Jankovića mesto predsednika republike ne zanima. Foto: BoBo
Jankovića mesto predsednika republike ne zanima. Foto: BoBo

Položaj predsednika republike ga ne zanima in je še vedno prepričan, da bo to mesto ponovno zasedel Danilo Türk, je v pogovoru za Jutarnji list povedal ljubljanski župan. Umik iz politike je ob tem napovedal šele, ko bo dosegel vrh.
Na vprašanje, ali je zadnja afera (skoraj 400.000 evrov od nakazila za stoženski stadion naj bi končalo pri njem) na njem pustila sledove, je odgovoril le: "Katera afera?"

Na vprašanje, ali po njegovem mnenju Janša stoji za njegovim policijskim pregonom, je izjavil, da na kaj takega sploh ne želi pomisliti, čeprav je tožilstvo pod nadzorom Janševega ministra. "Ne vem, ali sta si blizu s tem ministrom ali sta prijatelja, sicer pa je minister Vinko Gorenak izjavil, da mora vedeti vse, kar se dogaja v državi," je pojasnil Janković.
Kot je dodal, kljub temu Gorenak zdaj ne ve, kam so izginili podpisi sindikatov za referendum o slabi banki, čeprav "ima od parlamenta do notranjega ministrstva 72 korakov". Opozoril je tudi, da Janševa vlada Slovenijo spreminja v policijsko državo z združevanjem ministrstva za notranje zadeve in tožilstva. Svoj odnos z Janezom Janšo je sicer opisal kot hladen.
Napoveduje ponovno zmago PS-ja
Novinarko je zanimalo, ali se boji zmage Boruta Pahorja na predsedniških volitvah zaradi možnosti, da bi se ta še bolj približal Janši in da bodo potem vsi skupaj še bolj pritisnili nanj. "Kar naj izvolijo," je odgovoril Janković.
Janković se na položaju predsednika države ne vidi, hkrati pa ne skriva ambicij za prevzem premierskega položaja. Ob tem napoveduje zanesljivo zmago PS-ja na prihodnjih parlamentarnih volitvah. "Edino vprašanje je, kdaj bodo volitve," je dodal.
Župan Ljubljane je tudi še vedno prepričan, da je stadion v Stožicah najlepši in najcenejši v Evropi. Pri tem je izpostavil, da je Uefa ugotovila, da je bil natečaj za njegovo izgradnjo izveden po pravilih in da ni bilo nikakršnega favoriziranja podjetij.