Kombi so predstavili tudi novinarjem. Foto: RTV SLO
Kombi so predstavili tudi novinarjem. Foto: RTV SLO
Mitja Ribičič ob odhodu s sodišča
Mitja Ribičič naj bi bil pod posebnih policijskim psihološkim pritiskom, trdi njegov odvetnik Čeferin. Foto: RTV SLO

Direktor PU Ljubljana Branko Slak je pojasnil, da je bil kombi parkiran na Valvazorjevi ulici, ker policija nima ustrezne garaže za tako vozilo; to mora biti 24 ur na razpolago kriminalističnim tehnikom, zato mora biti parkirano tam, kjer je najhitreje dostopno za opravljanje ogledov zahtevnejših kaznivih dejanj. Ker se na policiji želijo izogniti novim ugibanjem, kje je kombi, so sporočili, da ga bodo v prihodnjih dveh dneh za usposabljanje uporabljali kriminalistični tehniki.

Čeferin protestira zaradi pritiska
87-letni Ribičič je včeraj zaradi zahteve tožilstva za uvedbo preiskave zaradi kaznivega dejanja hudodelstva zoper civilno prebivalstvo prvič stopil pred preiskovalno sodnico. Čeferin je na prvi obravnavi protestiral zaradi dodatnega psihološkega pritiska na svojo stranko, ki naj bi ga z omenjenim belim kombijem izvajala policija.

Čeferin je že pred včerajšnjim odzivom policije dejal, da bi, "če bo policija ali pa Sova rekla, da je kombi stal tam zato, ker je v bližini policija, izrazil dvom o taki razlagi, saj policija ali pa Sova ne bi pustila kombija zunaj garaže cele noči in 24 ur, ne da bi ga v tem času kdo uporabil".