Po CP-jih Log, Videž in Torovo je na vrsti CP Kompolje. Foto: BoBo
Po CP-jih Log, Videž in Torovo je na vrsti CP Kompolje. Foto: BoBo

Med izvajanjem del bosta v vsako smer zaprti dve vinjetni stezi. Promet prek CP-ja Kompolje bo predvidoma do sredine aprila potekal le po eni vinjetni stezi tako v smeri Ljubljane kot v smeri Celja. Cestninjenje tovornih oziroma nevinjetnih vozil bo potekalo po dveh klasičnih in eni hitri stezi ABC, so sporočili iz Darsa.

Po preureditvi čelne cestninske postaje Kompolje bo promet v obe smeri potekal po dveh vinjetnih stezah z omejitvijo hitrosti 60 kilometrov na uro in štirih stezah za tovorna oziroma nevinjetna vozila, od katerih bo ena hitra steza ABC.

Kot smo že poročali, bodo izvedbena dela obsegala tudi statično ojačitev obstoječe nadstrešnice, gradbena in asfalterska dela na vinjetnih stezah, preureditve elektroinštalacij ter dobavo in postavitev prometne opreme.

Kompolje je sicer četrta cestninska postaja, kjer bo Dars odstranil betonske cestninske otoke. Od septembra 2012 je namreč že preuredil čelne cestninske postaje Log in Videž na primorski avtocesti ter Torovo na gorenjski avtocesti.

V Darsu sicer načrtujejo, da bodo predvidoma prihodnji ponedeljek začeli odstranjevati betonske otoke med vinjetnimi stezami tudi na CP-ju Dob na dolenjski avtocesti. Do julija, ko se začne glavna turistična sezona, se bodo še enkrat vrnili na štajersko avtocesto - načrtujejo preureditev CP-ja Tepanje, nato pa bodo sledila dela na Vranskem in v Pesnici.