nekako mi govori kmečka logika. Je pa res, da ni šla skozi FDV-jevsko brušenje, tako da sem zdaj malo zmeden.
endrug
# 14.06.2018 ob 07:12
Kako na slovenskem ozemlju? Upam, da bodo na mejo poslali slovensko vojsko in policijo,
iluzionistka
# 14.06.2018 ob 06:04
no, naše meje ne znamo branit. avstrijci pa lahko vaje delajo na svojem ozemlju. razen, če niso pridobili kakega dovoljenja s strani vlade, ki sedaj raje kot dela prešteva sedeže do magičnih 46.

glede na to, da so "pozabili" podaljašti prepoved hrvatom za prost pretok dewlovne sile, bi nas to moralo bolj skrbet. glede na naklonjenost cerarja in erjavca J sosedom ne rečem, da ni cerar namerno odstopil in jim tega omogočil.
mataj-finance
# 13.06.2018 ob 23:31
"Izrazila nasprotovanje?" Ja bravo, no! Bo zelo pomagalo.
navigator007
# 13.06.2018 ob 23:12
Ko boste sestavili levo-sredinec koalicijo boste lahko na stežaj odprli mejo in potem ne bo več treba protestirati.
pobrisan
# 14.06.2018 ob 09:39
Več sto vojakov in policistov naj bi prikazalo, kako zaustaviti veliko skupino beguncev.
------------

Saj ste tudi na MMC že priznali, da je velika večina teh "beguncev" v resnici ekonomskih migrantov. Zakaj vedno znova to zavajanje? Sicer pa ta vaja ni nastala naključno. Sestajajo se notranji ministri Nemčije, Avstrije Italije in Madžarske. Tema sestankov je kako ustaviti ta migrantski tok. Zakaj naših ni zraven? Veste kaj to pomeni za nas? Pa še brez vlade bomo izgleda kar dolgo.
veza
# 14.06.2018 ob 08:07
Lesnikovsok
# 14.06.2018 ob 07:43

ne razumem kje je problem? polocaji in vojaki pač rabijo vaje, da znajo delat v primeru, določene situacije..

datum bi lahko drugi izbrali, pa povanbili nas, da bi sodelovali, to če čisto sprenevedanje, prav, bo šlo, razumeš?
m72
# 14.06.2018 ob 13:18
"Avstrijci itak ne jemljejo resno alpskih Bosancev"

Očitno. Če jim pa poklanjamo podjetja in se delamo butle, ko nam z orožjem skačejo po našem ozemlju. Če jih bomo razrožili in ruknili v čuzo pa bo takoj drugače.
taprav gorenc
# 14.06.2018 ob 11:13
Vsak dan jih primejo enih 100 in koliko jih pobegne mimo !!

Želje migrantov bodo obstajale ne samo letos ali drugo leto,ampak še 20-30 ali 50 let in več !!
m72
# 14.06.2018 ob 12:18
Migranti so eno, oboroženi soldati in policisti sosednje države pa drugo. In naj bo to jasno, da si nobena suverena država ne dovoli, da ji oborožene sile tuje države kar tako skačejo po ozemlju!
Očitno niti za dovoljenje niso zaprosili, sicer ministrica ne bi protestiala. Morali bi biti vsi v luftu, od predsednika vlade, strank pa do el prezidenteja. Kaj se gremo? Jutri se bodo spomnili še Italijani, Madžari, pa seveda Hrvati, da si vzame vsak tisto, kar mu diši.
indoormouse
# 14.06.2018 ob 10:55
Na tuje ozemlje bodo poslali policijo iz vseh dežel in vojsko in to točno na dan državnosti te sosednje države?
To so tiste civilizacijske norme razvitih severnih sosed, h katerim naj bi mi "balkanci" stremeli?

Jezusmarijapomagej, no.

Če potrebujejo provokacije in incidente, da pokažejo, da nekaj delajo za svoj narod, je to tudi žalost. Tako je pač, ko se narodno zavest krepi preko zunanjega sovražnika namesto preko poznavanja in ljubezni do lastne kulture.

Ministrica ima prav, ko pravi, da lahko urjenje svojih sil Avstrija, če ga že potrebuje, izvede kjerkoli drugje na avstrijskem ozemlju.

Na Brdu pri Kranju so se prejšnji teden o migrantskem toku menili generalni direktorji policij Avstrije, Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Kosova, Makedonije ter Albanije. Sledila je ministrska konferenca v Sarajevu na isto temo, danes in jutri bo ministrska konferenca Salzburškega foruma v Bukarešti, kjer se bo še več držav spet dogovarjalo o odzivu na migrantske tokove. Naj se tam zmenijo. To provociranje ni konstruktivno.

(Del mojega komentarja se nanaša na informacije iz drugih člankov na isto temo, ki v tem članku RTV niso podane.)
SheriffJoeArpaio
# 14.06.2018 ob 10:28
Avstrija samo ščiti svoje interese, ker ve, da Sloveniji ne more zaupat. Klovn iz Kamnika, ki bo postal predsednik vlade in v vlado vabi tudi Levico, sigurno ne bo preprečil invazije ilegalnih migrantov v Slovenijo.
Mimobeznik
# 14.06.2018 ob 08:26
Slovenija vadi hitrost priprave nastanitve ob izreku besede azil.
Ples
# 13.06.2018 ob 23:16
Ministrica ima prav.
Bivši uporabnik
# 15.06.2018 ob 09:20
indoormouse, ce se gre za vajo varovanja meje, je najbolj racionalna poraba drzavnih sredstev za taksno vajo pac ta, da jo izvajajo tam kjer je misljena. Ne meji. Nima smisla da opravljajo vajo nekje v Graski kotlini.

Imas popolnoma prav glede omejenih resursov zemlje. Sam odgovore vedno poiscem v naravi in cebele so pri tem zelo zanimive. Kdaj nehajo cebele sirit plodisce? Po kresnici, po 23. juniju, ko se zacnejo dnevi krajsat, ker takrat ne bo vec pase. Pripravljat se zacnejo na prezimovanje. Jeseni cebele delavke celo vrzejo trote ven iz panjev. Vidis, tako razmisljajo ta mala bitja s skorajda mikroskopskimi mozgani. Mi, pa smo na Luno poleteli, pa bomo v novi epidemijah kuge izumrli, ker smo se prenamnozili preko mej zmoznosit te Zemlje. Mislim da imajo Jehove price point ko oznanjajo da konec ni vec dalec.
mirror
# 14.06.2018 ob 21:29
Ko sta Avstrija in Nemčija ponudili pomoč v osebju naši državi pri varovanju šengenske meje, ju je naša država zavrnila, češ da smo samo sposobni varovati mejo. Zaradi te naše arogance je druga šengenska meja na avstrijski meji.
indoormouse
# 14.06.2018 ob 18:02
@pkorosec

Vaje bi lahko opravili tudi samo na avstrijskem ozemlju, na katerikoli drug dan. Verjetno se da o takih in drugačnih vajah, ki se tičejo skupnih problemov in potekajo na ozemlju več držav, predhodno uskladiti, za to obstajajo diplomatski kanali.
Avstrijska poteza izpade kot nepotrebno in neprofesionalno stopnjevanje konflikta; ena retorika na srečanjih in konfrencah, potem pa v praksi čisto nekaj drugega.

Razumem skepticizem do EU, samo zakaj antagonizirati sosedo *sredi* usklajevanja in sodelovanja?
Mislim, da je imela slovenska ministrica kar prav, ko je rekla, da se zunanja meja EU ne ščiti na Šentilju.

"Vsak tak korak bo nemudoma v prvi sekundi oznacen kot neokolonizacije Afrike s strani belega cloveka."

Itak, belci so baje krivi za vse zlo na svetu.

Kakorkoli, to so stvari, ki jih bo treba prej ali slej reševati, bolje preko pozivov in dialoga o vzdržnosti sistema, preko npr. izobrazbe in ugodnosti za manj otrok kot pa na bolj oster kitajski način ali celo preko še večjega pomiranja v Sredozemskem morju ali od lakote/borb doma.
Žal nimamo neomejeno pitne vode in ostalih surovin za trenutno ekspanzijo svetovnega prebivalstva in prej ali slej bodo v "razvite" dele sveta hodili tudi t.i. ekološki begunci, če bodo želeli (pre)živeti. Bolje o tem razmišljati prej kot kasneje.

"A smo dejansko suverena drzava ali nismo? Odgovora na to vprasanje niti sam ne poznam vec."

To se sprašujem tudi jaz.
V praksi smo tako vezani na EU pravila in pogodbe in celo na neformalna priporočila, da od samostojnosti in suverenosti ne ostane skoraj nič.
Prej smo na nek način bili prvi na vasi, ampak zdaj smo zadnji v mestu in očitno si še ne upamo kaj dosti piskati. Pa bi se morali večkrat oglasiti in zastopati interese svoje države.
Ne glede na trenutno stanje je osamosvojitev želja večine Slovencev in je prav, da se dnevu državnosti da primerno težo, kimajoči politiki in proslave gor ali dol. Če se sami ne spoštujemo, nas drugi tudi ne bodo.
Bivši uporabnik
# 14.06.2018 ob 16:04
@indoormouse
EU potrebuje skupen odgovor,
Isce ga od avgusta 2015. Sedaj je junij 2018. Ocitno Avstrijci nimajo zaupanja v EU resitev, da se leto 2015 ne bo ponovilo.

Zanimivo, nihče od evropskih politikov zares ne dela na tem, da bi recimo končali z destabilizacijo BV in S Afrike ali da bi pozvali svet k razumni natalitetni politiki, ki jo družba in narava še lahko preneseta.

Vsak tak korak bo nemudoma v prvi sekundi oznacen kot neokolonizacije Afrike s strani belega cloveka. Jaz sosedu ne dovolim, da brez mojega dovoljenja hodi po moji zemlji, hkrati pa mu ne bom solil pameti kako naj gospodari in vzgaja svojo druzino doma.

potem pa pritlehne solo akcije na slovenski dan državnosti?
Komu pa razen politikom na proslavi pred fotokamerami in kulturnikom, ki na ta dan dobijo svojih 5 minut medijske pozornosti, pa se fucka za dnevom drzavnosti? Dan kaksne drzavnosti? Saj smo se pa drzavnosti odpovedali v korist Bruslja. Kaksna drzavnost neki, ce pa baje avstrija lahko sama enostransko odloci, da bodo izvajali vojaske vaje na slovenskem ozemlju. Ce bi to drzalo, potem bi morala slovenska stran jasno in odlocno odreagirat, ne pa da policijska ministrica izjavi samo nasprotovanje. A smo dejansko suverena drzava ali nismo? Odgovora na to vprasanje niti sam ne poznam vec.
indoormouse
# 14.06.2018 ob 15:51
Glede migracij:
Azilni sistem ne more biti sredstvo za reševanje ekonomske neenakosti na svetu. Temu tudi ni namenjen.
Upam, da bosta tudi Merkel in Macron to kmalu spoznala.
Integracijska politika v EU tudi ne daje idealnih rezultatov - nad tem bi se morali zamisliti in sprejeti samo toliko ljudi, kot jih lahko vključimo v družbo.
Ampak vseeno, zdaj smo končno prišli do točke, ko se javno priznava, da ne prihajajo zgolj begunci iz Sirije ipd., ampak so zadaj tudi ekonomski razlogi in tihotapske mreže.

EU potrebuje skupen odgovor, ki ne bo utopičen in ne bo ignoriral ekonomskih zmožnosti, kulturnih razlik med Evropejci in migranti in ki ne bo zanemarjal vidik krhanja družbene kohezije. Istočasno pa ne sme samo podpihovati odpor do migrantov in ostalih članic EU. Bo treba več kot samo levo-desno.

Ideja o taboriščih izven EU zveni kot poskus, da bi našli Gadafija št.2, ker se Erdogan v tej vlogi ni dobro obnesel. Ne vem, kaj bo iz tega.
Zanimivo, nihče od evropskih politikov zares ne dela na tem, da bi recimo končali z destabilizacijo BV in S Afrike ali da bi pozvali svet k razumni natalitetni politiki, ki jo družba in narava še lahko preneseta.
indoormouse
# 14.06.2018 ob 15:45
@pkorosec
Me veseli, da se tvoj komentar spustili skozi sito. Ne moremo biti vsi istega mnenja.

Brez skupnega odgovora na migracije tu žal ne bo šlo.
Skrajno neprimerno je, da med poskusi povečanega sodelovanja in vzpostavitvi skupnega odgovora na problem migracij, ena od držav provocira. Avstrijci so tu izpadli res neprofesionalno in konfliktno, kot da so namenoma povozili diplomacijo. Skupen nastop na konferenci, potem pa pritlehne solo akcije na slovenski dan državnosti? Samo pomisli, če bi bilo govora o Hrvaški namesto Avstriji. Tako ne gre.
Kakšen pomen ima, da vabijo policaje iz vseh dežel na to vajo? Zakaj ravno na dan naše državnosti? Zakaj mora biti katerikoli kos vaje na slovenskem ozemlju? Sumim, da če ima ministrica info, da bo del vaj na slovenskem ozemlju, bo to držalo.

Nobena država v Evropi ne more sama rešiti vprašanja migrantov, nerealno je vse breme postaviti na Slovenijo in jo izpostaviti kot neko veliko kršiteljico, za katero je potrebna vojska in čimveč policistov. To smrdi po propagandi. Avstrijci so l. 2015 prav tako spuščali množice migrantov v Nemčijo.
Bivši uporabnik
# 14.06.2018 ob 13:55
Glede na to, da Avstrijci imajo svojo vojsko, mi pa smo v NATU, ali to pomeni, da bo v primeru, da avstrijska vojska stopi na slovensko ozemlje, NATO avtomaticno solidarnostno napadel Avstrijo? :)
Res ste lahko srecni, da admin cenzurira komentarje, ki nastavljajo ogledalo.
m72
# 14.06.2018 ob 11:24
"Kot so sporočili z notranjega ministrstva, ministrica vaji nasprotuje tako zaradi dejstva, da naj bi del te vaje potekal na slovenskem ozemlju,"

Mi bomo pa 25. nabijali o "samostojnosti" in "suverenosti"!
Potrebno je jodlarjem povedati, da bomo aretirali vsakega, ki bo stopil na slovensko zemljo. In pika. Ko smo še bili v Jugoslaviji, jim niti v sanjah ni padlo kaj takega na misel. Že vojaške vaje JLA so jih spravile v paniko in so bili čisto posrani.
taprav gorenc
# 14.06.2018 ob 11:10
SamoRes

# 14.06.2018 ob 08:22
Prijavi neprimerno vsebino Problemi z desnimi vladami povsod, tako v Avstriji kot na Hrvaškem

O zdej si pozabil na SDS in Janšo !!! Popravi post !!
muff1488
# 14.06.2018 ob 09:59
Saj nas nihče več ne jemlje resno, smo kot samopostrežna trgovina.
ijagodn1
# 14.06.2018 ob 08:26
Tako se govori, ga. Žnidar,
v nasprotnem primeru bo slo. policija julija in avgusta
poostreno nadzirala severno mejo za vstop v Slovenijo.
Lesnikovsok
# 14.06.2018 ob 07:43
ne razumem kje je problem? polocaji in vojaki pač rabijo vaje, da znajo delat v primeru, določene situacije..
kaj nasledni protest bo, da vojaki nesmejo vadit na strelišču ker ni vojne?
firtoh
# 14.06.2018 ob 06:01
Györkös Žnidarjeva je znova poudarila, da Slovenija uspešno in učinkovito brani zunanjo schengensko mejo
Če je temu tako,naj razloži kako,da je lani v Avstriji za azil zaprosilo 24.000 oseb,pri nas pa 1700.Prav tako naj razloži,kam se izgubijo vsi prosilci za azil,ker trenutno jih imamo v azilnih domovih samo slabih 300.Lansko leto so status pri nas dobile samo 103 osebe.
indoormouse
# 16.06.2018 ob 21:22
@pkorosec
Na neki točki sta tako Cerar kot Kurz prišla do ideje, da bi mejo varovali pred Makedonijo. Nekaj časa je tudi zgledalo, da bo vsaj delno delovalo, da bo tam tista linija, potem pa je bilo z Makedonijo, kot je bilo. Odprle so se tudi nove migrantske poti.

Zdi se mi dobro, da se je Avstrija odločila za vsaj toliko diplomacije, da je vajo preložila na 26. junij.

Zelo zanimivo o čebelah, hvala!
Se strinjam s tabo. Kot kaže, imamo globalno gledano trenutno več tehnologije kot pameti. Bomo videli, kam bo to peljalo.
Koncept o skorajšnjem koncu sveta sicer ni nova pogruntavščina, že dolgo se uporablja za aktivacijo ljudi (strah pred smrtjo in uničenjem je nagonski) in usmerjanje v "rešitev" oz. v religioznost določene skupine. Tekom zgodovine je bilo že več kultov in preplahov. Seveda, teoretično če bodo Jehove priče preživele vse do konca sveta, bodo enkrat zagotovo imele prav.
Bivši uporabnik
# 14.06.2018 ob 13:11
Kot so sporočili z notranjega ministrstva, ministrica vaji nasprotuje tako zaradi dejstva, da naj bi del te vaje potekal na slovenskem ozemlju

Zanimivo.
1. Sem bil preprican da je Spielfeld (Spilj) na avstrijski strani, Sentilj pa na slovenski strani. Od kod torej ministrici ideja, da bo avstrijska vaja potekala po slovenskem ozemlju?
2. Več sto vojakov in policistov naj bi prikazalo, kako zaustaviti veliko skupino beguncev. Kje je problem? Pametni bi opazovali in se ucili.
3. Kot desnicar tukaj gori lahko berem polno levih intelektualcev, ki zasmehujejo skrbi in pomisleke nas desnicarjev, da so dogodki v Bosni, Hvaski in glede na pretok prijateljev, ki so slucajno izgubili dokumente, lazen strah, prazen strah, navadno delanje panike. OK, bi si mislil, da so pac hladni kot spricer. Potem pa tukaj iste osebe pisejo o tem, da imajo avstrijski kolegi (seveda vlada fpö in övp) ozemeljske apetite po slovenski zemlji. Dragi spostljivi kolegi, pa kaj se vi slucajno norca iz samega sebe delate? Mejo v Spilju/Sentilju preckam vsak dan in pri pregledu avta in dokumentov sem bil vedno ustrezno in dostojno obravnavan. Vas nekatere ( ne bom posebej imenoval) pa ze prsti srbijo, da bi se preoblekli v maskare in se sli malo po travnikih igrat partizancke in ta belcke. Pateticno.

Podpiram avstrijsko vajo na avstrijskem ozemlju, saj bo dala jasen signal juznim sosedom v Sloveniji, Hrvaski, Bosni, da je treba bolje varovat meje.

Admin, ce bos brisal, mi prosim sporoci na ZS zakaj. Tvoja pojasnila se mi zdijo nadvse zanimiva.
Lovec
# 14.06.2018 ob 11:21
NAmesto nasprotovanja, bi lahko zaprosili za opazovalce in predlog, da podobno vajo izvedemo nekje na schengenski meji pri nas.
amigo
# 14.06.2018 ob 10:13
S takimi ministricami nas nihče ne more jemati resno. Migranti množično plavajo ćez Kolpo, mi pa jih vozimo v Ljubljano, kjer pa večina čudežno "izgine". Mogoče se teleportirajo v Germany.
x1ijn
# 14.06.2018 ob 07:37
Gremo 25.6. v Ceršak na piknik ob Muri.
nonparel
# 14.06.2018 ob 07:26
@garmond
Ko so Avstrijci izvolili skrajno desnico, je bilo samo še vprašanje časa, kdaj bodo začeli hlastati po slovenskem ozemlju. Slovenija bi jih morala ostro opozoriti, da njihove militantne enote na naše ozemlje nimajo vstopa.
Da se ne bodo ponovile napake s Hrvati, ki so leta 1991 postavili svoj mejni prehod na slovensko stran, naši so jim to kar dopustili, zdaj pa so si Hrvati našo zemljo kar prilastili za večno.
Bolj kot notranja ministrica, bi moralo naše zunanje ministrstvo Avstrijcem poslati odločno ostro protestno noto proti napovedanim vojaško-policijskim aktivnostim na našem ozemlju.
Na svojem ozemlju naj počnejo kar hočejo, mi se seveda s tem lahko strinjamo ali pa ne, na našem ozemlju pa njihova vojska in policija nima kaj iskati. Vsaka normalna država bi to smatrala kot izvršeno agresijo nanjo.
nesreča
# 14.06.2018 ob 11:34
m72
Tako kot aretirajo vsakega ekonomskega migranta, ki jih dnevno pride na naše ozemlje preko 100? Ali pa milijon in pol, ko so prihajali z vlaki v Dobovo?????
Lesnikovsok
# 14.06.2018 ob 08:18
veza

da razumem. občutljivi vidite povsod problem :)
sem pa mnenja, da pametni zunanji ministri bi se take stvari zmenili še predno bi do novinarjev prišlo.. rabimo zaveznike v EU če že hrvatov nimamo. razumeš? :)
FancyBoy
# 14.06.2018 ob 12:41
Avstrijci itak ne jemljejo resno alpskih Bosancev
zala10
# 14.06.2018 ob 00:45
Kot so sporočili z notranjega ministrstva, ministrica vaji nasprotuje tako zaradi dejstva, da naj bi del te vaje potekal na slovenskem ozemlju, ...

WTF??? A je Cmerar že ostro okurzal tistega Kurza? A je Khjavl že poklical avtrijsko veleposlanico na zagovor? A je Katička že poslala kakšen NATO bataljon na mejo? Očitno je kot vedno edina, ki se ''buni'', ministrica Vesna.

P.S. Res nas imajo za banana državo. Vse ''zasluge'' za to gredo izključno dosedanji koaliciji: SMC, Desus in SD.
SamoRes
# 14.06.2018 ob 08:22
Problemi z desnimi vladami povsod, tako v Avstriji kot na Hrvaškem
WP10
# 13.06.2018 ob 22:58
Pri taki nesposobni ministrici tudi jaz razmisljam, da bi na svojem vikendu naredil vajo :)
Kazalo