V SDS-u menijo, da je treba dovolj zgodaj sestaviti listo dobrih kandidatov za volitve,
V SDS-u menijo, da je treba dovolj zgodaj sestaviti listo dobrih kandidatov za volitve, "da se bodo lahko v miru vsebinsko pripravili na prihodnje izzive". Foto: BoBo

Svet SDS-a je izpopolnil izvršilni odbor, iz katerega so pred kratkim izključili Dragutina Mateja in Damjano Petavar Dobovšek ter se sporazumno razšli tudi z asistentom evropske poslanke Patricije Šulin Tomažem Lisjakom. Prečiščevanju v organih stranke je sicer sledilo nekaj odhodov iz SDS-a, ki ga je poleg Mateja zapustila tudi dolgoletna članica Vera Ban.

V SDS-u namreč menijo, da je treba dovolj zgodaj sestaviti listo dobrih kandidatov, "da se bodo lahko v miru vsebinsko pripravili na prihodnje izzive".

Za nove člane izvršilnega odbora je svet SDS-a v petek izvolil Majo Strnad, Alenko Gortan, Danijela Vrbnjaka in Silvana Radina.

Na seji sveta so pozdravili tudi nove predsednike in predsednice občinskih odborov SDS-a. Predsednik stranke Janez Janša je analiziral aktualno politično dogajanje v Sloveniji, vodja poslanske skupine SDS-a Jože Tanko je predstavil delo poslank in poslancev, evropski poslanec Milan Zver aktualno dogajanje v Evropskem parlamentu, državni svetnik Bojan Kekec pa delo v DS-ju.

Dvomi o novem direktorju UKCL-ja
Na spletni strani SDS-a navajajo tudi izjavo podpredsednice sveta Alenke Forte, sicer predsednice odbora za zdravje pri strokovnem svetu SDS-a, glede potrditve Andraža Kopača za direktorja Univerzitetnega kliničnega centra.

Fortejeva je navedla, da bi na mestu direktorja takšne organizacije pričakovali človeka z visokimi kompetencami na področju menedžmenta, predvsem pa poznavanjem slovenskega zdravstva, ki je v globoki krizi. V SDS-u dvomijo, da ima Kopač omenjene kompetence. Alenka Forte še meni, da se bo tudi v primeru Kopača ponovila zgodba, ki je doletela njegovega predhodnika Andreja Baričiča.