Slovenija

Poudarki

  • V vladi ostaja skupaj z Janšo sedem ministrov
  • Vlada je še sklepčna
Vlado Janeza Janše sta zapustila še ministra iz SLS-a Radovan Žerjav in Franc Bogovič. Foto: BoBo
       Prva naloga slovenske politike je, da postavi normalne pogoje, v katerih bomo spoštovali tudi tistega, ki pripada drugi politični opciji. Tega pa se z manipulacijami in lažmi med strankami ne da narediti.       
 Radovan Žerjav, SLS
       Če si v opoziciji, ne pomeni, da moraš razbiti vse, kar je na mizi. Treba je kdaj tudi znižati ton, se spustiti na stopnico nižje oziroma narediti korak nazaj.       
 Radovan Žerjav, SLS
VIDEO
SLS zapustil vlado

Dodaj v

Janša: Vlado je zapustil najslabši minister za gospodarstvo v zgodovini Slovenije. Žerjav: Hvala in vse dobro.

SLS je za predčasne volitve, bo načelen člen opozicije
25. februar 2013 ob 07:32,
zadnji poseg: 25. februar 2013 ob 17:45
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

S položajev sta odstopila ministra SLS-a, minister za kmetijstvo in okolje Franc Bogovič ter za gospodarski razvoj in tehnologijo Radovan Žerjav.

Kot je dejal Žerjav, sta malo pred 12. uro, preden sta stopila pred novinarje, z Bogovičem že odposlala svoji odstopni izjavi. SLS bo konstruktiven člen opozicije, je napovedal odhajajoči predsednik SLS-a Radovan Žerjav. "Nastavljali bomo ogledalo poziciji in hkrati podpirali vse ukrepe, ki so za državo pomembni," je dejal.

Žerjav je dejal, da je konstruktivna nezaupnica edina pot k predčasnim volitvam in jo je treba podpreti. A o tem se bo stranka odločila v teh dneh, je napovedal.

Janšev govor na Zboru za republiko pospešil dogodke
Pojasnil je, da so dogodki v zadnjem času dobili dodaten pospešek z govorom predsednika vlade na Zboru za republiko. "Obžalujemo, da se ni našla možnost, s katero bi sami bili pripravljeni sodelovati, in sicer da bi se ob obstoječi sestavi vlade zamenjal le predsednik vlade," je dejal Žerjav.

SLS bo konstruktivna opozicija
Ugotavljajo, da se sestavlja politična vlada, zato v takšnih konstelacijah SLS ne bo sodeloval in se vrača se v opozicijo, kjer bo delovali kot konstruktiven člen opozicije.

"Opozicija ne pomeni, da si opozicija, če si proti, opozicija pomeni nastavljanje ogledala koaliciji, vendarle pa se podpirajo ukrepi in reforme, ki so za državo pomembne," je pojasnil Žerjav.

Bogovič: Za nas niso pomembne blokovske razdelitve
"Tako kot smo podprli pokojninsko reformo, bomo tudi v prihodnje delovali enako in naredili vse, kar je dobro za Republiko Slovenijo. V naslednjih mesecih bomo pokazali, da za nas niso pomembne blokovske razdelitve, ampak projekti v dobro države," je odstop komentiral Franc Bogovič.

Izstop SLS je bil pričakovan
V PS so odhod SLS ocenili kot pričakovanega. "Številni razlogi SLS za to dejanje so sorodni tistim, zaradi katerih smo vložili konstruktivno nezaupnico. V PS si želimo konstruktivnega sodelovanja s SLS v prihodnje in jim želimo uspešen sobotni kongres," so zapisali v PS.

Vodja poslanske skupine SD Janko Veber je dejal, da je bila odločitev SLS glede na njene napovedi pričakovana, glede na stanje v vladi pa nujna. V SD upajo, da bodo vse te odločitve pripeljale h kar najhitrejši ureditvi razmer pri vodenju vlade, v nasprotnem primeru pa k čim prejšnjim predčasnim volitvam.

Da je bil izstop SLS iz koalicije pričakovan, sta menila tudi vodji poslanske skupine DL in Desus Rihard Braniselj in Franc Jurša, ki je izpostavil, da je SLS svoj izstop iz koalicije napovedala že relativno zgodaj.

Tonin: Koalicija se je zlomila na osebnih zamerah
Vodja poslanske skupine NSi Matej Tonin pa je poudaril, da bistvenih vsebinskih nesoglasij v koaliciji ni bilo. Koalicija pa se je po njegovi oceni "zlomila na osebnih zamerah", ki so se začele že s tem, ko je predsednik DL Gregor Virant ustanovil lastno stranko.

Tonin se je spominjal tudi "močnih besed" med Janšo in Virantom v času pogajanj o desnosredinski koaliciji. "Samo čakalo se je, kdaj bo počilo," je povedal Tonin, ki ocenjuje, da je bilo presenetljivo, da so koalicijo sploh sestavili. Izstop DL iz koalicije je po besedah Tonina za sabo potegnil tudi odločitve DeSUS in SLS.

Žerjav in Bogovič se vračata v DZ
Oba z odhajajočim predsednikom SLS-a se po prenehanju ministrskih funkcij vračata v državni zbor, a ob tem Radovan Žerjav dejavno išče rešitev zase v gospodarstvu.

Žerjav danes ni želel biti na pogovorih s kolegom iz Azerbajdžana, ker se ne bi mogel kredibilno pogovarjati na dan, ko je odstopil kot minister. "To ni niti po bontonu, niti diplomatsko, niti korektno," pravi Žerjav.

Bogovič je dejal, da je vodstvo odprto za sestanek s Slovensko kmečko zvezo, katere izvršilni odbor se sestaja danes. "V naslednjih dneh se z veseljem sestanemo z vodstvom stranke in nesoglasja razčistimo," je dejal. Žerjav je še dodal, da je njihovo nezadovoljstvo normalno, ker je vodstvo, skladno z napovedmi s kongresa stranke leta 2009, naredilo marsikatero potezo, ki komu ni bila všeč. Obenem pa je Žerjav pozval k anketi znotraj stranke, ki je pokazala, da je vodstvo stranko dobro peljalo naprej.

Pogovori o sestavi nove vlade
Poslanci PS-ja so v petek vložili konstruktivno nezaupnico vladi Janeza Janše, za mandatarko pa so predlagali začasno vodjo stranke Alenko Bratušek. O nezaupnici bodo poslanci in poslanke predvidoma glasovali na izredni seji v sredo. Takrat naj bi DZ odločal tudi o predlogu poslancev SD-ja, da DZ za predsednika izvoli vodjo poslanske skupine SD-ja Janka Vebra.

Alenka Bratušek se je že v petek sešla s poslanskimi skupinami DL-ja, SD-ja in DeSUS-a. Potencialne partnerice nove vlade so se načelno že dogovorile za nekatere organizacijske spremembe v vladi, ki jo oblikujejo, nadaljujejo pa se usklajevanja glede programskih izhodišč nove koalicije in tudi sestave vlade.

B. V., Saša Banjanac Lubej, G. C.
Prijavi napako
Komentarji
zemljemerec
# 25.02.2013 ob 07:42
Tovrstno preigravanje strank je nagnusno politično početje. Dosedanjo prakso je potrebno spremeniti v sistemu :
vsak izvoljeni kandidat, ki vstopi v Parlament in prevzame funkcijo mora zamrznit članstvo v stranki in podati prisego Državi. Njegovo poslanstvo je služiti in delati v dobro Države z najvišjimi načeli etike, morale in lojalnosti Državi.Vsak funkcionar je dolžan glasovati in sprejemati odločitve v Parlamentu po svoji vesti in samostojno.
zaratustra
# 25.02.2013 ob 07:57
popravek naslova

V vladi ostajata le še SDS in SDS II
zemljemerec
# 25.02.2013 ob 07:45
Funkcionarji, ki so opravili mandat 2x bi se morali posloviti iz politike.
dusan21
# 25.02.2013 ob 07:43
Edina rešitev so predčasne volitve na katerih ne bo Janše in Jankovića.Ostali pa se bodo morali zbuditi in spoznati v kako slabem socialnem položaju je narod in ekonomija.
Kje so novi projekti, zagon ekonomije....... ???
Herta
# 25.02.2013 ob 07:50
Ne dajta se, Ivan in Ljudmila!

Hvaležno ljudstvo (nekaj čez 10%)) vaju podpira!
frgo
# 25.02.2013 ob 08:03
V vladi ostajata le še SDS in SDS II

No neka razlika vendarle je. Eni so neumni zaradi vzgoje, drugi pa zaradi genetike.
cerera
# 25.02.2013 ob 08:00
Plebiscit o samostojnosti Slovenije je potekal 23. decembra 1990, na njem so se slovenski volivci odločali o vprašanju »Ali naj Republika Slovenija postane samostojna in neodvisna država?«

Rezultati so bili razglašeni 26. decembra.
Na plebiscitu se je 88,5 odstotkov vseh volivcev in 95 odstotkov udeleženih odločilo za samostojno in neodvisno Slovenijo.


25. junija 1991 je slovenski parlament sprejel ustavni zakon za uresničitev Temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije, Deklaracijo o neodvisnosti in več zakonov, s katerimi je Slovenija prevzela prejšnje pristojnosti federacije na svojem ozemlju.

in vse od takrat se sestavlja VLADA REPUBLIKE SLOVENIJE....na tuj računa, za svoj žep

zdej ne vem al je potreben NOV PLEBISTIC, kjer bo vprašanje sledeče:

Ali želite da se iz politike umaknejo vsi tisti,ki so kdajkoli bili na plačilnih listah hrama demokracije.

Ali naj se v ustavo vpiše mandat politika funkcionarja NAJVEČ 4 LETA in ob najmanjšem sumu nepravilnosti naj se ta TAKOJ brez možnosti pritožbe umakne oz. odstopi.
Ter na lastne storške in za svoj prigaran denar dokazuje obtožbo.

to so samo dve vprašanji od vsaj 10
ResIpsaLoquitur
# 25.02.2013 ob 08:06
miško321
OFenziva levakov je uspela!A so spontani protesti proti vsej politični eliti že preklicani na fb???

Ma ne, Miško pravi protesti se bodo zdaj šele začeli. Čakaj, da stvari vzame v roke Zbor za republiko, najbolj vitalna, sveža, mladostna in idej za rešitev Slovenije polna politična iniciativa v naši lepi mali državici!
Boš videl, ko pridejo Janševe jurišne bakice z marelami! Jih ni specialcev, ki bi jih ustavili!
Še ima prihodnost naša domovina!
davide
# 25.02.2013 ob 16:34
žerjav je dobesedno ubil janšo s svojim tvitom, bravo
ResIpsaLoquitur
# 25.02.2013 ob 18:13
Janša: Vlado je zapustil najslabši minister za gospodarstvo v zgodovini Slovenije.

Ja, res je. Vendar ga je Janša gledal v vladi vse leto in je to povedal šele danes, ko je odšel. Kakšen je torej Janša kot predsednik vlade?
Res, iz izjave v izjavo vse večji podn.
RockyV
# 25.02.2013 ob 15:43
Sedaj mora odstopiti še najslabši premier u slovenski zgodovini in največji negativec..
Binder Dandet
# 25.02.2013 ob 08:16
jodlzi
# 25.02.2013 ob 17:24
JJ se je dokončno skisal...
Korošec
# 25.02.2013 ob 18:50
Um na ravni 5 letnega užaljenega otroka.
boomslang
# 25.02.2013 ob 15:46
"Danes je vlado zapustil najslabši minister za gospodarstvo v zgodovini Slovenije. Niti nujnih obveznosti se mu ni zdelo vredno opraviti."....... Jej, jej, dragi Ivan, moj plešasti.... Če je bil tako slab, zakaj, ga pa nisi odstavil...?
taratara
# 25.02.2013 ob 18:32
Janša: Vlado je zapustil najslabši minister za gospodarstvo v zgodovini Slovenije
Čisto prav. Naj vsak vidi kdo je Janša in kaj ga čaka, če se bo z njim družil. Bolano do konca.Takega predsednika ni niti v Afriki.
papiga2
# 25.02.2013 ob 20:35
Janša, zdite se mi, precej bolni.
Valuk_
# 25.02.2013 ob 16:11
Čedalje bolj me je strah lika Janeza Janše..

ni več smešno.
gesan
# 25.02.2013 ob 20:11

atal
# 25.02.2013 ob 20:03

Podpišem Janševo izjavo, tale Žerjav pa poleg lastne promocije kao "poštenjak" ni naredil "a ma ništa" od ništa.


Zdaj mi pa prosim obrazloži, zakaj je s to "resnico" čakal današnji dan?!
Zakaj ga je imel za ministra, če je vedel, da je najslabši v zgodovini...

A je to zvedel komaj sedaj?
Potem pa je sam najslabši mandatar kar smo ga lahko kdajkoli imeli...

Ali pa gre za trenutek slabosti, ko popustijo zdravila?
CtrlDelete
# 25.02.2013 ob 19:08
A si predstavljate naslovnico!
Danes je vlado in državo zapustil najslabši Predsednik Vlade v zgodovini Slovenije. Niti nujnih obveznosti ni predal nasledniku, niti se je zglasil na Dobu.
Matjaž Fireder
# 25.02.2013 ob 17:45
Dost te mamo, psihotik hujskaški!
MartinEs
# 25.02.2013 ob 17:27
Janša: Vlado je zapustil najslabši minister za gospodarstvo v zgodovini Slovenije.

Davkoplačevalce samo zanima kdaj bo odstopil najslabši, najbolj nesposoben in najbolj skorumpiran premier v zgodovini Slovenije....al ga bomo morali sami strmoglavit?!
ResIpsaLoquitur
# 25.02.2013 ob 08:08
In ko orosijo našo zemljo Cukjatijeve solze... Kaj vse bo takoj pognalo iz nje in kako se bosta v deželici začela cediti med in mleko!
true blue mb
# 25.02.2013 ob 21:02
Celo ortodoksni SDS-ovci nimajo komentarja na bolno izjavo gospoda JJ.
matjazhrgovic
# 25.02.2013 ob 20:54
Janšo za ministra za gospodarstvo! Takoj! Pa še za ministra za... za vse! Minister za vse. Ja to naj bo.
Komur pa zdaj ni jasno, da je tip bolnik... mu tudi nikoli ne bo.
ZeK
# 25.02.2013 ob 19:00
Janša: Vlado je zapustil najslabši minister za gospodarstvo v zgodovini Slovenije.

kako ste lahko tako neodgovorni gospod Ivan? zakaj ga potemtakem niste prej zamenjali?
gospodarstvo se utaplja, polna usta so vas 10+100, vi pa v vladi na tako odgovornem mestu najslabšega ministra za gospodarstvo vseh časov?
aja, do napovedi izstopa iz koalicije je bil del "najboljše ekipe na svetu"!
Bosch
# 25.02.2013 ob 18:32
Sramota za predsednika vlade, ki dnevno žali vse, ki se ne strinjajo z njegovo politiko. To je nivo shitzofrenega debila, upam da ne pride nikoli več na oblast krast.
zumba142
# 25.02.2013 ob 16:08
Haha, sem vam rekel, da se je Janši zmešalo, pa mi ni noben verjel. Za svojega ministra pravi, da je najslabši v zgodovini, ahaha.
gisky
# 25.02.2013 ob 08:30
@pravaresnica123
Slovenci smo bili, smo in tudi v prihodnje bomo dobri, pridni, marljivi in ubogljivi delavci in kmetje.

to je samo mit, ki smo si ga ustvarili o sebi. v resnici nismo tako pridni in dobri. večina jih (nas) je takšnih, ki poskušamo kaj narediti po bližnjici, ki plačamo kdaj kaj brez računa,...
KLIPAN
# 25.02.2013 ob 20:29
Še en dokaz več, da je Janša res psihopat.
Pa kje ste že videli, da bi predsednik vlade pisal take twite, žalil vsakega , ki ni po njegovem okusu??
Zadnji čas, da spoka na smetišče zgodovine.
The Black Code
# 25.02.2013 ob 19:26
Janez Janša
@JJansaSDS

Danes je vlado zapustil najslabši minister za gospodarstvo v zgodovini Slovenije. Niti nujnih obveznosti se mu ni zdelo vredno opraviti.

Tip je dozorel za zaprti oddelek. Že dolgo tega.
Mr.Blobby
# 25.02.2013 ob 17:51
Janša: ''Vlado je zapustil najslabši minister za gospodarstvo v zgodovini Slovenije.''
PRIMITIVIZEM BREZ PRIMERE!!!
Morgenstern
# 25.02.2013 ob 17:30
Vsak človek si zaluži, da se pozdravi! Pa naj bo to fizično ali psihično! To, da objavljamo twite takih ljudi pa se mi zdi neprimerno. Gospod si zasluži drugačno obravnavo, kot zgolj posmeh na njegov twit, ki ga v brezupu napiše z nezmožnostjo več premisliti o svojih dejanjih. Gospod v stanju kot je, ni več krivec za svoja nepremišljena dejanja. Odgovornost mora prevzeti stranka, ki dopušča gospoda v takem stanju na čelu države, stranke...
Babica, precej pobožna ženska, je vedno rekla: po rožnem vencu moram zmolit še en očenaš za zdravo pamet.
Naj se sliši še tako primitivno, tega je v Sloveniji vse več. To so težke stvari. Lahko smo se smejali njegovim umotvornim izjavam in zmerjanju, vendar ko v njegovih ubogih očeh vidiš, da dejansko verjame, da ga lovi udba, da ga čakajo komunisti, da ga čakajo pajaci, da ga onemogočajo strici... Ko vidiš, da ubogi človek to dejansko verjame, šele takrat se zaveš, da si tudi on zasluži vsako pomoč. Veliko prej, kot zgolj posmeh na njegov twit.
jo-jo
# 25.02.2013 ob 21:20
Janša: Vlado je zapustil najslabši minister za gospodarstvo v zgodovini Slovenije.

Drage dame in gospodje,

Janez Janša v vsej svoji veličini!
trooper
# 25.02.2013 ob 21:03
psiho
pacifist71
# 25.02.2013 ob 19:28
s tem človekom je res že hudo narobe
njegova izjava-
"Predsednik vlade nima človekovih pravic,ki jih imajo še bulmastifi od pravih lastnikov."

mislim a je to sploh še normalno ?!
FAIRPLAYER
# 25.02.2013 ob 18:52
Gre za očiščenje desnice. Pučistična stranka se mora zresniti. Zmeraj so bili le za zgago. Tudi v levi vladi. Tu ima Janša prav.

Napaka. Desnica se mora očistiti Janše, ki dela samo za kler in domobranski revanšizem. Za napredno in sodobno desnico mu dol visi.
ZENAJ AŠNAJ
# 25.02.2013 ob 18:20
sonne:
JJ je še vedno najbolj sposoben politik v tej državi pa čeprav se ga že 20 let pribija na križ.. človek lahko ima samo občutek da se ga nekateri prav bojijo.

Da ne bom jaz in vsi ostali, ki so prebrali, kar si napisal počili od smeha. Tip je pri koritu že 25 let, pa poglej, kje smo. Ko je bil nazadnje premier je državi zabil zadnji žebelj v krsto s tajkunizacijo države in slabimi krediti. sonne, si star 20 ali 21 let, da pišeš takšne neumnosti?
bleeeee
# 25.02.2013 ob 17:42
Danes je vlado zapustil najslabši minister za gospodarstvo v zgodovini Slovenije.

Jep, kot kaže, je nekdo spet pozabil vzeti svoj dnevni odmerek nevroleptikov.
Wasabi
# 25.02.2013 ob 17:25
v tem letu se je Žerjav izpostavljal kot samooklicani slovenski modrec, nikoli pa kot gospodarski minister. Delo, ki mu je bilo zaupano, je bilo zanj pretežko

Se strinjam, ampak še bolj nesposoben je pa premier, ki ni zaznal, kako nesposobnega ministra je postavil hehe
Sajrus
# 25.02.2013 ob 17:24
Delo ministra je odsev dela premierja..
toldo
# 25.02.2013 ob 17:18
meni je že prav zabavno gledat janšejevo streljanje v lastna kolena. Iz izjav se vidi, da mu že povsem popuščajo živci, hehe......

vse bolj se kaže, da je janšejeva optimalna služba tvitanje......
FAIRPLAYER
# 25.02.2013 ob 15:37
Najslabši in najbolj nesposoben člen te vlade je bil ravno Janša. Zaradi egoističnih interesov jo je celo razbil. Ko bi se lahko umaknil in vladi omogočil vnaprejšnje delovanje, se je trmasto držal premierskega prestola in povzročil propad vlade. Njegovim volilcem pa ni pomembna nobena vlada, kjer ni na čelu njihovega idola Janeza Janše.
Beli ris
# 25.02.2013 ob 20:39
Lahko govorimo karkoli, vendar to kar laja JJ, je že zaskrbljujoče in mislim da se človeku počasi meša in tak človek je sposoben zanetiti tudi kakšno vojno, ker je izgubil stik z realnostjo. Dejmo se to vprašat kam nas pelje maševalen in nastrojen moderni diktator, ki se z vsem lovkam oklepa oblasti. Take besede so v opomin vsem ki bi še kdaj hoteli z njim v koalicijo, da vedo kaj si za njihovim hrbtom misli o njih.
xyxy
# 25.02.2013 ob 20:38
Čakamo da jo zapusti še najslabši premie vseh časov!
rambaldi80
# 25.02.2013 ob 19:37
Janezu Ivanu Janši se je dokončno skisalo!!
In še vedno ostaja pri obrambi,da za vse okrivi druge samo sebe ne on je brez napake je brezmadežni kot devica marija.
Kdo so krivi po mnenju princa teme:
kučan
jankovič
turk
stanovnik
KPK
klemenčič
erjavec
žerjav
virant
borci za svobodo oz.partizani
vojni vaterani
zombiji
...itd.....neverjetno kdo vse bo kriv za njegov politični konec,le nora ljudmila in nekredebilni pahor ga še ujčkata njegovih ovac iz SDS pa tako ali tako že dolgo časa ne jemljem resno.

Verjamem,da je to dokončni politični konec princa teme,in hvala bogu za to,da se bo slovenija končno osvobodila Janeza Ivana Janše!!!
ZENAJ AŠNAJ
# 25.02.2013 ob 18:38
Janša je v zadnjih 25 letih vsak dan znova dokazoval svojo totalno nesposobnost. Pravi obliž na rano države bo, ko bo izginil iz politike.
K_ris
# 25.02.2013 ob 18:30
Janša: Vlado je zapustil najslabši minister za gospodarstvo v zgodovini Slovenije.

Ali ni naloga šefa, da slabe ljudi zamenja? Kako je lahko dober šef v svoji ekipi trpel nekoga, za katerega pravi, da je slabši od Mencingerja?
Morgenstern
# 25.02.2013 ob 18:22
@sonne

Nihče se ga ne boji zaradi njegovih besed. Bojimo pa se res tega, kaj je v svojih prividih in preganjavicah sposoben narediti veš... Taki ljudje ne znajo (ne morejo) več ločit kaj je realnost, kaj zgolj privid, prisluh, neka slika v glavi, ki jo zamešajo za pravo... To so težke stvari veš. Zaradi takih oseb je zgodovina že kasirala krvave vojne.
pok luka
# 25.02.2013 ob 17:07
JA JA časi se spreminjajo še ne pet let nazaj pa tole-

Radovan Žerjav je najboljši prometni minister do zdaj v Sloveniji, je v odzivu na ponujeni odstop prometnega ministra dejal premier Janša

Poudaril pa je, da je Žerjav na ministrski položaj sedel šele lani in da je bil dober minister in prvi, ki se je spopadel z močjo lobijev. Premier meni, da je ponujeni odstop povezan z monopoli in s koncentracijo, ki otežujeta delo.
Kazalo